Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Röviden - az Access adatbázis nem érhetõ el webes felületrõl, más adatbázis elérhetõ. Amennyiben el szeretnél érni adatokat, az Access adatbázisod exportálnod kell más fajta adatbázisba.
cms - megkérlek olvasd el rendesen amit elõbb írtam, mert közérthetõ volt, amennyiben számodra nem - abban az esetben nem is nagyon kéne azon gondolkodnod, hogy adatbázis szervert telepítesz.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Az Access is komolyabb adatbázisokra - minden ami 2 Gb felett van, több embernek kell használnia és megbízhatóan! egyéb adatbázist használ - mivel mi szeretjük a MySQLt, akkor mi azt.
Tehát a megoldás, nem az, hogy az Access adatbázis elérhetõ legyen, hanem az, hogy az Acces adatbázist migráljuk mondjuk egy MYSQL szerverre és az Access használjuk fel front-end ként, ha nagyon muszáj, de egy olyan keretrendszerrel mint a CodeIgniter mondjuk, pillanatok alatt lehet felületet is keriteni hozzá.
Általánosságban tehát, ha megbízható, megosztottan is gyorsan és stabilan mûködõ és kakaóbiztos adatbázist szeretnénk üzemeltetni - nem használunk Accest.
Ha már muszáj ilyen szoftveres front-end(titkárcsajnak) - akkor a Filemakert ajánlom - rettentõen hiányzik belõle az SQL könnyedsége és az Access modularitása, de kifejezetten kis üzleti igényekre van méretezve.
Ja és klienseknek is könnyen átadható - KIOSK módban korlátozni lehet mit érhetnek el - ez Accessnél nincs.
a kezdõbetûs megoldást választottam végül én is
csak szám meg azért nem lehet, mert😊
betûvel kell kezdeni és utána mehet
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
mert ez rohadt érdekes:
és CSS ID/class miért nem állhat csak szám karakterekbõl? pl.: .1234 #1234
$('ul.virtuemart_tabs li a').addEvent('click', function(){
alert('clicked!');
return false;
});
Egyébként persze h átlát a zseni a káoszon, de ha identálsz (aka tab-ot nyomkodsz), akkor lehet hogy fele annyi idõ kell neki. Én a kommentelésre akartam magam rávenni, de egyszerûen sose megy, majd max ha nagyobb dolgokat készítek.
Tulajdonképpen mindegy, hogy banki oldalt ír, vagy sajátot, ugyanolyan érzékenyen érinti, hogy összeomlik az egész egy apró tévesztés miatt.
És ha már zavar:
"nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erõssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni." - ezt a mondatot nem is nagyon értem.
Kiegyensúlyozott és nyugodt gondolkodásmódot kívánok neked is és minden kódírónak.
nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erõssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni.
függvény()
{
$valami[]=$elso;
$valami[]=$masodik;
return $valami;
}
erre-föl:
$változó = függvény();
// arrayt ad vissza, ezután:
echo $változó
de ez igy rettentõen nem elegáns és moduláris - nem is nagyon futottam vissza még ilyen függvénnyel.
A globalt NE HASZNÁLD - zavart okoz, és ami zavart okoz az nem biztonságos. Maradjon minden a függvényben ami oda való és a visszatérõ értéket add át egy változónak.
return az milyen lenne ?
$valami<1>1>=$elso
$valami<2>2>=$masodi
return $valami
$fuggveny()<1>1> ? 😄
nem azt mondtad, hogy a beimportált fájlban függvényben van a 2 változó, de ezek szerint abban van, ilyenkor két lehetõséged van az elsõ az, hogy global kulcsszóval a függvény elején 2 változót deklarálsz, és ezekbe rakod a függvény végeredményét, ez ellen van n+2 érvem, de mûködik, és egyszerû, a másik, hogy a return el 2 változót adsz vissza egy tömbben.
if (mysql_errno($sqlkeres)==XY) {print "van már ilyen user";}
Tehát pl ilyesmi h if (mysql_error()==Duplicate entry) {print "van már ilyen user";}
Vagy esetleg más mód ?
Az Open Office nek van Media Wiki kimenete - kopi ki a pdf bõl - be Open Officeba és export ki media wiki markupba.
RewriteEngine on
RewriteRule ^news/(<^/\.>^/\.>+)/?$ news.php?hid=$1
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
}
Ez:
h5 .link a {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
? igy ?
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
}
hát ilyet nem lehet leírni te.
h5 .link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
így van értelme vagy h5.link ha a h5 nek a link a class attributuma.
ahogy elõször írtam az azt jelenti, hogy a h5 ben van valami, aminek a class a link, és ebben a valamiben van az a tag.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nem tudjátok meddig nem lehet regelni a twitteren ugyanazzal a felhasználói névvel és e-mailel? Esetleg, hogy mi lehet a gond nála, hogy negavtív üzenet id-ket ad.
Köszi elõr is.