22786
Html-, css- és php-help
  • Jim Morrison
    tudom, gugli első találat: vertabelo, nem rossz nem rossz, de sajnos nekem ennél több kell. Az se zavarja, ha csak odafirkantok egy olyasmit, hogy mondjuk a Gender az csak male/female értéket vehessen fel meg ilyenek :)
  • MerlinW
    Van egy pár, próbáld ki őket:)
  • Jim Morrison
    csak jobb lett volna, ha bárhol tudom szerkeszteni, nem csak az otthoni gépemen :/
  • MerlinW
    Lehet vele exportálni mindenféle módon, azt megtudod osztani online ha akarod:)
  • Jim Morrison
    köszi, azért kipróbálom :)
  • Bercy #21701
    En is workbenchet hasznalok. Cross platform es ingyenes. Habar nem web alapu de hasznos eszkoz.
  • MerlinW
    Papír, ceruza, aztán MySQL workbench, vagy valamilyen UML szerkesztő.
  • Jim Morrison
    Szoktatok valami (webes) progit használni adatbázis megtervezéséhez? Ha igen, mit?:)

szerk: vagy esetleg tudtok valami jót?:) párat kipróbáltam de biztos vagyok benne, hogy van jobb)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.10.14. 15:34:40
  • MerlinW
    Meg ilyet is lehet:

COALESCE( NULLIF( mezo, '' ), 'nincs megadva' ) AS valami

SQL okos dolog érdemes kiolvasni a doksiját:)
  • pxxl
    Köszi :)

Holnap megnézem ezt az IFNULL-t megint, most nincs időm rá. Én is így próbáltam de hiba volt mert boolean-t adott. Valami nyilván nemvolt jó :)
  • MerlinW
    Jah, nem voltál világos, hol szeretnéd ezt csinálni:) Ha lehet célszerű SQL-ben elintézni ezt, persze, attól füg mire és hogyan szeretnéd használni:)

Kis SQL gyorstalpaló:)

SELECT IFNULL(tel, 'nincs megadva'), IFNULL(email, 'nincs megadva') FROM ...

A mezőlistát meg előgenerálhatod így, ha tömbként szeretnéd megadni, sőt, a különböző hibaüzenethez is lehet függvényt írni

Továbbá van COALESCE fg is, amivel két mezővel játszhatod ezt el, ha olyan a táblád:

SELECT COALESCE(mezo1, mezo2)

Ha a mezo1 üres, mezo2 lesz az érték. Sőt, kombinálhatsz is:

SELECT COALESCE(field_a, SELECT valami FROM tabla WHERE x=y)

és fordítva is

SELECT COALESCE(SELECT valami FROM tabla WHERE x=y, 0)

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.14. 11:28:04
  • pxxl
    végül így sikerült megoldani :)

<?php if (!empty($printer_data)) {
    foreach($printer_data as $key => $value) {
    if (empty($value)) {
    $value = 'Nincs megadva adat';
    }
    if ($key === 'email') {
    echo "<span class='$key'><a href='mailto:$value' target='_top'>$value</a></span>";
    } else {
    echo "<span class='$key'>$value</span>";
    }
    }
    }else {
    echo '<span class="NA">Nincs megadva adat</span>';
    }
    ?>
  • MerlinW
    SELECT IFNULL(mezo, 0)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.13. 17:01:10
  • SzirmosSzisza
    Ha jól látom a $pdata egy sima tömb, azon végig tudsz iterálni és megnézni, hogy üres-e az érték. Bár szerintem ezt inkább jobb lenne kiírásnál lekezelni, mert így csalóka lehet, hogy mi van az adatbázisban. Pl csinálni egy print_field_or_default függvényt ami megcsinálja ugyanazt, amit a hozzászólás végén írtál.
  • pxxl
    Hali!

Van egy ilyen szépségem, adatbázisból íratok ki vele infókat. Ez működik is rendesen, a kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehetne végigszaladni rajta, hogy ahol nincs megadva adat, vagyis üres az adatbázisban, mert pl nincs telefonszám, annak adjon egy értéket, pl: Nincs megadva adat, és hogy ha több adat is hiányzik, akkor azoknak is adja meg.

function printer_data() {
    $pdata = array();
    $item_id = $_GET['ws'];

$printer_name_query = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM items WHERE id = '$item_id'"));
    $printer_name = $printer_name_query['printer_name'];

$func_num_args = func_num_args();
    $func_get_args = func_get_args();

if ($func_num_args) {
    unset($func_get_args[0]);
    $pfields = '`' . implode('`, `', $func_get_args) . '`';
    $pdata = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT $pfields FROM printers WHERE name = '$printer_name'"));

return $pdata;
    }
    }

$printer_data = printer_data('id', 'name', 'addr', 'tel', 'email', 'adosz', 'contact', 'contact-tel', 'contact-email');

echo $printer_data['tel'];

így meg tudnám oldani persze, de a végén már kész káosz lenne...

<?php if (!empty($printer_data['tel'])): ?>
    <span class="tel"><?php echo $printer_data['tel']; ?></span>
    <?php else: ?>
    <span class="tel"><?php echo 'Nincs megadva adat'; ?></span>
    <?php endif; ?>
  • Lazarus
    godaddy népszerű, én forpsi.com-ot szoktam használni, sose volt vele baj
  • MANOWAR
    www.godaddy.com
  • kifli
    kis off:

anonim .com domaint szeretnék regisztrálni, majd az oldalt egy usa-ban lévő szerverről futtatni.
    Tud valaki megbízható gyors hostot ajánlani?
  • Orionk
    Sziasztok !

Használt már valaki ilyen Facebook ablak legeneráló akármit?
    https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages

Ha igen, akkor közülük valakitől egy kis segítséget kérnék szépen.

Kitöltöm, hogy milyen szeretném, hogy legyen a Facebook ablakom és megnyomom a Get Code gombot. Ezután kapok egy rövid scriptet, amit rögtön a <body> után kell bemásolnom, meg egy rövid DIVet, ami tartalmazza magát az ablakot, amit legeneráltattam és oda helyezem, ahova akarom.

Sajnos ezt megcsinálom és mégsem rakja ki az ablakomat. Kellene még valami javascript fájl,vagy valami ?

köszi szépen.
  • Jim Morrison
    web/starter-kit/ (google)
    Valamiért ez eddig elkerülte a figyelmem.
  • MerlinW
    "Kezdő webfejlesztő vagyok és egyik sport klubnak elvállaltam, hogy ingyen elkészítem az első honlapját."
    Miért vállalsz el valamit, amihez nem értesz?:) Nem csak neked gáz, hanem a megrendelőt is kellemetlen helyzetbe hozod.

A tárgyra térve, Uber gallery, meg ezer más. Vagy keresel magadnak egyet ami a legközelebb áll az elképzelésedhez - mindet kipróbálod - vagy átírod valamelyiket / megírod magad (HTML, CSS, PHP, MySQL, Facebook ismeretekre szükséged lesz).

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.17. 02:26:52
  • Orionk
    Sziasztok !

Tudnátok ajánlani valamit erre az előző problémámra ?

köszi szépen.
  • Jim Morrison
    WP ből láttam már hoztak ki pár oldalt ami messze volt egy blogolós oldaltól. Drupalt régen próbáltam, Joomlat nem is akarom, csak megint az a bajom, hogy mindkettő nagyon nagy. Lényegében ilyen kis web apphoz valami lightweight cuccot próbálok, most épp redaxscriptet nézem, elég kicsi, könnyen tudom módosítani és admin felület is van, stb.
  • passatgt
    wp már régóta nem sima blogmotor
  • MerlinW
    WP az blogokra való. Nézd meg Drupal-t esetleg Joomla-t. Mondjuk én nem szeretem a cms-eket.
  • Jim Morrison
    Talán így egy kicsit érthetőbb lesz:
    Keresek egy oldalt, ahol a bejelentkezés könnyen kicserélhető (steam loginra), és saját oldaltípusokat (amik felépítésben eltérnek a cms eredeti oldaltípusaitól). Láttam, hogy wordpress-t is (példának) széjjel lehet szedni elég szépen, de nekem valami gyors megoldás kellene. Spoilerben van egy kép. Jobb felül belépés gomb, alatta szürke mező a menü, alatta pedig az oldalon vannak fülek (bootstrapben justified). Ráadásul mivel egy kész rendszert alakítottam át, van benne szép admin felület is, gyors, meg minden ami nekem kellene.

Kérlek adjatok valami jó tippet mint múltkor a smarty :))
  • Jim Morrison
    Nem, hanem hogy van e olyan cms mondjuk ahol egyszerűen és gyorsan csinálhatok kényem kedvem szerint oldalakat - itt legyen egy upload gomb a felhasználónak, itt egy csík hogy hol tart a feltöltés stb stb. Steam logint azért kevertem bele, hogy ha lehet egyszerűen ki lehessen cserélni az oldal alap beléptetési rendszerét.
    Wordpressen alapból oldalak meg postok vannak ha jól tudom. Ha az oldal elkészítésében wordpresst használnék akkor jó lenne ha csinálhatnék egy custom1 oldalt ahol én adhatom pontosan milyen adatok is jelenjenek meg stb stb. Majd holnap ha észnél leszek szépen leírom csak most kattog az agyam hogy kéne felépülnie az egész oldalnak.
  • SzirmosSzisza
    Mi a kérdés?

Ha a Steam auth a kérdés akkor keress rá arra, hogy "steam openid php" és lesz rengeteg találat.
  • Jim Morrison
    Lenne megint egy jó kis kérdésem: gyorsan szeretnék megcsinálni egy oldalt (1hét kb keményen) ami biztonságos, steam id val be lehet lépni, és én szabom meg hogy milyen oldalak legyenek (ergó mondjuk nem egy wordpress steam login pluginnal, ahova lehet cikkeket írni, hanem teljesen más tartalmú lenne az oldal). Lehetne feltölteni .zip állományokat (amikből szerveroldalon megnézem mi nem kell belőle, lényeges fájlokat meg lementem és eltárolom, steam felhasználóhoz hozzácsatolva), azokat a fájlokat megnézni, megosztani, stb stb. Steam beléptetés nem az én oldalamon történik, de olyan oldalt (nem post meg blog bejegyzés) kell csinálnom ahol ezeket a műveleteket lehet csinálni. Ami még fontos lenne, hogy mindez gyorsan is történjen.
    Remélem valamennyire értitek mit akarok.
  • MerlinW
    Tulajdonképpen tök mindegy. Listában szokás, de persze ez teljes mértékben függ az oldalszerkezetedtől.
  • Wootan
    Pretty photo nevű jQuery-t használja az oldal. A nagy kép linkje is benne van a kódban.

Ha már itt vagyok, lenne még egy kérdés. Mibe érdemesebb rendezni ezeket a thumbokat? Sima div-ekbe, vagy pl. egy számozatlan listába?
  • SzirmosSzisza
    Akkor simán mehetnek a kis képek, úgyis csak egyszer munka :)
  • Bercy #21674
    Nemtudom pontosan a lightbox amit hasznalsz, hogy mukodik. Nincs valami parameter, hogy mikor toltse be a kepeket.
    Termeszetesen ha ott van az oldal forrasaban a nagy kep akkor a bongeszo be fogja tolteni igy is ugy is, de ha ez a lightbox kepes ezeket megtekintes kozben renderelni akkor nem kell elore betoltodniuk.
  • Wootan
    "Eleg valoszinutlen, hogy minden latogato mindig vegig nezegeti a nagy kepeket is ugyhogy a jobb megoldas ilyen esetere ha keszitesz egy kisebb meretu thumbnail kepet is."

Köszi. Mondjuk nem sok képről van szó. Van egy termékfőoldal kis képekkel kb. 20 db. Aztán a képekre klikk, és bejön a külön aloldal részletekkel, szöveg + 3 kép. Alapjáraton thumb képeket használok, csak nekem úgy tűnik, hogy a nagyokat is betölti az oldal töltődése közben. Ha meg így van, akkor szerintem tök felesleges +1 kis kép.

"Természetesen PHP-val, ne kézzel szenvedj:) "

Köszi. Sima html oldal, egy gramm php nincs rajta (szóval nem webshop, csak egy sima katalógus szerűség lesz), és összvissz kb. 60 db képről van szó. Css-ben egy width+height megadás, és átméretezi. De itt igazából én arra gyanakszom, hogy mint fentebb is írtam, a nagy képek is betöltődnek az oldallal együtt, így meg feleslegesnek vélem a bélyegképeket pluszba.
  • MerlinW
    Természetesen PHP-val, ne kézzel szenvedj:)

• Bercy #21671
    Eleg valoszinutlen, hogy minden latogato mindig vegig nezegeti a nagy kepeket is ugyhogy a jobb megoldas ilyen esetere ha keszitesz egy kisebb meretu thumbnail kepet is.
  • Wootan
    Sziasztok!

Volna egy olyan kérdésem, hogy van egy oldal, rajta termékek. A termékek képei kis bélyegképek formájában jelennek meg, amire kattintva lightboxban megjelenik a nagy méretű kép.

Na most az érdekelne, hogy oldal betöltődés, optimalitás szempontjából melyik a jobb megoldás?

- ha csinálok külön bélyegképeket, vagy
    - ha az eredeti nagy képet kicsinyítem le pl. css-el bélyeg méretre

köszi
  • Jim Morrison
    http://anchorcms.com/
    Szép, lightweight cms, de ez is használ frameworköt. Igaz valami nano framework van alatta, de lehet megemberelem magam, és jobban belevetem magam a témába... olyan cms-t sajnos nem találtam ami kicsi, hasonló tudású és nem használ semmi frameworköt.
  • Jim Morrison
    Hoppá, jött a semmiből egy sublime update. Oldalsáv ikonok hasznosak tudnak lenni (fájloknál már ikonok is vannak, nem csak fájlnév)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

* Added sidebar icons
    * Added sidebar loading indicators
    * Sidebar remembers which folders are expanded
    * Tweaked window closing behavior when pressing ctrl+w / cmd+w
    * Improved quote auto pairing logic
    * Selected group is now stored in the session
    * Added remember_full_screen setting
    * Fixed a lockup when transitioning from a blinking to a solid caret
    * Fixed a crash in plugin_host
    * Fixed a crash triggered by Goto Anything cloning views
    * Windows: Added command line helper, subl.exe
    * OSX: Added 'New Window' entry to dock menu
    * Posix: Using correct permissions for newly created files and folders
    * API: Updated to Python 3.3.3
  • Orionk
    köszi

Tudnátok-e ajánlani valami megvalósítást, hogy albumok legyenek a honlapon és nézegetni lehessen őket ?

A következőről lenne szó. Kezdő webfejlesztő vagyok és egyik sport klubnak elvállaltam, hogy ingyen elkészítem az első honlapját. Az eseményeikről szeretnének képeket feltölteni. Egy-egy eseményről több 100 kép is van.

Annak nem sok értelmét látom, hogy ha megnyitnak a weboldalon egy albumot, akkor a honlapon betöltődik a több 100 kép és ha egyre rákattintanak, akkor lehet sliderben nézegetni. Sokáig tartana, mire a több 100 betöltődne.

Esetleg össze kellene a FAcebook oldalukkal kötni a weboldalt és Facebook on tárolni a képeket az albumban és azt betölteni 1 képként a weboldalon és ott lehetne azután nézegetni ?

Vagy mit tudnátok erre ajánlani ?, valami tutoriallal megmutatnátok ?

Valami modern megvalósítást keresek és dizájnosat.

köszi