Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért vállalsz el valamit, amihez nem értesz?😊 Nem csak neked gáz, hanem a megrendelőt is kellemetlen helyzetbe hozod.
A tárgyra térve, Uber gallery, meg ezer más. Vagy keresel magadnak egyet ami a legközelebb áll az elképzelésedhez - mindet kipróbálod - vagy átírod valamelyiket / megírod magad (HTML, CSS, PHP, MySQL, Facebook ismeretekre szükséged lesz).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.17. 02:26:52
[merlinw.org]
Tudnátok ajánlani valamit erre az előző problémámra ?
köszi szépen.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
[merlinw.org]
Keresek egy oldalt, ahol a bejelentkezés könnyen kicserélhető (steam loginra), és saját oldaltípusokat (amik felépítésben eltérnek a cms eredeti oldaltípusaitól). Láttam, hogy wordpress-t is (példának) széjjel lehet szedni elég szépen, de nekem valami gyors megoldás kellene. Spoilerben van egy kép. Jobb felül belépés gomb, alatta szürke mező a menü, alatta pedig az oldalon vannak fülek (bootstrapben justified). Ráadásul mivel egy kész rendszert alakítottam át, van benne szép admin felület is, gyors, meg minden ami nekem kellene.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kérlek adjatok valami jó tippet mint múltkor a smarty 😊)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Wordpressen alapból oldalak meg postok vannak ha jól tudom. Ha az oldal elkészítésében wordpresst használnék akkor jó lenne ha csinálhatnék egy custom1 oldalt ahol én adhatom pontosan milyen adatok is jelenjenek meg stb stb. Majd holnap ha észnél leszek szépen leírom csak most kattog az agyam hogy kéne felépülnie az egész oldalnak.
Ha a Steam auth a kérdés akkor keress rá arra, hogy "steam openid php" és lesz rengeteg találat.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Remélem valamennyire értitek mit akarok.
[merlinw.org]
Ha már itt vagyok, lenne még egy kérdés. Mibe érdemesebb rendezni ezeket a thumbokat? Sima div-ekbe, vagy pl. egy számozatlan listába?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Termeszetesen ha ott van az oldal forrasaban a nagy kep akkor a bongeszo be fogja tolteni igy is ugy is, de ha ez a lightbox kepes ezeket megtekintes kozben renderelni akkor nem kell elore betoltodniuk.
Köszi. Mondjuk nem sok képről van szó. Van egy termékfőoldal kis képekkel kb. 20 db. Aztán a képekre klikk, és bejön a külön aloldal részletekkel, szöveg + 3 kép. Alapjáraton thumb képeket használok, csak nekem úgy tűnik, hogy a nagyokat is betölti az oldal töltődése közben. Ha meg így van, akkor szerintem tök felesleges +1 kis kép.
"Természetesen PHP-val, ne kézzel szenvedj😊 "
Köszi. Sima html oldal, egy gramm php nincs rajta (szóval nem webshop, csak egy sima katalógus szerűség lesz), és összvissz kb. 60 db képről van szó. Css-ben egy width+height megadás, és átméretezi. De itt igazából én arra gyanakszom, hogy mint fentebb is írtam, a nagy képek is betöltődnek az oldallal együtt, így meg feleslegesnek vélem a bélyegképeket pluszba.
[merlinw.org]
Volna egy olyan kérdésem, hogy van egy oldal, rajta termékek. A termékek képei kis bélyegképek formájában jelennek meg, amire kattintva lightboxban megjelenik a nagy méretű kép.
Na most az érdekelne, hogy oldal betöltődés, optimalitás szempontjából melyik a jobb megoldás?
- ha csinálok külön bélyegképeket, vagy
- ha az eredeti nagy képet kicsinyítem le pl. css-el bélyeg méretre
köszi
Szép, lightweight cms, de ez is használ frameworköt. Igaz valami nano framework van alatta, de lehet megemberelem magam, és jobban belevetem magam a témába... olyan cms-t sajnos nem találtam ami kicsi, hasonló tudású és nem használ semmi frameworköt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
* Added sidebar icons
* Added sidebar loading indicators
* Sidebar remembers which folders are expanded
* Tweaked window closing behavior when pressing ctrl+w / cmd+w
* Improved quote auto pairing logic
* Selected group is now stored in the session
* Added remember_full_screen setting
* Fixed a lockup when transitioning from a blinking to a solid caret
* Fixed a crash in plugin_host
* Fixed a crash triggered by Goto Anything cloning views
* Windows: Added command line helper, subl.exe
* OSX: Added 'New Window' entry to dock menu
* Posix: Using correct permissions for newly created files and folders
* API: Updated to Python 3.3.3
Tudnátok-e ajánlani valami megvalósítást, hogy albumok legyenek a honlapon és nézegetni lehessen őket ?
A következőről lenne szó. Kezdő webfejlesztő vagyok és egyik sport klubnak elvállaltam, hogy ingyen elkészítem az első honlapját. Az eseményeikről szeretnének képeket feltölteni. Egy-egy eseményről több 100 kép is van.
Annak nem sok értelmét látom, hogy ha megnyitnak a weboldalon egy albumot, akkor a honlapon betöltődik a több 100 kép és ha egyre rákattintanak, akkor lehet sliderben nézegetni. Sokáig tartana, mire a több 100 betöltődne.
Esetleg össze kellene a FAcebook oldalukkal kötni a weboldalt és Facebook on tárolni a képeket az albumban és azt betölteni 1 képként a weboldalon és ott lehetne azután nézegetni ?
Vagy mit tudnátok erre ajánlani ?, valami tutoriallal megmutatnátok ?
Valami modern megvalósítást keresek és dizájnosat.
köszi
a css helyett van valami animate függvény azt már ki tudod keresni
köszi
Igen, az az alapja, de mégis hogyan csinálhatták azt a Sony weboldalt ? A többi részét hogyan valósíthatták meg ?
Például, hogy a főoldalon "ketté van felezve" az oldal és amelyik részére viszed az egeret, akkor az nagyítódik nagyobbra.
köszi
Elsősorban azért lenne ilyen használata szerény vélemény szerint, mert ha egy alap cms-t fogok, akkor már van benne biztonságos bejelentkezés, admin felület, ne adj isten témákat is támogatja, és támogatja, ha több nyelven szeretném elérhetővé tenni az oldalt. Mert lenne 1-2 oldal amit szívesen megcsinálnék (gyakorlásnak) majd a jövőben, és kb mindegyiket jó lenne ugyanarról az alapról kezdenek. Ne adj isten tényleg csak mezőneveket változtatnom és kinézetet... 😊
(most térjetek el attól, hogy pontosan milyen projectre gondoltam)
Ha kisebbre veszem a böngészőt, hogy ne csússzon le a start alá, akkor látszódik, vagy ha teljes képernyőre teszem, vagy ha a start menü rejtett állapotban van.
Ez a probléma csak a háttérrel van, hogy csak az csúszik le. A többi, mint pl. amit ott láttok írást, az ott marad a start menü felett, tehát az mindig jó helyen van.
Ebben tudtok segíteni ?
köszi
így aminek megadtad a háttérképet, úgy fog viselkedni a kép benne, hogy minden irányba kitöltse a teret
3. példa: http://compass-style.org/examples/compass/css3/background-size/
Én pont ilyen weboldalt szeretnék, mint ez. Azaz pont Ezt a PLUGINT szeretném átalakítani.
Tehát, hogy a weboldal oldalai így csúsznak, mint a fenti pluginban, és ha minden igaz, akkor reszponzív az oldal, azaz, hogy mobilon is jól megtekinthető.
Ha teljes képernyőre kiteszem a fenti plugint, azaz böngésző oldalt F11el akkor a háttér képnek az alja is látszódik. Próbáljátok ki légyszíves. Egyébként, meg ha nincs full screen en az oldal, akkor nekem nem mutatja a böngésző a kép alsó kb. 20-30 pixelét, de az a következő oldalra sem nyúlik át, csak elveszik
Erre tudtok valami megoldást ?
köszi szépen
az iframe az elavultnak számít, nem? még amikor foglalkoztam html + css-el kb 2007ben már akkor leoltottak hogy az elavult.
ezzel az include dologgal próbálkoztam eddig, azt hittem úgy működik mint az iframe. de márt értem hogy miért nem értettem 😄
általában a webprogramozók mit használnak erre, amit én is kérdeztem?
köszi
Tudnátok-e segíteni légyszíves, hogy szerintetek ez a weblap hogyan van megvalósítva ?
http://www.sony-asia.com/microsite/mdr-10/#homePage
köszi szépen
Utoljára szerkesztette: Orionk, 2014.08.31. 14:15:09
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.(php|html?|jpg|gif|css|js|jpeg|ttf|woff)$
RewriteRule ^(.*)(<^/>^/>)$ http://%{HTTP_HOST}/$1$2/
(A tunnel+sftp-s elérésekről nem is beszélve😊)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.28. 13:54:26
[merlinw.org]
bár Bercy megoldása nagyon tetszik, én ilyet sajnos nem tudok csinálni<#crazya>#crazya>
[merlinw.org]
#21634: jaja, bár nem mind tudja azt ami nekem kéne, de átbogarászom őket, köszi.