Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
mettől számít nagyobb látogatottságnak? napi 20k+? 100k+?
btw találtam jó kis kupont, amivel domain + private 2 évre annyi volt mint itthon simán.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
Nem jellemző.

[merlinw.org]

vafeN
sztem nem sok addig amíg nincs nagyobb látogatottsága.

[O_O] (.)(.)

Jim Morrison
van érteleme pluszt pénzt fizetni domainért, hogy:
Hides your personal information - name, email, address and phone number - in the public WHOIS directory
Prevents domain-related spam
Helps stop domain hijacking
Helps protect against stalkers and harassers

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

j0nNyKa
közenincs, #21774, pár papagájkodni nem vicces annyira

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

A htaccess-ről olvasgatok, próbálom értelmezni, de nekem még egyelőre kínai 😊
bemásolom hátha mondd valamit nektek :

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&kategoria=$2&tipus=$3
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&kategoria=$2
RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1
#RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&kategoria=$2&tipus=$3
#RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&kategoria=$2

Utoljára szerkesztette: Szeki26, 2015.01.15. 19:59:05
MerlinW
Ha van, másold ide a .htaccess tartalmát, szerintem ott lesz a gond.

[merlinw.org]

Ááá átírtam az összes elérést, akkor meg firefox alatt esik szét 😊
Valószínű a megoldás, hogy mindenhol teljes elérésre írom át a linkeket,csak mire az összeset átbogarászom.
Sajnos örököltem ezt az oldalt, egy új oldalt csinálni nincs idő,így csak próbálom foltozgatni, mivel még kezdő-"haladó?" szinten vagyok, sok a hiba az oldalon 😊
j0nNyKa
nem, azt sem hozza be normálisan, mert az ie11 törli a base taget, hszemet csináld meg

Sziasztok !

Köszönöm a segítséget, ez a három válasz nagyon hasznos volt 😊 !
Nos gyorsan kipróbáltam a válaszaitok alapján néhány dolgot, és /css/style_u_mod.css oldotta meg a problémát.Már használja a css-t, csak a képek nem töltődnek még be, de most már legalább tudom a probléma gyökerét ! Érdekes .....csak azt nem értem a főoldalt mindig behozza normálisan....
MerlinW
Jah tényleg, a lezárás.

[merlinw.org]

MerlinW
Érdekes, nekem a htaccess körül gyanús valami. Mintha a rövid url-ek miatt nem találná. Ha már baseurl-t használsz, próbáld így:
/css/style_u_mod.css
Így mindig base-ből indul.

Én mondjuk mindig teljes útvonalat adok meg mindenhol (http://...), így sosincs gond.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.14. 22:09:45

[merlinw.org]

j0nNyKa
ie-ben nem vált át az asztalkeres domainre, máhogy a linkek se oda mutatnak
biztos ezzel a base hreffel kéne megoldani? nem inkább webszerver konfigban átirányítással?

szerk: vagy ha nagyon ezzel akarod megoldani, ie11-ben a base tag-nek van lezárása (hányás tudom), úgyhogy így kéne bedobni fejlécbe:
<base href="http://asztalker.hu/" /><!--></base><!-->

Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.01.14. 22:08:43

Sziasztok !

Mi okozhatja azt a problémát, hogy internet explorerben 2-3 link mélység után elveszti az elérési utat (képek, css)
Már mindent körbejártam a témában,de nem találom a hibát. A base href-et már mindenféleképpen beírtam.
Az oldal bejön, használja a css-t, de két három kattintás után teljesen szétesik, és a képek se töltődnek be, tök olyan mintha nem találná a mappák elérési útját. Firefox, Chrome, Opera oké. IE6-ban próbáltam,még ott is jó,de IE 11 alatt szétesik.
Nem értem.Meg azt se minek kell IE-t használni,de sajnos a visszajelzésekből még mindig használják, de nem tudom kijavítani az oldalt.
Windows telón meg tudná valaki nézni, ott is szétesik ?
Az oldal címe : www.bellamo.hu

Utoljára szerkesztette: Szeki26, 2015.01.14. 21:31:48
hai! Megint htaccess basz fel. Szóval van nekem 3 címem (mind ugyan oda mutat):
gamerstory.com
www.gamerstory.com
gamerstory.syspirit.com

azt már sikeresen megoldottam hogy a nonwww az átugorjon www-re, de az a rákos gamerstory.syspirit.com a világért nem menne sehova.

Így néz most ki a .htaccess file:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ -
RewriteRule . /index.php
</IfModule>

# END WordPress

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^gamerstory\.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.gamerstory.com/$1

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^gamerstory\.syspirit\.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.gamerstory.com/$1

Mit kúrok el?
Jim Morrison
Köszi, miután beírtam a begin endet (amivel szintén próbálkoztam), és beírtam a kérdőjeleket frankón megette. csak nem működött. a következő 20 percben rájöttem, hogy elírtam a táblanevet (articles), meg egyel kevesebb valuest adtam meg...<#idiota>
szokásos... 😄

szerk: '\'s -t nem eszi meg, mindig kitörli a két aposztróf közötti cuccot. de nem olyan nagy gáz ezt meg tudom csinálni máshogy is.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.12.23. 11:36:44

MerlinW

DELIMITER $$

CREATE TRIGGER new_article AFTER INSERT ON users
FOR EACH ROW
BEGIN
INSERT INTO article (title,avatar,date) VALUES (NEW.name + '\'s article', NEW.avatarurl, NOW());
END $$

DELIMITER ;

manual
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.12.22. 00:26:42

[merlinw.org]

Jim Morrison
sql triggerrel próbálkozom... phpmyadmin sql felületében akarom ráerőszakolni, de mindig gondja van az `insert into article sorral`. próbáltam mindent aposztróffal, meg anélkül, de nem akar sikerülni... A cél az lenne, hogy a frissen users táblába felvett sor után szúrjon be egy sort az article táblába is. Előtte azért mondjátok azt, hogy a NEW.name a users táblába beillesztett sor name oszlopának értéke, vagyis amit akarok csinálni az megcsinálható így 😄

delimiter |

CREATE TRIGGER new_article
AFTER INSERT ON users
INSERT INTO article
(title,avatar,date)
VALUES
(NEW.name + '\'s article', NEW.avatarurl, NOW());
|

delimiter;

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.12.21. 22:07:21

SzirmosSzisza
Csak ne sütiben 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
Szerintetek jó ötlet, hogy openid-s bejelentkezésnél sessionben tároljuk a felhasználó összes adatát (amikhez hozzáférünk, pl név, avatar url, stb)? persze első belépéskor azért bedobjuk az adatbázisba is...
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.12.20. 17:02:27

MerlinW
Hihi <#nevetes1>

[merlinw.org]

Jim Morrison
a hiba az volt, hogy a php fájl neve nem egyezett meg az osztály nevével <#falbav>

MerlinW
Jonnyka megoldása alapján:

<?php

namespace Modules\Openid;
use Modules\Openid\LightOpenID as LightOpenID;

class Openid {
static function says() {
echo LightOpenID::says(), "<br />\n";
}
}

class LightOpenID {
static function says() {
echo 'valami';
}
}

$a=new Openid();
$a->says();

?>

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.12.18. 20:20:49

[merlinw.org]

Jim Morrison
config.php

class Config extends Module

openid.php

use LightOpenID;
class Openid extends Config

openIdlib.php

class LightOpenID /* extends Openid ?? */

Hogyan tudnám legegyszerűbben elérni Openid osztályból a LightOpenID osztályt? Mivel ugyanabba a névtérben vannak ezért nem kell import, viszont hiába próbálkoztam valami self::-eé, meg Openid osztályban egy lib változóba példányosítani az OpenidLibe et egyszerűen nem férek hozzá.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.12.18. 19:08:40

Malakai
IE6-7 szerencsére már kihalóban, cégek közül is többségénél ennél újabb fut, viszont sajnos IE8 és még IE9 is sok helyen problémás.
De tettek már jó lépéseket is, mivel a jövőben háttérben frissít majd a böngésző fő verziószámok közt is, már hogyha nem változott ez azóta, mert elég rég olvastam. A fejlesztési ciklust ők is csökkentik.
Persze ez onnantól lenne szép és jó, ha nem kötné az új OP rendszerhez bizonyos verzióit majd a böngészőnek az MS.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Mondjuk mióta XP nem támogatott nem nagyon kéne sehol IE6-nak lennie :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

QuippeR
persze, ha nem (nagy)vállalati ügyfeleknek csinálod, akkor megteheted. csak majd ne lepődj meg, ha valamiért egy nagyobb cégnek kell fejlesztened, és IE6 vagy IE7 a követelmény.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Kapnak egy figyelmeztetést az legyen elég, én egészen explorer 10-ig figyelmeztetést adok, hogy használjon Böngészőt, akinek nem tetszik, az meg írjon levelet és rakja bele egy borítékba, majd küldje el valakinek akit érdekel, engem nem.
SzirmosSzisza
igen, azért írtam, hogy nem probléma, hogy nem megy régi IE-vel. Mondjuk pont pár napja teszteltük és tökéletesen megy az oldal w3m-el is 😄

MerlinW
Öööö... neeeeem tudom, nem vagyok benne 100%-ig biztos. Utána kék olvasni.

[merlinw.org]

passatgt
migrate.js-el megy régi is nem?

MerlinW
JQ 2.x-et csak akkor használd, ha nem tervezel régebbi böngészőkkel foglalkozni.

[merlinw.org]

pxxl
bocs, csak közben rájöttem, hogy támogatott már 😊 + amit írtál 😄

All hail the double x!

SzirmosSzisza
jQuery-ből is 2+ verzió van, megpróbálom majd kipróbálni köszi.

Malakai
Inkább érdekességnek raktam be, érdemes rá odafigyelni a jövőben, ha eddig még nem. 😊
A modern böngészőkben a verzió különbségek áthidalhatóak, IE a probléma itt is, IE8-9 egyáltalán nem támogatja.

Szerk: Erre törlöd a hozzászólást, meh. 😊 Azért itt hagyom. Ja és akkor már: caniuse
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2014.11.18. 09:17:17

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Csak egy kis flex példa, igaz itt mindig kitölti a maradék helyet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl
pl. esetleg így?

mondjuk ez így akkor nem jó, ha átméretezik az ablakot 😊
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.11.17. 19:39:49

All hail the double x!

SzirmosSzisza
Arra van valami tippetek, hogy ilyenkor a 2. esetén a 2. rész látszódjon teljesen/jobban? (kvázi, ha egyik nem teljes szélességű, akkor adni valamennyi helyet a másiknak)

passatgt
vh-vw-vmin-vmax igen, többit nem, bár azok amúgy is kevésbé hasznosak

Jim Morrison

Malakai
Meglehet, de az se véletlen, hogy annó gyűjtőoldala is volt az ottani hibáknak, szóval elég megkérdőjelezhető a pontossága.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

passatgt
szerintem a w3schools átláthatóbb😊

SzirmosSzisza
Inkább ezt linkeljük imho, hivatalosabb.

Amúgy, ha van rá lehetőség akkor beágyazott YouTube, az látszik majd mindenhol.

Spészgószt
<#worship> Köszönöm a gyors választ! <#worship>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

passatgt
html5 videólejátszó kb mindenhol megy és mellé kell mp4-es formátum, ezt operán kívül minden modern cucc lejátsza és egy ogg vagy webm formátum az operához, de ez elhagyható, kevesen használják. Példa: http://www.w3schools.com/html/html5_video.asp

Spészgószt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy weboldal készítésnél felmerült az a problem, hogy egy videót kellene beágyazni.
most quictime de az fos mert sehol nem látszik...milyen formátumban vagy milyen lejátszó kell ehhez, hogy a legtöbb platform (mobil és pc) le tudja játszani gond nélkül?
Nagyon láma vagyok ehhez úgyhogy valami egyszerű magyarázat kellene...
Köszönöm!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

passatgt
node.js és websocketben jártás fejlesztőt keresek egy kis projekthez, ha valakinek van ideje, légyszi írjom majd rám, köszi😊

MerlinW
Csak azért kérdem, mert a www.wastedonsteam.com hasonló hibára futott nálam egész nap. Aztán lehet, hogy csak véletlen egybeesés.

[merlinw.org]

Jim Morrison
hm, logokat átnézve openid php osztály száll el, "No OpenID Server found at ..." hibával. Érdekes, pedig ugyanazokkal próbálkozom mint localhoston.
Na mindegy, így legalább el tudok indulni valahonnan, ahogy elnézem másnak is volt ilyen problémája.

Jim Morrison
nem mert, azzal van a baj, hogy amikor bejönne a /openid_login akkor az oldalamnak át kéne irányítania a steam oauth oldalra, de ezt csak akkor teszi meg ha localhoston csinálom. miután feltöltöm a tárhelyemre, hogy kipróbáljam 500as hibát kapok /openid_login oldalon.