Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tipográfia az betûkkel foglalkozó tudomány (w), mig ez egy technikai dolog. Vele vagy nélküle a tipográfia létezik.
Tehát a helyes mondat - css keretrendszer.
Tipo és design: http://www.typographyforlawyers.com/ - például. Érdemes bevágni, mert keretrendszerrel is lehet szar tipot csinálni.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Segítség kéne. Jelenleg egy elegáns, komoly weboldalon dolgozok (portfólió), de unom már a szürke színeket. Nincs ötletem, szal egy jó kis "color combination"-nal megdobhatna valaki. 😊
Gondolkoztam a kevéske sötétkék ill. a barna, mélyvörös összeállításon, de valahogy még mindig nem az igazi. 😞
Hátha van valakinek egy jól bevált színsémája.
#12374: így meg pláne 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
[merlinw.org]
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Én is írtam jó pár állami szintû intra/internetes alkalmazást - ami szerzõdések tömkelegét generálta, ahol egy ilyen megoldás sok melótól megkímélt volna. A WWW-n túl is van ám élet😊
[merlinw.org]
Akkor sem használok ilyet, amennyi ezekbõl nekem kell, azt már össze írtam, és használom is, az én saját global resetem, ami csak annyit resetel, ami nekem kell, és annyinak ad hülye értéket, amennyinek én akarok, ha ezt használnám, még ezt is számba kellene vennem, és nem lenne egyszerûbb csak bonyolultabb 😊 Na de aki most kezdi, annak ajánlom, így lehet könnyebb, de 60% ie 6 van istenkém, azzal mi lesz? nem ér ez semmit jelenleg, majd ha 10% alatt az ie6 térjünk rá vissza.
A statisztika saját sajnos, nem épp rózsás kelet Európa ebbõl a szempontból. de majd egyszer.
Kattints a letöltés gombra nézd meg a példaprogramot/forrását, oszt megérted😊
Egyébként használni nem nagyon lehet még, mert nem kompatibilis a régebbi böngészõkkel. Egyébként okos elgondolás.
"Baseline need a recent browser, Safari 3, Google Chrome, Firefox 3, Opera 9 and Internet Explorer 8 all work correctly with some minor differences. Some CSS3 and HTML5 code will not work on older browser."
[merlinw.org]
Akkor sem igen értem ez mire jó, de ha mondjátok, akkor biztosan jó. 😊
morzsák: "The DOM-ready event exposed in a cross-browser fashion by jQuery fires after the Document Object Model has loaded, but before external resources such as images have finished loading. Onload doesn't fire until every single image and everything else is fully downloaded. Depending on the application, "onload" may not be the appropriate time at all, and it's certainly not the same event."
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
azóta beszéltem szeretett bátyámmal aki a \n-et ajánlotta és be is jött. A vicc az volt hogy a fronpage 2003 által enternek vett csak spaceként volt kezelve
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
van egy textarea amibe szöveg van, amit egy mysql adatbázisból kérdez le. ez lenne $e az alábbi kódot használom a phpban :
<textarea cons="50" rows="20">
<?
$kapcsolat = mysql_connect ( "127.0.0.1", "szw", "jelszó" );
if ( ! $kapcsolat )
die ( "Nem lehet csatlakozni a MySQl kiszolgalohoz !");
$adatbazis = "szw";
mysql_select_db ($adatbazis ) or die ("Nem lehet megynitni az adatbazist : ".mysql_error() );
$query = mysql_query("SELECT * FROM szw_hirek ORDER by id DESC");
while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
print ("Írta : $a
};
mysql_close ($kapcsolat);
?>
</textarea>
de persze kedves php barátunk a <br>-t szövegként kezeli szóval az üzenet így néz ki : Írta : xyz <br> abcdefghijklmn<br>
ezen gondolkozom egy idelje próbáltam betölteni egy változóba de úgyis rossz
valami tipp ?
&npbsp; sem tetszik neki. a html, /html meg nem változtat semmin
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
Megvárod a doom ready t
jobb nincs akkor jquery $(document).ready(function(){
és ide írod a kódod
});
kiválasztod az összes képet és a számát eltárolod legyen x
készítesz egy globalis változót, mondjuk eddigBetoltottKepekSzama
document.getElementsByTagName('img')
$('img') (ugyanaz mint a fenti)
hozzárendelsz egy javascriptes new Image()-t és szépen az új képnek megadod az src-attributumot.
és itt a stika, onload eseményre rápakolsz egy függvényt
kep.onload = noveloldalbetoltes;
a noveloldalbetoltes egy olyan függvény, ami a fent említett globális változót növeli 1 el.
és akkor már csak kell egy setIntervallos függvény, ami 50 ms enként kb az x és a fent említett globális változóból számol egy arányt, ami pl. 5/10 lesz, ami 0.5 ami köztudott 50%
ezt meg lehet spékelni azzal, hogy nem csak az img tagokat szeded ki, hanem a háttereket is, de az már egy komolyabb dolog lenne.
és a gmail egész forráskódja csak javascript, ha a modern felületet töltöd be, nincs egyetlen látható tag sem a kódjában, csak <script></script>
jah, és baromira nem asp, ha meglõnék sem asp-z ne egy googles se, sõt ha észrevennék, hogy valaki azt teszi, lelõnék.
perl, pyton, ruby, ezek a megengedett nyelvek google háztáján weboldalak tekintetében.
amit lehet asp vel lehet php val is, amit lehet php val lehet jsp vel is. és ez fix.
pár napig nem vagyok és már írjátok a hülyeséget.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Sõt, emlékeim szerint már a domain regisztrációs lapon is megmondhatod ezt.
[merlinw.org]
Az állapotjelzõt úgy gondolnám, hogy window.settiemout-al folymatossan lekérdezném annak a változónak az értékét amely a betõltés százalékát tárolja, ha elérte a 100%-ot akkor cleartimeout. Az animációhoz pl. jQuery animate fv-t használhatnál. Dióhéjban.
window.onload = function () { elrejtés }
Am ASP is ugyan olyan szerver oldali nyelv, mármint úgyértem, hogy az sem létesít folyamatos kapcsolatot, hanem egyszer kiértékelõdik, és utána visszaküldi, nem? Tehát akkor azzal is csak annyi lenne megvalósítható, hogy vagy megadod az elõre tölteni kívánt képeket, vagy PHP-vel és hasonló nyelvekkel megadsz egy könyvtárat, és onnan kilopja az adatokat, majd visszaadja JS-nek.