Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez ? Illetve itt keresõbe regular és van jó pár tutorial

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

CattiBrie
Nem ért véletlenül valaki nagyon jól a reguláris kifejezésekhez?
Egyszer volt egy weboldal, amit tanulmányoztam (mert le volt írva egy-két dolog), de nem lettem okosabb (vagyis igen, de csak mininmálisan). Amúgy meg tökre érdekelne a dolog, mert most még szükségem is volna rá.

Például:

a
<h3>szöveg</span></p>
alakú sorokból
<h3>szöveg</h3>
alakút készíteni. És õgy hogy szó szerint sorról van szó, azaz nézhet ki így is:
<h3>szöveg <span>badum badum</span></p>
a tuti zárórész az "</span></p>"

vagy

<span class="valami2"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
<span class="valami24" style="valami hasznos😛"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
<span class="valami124"> bármilyen szöveg lehet itt </span>

alakú szövegrészekbõl
bármilyen szöveg lehet itt
<span style="valami hasznos😛"> bármilyen szöveg lehet itt </span>

Hú ez nekem már így bonyolult. :S
Na jó, inkább megelõkszem egy jó leírással (jóóó szájbarágóssal :]), aztán majd legfeljebb kérdezek. (ha már a kérdésbe belegabalyodom) 😊)

[/spam]&#8482;

Slipknot14
régebben megrendelésre csináltam pénzér egy cégnek. Most egy teljes weblapnyi tartalom szerkesztéséhez kell kibõvíteni(táblázatok, képfeltöltés/beszúrás-tól kezdve, videók beszúrásáig), természetesen megint másnak 😊
Azaz igazság, hogy én flashben vagyok otthon aztán a php-t hozzá "tanulom" épp még 😊
Aztán a nagyját már megcsináltam, mûködõképes is és persze ezek után is ha lesz igény a weblap mellé admin felületre, akkor már ott lesz elõttem készen 😊

Lazarus
if($_REQUEST<'ez'> == "elég")
{
// fapados? 😊
}
Hát egy admin felület szerintem épphogy felesleges flashben, bár ha másnak csinálod akkor talán. Én magamnak mindig fapadosat csináltam.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Slipknot14
én adminfelületet csinálok flashbe épp <#idiota> flash->php>xml>php 😄D

Slipknot14
ahh hülye voltam, mivel embedeltem a videót és midnent átnéztem már, csak azt nem vettem észre, hogy ilyenkor a csak 'http://www.youtube.com/embed/LCH1AsUydSc'; <....embed/..... -es linket fogad el 😄 nekem az xml-be meg természetesen ez nem szerepelt 😊 ahh milyen megkönnyebülés volt látni mûködni 😊
egyébként mûködik az xml betöltés, echoval teszteltem is, hogy átjöne a link és átjött 😊

Betölti az XML fájlt biztosan, illetve így kell használni ?
Én SimpleXML-t használok

Slipknot14
ami átjön az xmlbõl, akkor helyesen * bocsi a dubla posztér csak már a hajam tépem és nemtudok írni se 😄

Slipknot14
köszönöm a válaszokat, most megint elakadtam picit 😞

egy echoval szeretném kirakni egy XML-bõl a link alapján a videót.

$youtubew = 'http://www.youtube.com/embed/LCH1AsUydSc';
echo "<iframe title=YouTube video player width=853 height=510 src= $youtubew frameborder=0 allowfullscreen></iframe>";

Így mûködik tökéletesem, viszont ha a linket az xml-bõl veszem ki akkor nem csinál semmit 😞

$objDOM = new DOMDocument();
$objDOM->load("menuk.xml");
$note = $objDOM->getElementsByTagName("variables");
foreach( $note as $value )
{
$youtubes = $value->getElementsByTagName("video");
$youtube = $youtubes->item(0)->nodeValue;
}
echo "<iframe title=YouTube video player width=853 height=510 src= $youtube frameborder=0 allowfullscreen></iframe>";

Ha kiiratom azt ami átjön a txtbõl, akkor helyes kiírja a linket viszont mikor így szeretném embedelni már nem hozza be 😞

Valami ötlet valakinek?😊

Na meg nem jeleníti meg az iPhone <#idiota>

Balumann
Részben egyet értek, de azért vannak nagyon szép és igényes flash oldalak is, illetve lehet egyszerûbb dolgokra is felhasználni. Pl. csak egyszerûen 1 képet megjeleníteni, mintha nem is flash lenne, avagy egyszerûbb animációt.
Én inkább azért nem szeretem, mert nehezebb módosítani/bõvíteni, dinamikus tartalmakat kezelni (php, js), keresõk sem látják megfelelõen, stb.. Menüt és más tartalmat biztos nem csinálnék flash-el.

Spészgószt
a flash oldalaktól hányok!
és a legtöbb ember szintén, ezért a statikusnál maradok inkább!
Meg se nézem az olyan oldalakat ahol rögtön valami buzi intró ugik a pofámba és üvölt valami szar zene amit az a nyomorult nagyon kedvel! alig lehet váltogatni a menükben sok õrjítõ hang meg villódzás...szerintem több ügyfelet vesztenek a honlapok a flash-el mint nyernek a "dizájnal" !
De ez csak az én véleményem...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Balumann
Letiltják a javascriptet, vagy megnézik forráskódban, és meg is van... :/
(return false sem mûködik, képváltás is js, egér jobbklikket is csak javascriptel lehet tudtommal letiltani, de azt még egyszerûbben is kilehet játszani).
A gif -es eltakaráshoz nem kell JS, de forráskódból sajna megintcsak ki lehet olvasni (Chrome -ban van ráadásul ez az elem kivizsgálása, ott nagyon könnyen meg lehet nézni az "örökölt" háttér tulajdonságát, nem is kell keresgélni).

Legjobb megoldás a flash, azt csak printscreennel lehet ^^

Spészgószt
😊))))))) közben rájöttem hogy nem is kell ilyen 😄
mivel úgy van megcsinálva az oldal, hogy ha ráviszi valaki az egeret a képre akkor eltûnik a sajátom és az eredeti nyers fotót látja és azt tudja letölteni XD ....az meg úgysem az enyém 😄DDD

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
😊
ez nem ilyen egyszerû, mert úgy elvész a képek funkciója...pl esetemben az elõtte utána váltás...mind1
már megoldottam
<body>
sorral
tudom printscreen...de az már mind1...amit lehet megtettem 😊

Lazarus
laikusokat tudod vele idegesíteni, de nincs olyan módszer amivel teljesen le tudnád tiltani a képek mentését.

Az egyik legegyszerûbb megoldás hogy létrehozol egy dobozt annak beállítod háttérnek a kívánt képet a dobozba pedig betöltesz egy átlátszó gifet amit akkorára méretezel hogy takarja az egész hátteret.
Spészgószt
helló!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a weblapomon NE mûködjön a jobbklikk!
Azaz NE tudjon senki letölteni képet róla, meg semmit 😊
(dreamweaver-ben)
köszi

CattiBrie
ez az ie egy hülye 😄 (a másik négyen jó) 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Megoldást tudok rá (2. pont), kifejezetten az opacity használatra gondoltam (ez lesz a 3. pont) - majd kipróbálom, köszi. 😊

[/spam]&#8482;

passatgt
3 megoldás is van:
-ha fix méretû a div, akkor a hátteret egy külön divbe rakod, beállítod a méretet, a tartalmat pedig egy másik divbe rakod és a háttér fülé rakod position:Absolute-al
-átlátszó png-t használsz háttérnek
-css3-as megoldás, csak normáls dolgokban mûködik: background-color: rgba(0,0,255,0.5); a színt rgba-ban kell megadni, és az utolsó szám az opacity

CattiBrie
Ha van egy (mondjuk) div, aminek van háttérszíne és beállítod, hogy annak legyen opacity tulajdonsága, akkor szépen áttetszõ lesz bizonyos százalékban, és még minden böngészõ is megjeleníti (asszem). Viszont ha ebbe a div-be teszel újabb (mondjuk) img-et, és annak azt szeretnéd, hogy már ne legyen opacity-e, azaz teljesen normálisan megjelenjen, minden áttetszõség nélkül, akkor azt nem lehet megcsinálni. Pontosabban nem tudom, hogyan - de van egy feltételezésem (amennyire belemélyedtem), hogy nem lehet. Esetleg van még is erre megoldása valakinek?

Azaz eset nem érdekel, amikor két egyszintû div van és pozicionálással van "megoldva" a fent említett probléma.

Ha esetleg mégis tud valaki valami okosat, azt szívesen fogadom. 😊

[/spam]&#8482;

PHP fájl elejére: header('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
Illetve nézd meg, hogy a fájl UTF-8ban van-e kódolva (Notepad++ látja pl, illetve konvertálni is tud néha)

passatgt
htaccess-be határozd meg a kódolást

csinálsz egy ".htaccess" nevû fájlt(idézõjelek nélkül) és ez legyen a tartalma:

php_value default_charset utf-8
AddDefaultCharset utf-8

Slipknot14
bocsi a sok kérdésér, csak annyit még, hogy ha az egyik szerverre feltöltök valamit UTF-8 kódolással és tökéletesen mûködnek az ékezetek, akkor ha ugyanezt a php-t felteszem máshova ott miért nem jeleníti meg az ékezetes betûket? Ugyanarról a fájlról van szó és valamiért a szerver felülírja a kódolást :S valaki tud erre valami megoldást?

passatgt
mert van neki margin, írd át paddingra

Netgear
Az ok, de felül meg alul nem fut ki a fehér....

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

passatgt
css-ben az .art-Sheet -nek background:fff;

Netgear
Sziasztok! Hogy tudom megoldani azt hogy:

Ez a jelenlegi honlapom:

És ilyenre szeretném megcsinálni:

Azaz már meg is csináltam, 1920X1080 as felbontásba ilyen franko középen e fehér csík. De:
ha valaki megnézi kisebb monitoron kisebb felbontásba, akkor elcsúszik az egész 😞(

Hogy lehet megoldani hogy középen maradjon az a fehér csík mindig, és oldalt meg szürke vízjeles kép, de ne fix legyen? hanem ha húzom kisebbre akkor a közepe maradjon, és az oldala csökkenjen?? (HTML+CSS be van megírva)

Köszönöm!

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

Slipknot14
köszönöm a válaszokat😊 közben php-ban sikerült megoldani, de szerintem erre is jók lennének ezek a beállítások, így oldottam meg>

<table width='160' style='table-layout:fixed'>
<col width=50>
<col width=70>
EOF;
foreach($books as $book) // loop through our books
{
echo <<<EOF
<tr>
<td><font size="2"><div style="word-wrap: break-word;">{$book->neve}</font></div></td>
<td><font size="2"><div style="word-wrap: break-word;">{$book->tartalom}</font></div></td>
</tr>

EOF;
}
echo '</table>';

Balumann
Szerintem az nem jó, ha a <table> -nek adod meg a szélességet, a <td> -knek kell megadni külön mindegyiknek. Ha 180px széleset szeretnél, akkor style='width:90px; overflow:auto' (mert ugye 2 oszlop van, mindkettõnek meg kell adni ezt, ezért egyszerûbb class -t adni, ahogy elõbb írtam).
Az overflow -al tudod megadni, hogy ha egy szöveg túllóg a megadott méreten, akkor is továbbmenjen a szöveg, vagy elrejtse, vagy esetleg auto -t is meg tudsz adni,hogy görgõ jelenjen meg ha túllóg. Bár új sorba kellene tennie a szavaknál, ha magasságot nem fixáltad le.

Balumann
Adj mindegyik td -nek egy class -t, pl.:
document.write("<tr><td class='cella'>...</td>");

És elõtte vagy stíluslapon CSS -ben:
td.cella { width:50px; overflow:hidden; }

Slipknot14
sikerült fix táblázat méretet csinálnom, viszont nem töri a cellákat, több sorra, ha tovább fut a szöveg :S
<table border=1 width=183 style='table-layout:fixed'>
<col width=50>
<col width=130>

ezzel

Slipknot14
egyiksem :S
Nagyobb táblázatot tudok készíteni, viszont lefixálni nemtudom a méretét, hogy a szöveg ne húzza tovább. Valahogyan sortörést kellene bele tenni.

document.write("<table width=\"50\">");

vagy esetleg

document.write("<table border='1' style=\"width: 500px;\">");

Slipknot14
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni tõletek 😊

<script type="text/javascript">
if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.open("GET","esemeny1.xml",false);
xmlhttp.send();
xmlDoc=xmlhttp.responseXML;

document.write("<table border='1'>");
var x=xmlDoc.getElementsByTagName("variables");
for (i=0;i<x.length;i++)
{
document.write("<tr><td>");
document.write(x.getElementsByTagName("neve")<0>.childNodes<0>.nodeValue);
document.write("</td><td>");
document.write(x.getElementsByTagName("tartalom")<0>.childNodes<0>.nodeValue);
document.write("</td></tr>");
}
document.write("</table>");
</script>

ez egy táblázatot hoz létre egy xml alapján és ennek a táblázatnak a méretét szeretném lecsökkenteni 180pixel szélesre, viszont akárhogy próbáltam nem reagál rá.
document.write("<tr><td width='40'>"); -et is próbáltam

document.write("<table border='1' width='180'>"); -at is, de semmi 😞

repvez
köszi

A cleanboxhoz még kérdés a rrel taghez is kell a mappa elérési utját megadni vagy az jo ahogy az oldalon van és ugyan ez a kérdés a galery sornál is ?

A headerben lévö js meghivás az biztos jo mert megnéztem firefoxban a forrást és rákattintva a headerben lévö js scriptre és megnyitotta a fájlt, ugy hogy a mappa hivatkozásoknál valami nem tiszta.
Lyukasbogrács
menühöz:
#sddm li részben float:left;-et kitrölöd
#sddm div részben margin: -23px 0 0 80px;-re átírod

repvez
Néhány beállítás található a clearbox.js-ben:
CB_SrciptDir, amely a clearbox nevû mappa helyét adja meg. Az elérési utat mindig ahhoz a html fájlhoz képest kell megadni, amely a fent clearbox.js-re való hivatkozást tartalmazza!
itt lehet a kutya elásva
akkor mit kell beirni ha a galéria.html a html mappán belül van a js script meg a java mappában?Bonyolult a megfogalmazása egy kicsit.

A másik hogy ez a menü müködik csak nekem függölegesen kellene a submenük meg vizszintesen nyilnának akkor mit kell átirni a CSS-ben?
menü
Simán linkeled, nem kell trükközni. Csak elején legyen ott a clearbox.js meghívva. Talán már a cuccal 1 mappába kell rakni és õ onnan megkeresi a clearbox mappát és intézi a dolgait.

CattiBrie
Tippelek egyet:
../kepek

De nem biztos. 😊
Ha ezt a js-be írod bele (ami nem java, hanem javascript), akkor a java könyvtárban található javascript fájl így lát bele a kepek mappába.

[/spam]&#8482;

repvez
Még mindig nem jutok zöldágra ezzel a clearbox3 képmegjelitövel.
itt az oldal szerkezete
Hogyan kell hivatkozni a képekre, ha a clearboxxal akarom megnyitni öket.
A script a java mappában van, az aloldalak a html mappában a megjelenitendö képek meg a képek mappában.
mit és hol kell modositanom hogy jo legyen?
szinte már csak ez hiányzik a müködéshez .
repvez
köszönöm ez volt a hiba müködik rendesen most <#eljen>
Terensz
Sziasztok!

Tudtok normális és ingyenes php/java applet signature capture-t?

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Hozz létre egy public_html nevü mappát és abba töltsd fel.
Lyukasbogrács
flister, van benne feltöltõ, tud képekhez thumbnailt is csinálni, bõven elég, leírást viszont nem tudsz hozzáadni, ahhoz adatbázis kell, vagy fájlba lementeni a szöveget.

repvez
Ja freeweb.hu van a tárhely
repvez
mindent töröltem igen amit a tárhelyen találtam, nem tudja valki hogy mit kéne oda visszatenni hogy müködjön, márha az a baja
Sziasztok!(lehet ide kellett volna elõször írnom😄)
Egy nagyon egyszerû kérésem/kérdésem lenne, éspedig:

van egy weblapom (természetesen tárhellyel, amit ftp-n keresztül elérek), és szeretnék elhelyezni az egyik HTML file-ban egy olyan kódot/programot, amely segítségével egyszerûen feltud bárki tölteni egy képet/file-t a tárhelyemre.

minta:
http://kephost.hu/image-A0E6_4D6E1709.jpg
Elõre is köszönöm!

Van olyan szolgáltató ahol egy bizonyos mappába kell feltölteni az adatokat, anélkül nem találja meg az oldalad. Lehet mikor elõször törölted akkor törölted ezt a mappát is. Más ötletem nincs.