22786
Html-, css- és php-help
-
#22066 Én már IDE ügyet évek óta halasztom, egyszerűen nem tudok magamon erőt venni , hogy kiismerjek egy IDE t. Lehet hogy aztán a jövőben sok időt spórolnék meg vele, de ... igen. Lustva vagyok elkezdeni. Phpstorm hoz tudnék ingyenes licencet, de IntelliJ community verziója jobban megérné?
Nekem csak egy jó kis quickstart guide kéne lehet, ami meghozza a kedvem :/ -
#22065 Jó az Atom meg ingyenes is, de amíg a Sublime trial csak ennyi korlátozással rendelkezik (minden 20. mentésnél rád szól), addig ő a nyerő. Mondjuk én még mindig notepad++ párti vagyok, ha quickedit-ről van szó.
IDE-t meg már mindenre IntelliJ-t használom, lévén jó mindenre és nincs nála jobb:) -
#22064 Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez meghozta a kedvem az Atom hoz.
-
#22063 <td><input type="text" id="ip4address" name="ip4macaddress" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
a name="" legyen ip4address és jó lesz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
<?php
if (!empty($_POST)) {
global $username;
global $deviancename;
global $deviance;
global $switchrouter;
global $port;
global $lanmacaddress;
global $wifimacaddress;
global $ip4address;
$host = 'localhost';
$user = 'merlinw';
$password = 'hweb555';
$connect = mysql_connect( $host, $user, $password ) or die
( "Error: Can not connect to server" );
mysql_select_db( "routerdatabase", $connect ) or die ( "Can not connect to database" );
$username = $_POST["username"];
$deviancename = $_POST["deviancename"];
$deviance = $_POST["deviance"];
$switchrouter = $_POST["switchrouter"];
$port = $_POST["port"];
$lanmacaddress = $_POST["lanmacaddress"];
$wifimacaddress = $_POST["wifimacaddress"];
$ip4address = $_POST["ip4address"];
if ( isset($username) && isset($deviancename) && isset($deviance) && isset($switchrouter) && isset($port) && isset($lanmacaddress) && isset($wifimacaddress) && isset($ip4address) ) {
$sql = "INSERT INTO routerdatabase (username, deviancename, deviance, switchrouter, port, lanmacaddress, wifimacaddress, ip4address)
VALUES ('" . $username ."','". $deviancename. "','". $deviance. "','". $switchrouter . "','". $port . "','". $lanmacaddress . "','". $wifimacaddress . "','". $ip4address . "')";
mysql_query( $sql ) or die ("Hiba a beszúrásnál");
}
$sql = "SELECT port FROM port";
$port = mysql_query( $sql );
mysql_close($connect);
}
?>
<html>
<head>
<title>Az oldal címe</title>
<meta charset="UTF-8" />
<!-- CSS -->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /><!-- Az oldal kinézete -->
</head>
<body>
<div class="header">iToth Corporation</div>
<div class="content">
<hr />
<form action="index.php" method="post" method="">
<table>
<tr>
<td id="t">Username</td>
<td id="t">Deviance Name</td>
<td id="t">Deviance</td>
<td id="t">Router/Switch</td>
<td id="t">Router/Switch Port</td>
<td id="t">LAN M.A.C. Address</td>
<td id="t">Wirelles M.A.C. Address</td>
<td id="t">IP4 Address</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" id="username" name="username" placeholder="User name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="deviancename" name="deviancename" placeholder="Devaince name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><select id="deviance" name="deviance">
<option value="desktoppc">Desktop-PC</option>
<option value="notebook">Notebook</option>
<option value="mobile">Mobile</option>
<option value="tablet">Tablet</option>
<option value="console">Console</option>
</select></td>
<td><select id="switchrouter" name="switchrouter">
<option value="tplinkr">TP-Link Router</option>
<option value="tplinks">TP-Link Switch</option>
</select></td>
<td><input type="text" id="port" name="port" placeholder="" size="2" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="lanmacaddress" name="lanmacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="wifimacaddress" name="wifimacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="ip4address" name="ip4address" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
</tr>
</table>
<hr />
<input type="submit" value="SEND"/>
</form>
</div>
<div class="footer">Footer</div>
</body>
</html>
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.11. 16:22:55 -
Culram #22062 Elsősorban az, hogy a sima mysql parancsok már nem támogatottak.
Másodsor, Milyen hibaüzit ír ki? -
momoxp #22061 Sziasztok!
Szerintetek ebben mi a hiba? Miért nem tölti fel a mysql adatbázisba a tartalmat?
<?php
global $username;
global $deviancename;
global $deviance;
global $switchrouter;
global $port;
global $lanmacaddress;
global $wifimacaddress;
global $ip4address;
$host = 'localhost';
$user = 'root';
$password = 'valami';
$connect = mysql_connect( $host, $user, $password ) or die
( "Error: Can not connect to server" );
mysql_select_db( "routerdatabase", $connect ) or die ( "Can not connect to database" );
$username = $_POST["username"];
$deviancename = $_POST["deviancename"];
$deviance = $_POST["deviance"];
$switchrouter = $_POST["switchrouter"];
$port = $_POST["port"];
$lanmacaddress = $_POST["lanmacaddress"];
$wifimacaddress = $_POST["wifimacaddress"];
$ip4address = $_POST["ip4address"];
if ( isset($username) && isset($deviancename) && isset($deviance) && isset($switchrouter) && isset($port) && isset($lanmacaddress) && isset($wifimacaddress) && isset($ip4address) ) {
$sql = "INSERT INTO routerdatabase (username, deviancename, deviance, switchrouter, port, lanmacaddress, wifimacaddress, ip4address)
VALUES ('" . $username ."','". $deviancename. "','". $deviance. "','". $switchrouter . "','". $port . "','". $lanmacaddress . "','". $wifimacaddress . "','". $ip4address . "')";
mysql_query( $sql ) or die ("Hiba a beszúrásnál");
}
$sql = "SELECT port FROM port";
$port = mysql_query( $sql );
mysql_close($connect);
?>
<html>
<head>
<title>Az oldal címe</title>
<meta charset="UTF-8" />
<!-- CSS -->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /><!-- Az oldal kinézete -->
</head>
<body>
<div class="header">iToth Corporation</div>
<div class="content">
<hr />
<form action="index.php" method="post">
<table>
<tr>
<td id="t">Username</td>
<td id="t">Deviance Name</td>
<td id="t">Deviance</td>
<td id="t">Router/Switch</td>
<td id="t">Router/Switch Port</td>
<td id="t">LAN M.A.C. Address</td>
<td id="t">Wirelles M.A.C. Address</td>
<td id="t">IP4 Address</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" id="username" name="username" placeholder="User name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="deviancename" name="deviancename" placeholder="Devaince name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><select id="deviance" name="deviance">
<option value="desktoppc">Desktop-PC</option>
<option value="notebook">Notebook</option>
<option value="mobile">Mobile</option>
<option value="tablet">Tablet</option>
<option value="console">Console</option>
</select></td>
<td><select id="switchrouter" name="switchrouter">
<option value="tplinkr">TP-Link Router</option>
<option value="tplinks">TP-Link Switch</option>
</select></td>
<td><input type="text" id="port" name="port" placeholder="" size="2" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="lanmacaddress" name="lanmacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="wifimacaddress" name="wifimacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="ip4address" name="ip4macaddress" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
</tr>
</table>
<hr />
<input type="submit" value="SEND"/>
</form>
</div>
<div class="footer">Footer</div>
</body>
</html> -
#22060 Minden témához adnak minta tartalmat, általában egy XML fájl mellékelve. Ezt feltöltöd a Tools menüpontban és ua lesz, mint a demo. Utána csak tartalmat kell átírni igény szerint. -
#22059 Hello
Van itt valaki, aki keni-vagja a wordpresst? Ha veszek egy templatet, valaki elvallalna, hogy megcsinalja rendesen?
Egy olasz etterem weblapjarol lenne szo. Semmi extra vegulis, atkuldom a kepeket, az etlapot, meg egyeb infokat es az alapjan szepre meg kellene csinalni, ugy mint ahogy a template "bemutatojaban" is van. Mert en letoltottem ezeket a templateket, felraktam oket, de hat nagyon messze van attol, mint amit en lattam az oldal live preview-jaban. Vagom, hogy ki kellene tolteni, meg hasonlok, de azt se tudom hova nyuljak.
Szoval szuksegem lenne valakire, aki ezt meg tudna nekem csinalni IGENYESEN. Ilyen tessek-lassek modon osszedobott minoseg nem erdekel, azert egy minimalis szeperzeke legyen.
Aki ezt elvallalna, az kerem kuldjon privatban egy ajanlatot, meg 1-2 referencia munkat.
Tehat template megvan, valami ilyesmi: http://bliccathemes.com/pronto/demo1/ . (Nem biztos, hogy pont ez). Erre szepen megcsinalni a menut, about us, contact, services, gallery-t. Meg ilyen "like" buttont, meg hasonlokat.
Termeszetesen a templatet, hostingot, domaint en fizetem, csak magara a munkara kernek ajanlatot. Ha jo lesz, van meg sok ilyen melom:)
Koszi -
#22058 Esetleg ha nem szeretnel/tudsz PHP-ban dolgozni akkor mysqlfuse -
#22057 Írsz egy eljárást SQL-ben, vagy amit Jonny írt. Program erre nincs (illetve hasonló példa biztos van stack-en vagy valahol), neked kell megírnod a függvényt.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.07. 00:10:25 -
#22056 strip_tags @ php -
Szeki26 #22055 Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy 20 ezer soros adatbázisom, melynek a szövegét meg kellene tisztítani a html kódoktól.
Sajnos az nem műxik hogy keresés&csere <br><div> meg ilyeneket semmire, mert sajnos mindegyikben van valami egyedi (pl. border: rgb(240, 240, 240); width: 591.35pt) és ez miatt szinte egyenként kellen átnézni.
Tudtok valami progit erre ajánlani ? -
#22054 úgy-úgy, most először megcsinálom, hogy ne az egész listát renderelje le, csak ami látszik. Ettől már jelentős javulást várok :)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.05. 11:07:20 -
#22053 szvsz gyorsabb nem lesz, max memóriát eszik kevesebbet
ha már mindezt valami lazy load technikával csinálod, akkor lehet gyorsabb yep -
#22052 Valószínű:) -
#22051 JSON megnyirbálásával szerintetek (mobilon) kaphatok észrevehető gyorsulást, ha mondjuk minden felesleges dolgok kivágok belőle mielőtt átadom a scope nak? Úgy ötödére ha csökkentem mondjuk egy 221000 hosszú jsont. -
#22050 settings ablak modal, így egy sima $scope.savesetting = function (settings) {... hívódik meg amikor rányomok a mentés gombra, nincs külön url-je a beállításoknak. -
#22049 köszi, gyorsan átolvasom. -
#22048 one way binding: a nem dinamikus adatoknak: {{::variable}} -
#22047 Damn, siettem :
szerk: Damn, siettem :D pontosan így.
kliensből írtam, de elharapta :(
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 14:04:26 -
#22046 Unreaded
Amúgy SG app sima weboldal lesz bevágva WebView-ba? -
#22045 Ha resource:
var settingsResponse = $resource('/api/settings/:id', {id: '@id'}).save($scope.settings);
-
#22044 köszi, a collection-repeatet valamiért nem sikerült működésre bírnom, talán majd ezt.
Uh, hát az úgy volt hogy... meg kell néznem, első alkalom hogy mvw t használok. -
#22043 Probald meg, hogy ng-value-val adsz erteket az input mezoidnek. -
#22042 doTA render a leggyorsabb amivel foglalkoztam eddig (2-3x gyorsabb mint az ng-repeat), igaz még korai fázisban van, de működik. Másik a ReactJS ami majdnem duplázza az ng-repeat sebességét. Meg gondolom mondanom sem kell, hogy használjunk one way binding-ot ahol tudunk:) -
#22041 AngularJS:
1., van egy ng-model (settings form), és mentés után csak azokat menti el, amik változtak (van settings.headerColor, settings.onlyUnreaded, de csak akkor menti el mindkettőt, ha mindegyiket megváltoztatom). Hogy lehetne megmondani neki, hogy mindegyik elem értéke kell nekem?
-
#22040 na ki a faszagyerek?
okok, most csinálok egy kis perfomance improvementet (ng-repeat nem szereti a nagy listákat így topik nézetben meg máshol eléggé akad szegény, ezért ionichoz van collection-repeat) -
#22039 te belehekkeltel a kulso libbe? nice
anyway szepmunka, hetvegen megnyomkodom androidon -
#22038 há!
settings.setUserAgentString("Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.45 Safari/535.19");
így már nem redirectel az oldal, és a jsont kapom vissza.
megoldás:
platforms\android\CordovaLib\src\org\apache\cordova\engine\SystemWebViewEngine.java#203
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 11:27:37 -
#22037 mibol nem a legujabb ? minden frissitheto a rencer alatt -
#22036 egyik cordova fájlban már találtam valamit...
// Fix for CB-1405
// Google issue 4641
settings.getUserAgentString();
IntentFilter intentFilter = new IntentFilter();
intentFilter.addAction(Intent.ACTION_CONFIGURATION_CHANGED);
if (this.receiver == null) {
this.receiver = new BroadcastReceiver() {
@Override
public void onReceive(Context context, Intent intent) {
settings.getUserAgentString();
}
};
webView.getContext().registerReceiver(this.receiver, intentFilter);
}
talán lassan meglesz...
azt hiszem megtaláltam, már csak a gépen kéne megtalálnom és hardcodeolni a jó UA t :/
damn, lehet visszaszívom, mert ez lehet nem a legújabb verzió.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 11:16:48 -
#22035 legalább tanultam valamit, $resource tényleg nem rossz dolog.
Mivel UAhez és cookiehoz nem enged hozzányúlni, megpróbálom a cordova kódjában valahol hardcodeolni milyen user agentet használjon (mobil app lesz, cordova segítségével). -
#22034 En is segiteni probalok, de ehhez meg kell ertenem legalabb minimalis szinten a rendszer mukodeset. Ezert is kerdezek, anelkul nehezen menne. Lehet, hogy van valami olyan kulonbseg a $http es $resource kozott amirol nem tudok. -
#22033 Ötletelünk. Egyébként köszönjük a hasznos kommentet. -
#22032 Es a $resource hasznalata a $http helyett miben befolyasolja ennek a szerencsetlen cookienak a letezeset? Mert szerintem a problemat ez nem oldana meg. -
#22031 ne fáradj, ez még mindig nem oldja, meg a problémámat, hogy mobil UA miatt redirectel és nem "kaphatom meg" a json-t amire vágytam.
Proof (kivehető az oldalkezdés: <!Doctype...):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
próbáltam cordovában is átírni a user-agentet, hogy build után jó legyen, eddig eredménytelenül.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.02. 20:22:59 -
#22030 Jó a resource és kényelmes (RESTful), viszont api kommunikációhoz való. Ha pl. fájlt szeretnél behúzni, akkor továbbra is http.get-re lesz szükséged.
szerk: pont a héten írtam egy általános, egyszerű factory-t resource-ra (XHR néven), ha szeretnéd bedobom holnap. Onnantól csak használnod kell (XHR.save(hova, mit), XHR.remove(hova mit), stb).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.02. 20:10:48 -
#22029 ~ugyanaz mint a $http, dobsz neki egy url paramétert, meg opcionálisan 2423432 másik beállítást, majd callback függvénybe kapod az adatot -
#22028 Akkor $resource lesz (még nem is hallottam róla, szóval eltarthat egy ideig míg összerakom) -
#22027 az egy másik isten volt, és de, biztos vagyok benne hogy ez történik
$resource lesz egyébként a megoldás, ebben ~biztos vagyok