22786
Html-, css- és php-help
-
Blum #21986 Fuhh, nehéz szülés volt de megoldottam....ez az ajax volt a titok nyitja. :)
Köszönöm Urak! ...majd még jövök! :D -
#21985 E-mail címre, illetve alap dolgokra (minimum X karakter, ne legyen benne szám) elég a sima form (input type email, illetve regex validátor).
Felhasználónév egyezésre sima AJAX kérés a szerver felé, a regisztráció nem olyan gyakori művelet, hogy a szervert terhelné, esetleg valami kis delay lehet kérések között. Összes felhasználót semmiképp se kérnék, semmi köze a felhasználóknak hozzá, hogy milyenek vannak, arról nem is beszélve, hogy nagyobb oldalon még jobban is terhelné az oldalt.
szerk.: ha színezni akarsz és Bootstrapet használsz akkor ajánlott pl ezt megnézni, ha nem akkor meg nyílt forráskódú az egész és tudsz csinálni hasonlót :)
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.05.06. 23:49:00 -
#21984 ajax az "ultimate" erre
jquery-vel ráállítasz egy listenert az adott inputra, minden billentyűleütésnél kiolvasod az értékét, elküldöd ajax-szal egy ellenőrző php függvénynek, az meg visszaad valami választ, amit az ajax kérés callbackjében fel is tudsz dolgozni, pl kiírni a hibát az input alá, ilyesmi
keress rá, hogy "jquery ajax form validate on keypress" vagy ilyesmire
szerk: ez a csúnya, és lassú megoldás, ennél azért sokkal szebbet is csinálhatsz
pl. ha oldal betöltésnél egy darab ajax kéréssel elkéred az összes felhasználó nevét, és már csak helyileg arra a tömbre ellenőrzöl keypressre, nem kell 3ö492ö432 kérés a szerver felé, csak az elején egy
aztán lehet tovább menni, pl. angularjsben ez gyönyörűen megoldható, de szerintem neked a fenti megoldások kellenek most
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.05.06. 23:04:20 -
Blum #21983 Üdv!
Regisztrációs formnál szeretném azt elérni, hogy amikor a user beírja a kívánt felhasználónevet akkor instant ellenőrizze azt formailag illetve, hogy van-e már ilyen felhasználó az adatbázisban. Ugyanezt email címnél de az gondolom lényegében ugyanígy működne. Hogy tudnám ezt megoldani?
Különböző megoldásokat találtam már a neten de vagy én vagyok nagyon béna vagy tényleg nem jó egyik sem :D
Van erre valami ultimate, jól bevált, egyszerű technika? Nem kell semmi csilivili cucc, csak írja ki, hogy rendben vagy a text mezőnek adjon egy zöld hátteret vagy ilyesmi.
Úgy megoldottam, hogy a form elküldésekor feldob egy alertet ha gubanc van de így nem az igazi :) -
#21982 bar nem vagyok tul jo velemennyel errol a fusion dologrol, de az romolhatott el akkor is, amikor megnyitottad valamiben
nyilvan a legszebb az lenne, ha kikukaznad az egeszet :D
orulok hogy megoldodott -
#21981 Megoldva, a karakterkódolással lehetett valami, most az összes php fájlt átalakítottam UTF-8 kódolásúra BOM nélkül és így jó. Érdekes, hogy az frissen letöltött php-fusion újbóli feltöltése nem oldotta meg, ezek szerint már a csomagban is rosszul van minden.
Mindenesetre köszönöm a segítségeteket! -
#21980 Persze, azzal kezdtem, s vettem észre, hogy nem működik. Legfrissebb verzió van fent. -
#21979 well, azt látom hogy szopik vele más is, de általában működik annyival, hogy bepipálod a watermark cumót az admin felületen, és nem kódolsz az égvilágon semmit - ezt csináltad?
illetve esetleg phpfusion / plugin verzió frissítés? -
#21978 Kitalálták, hogy legyen vízjel a képeken, tudja is a rendszer (elvben), viszont ha bekapcsolom, akkor már nem az eredetileg feltöltött képet ágyazza be a galériába, hanem ezt a php-t. Így meg csak egy linket látni a képek helyett, a link pedig erre a hibás fájlra mutat. -
#21977 egyébként mi a feladat? mert a honlapon normálisan működik a galéria, az albumok, a képmegjelenítések, most ez a photo.php hívogatás mire szolgál? -
#21976 Ismét leírom, hogy az már azért van így szétcseszve, mert j0nNyKa kért mindenféle dumpot. #21974-ben ott van az eredeti php belinkelve, #21962-ben pedig annak tartalma. -
#21975 Mivel az elején kidumpolsz 6 kiló szemetet, ezért nem csoda, hogy nem valid kép :D -
#21974 Az megvan, most ki van kommentelve, hogy látszódjon a krumo. Egyébként azt írja, hogy "A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: "http://irinyi-ref.hu/photo.php?photo_id=2573".
Itt az eredeti hiba.
Utoljára szerkesztette: Toby0501, 2015.05.05. 16:39:07 -
#21973 headerrel lesz valami gond.
header("Content-type: image/jpeg"); -
#21972 Nem nyílik, egy sor az egész. (link) -
#21971 a krumot le tudod nyitni, vannak adattagjai, vagy egy darab katyvasz ? -
#21970 krumo($image); ... (Resource) gd
print_r($image); Resource id #12 -
#21969 oo print_r($image) ? vagy ha nem, akkor a krumo nevu library-t kene behuzni, es krumo($image)
azt nagyjabol latom a kodbol, hogy az $image2 nem baj ha false marad, de az $image-et jo lenne latni -
#21968 Pont a //create image elé szúrtam be.
Ha csak var_dump($image, $image2); van, akkor ezt dobja: resource(12) of type (gd) NULL
Utoljára szerkesztette: Toby0501, 2015.05.05. 13:30:23 -
#21967 ezt a kod melyik reszen hivod? //create image alatt ? ha nem, ott hivd, ebbol igy hirtelen passz
ha ott lent valami nem ok az $image / $image2 valtozokkal, abbol kiderulhet -
#21966 var_dump($img, $cop, $image, $result, $data, $image2, $image_tmp);
Utoljára szerkesztette: Toby0501, 2015.05.05. 13:00:15 -
#21965 Jah nem, csak közben elkezdtem csinálni azt, amit j0nNyKa mondott. (rajtam kívül úgysem látja most senki, így nem zavarok vele senkit) -
#21964 Ha jól látom ez simán visszaadja az elérési utat (images/photoalbum/album_53/dsc_0150.jpg) amit te képként adsz vissza, emiatt nem jelenik meg a kép (mert nem az, sima szöveg). Google ilyet dob. -
#21963 kezdjed el vardumpolni a valtozoidat, $result, $data, azokbol mar kiderulhet, hol a hiba
ha nem, vagd be ide a var_dumpok eredmenyet -
#21962 Sziasztok!
Iskolai honlapon szenvedek képek megjelenítésével, bármilyen képet töltök fel ez az eredménye. A rendszer egyébként php-fusion, ide az is elég lenne. Ha lementem a fájlt és a kiterjesztést átírom jpg-re, akkor minden gond nélkül megnyílik, csak böngészőben van ilyen kínja..
photo.php tartalma
Mi lehet a gond?
Utoljára szerkesztette: Toby0501, 2015.05.05. 11:51:53 -
#21961 Rengeteg dologra van nyílt forráskódú (jó, ez kliens oldali világban annyira nem nagy szó) és szabadon használható alternatíva. Érdemes pl erre nézelődni.
Lopás általában kutyátmacskát nem érdekel, úgyse fogják észrevenni, de attól még elvileg nem szabad. (nekem pl projekthez kellett valami szép single page oldalt csinálni, találtam egy fasza ingyenes templatet és azt szépen átszerkesztettem, ezzel pl nincs is baj!) -
#21960 ha nagyon komolyan akarod venni, nagyjából 2 dolgot kell megkülönböztetned:
- kisebb kódrészletek, pl. stackoverflowról, ezeket ofkorsz minden nélkül úgy használod, ahogy akarod
- nagyobb kódok, library-k, itt már fontos a licence elolvasása, milyen körülmények között, és mire használhatod a cuccot - 90%-ban arról szól, hogy felhasználhatod bármire, de nem adhatod el más kódját pénzért
overall ezekre igaz, hogy nagyon nehéz "fizetős" kódot találni, hálistennek a webfejlesztő szakma felfogta, hogy úgy lehet előre haladni, ha megosszuk a tudást, nem pedig 100 forintért jól eldugjuk a világ elől -
Blum #21959 Köszönöm! Pár napja már böngészem amúgy ezt az oldalt meg az awwwards-ot is, pár ötletet el is loptam...
Lopásról jut eszembe...:D Ebben a szakmában mennyire "gáz" a copy-paste? Persze nem arra gondolok, hogy letöltök egy témát, feltöltöm tartalommal aztán "nesze, én csináltam, gimme mah money!" hanem mondjuk 1-1 megoldást 1:1-ben átemelni egy saját projektbe pl. találtam tök jó menü megoldásokat, tele JavaScript-tel amit magamtól nem nagyon tudnék megírni. (pláne, hogy az "oktatás" keretein belül kőkemény 90-100 percet szenteltünk a JS-nek, ROFL). Na most ha én történetesen nem a beadandón dolgoznék hanem egy munkahelyen egy projekten, mennyire lenne "megengedett", hogy azt a megoldást átemeljem a mi projektünkbe ahelyett, hogy a 0-ról megírjam?
Nem a tanulást akarom elbliccelni, csak úgy érdeklődök...:) -
#21958 Szerintem a dizájn másodlagos, gondolom inkább a szerver oldali részre kíváncsiak Ők is. Csináld meg azt először rendesen, aztán olyan dizájnt csinálsz hozzá amilyet akarsz. -
#21957 ezeket nézegesd -
Blum #21956 Létezik valami ultimate tutoriál webshop design elkészítéséhez? Már dolgoznék ezerrel a beadandón, mindig összerakok 1-1 dizájnt de a végeredmény mindig sántít és újrakezdem a nulláról....ez megy 2 hete. Esetleg ti tudnátok mondani pár dolgot amire odakell figyelni? Színek, menüpontok, betű títpusok, effektek/animációk (szvsz ezeket mindig túlzásba viszem), stb...
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.04.23. 17:49:26 -
#21955 google t mennyire kavarná meg, hogy meg, hogy a
oldal.hu
és oldal.hu/oldal2
?(remélem érthető).
Ha másik domain, aldomain nem játszik, és oldal, oldal2 témája tök különböző. -
Neocortex #21954 lényeges hogy ne legyen duplikált tartalom. két különböző URL-el ne mutasson egyforma tartalmat.
vagy a www legyen átirányítva a subdomain nélküli címre vagy fordítva.
csak sima m legyen, esetleg még a wwwm-et át lehet irányítani a sima m-re ha mindenképp ezt az ötletet erőltetni kell
Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2015.04.18. 14:43:25 -
portosz11 #21953 jogos, de engem igazából Google seo szempontból érdekel. -
#21952 www-t igazából 2015-ben illene teljesen elhagyni. -
portosz11 #21951 Sziasztok,
A mobilra optimalizált weboldalnak ugyanúgy működnie kell http://www és csak http:// előtaggal egyaránt, mint a hagyományos weboldalaknál? Persze nem a reszponzív design esetére gondolok, hanem az m-es előtagú, átirányításos megoldásra.
Szóval: http://m.akarmi.hu és http://wwwm.akarmi.hu -
#21950 Oh -
Rock n Roll #21949 Köszi srácok! Az a baj, hogy mire leírtam volna a feladatot, túl sok idő elment volna, szóval inkább összeütöttem magamnak :D, de 4es lett :DDD. köszönöm azért mindenkinek, aki segített volna! :) -
#21948 Vagy kinyomták a netet :( -
#21947 úgy tűnik könnyű volt :)