22786
Html-, css- és php-help
  • Neocortex
    ezt tán még css hover animációval is meg lehet oldani, de szvsz jQuery animáció $("bal_kocka").bind("mouseover", function(){ $("bal_kocka").css("width", "60%"); });
    a css helyett van valami animate függvény azt már ki tudod keresni
  • Orionk
    Ebben az előző kérdésemben nem tudtok segíteni ? :(

köszi
  • Jim Morrison
    nem mondtam, de jól gondoltad, nekem php kellene :)
  • Orionk
    SZia !
    Igen, az az alapja, de mégis hogyan csinálhatták azt a Sony weboldalt ? A többi részét hogyan valósíthatták meg ?
    Például, hogy a főoldalon "ketté van felezve" az oldal és amelyik részére viszed az egeret, akkor az nagyítódik nagyobbra.

köszi
  • SzirmosSzisza
    Ez sajnos nem PHP, de Djangonak van beépített admin felülete, kész felhasználó kezelés, illetve i18n. (emellett van Djangora épülő CMS is :D)
  • Jim Morrison
    Ha a jövőben szeretnék egy komplex, admin+felhasználói felülettel rendelkező weboldalt csinálni, akkor szerintetek érdemes lenne kipróbálnom valami egyszerűbb frameworköt kezdésnek, vagy egy lightweight cms-t fogni és úgy átalakítani, ahogy nekem kell.
    Elsősorban azért lenne ilyen használata szerény vélemény szerint, mert ha egy alap cms-t fogok, akkor már van benne biztonságos bejelentkezés, admin felület, ne adj isten témákat is támogatja, és támogatja, ha több nyelven szeretném elérhetővé tenni az oldalt. Mert lenne 1-2 oldal amit szívesen megcsinálnék (gyakorlásnak) majd a jövőben, és kb mindegyiket jó lenne ugyanarról az alapról kezdenek. Ne adj isten tényleg csak mezőneveket változtatnom és kinézetet... :)
    (most térjetek el attól, hogy pontosan milyen projectre gondoltam)
  • MerlinW
  • Orionk
    Ha megnyitom a lenti plugin oldalát, akkor a kép alsó része, az a 20-30 pixel, amit írtam, az a Start menü alá csúszik.
    Ha kisebbre veszem a böngészőt, hogy ne csússzon le a start alá, akkor látszódik, vagy ha teljes képernyőre teszem, vagy ha a start menü rejtett állapotban van.

Ez a probléma csak a háttérrel van, hogy csak az csúszik le. A többi, mint pl. amit ott láttok írást, az ott marad a start menü felett, tehát az mindig jó helyen van.

Ebben tudtok segíteni ?

köszi
  • SzirmosSzisza
    Méretezd át a böngésződ és próbáld ki.
  • Orionk
    köszi, de ez a lenti plugin, amit mutattam, az egy reszponzív weboldal, nem ? Azaz mobilokon is igazodik a képernyőhöz, meg a számítógépeknél a monitor nagyságához. Tehát ezzel elveszíti ezt a tulajdonságát, nem ? Azaz fix lesz a háttér, nem ?
  • passatgt
    css-ben raked be a hátteret, és background-size:cover;
    így aminek megadtad a háttérképet, úgy fog viselkedni a kép benne, hogy minden irányba kitöltse a teret
    3. példa: http://compass-style.org/examples/compass/css3/background-size/
  • Orionk
    Szia !

Én pont ilyen weboldalt szeretnék, mint ez. Azaz pont Ezt a PLUGINT szeretném átalakítani.

Tehát, hogy a weboldal oldalai így csúsznak, mint a fenti pluginban, és ha minden igaz, akkor reszponzív az oldal, azaz, hogy mobilon is jól megtekinthető.

Ha teljes képernyőre kiteszem a fenti plugint, azaz böngésző oldalt F11el akkor a háttér képnek az alja is látszódik. Próbáljátok ki légyszíves. Egyébként, meg ha nincs full screen en az oldal, akkor nekem nem mutatja a böngésző a kép alsó kb. 20-30 pixelét, de az a következő oldalra sem nyúlik át, csak elveszik

Erre tudtok valami megoldást ?

köszi szépen
  • SNICKER
    ez csak egy próbaoldal, ma álltam neki a php-t elsajátítani.. xD jópár év lesz úgyérzem :D

az iframe az elavultnak számít, nem? még amikor foglalkoztam html + css-el kb 2007ben már akkor leoltottak hogy az elavult.
    ezzel az include dologgal próbálkoztam eddig, azt hittem úgy működik mint az iframe. de márt értem hogy miért nem értettem :D

általában a webprogramozók mit használnak erre, amit én is kérdeztem?
  • SzirmosSzisza
    Külső vagy saját oldal? Ha külső akkor iframe, ha belső akkor meg kell nézni mi az URL és azt tölteni be. Vagy csinálni egy header + footer.php-t amiben benne van az oldal kerete és azt includeolni a fájlodban.
  • SNICKER
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy php-ban hogyan tudom megoldani hogy a bal oldali menüből a linkekre kattintva a zöld részen nyíljanak meg? az oldal div-ben van összerakva.

• SzirmosSzisza
    Megnyitod az oldal forrását aztán megnézegeted milyen javascript fájlokat használ.
  • Orionk
    Ezt hogy vetted észre ?, vagy hol látod ?
    köszi
  • SzirmosSzisza
    Ha jól látom ez az alapja.
  • Orionk
    Sziasztok !

Tudnátok-e segíteni légyszíves, hogy szerintetek ez a weblap hogyan van megvalósítva ?
    http://www.sony-asia.com/microsite/mdr-10/#homePage

köszi szépen
    Utoljára szerkesztette: Orionk, 2014.08.31. 14:15:09
  • Jim Morrison
    továbbra is szuperül működik, csak hozzádobtam még ezt a két sort, így (számomra egyszerűbb) kezelni a megadott url eket:

RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.(php|html?|jpg|gif|css|js|jpeg|ttf|woff)$
    RewriteRule ^(.*)([^/])$ http://%{HTTP_HOST}/$1$2/ [L,R=301]

• MerlinW
    Általában naponta 1-2 alkalommal töltök szerverre, addig localhoston fejlesztek, tesztelek. Mikor minden tuti, utána töltöm fel szerverre az anyagot. Ráadásul ha valami történne - valamit nagyon elrontanék, elveszne adat, sb, - akkor is "stabil" anyag lenne a szerveren. Tehát a legtöbben azért nem nagyon használunk IDE-s szinkron-t, mert nem igazán van rá szükségünk:)
    (A tunnel+sftp-s elérésekről nem is beszélve:))
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.28. 13:54:26
  • Bercy #21645
    Nem olyan jo az hidd el. Keszitenem kell egy RFC dokumentumot. Aztan nyitni egy ticketet amihez csatolom az RFC-t. Ezutan kell egy ticket, amiben a code review-t kerelmezem. Ekozben szolni kell a teszter csapatnak, hogy nezze meg minden rendben van-e az alkalmazassal. Ha ez mind megvan akkor a change control board a heti ulesen elbiralja a valtoztatasi kerelmemet es ennek megfeleloen atadjak az IT-nek, hogy tegyek amit tenni kell. Csupan 2-3 het alatt vegig is fut egy ilyen procedura...
  • Jim Morrison
    FTPSync végül is jól működik, ez lesz :)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.08.28. 10:46:16
  • Jim Morrison
    Ezek szerint marad a filezilla :(
    bár Bercy megoldása nagyon tetszik, én ilyet sajnos nem tudok csinálni
  • Bercy #21642
    Nyitok egy RFC ticketet az IT csapatnak, hogy bofogjek mar ki a szanalmas es hitvany kodomat a szerverekre.
  • MerlinW
    Eclipse, Notepad++-hoz vannak ftp pluginok, amik ezt csinálják. Valszeg Storm, Zend Studio, Komodo és a társaihoz is, de sosem kerestem, én is TC/zillázom.
  • SzirmosSzisza
    Arra gondoltam, hogy helyi gépen megcsinálom, tesztelem, aztán pusholom git repóba, fellépek szerverre ott meg frissítem.
  • Jim Morrison
    megnézem, de szerintem nem is ilyenre gondoltam :(
  • SzirmosSzisza
    git push, git fetch + git rebase.

#21634: jaja, bár nem mind tudja azt ami nekem kéne, de átbogarászom őket, köszi.
  • Jim Morrison
    kösz... :D eleinte ezt csináltam én is, de filezilla valamiért gyorsabb :)
  • pxxl
    TC > Crtl+f [connect] > TAB > Ctrl+a > F5 > enter :D
  • Jim Morrison
    Ti mikor localhoston szerkesztetek egy oldalt, utána hogy töltitek fel tárhelyre? Értem ezalatt megnyitjátok a filezillát, connectoltok,majd kiválasztva a fájlokat simán feltöltitek?
    Ha jól tudom 'rendes' IDE-kben van ftp kliens (meg talán un deploy gomb :)) ami ezt elvégzi szempillantás alatt. Sublime mellett ti mit használtok erre a célra?
  • Jim Morrison
    ilyesmik?
  • SzirmosSzisza
    Ismer valaki valami jó js "bemutató" könyvtárt? Olyasmire gondolok, mint a bootstrap tour pl. (azzal az a probléma, hogy túra közben nem lehet sehova se kattintatni és ha gyorsan haladok lehal az egész :D)
  • kovacsdev
    Sziasztok!

Google Chart Timeline-on szeretnék több, mint egy időintervallumot ábrázolni, tehát külön oszlopban adnám meg a címkét, majd a kezdő és végdátumot és még egyszer mindezeket. Igen, tudom, ha lekérdezésből egy megadott változó több értéket is felvesz, ilyenkor valóban fent van az összes időintervallum, azonban nekem két külön változót kéne használnom, két külön leírás mezővel hozzájuk. Ezt a hibaüzenetet dobja erre a próbálkozásra:

"Invalid data table format: must have 3 or 4 data columns."

Egy példán:

• Jim Morrison
    #20812 hogy állsz a dologgal? haladsz?
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.08.15. 16:14:05
  • Jim Morrison
    hm, gondolom azzal sebesség is megnőne. köszi, később szerintem akkor ezt megcsinálom.
  • SzirmosSzisza
    Amúgy, ha ez a 2 tábla fix adattal dolgozik, akkor egyszerűbb, ha kigenerálod az eredményt egy konstans tömbbe.
  • Jim Morrison
    Javaslatodra csináltam néhány view táblát (11-et), de ilyen kevés adatnál nem vettem észre sok változást, talán a lekérdezések még rövidebbek :)
    Lemértem, az oldalak generálása: 0.06xxx sec a legtöbbször (van hogy 0.07, ritkán 0.05 alá megy), ez nem tudom jónak számít e ilyen kicsi oldalnál.
  • Jim Morrison
    hálám (sokáig) üldözni fog :)