Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
[merlinw.org]
openid bejelentkezést akarok berakni egy oldalra, mikor localhoson próbálom, frankót átirányít az openid provider honlapjára, de mikor feltöltöm a tárhelyemre, hogy kipróbáljam, és rányomok a gombra, ami átirányítana a /openid_login oldalra, 500-as hibát kapok (ezen az oldalon nézném meg, hogyha ez a paraméter akkor redirecteljen a megfelelő oldalra a beléptetéshez, de odáig nem jut el).
htaccess-t írnak sok helyen, de már próbáltam pár dolgot, továbbra is 500-as hibát kapok 😞
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A második az amin most leginkább gondolkozom, de igazából nem jut eszembe jobb megoldás.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2014.10.20. 20:11:12
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
lehet majd olyat csinálni, hogy feltölt az illető egy zipet, amiben szöveges fájlok lehetnek. Ezt a webes felületén lehetne nézni, és másik felhasználó fájljaival összevetni, és kimutatná az oldal a különbségeket! (+ syntax highlight a fájl nézőkéhez).
Arra gondoltam, hogy miután feltölt a user 1 zipet, akkor azt kicsomagolom mondjuk a "datas/<userid>" könyvtárba. Egy külön táblában, pedig a userid mellett lenne egy szipla 5jegyű generált szám, ami arra lenne jó, hogy url.hu/<generalt_szam"-ot "tárcsázva" bejöjjön egy oldal, ami ezeket a fájlokat újra becsomagolja majd letöltődik.
Első tippre mégis jobban járnék, ha a zipet menteném el, és egy temp könyvtárban tárolnám a fájlokat, kb 1 napig, mondván így tárhelyet is megspórolhatok és a letöltések is gyorsabb lesznek? Vagy ti szerintetek ezt hogy kellene csinálni?
Ja és még valami: Mikor behozza a user az oldalt, ahol megnézheti online ezeket a fájlokat, gondolom jobb lenne, ha nem php-val egyből "kinyomnám" a fájlokat, hanem simán betölteném az oldalt, majd onload egy jquery script segítségével betölteném a fájlokat?(ehhez meg ugye kapcsolódna egy "api"😉.
[merlinw.org]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
public function load_Template_vars($template_vars) {
if (is_array($template_vars)) {
foreach ($template_vars as $name=>$value) {
$this->smarty->assign($name, $value);
}
}
}
$this->load_Template_vars( get_defined_vars() );
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.20. 00:31:08
[merlinw.org]
index.php: $this->smarty->assign('title', $this->_TITLE)
head.tpl : {$title}
persze vannak oldalak, ahova mondjuk oldaltól függően fix adatok kellenek, és ha mondjuk url így néz ki: asd.hu/1/kutya akkor mindig ugyanazt az öt adatot szívom le fentről és készítem el.
Persze ezek néha elég csúnyák:
{foreach from=$breadcrumb item=item key=key name=i}
<li {if $smarty.foreach.i.last}class="active"{/if}>{if $smarty.foreach.i.last}{$item}{else}<a href="{$url}/{if $smarty.foreach.i.iteration > 1}{$breadcrumb<{$key-1}>{$key-1}>}/{$item}{else}{$item}{/if}/">{$item}</a>{/if}</li>
{/foreach}
Viszont most belegondoltam az egészbe, és rájöttem, hogy mielőtt bármit csinálnék (felbontanám az url-t és az alapján kérek le adatokat, stb) előtte meg kéne néznem, hogy készült e már annak megfelelő template cache. Jelenleg, hogy gyorsabb legyen az egész, minden egyes template fájlnak adok egy ID-t, ami nem más mint az url (ebben az esetben "1kutya" lesz). Ha már létezik, akkor minek fusson végig pár száz php soron + sql-ből kérje le adatokat amik fixek (persze majd ha változik egy $smarty->clearAllCache(); elkél, de ez belefér).
Basszus, ezzel aztán meggyorsíthatom az oldalam.
köszi, ezzel most remélhetőleg sikerül még jobban meggyorsítanom az oldalt^^
title-t írd php-val {$title} és nem lesz probléma.
Fejlesztői időszakban sehova sem kell cache, a véglegesbe pedig mindenhova. Amit PHP-val generálsz az oldalba, az mindig változni fog, a cache értelemszerűen csak a kliens oldalra vonatozik (JS, HTML, stb).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.19. 16:03:30
[merlinw.org]
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2014.10.19. 12:33:42
(\__/) ( X.x) ( } . { )
így épül fel az oldal:
-head (változó title miatt nem cacheljük)
-navbar (navigáció, erre egy napos cachet raktam)
-content (ez mindig változik)
-footer (ez is állandó, szintén 1 napos cache)
malakai: tudom, hogy leginkább a cachetől lesz gyorsabb az oldal, de nekem akkor kéne valamit használnom mindig, mert kiíratásokhoz is heredoc-ot használnék, és még a cacheléssel sem foglalkoztam soha 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.17. 10:48:17
[merlinw.org]
Cat: jól haladtok 😄
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.17. 10:22:29
[merlinw.org]
Illetve egy projekten lassan átváltunk less-re, bár jelenleg csak ott tartunk, hogy minden css fájl kiterjesztése át lett írva less-re 😄 (meg a Bootstrap is abból fordul)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Merlin: tudom project függő, inkább úgy kérdezem miket használtatok szerveroldalon php-n kívül. Vagy nem tudom hogy kéne mondanom:/
Amúgy nem tudom mit értesz "csak szerveroldal" alatt, mostanában pl próbálgattam gruntjs-t és nagyon megtetszett, az pl igazából szerveroldal 😊
[merlinw.org]
szerk: vagy esetleg tudtok valami jót?😊 párat kipróbáltam de biztos vagyok benne, hogy van jobb)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.10.14. 15:34:40
COALESCE( NULLIF( mezo, '' ), 'nincs megadva' ) AS valami
SQL okos dolog érdemes kiolvasni a doksiját😊
[merlinw.org]
Holnap megnézem ezt az IFNULL-t megint, most nincs időm rá. Én is így próbáltam de hiba volt mert boolean-t adott. Valami nyilván nemvolt jó 😊
All hail the double x!
Kis SQL gyorstalpaló😊
SELECT IFNULL(tel, 'nincs megadva'), IFNULL(email, 'nincs megadva') FROM ...
A mezőlistát meg előgenerálhatod így, ha tömbként szeretnéd megadni, sőt, a különböző hibaüzenethez is lehet függvényt írni
Továbbá van COALESCE fg is, amivel két mezővel játszhatod ezt el, ha olyan a táblád:
SELECT COALESCE(mezo1, mezo2)
Ha a mezo1 üres, mezo2 lesz az érték. Sőt, kombinálhatsz is:
SELECT COALESCE(field_a, SELECT valami FROM tabla WHERE x=y)
és fordítva is
SELECT COALESCE(SELECT valami FROM tabla WHERE x=y, 0)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.14. 11:28:04
[merlinw.org]
<?php if (!empty($printer_data)) {
foreach($printer_data as $key => $value) {
if (empty($value)) {
$value = 'Nincs megadva adat';
}
if ($key === 'email') {
echo "<span class='$key'><a href='mailto:$value' target='_top'>$value</a></span>";
} else {
echo "<span class='$key'>$value</span>";
}
}
}else {
echo '<span class="NA">Nincs megadva adat</span>';
}
?>
All hail the double x!
Van egy ilyen szépségem, adatbázisból íratok ki vele infókat. Ez működik is rendesen, a kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehetne végigszaladni rajta, hogy ahol nincs megadva adat, vagyis üres az adatbázisban, mert pl nincs telefonszám, annak adjon egy értéket, pl: Nincs megadva adat, és hogy ha több adat is hiányzik, akkor azoknak is adja meg.
function printer_data() {
$pdata = array();
$item_id = $_GET<'ws'>'ws'>;
$printer_name_query = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM items WHERE id = '$item_id'"😉);
$printer_name = $printer_name_query<'printer_name'>'printer_name'>;
$func_num_args = func_num_args();
$func_get_args = func_get_args();
if ($func_num_args) {
unset($func_get_args<0>0>);
$pfields = '`' . implode('`, `', $func_get_args) . '`';
$pdata = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT $pfields FROM printers WHERE name = '$printer_name'"😉);
return $pdata;
}
}
$printer_data = printer_data('id', 'name', 'addr', 'tel', 'email', 'adosz', 'contact', 'contact-tel', 'contact-email');
echo $printer_data<'tel'>'tel'>;
így meg tudnám oldani persze, de a végén már kész káosz lenne...
<?php if (!empty($printer_data<'tel'>'tel'>)): ?>
<span class="tel"><?php echo $printer_data<'tel'>'tel'>; ?></span>
<?php else: ?>
<span class="tel"><?php echo 'Nincs megadva adat'; ?></span>
<?php endif; ?>
All hail the double x!
anonim .com domaint szeretnék regisztrálni, majd az oldalt egy usa-ban lévő szerverről futtatni.
Tud valaki megbízható gyors hostot ajánlani?
Használt már valaki ilyen Facebook ablak legeneráló akármit?
https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages
Ha igen, akkor közülük valakitől egy kis segítséget kérnék szépen.
Kitöltöm, hogy milyen szeretném, hogy legyen a Facebook ablakom és megnyomom a Get Code gombot. Ezután kapok egy rövid scriptet, amit rögtön a <body> után kell bemásolnom, meg egy rövid DIVet, ami tartalmazza magát az ablakot, amit legeneráltattam és oda helyezem, ahova akarom.
Sajnos ezt megcsinálom és mégsem rakja ki az ablakomat. Kellene még valami javascript fájl,vagy valami ?
köszi szépen.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Valamiért ez eddig elkerülte a figyelmem.