Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vorpal
Na most figyi - írd le és megbeszéljük az elõzõben melyik nem volt érthetõ?

Röviden - az Access adatbázis nem érhetõ el webes felületrõl, más adatbázis elérhetõ. Amennyiben el szeretnél érni adatokat, az Access adatbázisod exportálnod kell más fajta adatbázisba.

cms - megkérlek olvasd el rendesen amit elõbb írtam, mert közérthetõ volt, amennyiben számodra nem - abban az esetben nem is nagyon kéne azon gondolkodnod, hogy adatbázis szervert telepítesz.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Tehát ha nekem már van készen egy MS Access adatbázisom, ahhoz hogy elérhetõ legyen webes felületrõl is mit kéne tennem? Légyszi lépésenként és egy kicsit közérthetõbben. Köszönöm!

Vorpal
Én ilyen megoldásról nem tudok.

Az Access is komolyabb adatbázisokra - minden ami 2 Gb felett van, több embernek kell használnia és megbízhatóan! egyéb adatbázist használ - mivel mi szeretjük a MySQLt, akkor mi azt.

Tehát a megoldás, nem az, hogy az Access adatbázis elérhetõ legyen, hanem az, hogy az Acces adatbázist migráljuk mondjuk egy MYSQL szerverre és az Access használjuk fel front-end ként, ha nagyon muszáj, de egy olyan keretrendszerrel mint a CodeIgniter mondjuk, pillanatok alatt lehet felületet is keriteni hozzá.

Általánosságban tehát, ha megbízható, megosztottan is gyorsan és stabilan mûködõ és kakaóbiztos adatbázist szeretnénk üzemeltetni - nem használunk Accest.

Ha már muszáj ilyen szoftveres front-end(titkárcsajnak) - akkor a Filemakert ajánlom - rettentõen hiányzik belõle az SQL könnyedsége és az Access modularitása, de kifejezetten kis üzleti igényekre van méretezve.
Ja és klienseknek is könnyen átadható - KIOSK módban korlátozni lehet mit érhetnek el - ez Accessnél nincs.

Ha van egy MS Access adatbázisom, hogyan tudom elérni azt, hogy az webes felületrõl is elérhetõ legyen, tehát lehessen végrahajtani benne lekérdezéseket például.

kösz! gondolhattam volna rá
a kezdõbetûs megoldást választottam végül én is
passatgt
a betûméretet állítsd be 0 px-re (font-size:0px😉

csak szám meg azért nem lehet, mert😊
betûvel kell kezdeni és utána mehet

Valaki használ 000webhostot ? Illetve azon modrewritetot ? Mert nekem localhoston megy, felraktam és ott meg nem. Pedig van mod_rewrite modul.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

IE-ben lehet valahogy 19px-nél kisebb magasságú elemet létrehozni?
mert ez rohadt érdekes:

és CSS ID/class miért nem állhat csak szám karakterekbõl? pl.: .1234 #1234
passatgt
mootools-t nem ismerem, viszont egy virtuemart/joomla webshopban ez van alapból, ezért nem rakok be mást, viszont baromira idegesít, hogy ez nem megy:

$('ul.virtuemart_tabs li a').addEvent('click', function(){
alert('clicked!');
return false;
});

unatkozik 😊 valaki adhatna nekem is erre idõt, mert nekem nincs 😞 én is akarok játszani 😊

nem fele az az idõ, hanem ha 2 szer kell átlátni, akkor már megtérül az indentálásra szánt idõ.
Picit ellentmondasz magadnak.

Egyébként persze h átlát a zseni a káoszon, de ha identálsz (aka tab-ot nyomkodsz), akkor lehet hogy fele annyi idõ kell neki. Én a kommentelésre akartam magam rávenni, de egyszerûen sose megy, majd max ha nagyobb dolgokat készítek.

én nem az vagyok, nem vagyok tökéletes, de nem is az a fontos, sok 1 napos weboldal által nem az aprólékosság, hanem az ár érték sebesség viszonyát nézem. és ezen nem is vitázom, legalább megtanultam indentálni, és ez már tõlem sok, mert azt csak esztétika végett végzem, és jó szándék a kollégáimmal szemben akik majd javítani módosítani kell, mert én a gányolt kódom is hamar át szoktam látni, mert nem gányolt, csak nem szépített... ami nem ugyanaz.
Vorpal
Nem, ezt nem tudhatom, én is itt kezdtem el és sok kérdésem volt.
Tulajdonképpen mindegy, hogy banki oldalt ír, vagy sajátot, ugyanolyan érzékenyen érinti, hogy összeomlik az egész egy apró tévesztés miatt.

És ha már zavar:
"nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erõssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni." - ezt a mondatot nem is nagyon értem.

Kiegyensúlyozott és nyugodt gondolkodásmódot kívánok neked is és minden kódírónak.

Hát valahol el kell kezdeni ^^

jobbnak jobb, de te is tudod, hogy mennyivel egyszerûbb a global mint a globál nélkül. És én neked garantálom, hogy aki itt kérdezõsködik, soha nem fog banki oldalt írni. sõt remélem webshoppot sem.
Vorpal
Nem jobb a konzekvens tanulás?

Használd csak nyugodtan a globalt, amíg nem írsz atomerõmûbe vezérlõt, vagy banki átutalást, addig írd nyugodt szívvel, de nem én mondtam, mert az okosabbak levágják a fejem, és php6 ban nem fog menni 10 év múlva de ha ezeket leszámítjuk tökéletes, és akinek nem tetszik, térdelhet le 😊

nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erõssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni.
Vorpal
"futottam vissza" - hehe - össze vissza na;D

Vorpal
Nos igen - returnal ugy müködik, hogy arrayt adsz vissza.

függvény()
{
$valami[]=$elso;
$valami[]=$masodik;
return $valami;
}

erre-föl:

$változó = függvény();
// arrayt ad vissza, ezután:
echo $változó;

de ez igy rettentõen nem elegáns és moduláris - nem is nagyon futottam vissza még ilyen függvénnyel.

A globalt NE HASZNÁLD - zavart okoz, és ami zavart okoz az nem biztonságos. Maradjon minden a függvényben ami oda való és a visszatérõ értéket add át egy változónak.

Globallal megy.
return az milyen lenne ?
$valami<1>=$elso
$valami<2>=$masodi
return $valami

$fuggveny()<1> ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

LoL

nem azt mondtad, hogy a beimportált fájlban függvényben van a 2 változó, de ezek szerint abban van, ilyenkor két lehetõséged van az elsõ az, hogy global kulcsszóval a függvény elején 2 változót deklarálsz, és ezekbe rakod a függvény végeredményét, ez ellen van n+2 érvem, de mûködik, és egyszerû, a másik, hogy a return el 2 változót adsz vissza egy tömbben.
Ha van egy php fájlom amit require-ölök és abban van 2 változó, amit a fõphp-ban akarom kiírni, akkor azt h lehetne ? return az ugye csak egyre vonatkozik.

Vorpal
Nem.

Esetleg olyan nem lenne, ami átkonvertálja és fel is tölti így automatikusan?

Köszi, megy.

Voyager5
Talán mysql_errno()-val de nembiztos.
if (mysql_errno($sqlkeres)==XY) {print "van már ilyen user";}
Lehet valahogy egy bizonyos mysql hibára if-ezni ?
Tehát pl ilyesmi h if (mysql_error()==Duplicate entry) {print "van már ilyen user";}

Vagy esetleg más mód ?

Vorpal

Vorpal
És erre nem a legjobb a kopi pészt?

Az Open Office nek van Media Wiki kimenete - kopi ki a pdf bõl - be Open Officeba és export ki media wiki markupba.

html base tag
Van egy ilyen mod rewriteos cuccom. Mûködik is szépen, de a css fájlt nem tölti be valamiért. Simán viszont megy. 5let?

RewriteEngine on
RewriteRule ^news/(<^/\.>+)/?$ news.php?hid=$1

Egy mediawiki alapú oldalt szeretnék létrehozni. Van egy pdf fájlom, amiben nagy információmennyiség van. Ezt szeretném elérhetõvé tenni a wiki rendszer számára.

az nem vicc. de ezt a direktívát egy böngészõ se ette meg, az bizonyos, úgyhogy törölheted is.
Thnx a helpet. Az a vicc, hogy azt se tudom hol van használva a h5 😄

gyorsabb vagyok és szebb is 😛 úgyis úgyis 😛
Vorpal
cmsworld - nem akarok akadékoskodni, de hátha van erre jobb megoldás is - ird körbe légyszives, hogy miért akarod a pdf et wikibe áttolni?

Vorpal
oke;D

Vorpal
h5
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }

}

Ez:

h5 .link a {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }

? igy ?

h5
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }

}

hát ilyet nem lehet leírni te.

h5 .link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }

így van értelme vagy h5.link ha a h5 nek a link a class attributuma.
ahogy elõször írtam az azt jelenti, hogy a h5 ben van valami, aminek a class a link, és ebben a valamiben van az a tag.
Ezzel mi lehet a baj ?

A kérdésem az lenne, hogyan tudok egy .pdf kiterjesztésû fájlt a MediaWiki motor által felismerhetõ formátumba alakítani. Arra lenne lehetõség, hogy ez a konverter a fájlokat fel is töltse egybõl a MediaWiki alapú oldalba. Válaszaitokat elõre is köszönöm!

Valami okból kifolyólag a json_decode a string alapú számokat negatív számmá alakítja át. Feltöltve szerveren mûködik normálisan.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Hi. Nem tudjátok véletlenül mi baja van a twitternek. Több honlapon dolgozom és azoknak a profiljait ha lekérdezem jó üzenet id-ket kapok vissza, kivéve egy profilnál. Szerencsére töröltem a profilt, hogy kipróbáljam regisztráltam egy másikot és annál is ugyanaz a hiba, az üzenet ídéje negavít valami -9423123 vagy hasonló és 404-es hibával elszál.
Nem tudjátok meddig nem lehet regelni a twitteren ugyanazzal a felhasználói névvel és e-mailel? Esetleg, hogy mi lehet a gond nála, hogy negavtív üzenet id-ket ad.
Köszi elõr is.

Máté12
Tényleg, köszi!!! 😛^^

Logitech G25 tulajos!!

passatgt
a #page-nek valamiért megadtál egy height:50px-et, azt is vedd ki még😊

Máté12
Hát sajnos így meg csak a menühöz igazodik:\

Logitech G25 tulajos!!

passatgt
a container-bõl a height:100%-ot vedd még ki