Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha van egy 37 megás backup-om azt hogy állítsam vissza ? Elkezdtem menni vele egyenként a fájlban, de 10 perc után is kb ugyanott voltam. 37 megánál meg ilyen felét kijelölöm dolog nem igazán megy, mert notepad ++ ilyenkor görgetni se tud 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Vorpal
De fel sem merült eddig a CMS használata?

Remélem nem élsz abban a hitben, hogy mondjuk a Joomla túl robusztus lenne neked, mert csak elsõ ránézésre az. Minek feltalálni újra a spanyolviaszt.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Voyager5
Így van. MySQL lenne az igazi megoldás. A sebesség szerintem ilyen szinten elhanyagolható, tulképp mindegy.
A megoldást az igényekhez kell alakítani. Azért írtam ezt mert viszonylag fapados, viszont egyszerû, de ugyanígy jó az in_array()-es vagy a scandir()-es is
Ability
... és ugye a kilistázásnál is több lehetõséged van, ha meg lehet jelölni a bejegyzésen különbözõ adatokat és aszerint szûrni.
Ability
Jó, de ha lenne egy admin felület, és azon keresztül lehetne feltölteni, akkor nem kell másolgatni meg írogatni, adatbázisba el lehetne tárolni a videó adatait is akár, amit feltöltéskor nyerünk ki, ráadásul nem kellene ellenõrizni az állományt, csak megnézni, hogy bent van-e DB-ben, mert feltöltéskor egyszeri alkalommal leellenõrzöd. Meg lehet hozzácsatolni extra adatokat, mint megtekintések száma, stb.
Nem egyszerûbb ha egy külön mappába rakjuk ?
És akkor nem kell adatbázist is bevonni, elég, ha végigfutunk a mappán, berakjuk a fileneveket 1 tömbbe és a ciklust 2rõl indítjuk. V sql az gyorsabb ?

Ability
Az strtolower jó ötlet, én kifejeltettem. Amúgy akkor már inkább tömbbe tegye és in_array-jal megnézi benne van-e. Meg lehetne mime type ellenõrzést is csinálni. De amúgy ez az egész ott bukik meg, hogy adatbázisban kéne tárolni a videók, állományok adatait. Ez így primitív, kezdetleges és nem tudom honnan fogják tudni a látogatók, hogy mit kell beírni.
Akkor az valami Linux probléma lehet.

Voyager5
Üdv!
Én a helyedben a következõt tenném (habár hozzáteszem csak tippelgetek, hogy mit is akarsz 😄)
Szóval gondolom a serveren vannak azok a fileok amik lejátszhatók.
Csinálnék egy filet ahol külön soronként vannak a filenevek valahogy így:
..
mozart.mp3
vivaldi.mp3
akarmi.flv
ezislejatszhato.wav
...

Utánna a file() függvénnyel beolvastatnám az egész állományt egy tömbbe, foreachel végigszaladnék rajta és ha egyezik a 2 string (a foreaches, és a $_GET<'mit'>), akkor adnék egy változónak értéket.
Pl. $lejatszhato=true vagy valami hasonló 😄
Ezekután a lejátszást a változó értékétõl tenném függõvé, gondolom ez már egyértelmû.
Ha a késõbbiekben bõvíted a zenéket/mediakat, akkor persze a file-ba is fel kell vinned az új nevet.
Valamint célszerû lenne az összes file-t végig kisbetûvel írni a serveren és a beolvasandó állományban is (kiterjesztést is).
a $_GET<'mit'>-re pedig ráküldeni egy strtolowert.<#vigyor2>
Ability
Ubuntu 9.04 x64 Chromium daily x64 build (jelenleg: 4.0.203.24088)
Hm, milyen böngészõ alatt ?
analitycs kód meg automata xP

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Ability
Neki is van ott valami pöcök. 😄 Amúgy analitycs kódot </body> elé kéne tenni Cat.
Voyager5
Nem a BOM az?
Ha utf-8ban mented (BOM-mal) akkor szokott ilyesmit csinálni, ez egyébként néha a header-es problémák alapja, mert kiírja és az ugye már kimenet tulképp.
Hát nekem Linuxon van a xammp és ott Quanta-t használok. Azzal eddig nem volt semmi baj. Nem nagyon értek hozzá, de validator az magyarázott nekem valami BOM-ot. Nem lehet h az a baj nálad ?

csak nekem szokott néha olyat csinálni az xampp hogy ha a fájlt notepad++ al utf8 ban mentem, akkor a lap elején 2 kicsi kriksz kraksz jelenik meg, és onnan kezdõdik az oldal? és ansiban megy tökéletesen?

És ez már rég több telepítésnél is fent állt, úgyhogy nem igen tudok utf8 as fájlt használni, maradok az ansimnál.
Ability
Kicsit frissítettem, elég puritán, de példának jó. Meg annyira nem is "körültekintõ", lehetne csavarni, hogy mondjuk az engedélyzetett kiterjesztések tömbbön végigmegy egy foreach és a keresõben a textfield mellett lehetne választani legördülõ listából. Meg lehetne regulári kifejezést írni az állománynév formátum ellenõrzésére.
Ú thnx, Notepad++ ANSI-ban volt😊

Ability
Mert maga a file latin2-be van kódolva.
Ability
Ha rögtön elmondod, hogy pontosan mire kell, akkor elõbb kaptál volna használhatóbb választ amúgy. Írtam neked egy kis szösszenetet: ITT
Tegnap véletlen letöröltem az oldalam, de volt backup, szal visszaraktam, most viszont nem jó a karakterkódolás, pedig minden ua mint volt.
Illetve a validator is valami hibát dob ki, viszont ennek mintha köze lenne, a problémához. Valami 5let ?

boyscout
fú már csak az a kérdés hogy erre hogy szûrök kiterjesztést.
talán:
<?
$t = mit;
és ide meg jöhet már a #12146 ?
?>

nincsojanom

boyscout
nahát. ezt még senkise írta volna ?😊
tökéletesen megy.

énse értem õk mit nem értettek 😊
köszi skacok!

nincsojanom

<form action='p.php' method='get' >
<input type='text' name='mit' />
<input type='submit' value='Lejatszas' />
</form>

vagy mi kellene, vagy mit nem értek?
Ability
De én akkor sem értem, hogy a látogatók honnan fogják kitalálni, hogy mit kell odaírni?
boyscout
arra tegnap született egy ellenõrzési megoldás

de linkbõl nem jó átadni mert az már benne van. ez benne a lényeg hogy a a kód már megvan, csak kéne egy ilyen input mezõs cucc hogy beis lehessen írni másikat. 😞

nincsojanom

Hát de így is át lehet adni neki a $mit-et (mármint linkkel). Az neki mindegy, hogy hogy került oda neki, form-ból, vagy sima linkbõl, a lényeg h ott van.
Az meg hogy egy input mezõbe random találgatva lehessen beírni adatokat, picit parás 😄

boyscout
mert nem csak ennyibõl áll az egész 😞
akármilyen forrást meg lehet adni, nem csak azt az egyet. ezért kell rá a bekérõ cucc.
a lejátszó sem ilyen egyszerû.

nincsojanom

Az úgy miért nem jó, hogy raksz rá 1 linket ?
<a href="lejatszooldal.php?mit=zoom.avi">Ez itt a videó linkje</a>

A lejatszooldal.php így kezdõdne
<?
$mit=$_GET<'mit1>;
?>

html részek

Aztán a lejátszó maga (neked gondolom más van, de ezzel így kellene

<embed
src="http://www.jeroenwijering.com/embed/mediaplayer.swf"
width="640"
height="480"
allowscriptaccess="always"
allowfullscreen="true"
flashvars="height=480&width=640&file=http://oldalam.hu/filmek/<?php print $mit; ?>"
/>

boyscout
ok bocsi.... 😞
van egy lejátszó az oldalon aminek így lehet megadni a forrását

p.php?mit=zoom.avi

p.php az oldal bejön rajta a bekérõ box és miután lenyomja az ok -t bejön a p.php?mit=zoom.avi és elkezdõdik a lejátszás.
errõl van szó

nincsojanom

Húú, ez nekem kínai.
Tehát ha beírod h index.php akkor bejöjjön a fõoldal, ha pedig azt h index.php?oldal=hirek, akkor meg az index.php köntösében a hírek ? Ha nem ezt, akkor rajzold le vagy nem tom 😄

boyscout
hi,
a printet természetesen kivettem mert írta utánna hogy nem kell.
olyat szeretnék ami magát hívja meg egy változóval.
a.php -n van egy kód ami végrehajtja amit kell a megadott változóval amit a példámban a valtozonev-tõl kap. de mivel nem szeretném két oldalra raknéi mert tök hülyeség lenne hogy lenne egy textbox meg egy ok gomb az egyik oldalon még a másikon lenne az értelmes rész...

nincsojanom

A printet ki kell venni. Nem is értem nekem h ment, elvileg nem kellett volna neki 😊
Ám olyant akarsz amit átirányítja, vagy olyat, hogy van egy fix oldal, és a $p-tõl változóan mindig más-más tartalom töltõdik bele ?

Köszönöm a segítséged, megpróbálom magam. 😊

Vorpal
"Az elsõ kérdésem az exportálás módja MySQL adatbázisba.
Második: A "CodeIgniter" és a "Filemaker" egy-egy program?"

Azt nem gondoltad komolyan, hogy ki sem próbáltad keresni õket a googleben? Az ingerküszöbömnél jársz.

Nem vagyok benne biztos, hogy egy adatbázisszerver szeretnél fenntartani. Nem csakhogy, nem ajánlom, de ne is csináld. Így ebben a formában senki nem fogja leírni neked, ahogy te szeretnéd.

Tudod, ilyenkor kell, ha munkáról van szó, felfogadni egy szakembert.
Ha nem, akkor elõvenni egy könyvet.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Ability
Mondjuk most ez eléggé logikátlan lett így hirtelen. 😄 Mindegy, az elv ott van, lehet csavarni, nem muszáj die()-nak lennie, akár felülírhatjuk a $p változót elõre definiált értékkel, aztá' a header-t mindenképp megkapja...
Ability
Szûrõ:

<?php

/*
** URI-ben levõ 'p' paraméter értékének ellenõrzése:
** Ha nem ad át semmilyen értéket, akkor alapból kiosztjuk neki az index.php-t.
** Máskülönben a $p változó legyen egyenlõ az URI 'p' paraméterében átadott értékkel.
*/

$p = empty($_GET<'p'>) ? 'index.php' : $_GET<'p'>;

// Gyûjtsük össze az elfogadott állományok listáját egy tömbbe:

$allowedpages = array('valami.php','dasy.php', 'masy.php','ugacsaka.php');

// Ellenõrizzük, hogy az URI-ben átadott érték megtalálható-e a tömmben:

if(!in_array($p, $allowedpages)
{
// Ha nincs benne az engedélyezett lapokban, akkor leállítjuk...
die('Hacking attempt...')
}
else
{
header('Location: '.$p.'')
}

?>
boyscout
na igen az jó lenne egy kiterjesztés szûrõ csak én nem értek hozzá 😞
és énse tudom mitõl nem megy ez a kód. 😞((

nincsojanom

Ability
Hát most így ennyibõl fáradtan nem esik le, hogy miért van, de amúgy a kód jónak tûnik. Viszont nem igazán értem mire akarod használni, de ha be akarsz vele include-olni más állományokat, akkor elõtte csinálj egy tömbböt a lehetséges paraméterként átadott állományokkal, hogy ne tudjanak csak úgy akármit behúzni.
boyscout
ha a php elejére rakom a doctype elé akkor leakarja menteni az oldalt amit átad 😞

nincsojanom

Ability
Kimenet elõtt kell kiküldeni a header információt. Tedd a file elejére, végsõ esetben az egész elé tedd be hogy ob_start(); és akkor bufferelni fogja.
boyscout
a cucc az megy csak ezt a hibaüzit kidobja és ez így meg nem jó :'(

nincsojanom

boyscout
Cannot modify header information - headers already sent by blablabla

nincsojanom

Ezt a cuccot rakd be egy proba.php-be. Ezután beírod h valami.html és átirányítja a cuccot a proba.php-re, ha van, ha nincs.

boyscout
ok header már ok de honnét tudja hogy mi az oldalam címe meg stb? azt honnét fogja szedni? hogy most éppen mi az ol címe meg hol az a.php (jelen esetbe a proba.php)?

nincsojanom

Hát azt akarod hogy átirányítsa az oldalt, vagy h beleágyazza ? header, php.net

header-nél az a lényeg, hogy még az elé kerüljön, mielõtt valami kiíratna az oldal, tehát ajánlott (inkább muszáj) még a <html> tag elé berakni. Az a print igazából nem is kell oda, nem tudom minek raktam ki 😄

boyscout
nos a felsõ részt nem értem.
tudod elég sokminden van még az oldalon.... vagy nem baj? nem egy üres lapra megy ez
vagy nem számít?

nincsojanom

<?
$oldal=$_GET<'oldal'>;
print $oldal;
if (!empty($oldal))
{

header("Location: ".$oldal);

}

?>

<form action="proba.php" method="GET">
<input type="text" name="oldal">
<input type="submit" value="mehet">
</form>

Valaki The Hosting Tool használt már? Nekem az lenne vele a bajom, hogy nem tudok regisztrálni a megadott csomagokra. Beállítottam csomagot és aldomain-t, valamint az access key-t. Mi lehet a baj?

boyscout
hi srácok. kéne egy kis segítség.. nagyon alapszintû de fogalmam sincs hogy álljak neki.
szóval lenne egy oldal.
a.php

a lényeg hogy kéne rá egy text bekérõ box ahova meglehet adni egy urlt majd kéne egy ok gomb amit ha benyomnak a megadott text-et átdobja az oldal egy változóba (ami szerintem a textbox neve jó is lesz) és azzal hívja meg saját magát az oldal.

példa:
textbox: b.html
oldal ami bejön az ok lenyomása után: http://oldalam.hu/a.php?valtozonev=b.html

elõre is köszi.

nincsojanom

Az elsõ kérdésem az exportálás módja MySQL adatbázisba.
Második: A "CodeIgniter" és a "Filemaker" egy-egy program?