Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"Kezdő webfejlesztő vagyok és egyik sport klubnak elvállaltam, hogy ingyen elkészítem az első honlapját."
Miért vállalsz el valamit, amihez nem értesz?😊 Nem csak neked gáz, hanem a megrendelőt is kellemetlen helyzetbe hozod.

A tárgyra térve, Uber gallery, meg ezer más. Vagy keresel magadnak egyet ami a legközelebb áll az elképzelésedhez - mindet kipróbálod - vagy átírod valamelyiket / megírod magad (HTML, CSS, PHP, MySQL, Facebook ismeretekre szükséged lesz).

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.17. 02:26:52

[merlinw.org]

Sziasztok !

Tudnátok ajánlani valamit erre az előző problémámra ?

köszi szépen.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Jim Morrison
WP ből láttam már hoztak ki pár oldalt ami messze volt egy blogolós oldaltól. Drupalt régen próbáltam, Joomlat nem is akarom, csak megint az a bajom, hogy mindkettő nagyon nagy. Lényegében ilyen kis web apphoz valami lightweight cuccot próbálok, most épp redaxscriptet nézem, elég kicsi, könnyen tudom módosítani és admin felület is van, stb.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

passatgt
wp már régóta nem sima blogmotor

MerlinW
WP az blogokra való. Nézd meg Drupal-t esetleg Joomla-t. Mondjuk én nem szeretem a cms-eket.

[merlinw.org]

Jim Morrison
Talán így egy kicsit érthetőbb lesz:
Keresek egy oldalt, ahol a bejelentkezés könnyen kicserélhető (steam loginra), és saját oldaltípusokat (amik felépítésben eltérnek a cms eredeti oldaltípusaitól). Láttam, hogy wordpress-t is (példának) széjjel lehet szedni elég szépen, de nekem valami gyors megoldás kellene. Spoilerben van egy kép. Jobb felül belépés gomb, alatta szürke mező a menü, alatta pedig az oldalon vannak fülek (bootstrapben justified). Ráadásul mivel egy kész rendszert alakítottam át, van benne szép admin felület is, gyors, meg minden ami nekem kellene.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kérlek adjatok valami jó tippet mint múltkor a smarty 😊)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Nem, hanem hogy van e olyan cms mondjuk ahol egyszerűen és gyorsan csinálhatok kényem kedvem szerint oldalakat - itt legyen egy upload gomb a felhasználónak, itt egy csík hogy hol tart a feltöltés stb stb. Steam logint azért kevertem bele, hogy ha lehet egyszerűen ki lehessen cserélni az oldal alap beléptetési rendszerét.
Wordpressen alapból oldalak meg postok vannak ha jól tudom. Ha az oldal elkészítésében wordpresst használnék akkor jó lenne ha csinálhatnék egy custom1 oldalt ahol én adhatom pontosan milyen adatok is jelenjenek meg stb stb. Majd holnap ha észnél leszek szépen leírom csak most kattog az agyam hogy kéne felépülnie az egész oldalnak.

SzirmosSzisza
Mi a kérdés?

Ha a Steam auth a kérdés akkor keress rá arra, hogy "steam openid php" és lesz rengeteg találat.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
Lenne megint egy jó kis kérdésem: gyorsan szeretnék megcsinálni egy oldalt (1hét kb keményen) ami biztonságos, steam id val be lehet lépni, és én szabom meg hogy milyen oldalak legyenek (ergó mondjuk nem egy wordpress steam login pluginnal, ahova lehet cikkeket írni, hanem teljesen más tartalmú lenne az oldal). Lehetne feltölteni .zip állományokat (amikből szerveroldalon megnézem mi nem kell belőle, lényeges fájlokat meg lementem és eltárolom, steam felhasználóhoz hozzácsatolva), azokat a fájlokat megnézni, megosztani, stb stb. Steam beléptetés nem az én oldalamon történik, de olyan oldalt (nem post meg blog bejegyzés) kell csinálnom ahol ezeket a műveleteket lehet csinálni. Ami még fontos lenne, hogy mindez gyorsan is történjen.
Remélem valamennyire értitek mit akarok.

MerlinW
Tulajdonképpen tök mindegy. Listában szokás, de persze ez teljes mértékben függ az oldalszerkezetedtől.

[merlinw.org]

Pretty photo nevű jQuery-t használja az oldal. A nagy kép linkje is benne van a kódban.

Ha már itt vagyok, lenne még egy kérdés. Mibe érdemesebb rendezni ezeket a thumbokat? Sima div-ekbe, vagy pl. egy számozatlan listába?
SzirmosSzisza
Akkor simán mehetnek a kis képek, úgyis csak egyszer munka 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Bercy
Nemtudom pontosan a lightbox amit hasznalsz, hogy mukodik. Nincs valami parameter, hogy mikor toltse be a kepeket.
Termeszetesen ha ott van az oldal forrasaban a nagy kep akkor a bongeszo be fogja tolteni igy is ugy is, de ha ez a lightbox kepes ezeket megtekintes kozben renderelni akkor nem kell elore betoltodniuk.
"Eleg valoszinutlen, hogy minden latogato mindig vegig nezegeti a nagy kepeket is ugyhogy a jobb megoldas ilyen esetere ha keszitesz egy kisebb meretu thumbnail kepet is."

Köszi. Mondjuk nem sok képről van szó. Van egy termékfőoldal kis képekkel kb. 20 db. Aztán a képekre klikk, és bejön a külön aloldal részletekkel, szöveg + 3 kép. Alapjáraton thumb képeket használok, csak nekem úgy tűnik, hogy a nagyokat is betölti az oldal töltődése közben. Ha meg így van, akkor szerintem tök felesleges +1 kis kép.

"Természetesen PHP-val, ne kézzel szenvedj😊 "

Köszi. Sima html oldal, egy gramm php nincs rajta (szóval nem webshop, csak egy sima katalógus szerűség lesz), és összvissz kb. 60 db képről van szó. Css-ben egy width+height megadás, és átméretezi. De itt igazából én arra gyanakszom, hogy mint fentebb is írtam, a nagy képek is betöltődnek az oldallal együtt, így meg feleslegesnek vélem a bélyegképeket pluszba.
MerlinW
Természetesen PHP-val, ne kézzel szenvedj😊

[merlinw.org]

Bercy
Eleg valoszinutlen, hogy minden latogato mindig vegig nezegeti a nagy kepeket is ugyhogy a jobb megoldas ilyen esetere ha keszitesz egy kisebb meretu thumbnail kepet is.
Sziasztok!

Volna egy olyan kérdésem, hogy van egy oldal, rajta termékek. A termékek képei kis bélyegképek formájában jelennek meg, amire kattintva lightboxban megjelenik a nagy méretű kép.

Na most az érdekelne, hogy oldal betöltődés, optimalitás szempontjából melyik a jobb megoldás?

- ha csinálok külön bélyegképeket, vagy
- ha az eredeti nagy képet kicsinyítem le pl. css-el bélyeg méretre

köszi
Jim Morrison
http://anchorcms.com/
Szép, lightweight cms, de ez is használ frameworköt. Igaz valami nano framework van alatta, de lehet megemberelem magam, és jobban belevetem magam a témába... olyan cms-t sajnos nem találtam ami kicsi, hasonló tudású és nem használ semmi frameworköt.

Jim Morrison
Hoppá, jött a semmiből egy sublime update. Oldalsáv ikonok hasznosak tudnak lenni (fájloknál már ikonok is vannak, nem csak fájlnév)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

* Added sidebar icons
* Added sidebar loading indicators
* Sidebar remembers which folders are expanded
* Tweaked window closing behavior when pressing ctrl+w / cmd+w
* Improved quote auto pairing logic
* Selected group is now stored in the session
* Added remember_full_screen setting
* Fixed a lockup when transitioning from a blinking to a solid caret
* Fixed a crash in plugin_host
* Fixed a crash triggered by Goto Anything cloning views
* Windows: Added command line helper, subl.exe
* OSX: Added 'New Window' entry to dock menu
* Posix: Using correct permissions for newly created files and folders
* API: Updated to Python 3.3.3

köszi

Tudnátok-e ajánlani valami megvalósítást, hogy albumok legyenek a honlapon és nézegetni lehessen őket ?

A következőről lenne szó. Kezdő webfejlesztő vagyok és egyik sport klubnak elvállaltam, hogy ingyen elkészítem az első honlapját. Az eseményeikről szeretnének képeket feltölteni. Egy-egy eseményről több 100 kép is van.

Annak nem sok értelmét látom, hogy ha megnyitnak a weboldalon egy albumot, akkor a honlapon betöltődik a több 100 kép és ha egyre rákattintanak, akkor lehet sliderben nézegetni. Sokáig tartana, mire a több 100 betöltődne.

Esetleg össze kellene a FAcebook oldalukkal kötni a weboldalt és Facebook on tárolni a képeket az albumban és azt betölteni 1 képként a weboldalon és ott lehetne azután nézegetni ?

Vagy mit tudnátok erre ajánlani ?, valami tutoriallal megmutatnátok ?

Valami modern megvalósítást keresek és dizájnosat.

köszi

ezt tán még css hover animációval is meg lehet oldani, de szvsz jQuery animáció $("bal_kocka"😉.bind("mouseover", function(){ $("bal_kocka"😉.css("width", "60%"😉; });
a css helyett van valami animate függvény azt már ki tudod keresni
Ebben az előző kérdésemben nem tudtok segíteni ? 😞

köszi

Jim Morrison
nem mondtam, de jól gondoltad, nekem php kellene 😊

SZia !
Igen, az az alapja, de mégis hogyan csinálhatták azt a Sony weboldalt ? A többi részét hogyan valósíthatták meg ?
Például, hogy a főoldalon "ketté van felezve" az oldal és amelyik részére viszed az egeret, akkor az nagyítódik nagyobbra.

köszi

SzirmosSzisza
Ez sajnos nem PHP, de Djangonak van beépített admin felülete, kész felhasználó kezelés, illetve i18n. (emellett van Djangora épülő CMS is 😄)

Jim Morrison
Ha a jövőben szeretnék egy komplex, admin+felhasználói felülettel rendelkező weboldalt csinálni, akkor szerintetek érdemes lenne kipróbálnom valami egyszerűbb frameworköt kezdésnek, vagy egy lightweight cms-t fogni és úgy átalakítani, ahogy nekem kell.
Elsősorban azért lenne ilyen használata szerény vélemény szerint, mert ha egy alap cms-t fogok, akkor már van benne biztonságos bejelentkezés, admin felület, ne adj isten témákat is támogatja, és támogatja, ha több nyelven szeretném elérhetővé tenni az oldalt. Mert lenne 1-2 oldal amit szívesen megcsinálnék (gyakorlásnak) majd a jövőben, és kb mindegyiket jó lenne ugyanarról az alapról kezdenek. Ne adj isten tényleg csak mezőneveket változtatnom és kinézetet... 😊
(most térjetek el attól, hogy pontosan milyen projectre gondoltam)

MerlinW

[merlinw.org]

Ha megnyitom a lenti plugin oldalát, akkor a kép alsó része, az a 20-30 pixel, amit írtam, az a Start menü alá csúszik.
Ha kisebbre veszem a böngészőt, hogy ne csússzon le a start alá, akkor látszódik, vagy ha teljes képernyőre teszem, vagy ha a start menü rejtett állapotban van.

Ez a probléma csak a háttérrel van, hogy csak az csúszik le. A többi, mint pl. amit ott láttok írást, az ott marad a start menü felett, tehát az mindig jó helyen van.

Ebben tudtok segíteni ?

köszi

SzirmosSzisza
Méretezd át a böngésződ és próbáld ki.

köszi, de ez a lenti plugin, amit mutattam, az egy reszponzív weboldal, nem ? Azaz mobilokon is igazodik a képernyőhöz, meg a számítógépeknél a monitor nagyságához. Tehát ezzel elveszíti ezt a tulajdonságát, nem ? Azaz fix lesz a háttér, nem ?

passatgt
css-ben raked be a hátteret, és background-size:cover;
így aminek megadtad a háttérképet, úgy fog viselkedni a kép benne, hogy minden irányba kitöltse a teret
3. példa: http://compass-style.org/examples/compass/css3/background-size/

Szia !

Én pont ilyen weboldalt szeretnék, mint ez. Azaz pont Ezt a PLUGINT szeretném átalakítani.

Tehát, hogy a weboldal oldalai így csúsznak, mint a fenti pluginban, és ha minden igaz, akkor reszponzív az oldal, azaz, hogy mobilon is jól megtekinthető.

Ha teljes képernyőre kiteszem a fenti plugint, azaz böngésző oldalt F11el akkor a háttér képnek az alja is látszódik. Próbáljátok ki légyszíves. Egyébként, meg ha nincs full screen en az oldal, akkor nekem nem mutatja a böngésző a kép alsó kb. 20-30 pixelét, de az a következő oldalra sem nyúlik át, csak elveszik

Erre tudtok valami megoldást ?

köszi szépen

ez csak egy próbaoldal, ma álltam neki a php-t elsajátítani.. xD jópár év lesz úgyérzem 😄

az iframe az elavultnak számít, nem? még amikor foglalkoztam html + css-el kb 2007ben már akkor leoltottak hogy az elavult.
ezzel az include dologgal próbálkoztam eddig, azt hittem úgy működik mint az iframe. de márt értem hogy miért nem értettem 😄

általában a webprogramozók mit használnak erre, amit én is kérdeztem?

SzirmosSzisza
Külső vagy saját oldal? Ha külső akkor iframe, ha belső akkor meg kell nézni mi az URL és azt tölteni be. Vagy csinálni egy header + footer.php-t amiben benne van az oldal kerete és azt includeolni a fájlodban.

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy php-ban hogyan tudom megoldani hogy a bal oldali menüből a linkekre kattintva a zöld részen nyíljanak meg? az oldal div-ben van összerakva.

SzirmosSzisza
Megnyitod az oldal forrását aztán megnézegeted milyen javascript fájlokat használ.

Ezt hogy vetted észre ?, vagy hol látod ?
köszi

SzirmosSzisza
Ha jól látom ez az alapja.

Sziasztok !

Tudnátok-e segíteni légyszíves, hogy szerintetek ez a weblap hogyan van megvalósítva ?
http://www.sony-asia.com/microsite/mdr-10/#homePage

köszi szépen
Utoljára szerkesztette: Orionk, 2014.08.31. 14:15:09

Jim Morrison
továbbra is szuperül működik, csak hozzádobtam még ezt a két sort, így (számomra egyszerűbb) kezelni a megadott url eket:

RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.(php|html?|jpg|gif|css|js|jpeg|ttf|woff)$
RewriteRule ^(.*)(<^/>)$ http://%{HTTP_HOST}/$1$2/

MerlinW
Általában naponta 1-2 alkalommal töltök szerverre, addig localhoston fejlesztek, tesztelek. Mikor minden tuti, utána töltöm fel szerverre az anyagot. Ráadásul ha valami történne - valamit nagyon elrontanék, elveszne adat, sb, - akkor is "stabil" anyag lenne a szerveren. Tehát a legtöbben azért nem nagyon használunk IDE-s szinkron-t, mert nem igazán van rá szükségünk😊
(A tunnel+sftp-s elérésekről nem is beszélve😊)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.28. 13:54:26

[merlinw.org]

Bercy
Nem olyan jo az hidd el. Keszitenem kell egy RFC dokumentumot. Aztan nyitni egy ticketet amihez csatolom az RFC-t. Ezutan kell egy ticket, amiben a code review-t kerelmezem. Ekozben szolni kell a teszter csapatnak, hogy nezze meg minden rendben van-e az alkalmazassal. Ha ez mind megvan akkor a change control board a heti ulesen elbiralja a valtoztatasi kerelmemet es ennek megfeleloen atadjak az IT-nek, hogy tegyek amit tenni kell. Csupan 2-3 het alatt vegig is fut egy ilyen procedura...
Jim Morrison
FTPSync végül is jól működik, ez lesz 😊
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.08.28. 10:46:16

Jim Morrison
Ezek szerint marad a filezilla 😞
bár Bercy megoldása nagyon tetszik, én ilyet sajnos nem tudok csinálni<#crazya>

Bercy
Nyitok egy RFC ticketet az IT csapatnak, hogy bofogjek mar ki a szanalmas es hitvany kodomat a szerverekre.
MerlinW
Eclipse, Notepad++-hoz vannak ftp pluginok, amik ezt csinálják. Valszeg Storm, Zend Studio, Komodo és a társaihoz is, de sosem kerestem, én is TC/zillázom.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Arra gondoltam, hogy helyi gépen megcsinálom, tesztelem, aztán pusholom git repóba, fellépek szerverre ott meg frissítem.

Jim Morrison
megnézem, de szerintem nem is ilyenre gondoltam 😞

SzirmosSzisza
git push, git fetch + git rebase.

#21634: jaja, bár nem mind tudja azt ami nekem kéne, de átbogarászom őket, köszi.

Jim Morrison
kösz... 😄 eleinte ezt csináltam én is, de filezilla valamiért gyorsabb 😊