Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
asp-vel lehet megoldani, gmailen is az van

Ability
Ha igen, akkor a folyamatábrát már meg tudjuk csinálni, csak egy elmélet kellene, egy módszer, hogy hogyan érdemes nekikezdeni.
Ability
Gondolom olyan megvalósítható, hogy DOM ready eseménynél már a doksi be van töltve (az oldal úgy tudom ilyenkor még nem), abból ki tudja vadászni a megfelelõ osztállyal ellátott elemeket, tömbbe teszi, utána elõtölti. Ez lehetséges?
Ability
Ha lehetséges, akkor érdekelne. A Gmail viszont nem tudom hogy mûködik, ott eléggé statikus az oldalszerkezet, elõre átadhatják neki paraméterül a képeket, azán nem is változik igazán semmi, csak a levelek tartalma. Nekünk viszont olyan kellene, ami alkalmazkodik minden oldalhoz, tehát vagy DOM-ból lekérdezi a betöltés állapotot, ha ez lehetséges, vagy valamilyen osztály szerint azonosítja az elõre betöltendõ képeket. Tehát ugye az a lényeg, hogy bármilyen oldalra rakod be, mindig mûködjön. Az nem gond, ha megfelelõ osztályt kell adni az objektumoknak, vagy valami hasonló "megoldás", csak annyi lenne a lényeg, hogy ne kelljen elõre paraméterrel átadni a betöltendõ képeket. Valahogy auto fel kéne ismernie.

Ha ez megvalósítható, akkor légyszi adj valami tippet, nem is kell kész megoldás, utána járunk, csak egyelõre a módszert nem ismerjük.
de. szerinted a gmail betöltõje mit csinál? rágja a körmét?
Windows XP egész jól el van vele .

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Ability
Hm, akkó' vagy lesz a képátadósdi ami nem valami rugalmas megoldás, vagy csak szimplán kirakunk egy töltõ ikont, azá' ha betöltött az oldal teljesen akkor jelenítjük meg. Body onload ugye akkor fut le, amikor már a képek is be vannak töltve, vagy nem? 😛
passatgt
nem😊

Ability
Napot!

JS-sel lehet valahogy olyan preload funkciót írni, hogy folyamatábrával mutatja, hogy hol tart a lap betöltése, de nem kell sehogy sem átadni a fv-nek a tartalmazott képeket, stb? Esetleg mondjuk a képeknek adni valamilyen egyedi osztályt, vagy DOM-mal lekérdezni valahogy, hogy hol tart a betöltés?
Flamer
az a zsiroldó mosogatószer?😄

ok értme. hát én téllegnem. 😄

http://loal.atw.hu

legjobbak az ajax formok azokat senki nem látta még át szerintem.
Flamer
énis ilyen megoldásokat láttam egy kódba.- hidden átadást. (y)

http://loal.atw.hu

MerlinW
Megjelent a Zend Studio 7.0 PHP 5.3 támogatással. (kb 5 éve használom, az egyik legkomolyabb környezet)

[merlinw.org]

Helló Nem találkoztatok véletlenül olyan hibával XP SP3 + Apache 2.2.6 + PHP 5.3.0 kombinációval CURL-al lekért teljes oldal áttöltésekor elveszik néhány ékezetes, meccsenyes () betû. Pontos információt most nem tudok mondani arról a szerverrõl, annyit tudok pillanatnyilag, hogy Linux OS van rajta ahol is rendben mennek az ékezetek, de az itthoni localhostról XP SP3 a fenti konfiggal nem. Ha esetleg van tipp, hogy mi lehet a gond.

QuippeR
e-mail: [email protected]
password: password

na most ezután elmész a freemail.hu-ra, és nagy valószínûséggel (legalább 50% esélyt adnék rá) be tudsz majd lépni valaki postafiókjába, és elolvasni az összes levelét. és ez még csak az elsõ probléma ezzel az egésszel.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ability
Jaja, persze, csak vannak olyan lusták mint én, különbség nem nagyon van, csak abban, hogy kevesebbet kell pötyögni. 😄 Mondjuk lehet nem egy szép megoldás. 😛
Ability
Mint ahogy ha nem is ugyan arra az URL-re kellene mutatnia, de kézzel is oda lehet íratni egy HTTP GET változót, amit feldolgozás alatt ki lehet nyerni ugyan úgy, aztán jön egy ellenõrzés ami feldolgozás alatt IS ellenõrzi, hogy a hír tulajdonosa ugyan az-e, mint a munkamenetben tárolt felhasználó, aztán ha nem egyezik a userid akkor header majd die, ha meg minden fasza akkor szerkeszti. Am meg nyilván nem sok különbség van a rejtett ûrlapmezõs variációval, de szerintem ez kényelmesebb.
egy kutya másik eb, csak nem szoktam keverni a GET et és a POST ot, ezért szoktam hiddenezni.
Ability
Egyszerûbb lenne, ha a form-nak action paraméternél $_SERVER<'REQUEST_URI'>-t adna meg, és akkor amikor újratölt feldolgozásnál ugyan úgy ott lesz az URL-ben a változó, aztá' feldolgozás alatt újra megnézi a jogosultságot, és csak utána szerkeszti.
de 😊 minden amit kiküldesz átírható, de ellenõrized, hogy van e jóga annak a felhasználónak azt a kommentet szerkeszteni, és ha van, akkor ha átírta akkor is a sajátját szerkeszti. és ha az id mellett küldesz egy másik változót amiben az id és valami van össze md5 ölve és mikor visszajön tudod ellenõrizni, hogy amit visszaküld azt nem írta át... mert nem tudja mibõl kell md5 öt készíteni.
És azt nem lehet átírni ? Mmint forráskódban.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Igen, az. nem elég, hogy nem egybõl csinál minimum md5 öt belõle, hanem még küldözgeti is, és ha valakinek 25 helyen ugyanaz a jelszava, ez kifejezett köcsögség amit csinál.
input type=hidden pont erre van.

Csinálok egy komment szereksztõt a lényege, az, h elküldi a php-s cuccnak, a hír id-jét (hozzaszolas_edit.php?function=frissit&id=21). Az szépen leellenõrzi, hogy a hír készítõje, az ugyanaz-e mint a session-ben az id. Ha igen ,akkor elõjön egy textarea, amibe át lehet szerkeszteni a hírt, ezt szépen post-ban el is küldi, a hozzaszolas_edit.php-nek, ami ha nem üres a $tartalom, akkor frissíti. De itt a bibi. A $id-t ugye megkapta get-tel. De a form, csak a tartalmat továbbítja post-ban. Hogy lehetne megoldani, hogy valahogy az id is átmenjen ilyenkor ? Eddig azt csináltam, h láthatatlan div-be raktam (display:none), de ilyenkor az picit parás lenne.

Vorpal
Paraszt?

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Jelszó emailben küldés ?

Vorpal
Hát az Access többe kerül amennyire emlékszem.

Vorpal
Ezt mire érted?

Seikrült átkonvertálni az adatbázist mysql-be. A baj az, hogy a codeigniter hibát jelez, nem lehet kitömöríteni. A Filemaker pedig úgy látom, hogy sajnos nem ingyenes.

sok a paraszt programozó 😞
QuippeR
de ez ugye nem komoly, hogy a jelszót elküldöd emailben az adminnak?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Antiga
oh köszi 😊 pedig az elején még ott volt 😊

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Ability
Nem zártad le a karakterláncot egy apszotróffal, illetve sor végi pontosvesszõ ami tudatja a fordítóval, hogy az utasítás véget ért.
Antiga
az emailcime helyére az adminisztrátorunk e-mailja kerül

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Antiga
Sziasztok !
Egy egyszerû regisztrációs scriptet írtam, ami egy e-mailba küldi el az adatokat, az adminisztrátornak, hogy ki tudjuk szûrni azokat, akik nem töltik ki a mezõket rendesen, vagy a több regisztrációt egy embertõl.
A kód így néz ki :

<?php
$nev = $_POST [ 'username' ];
$jelszo = $_POST [ 'password' ];
$email = $_POST [ 'E-mail' ];

mail ("emailcime", "Aktíválásra vár : Név: $nev", "Jelszó: $jelszo", "E-Mail címe: $email");

print'
<html>
<p align="center">
Regisztrációd elküldve !<br> Nemsokára az adminisztrációs operátor érvényesíti, errõl,<br> a megadott e-mail címeden értesítünk !<br>
Ha valami problémád lenne,<br> lépj kapcsolatba a regisztrációs adminisztrátorral !<br> <a="href=emailcime">E-Mail küldése</a>
</p>
</html>
?>

de mindig egy ilyen errort dob :

Parse error: parse error, unexpected $ in /regisztracio.php on line 15

mi lehet az oka ? h ajól szálotam az 15.sor tartalma :

?>

tehát a php vége.

pyrohun
azóta már meg is írtam 😄

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

http://wordpress.com/ ? 😊

pyrohun
Wordpress témában kellene nekem segítség.
Elõször is jó lenne valami ingyenes blog oldal, ahova tudnék regelni és amin Wordpress fut, mert WP alá kellene behekkelni a clearboxot, mint plugint. És egyelõre közöm nincs hozzá és nyilván nem azon az oldalon fogok próbálkozni, amin majd élesbe kell mûködjön 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

MerlinW
and, or feltétel? 😊

[merlinw.org]

passatgt
köszi, de mobil+vezetékes egybe nincs?😊

rooney8
azmi? 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

MerlinW
style="background: transparent;"

[merlinw.org]

mobil: "^<237>{1}0[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}<0-9>{3}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}<0-9>{4}"
vezetékes: "^<0-9>{1,2}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}<0-9>{3}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}<0-9>{3,4}"

én ezeket használom, nem biztos, hogy minden ellen véd 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

passatgt
valaki tudna nekem adni egy magyar vezetékes és mobil számhoz való regexpet?

A div-nek beraksz egy transparent gif-et háttérnek. iframe, meg frame ha jól tudom nem támogatja átlátszóságot.

Lenne egy kérdésem ehhez a témához: HTML oldalnak hogyan lehet átlátszó hátterert állítani, tehát például egy beágyazott keret esetén Joomla-ban az alatta lévõ oldal színét kapja meg.

passatgt
<#puszis><#worship>

Malakai
No itt egy példa, ez se biztos, hogy a legelegánsabb, de mûködik. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

passatgt
de ha a linkre rárakok egy out-ot, hogy csukja be, akkor mire áthúzom a lenyíló részre, becsukódik

Malakai
Hovernek nem adtál meg outos functiont. Azért csukja be mégis az almenüt, mert egy másikra ráhúzod és azt a parancsot adtad ki, hogy minden overneél menjen végig az összes submenu classon és nyomjon egy slideUpot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )