Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Egyszer volt egy weboldal, amit tanulmányoztam (mert le volt írva egy-két dolog), de nem lettem okosabb (vagyis igen, de csak mininmálisan). Amúgy meg tökre érdekelne a dolog, mert most még szükségem is volna rá.
Például:
a
<h3>szöveg</span></p>
alakú sorokból
<h3>szöveg</h3>
alakút készíteni. És õgy hogy szó szerint sorról van szó, azaz nézhet ki így is:
<h3>szöveg <span>badum badum</span></p>
a tuti zárórész az "</span></p>"
vagy
<span class="valami2"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
<span class="valami24" style="valami hasznos😛"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
<span class="valami124"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
alakú szövegrészekbõl
bármilyen szöveg lehet itt
<span style="valami hasznos😛"> bármilyen szöveg lehet itt </span>
Hú ez nekem már így bonyolult. :S
Na jó, inkább megelõkszem egy jó leírással (jóóó szájbarágóssal :]), aztán majd legfeljebb kérdezek. (ha már a kérdésbe belegabalyodom) 😊)
[/spam]™
Azaz igazság, hogy én flashben vagyok otthon aztán a php-t hozzá "tanulom" épp még 😊
Aztán a nagyját már megcsináltam, mûködõképes is és persze ezek után is ha lesz igény a weblap mellé admin felületre, akkor már ott lesz elõttem készen 😊
egyébként mûködik az xml betöltés, echoval teszteltem is, hogy átjöne a link és átjött 😊
Én SimpleXML-t használok
egy echoval szeretném kirakni egy XML-bõl a link alapján a videót.
$youtubew = 'http://www.youtube.com/embed/LCH1AsUydSc';
echo "<iframe title=YouTube video player width=853 height=510 src= $youtubew frameborder=0 allowfullscreen></iframe>";
Így mûködik tökéletesem, viszont ha a linket az xml-bõl veszem ki akkor nem csinál semmit 😞
$objDOM = new DOMDocument();
$objDOM->load("menuk.xml");
$note = $objDOM->getElementsByTagName("variables");
foreach( $note as $value )
{
$youtubes = $value->getElementsByTagName("video");
$youtube = $youtubes->item(0)->nodeValue;
}
echo "<iframe title=YouTube video player width=853 height=510 src= $youtube frameborder=0 allowfullscreen></iframe>";
Ha kiiratom azt ami átjön a txtbõl, akkor helyes kiírja a linket viszont mikor így szeretném embedelni már nem hozza be 😞
Valami ötlet valakinek?😊
Én inkább azért nem szeretem, mert nehezebb módosítani/bõvíteni, dinamikus tartalmakat kezelni (php, js), keresõk sem látják megfelelõen, stb.. Menüt és más tartalmat biztos nem csinálnék flash-el.
és a legtöbb ember szintén, ezért a statikusnál maradok inkább!
Meg se nézem az olyan oldalakat ahol rögtön valami buzi intró ugik a pofámba és üvölt valami szar zene amit az a nyomorult nagyon kedvel! alig lehet váltogatni a menükben sok õrjítõ hang meg villódzás...szerintem több ügyfelet vesztenek a honlapok a flash-el mint nyernek a "dizájnal" !
De ez csak az én véleményem...
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
(return false sem mûködik, képváltás is js, egér jobbklikket is csak javascriptel lehet tudtommal letiltani, de azt még egyszerûbben is kilehet játszani).
A gif -es eltakaráshoz nem kell JS, de forráskódból sajna megintcsak ki lehet olvasni (Chrome -ban van ráadásul ez az elem kivizsgálása, ott nagyon könnyen meg lehet nézni az "örökölt" háttér tulajdonságát, nem is kell keresgélni).
Legjobb megoldás a flash, azt csak printscreennel lehet ^^
mivel úgy van megcsinálva az oldal, hogy ha ráviszi valaki az egeret a képre akkor eltûnik a sajátom és az eredeti nyers fotót látja és azt tudja letölteni XD ....az meg úgysem az enyém 😄DDD
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
ez nem ilyen egyszerû, mert úgy elvész a képek funkciója...pl esetemben az elõtte utána váltás...mind1
már megoldottam
<body>
sorral
tudom printscreen...de az már mind1...amit lehet megtettem 😊
Az egyik legegyszerûbb megoldás hogy létrehozol egy dobozt annak beállítod háttérnek a kívánt képet a dobozba pedig betöltesz egy átlátszó gifet amit akkorára méretezel hogy takarja az egész hátteret.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a weblapomon NE mûködjön a jobbklikk!
Azaz NE tudjon senki letölteni képet róla, meg semmit 😊
(dreamweaver-ben)
köszi
[/spam]™
-ha fix méretû a div, akkor a hátteret egy külön divbe rakod, beállítod a méretet, a tartalmat pedig egy másik divbe rakod és a háttér fülé rakod position:Absolute-al
-átlátszó png-t használsz háttérnek
-css3-as megoldás, csak normáls dolgokban mûködik: background-color: rgba(0,0,255,0.5); a színt rgba-ban kell megadni, és az utolsó szám az opacity
Azaz eset nem érdekel, amikor két egyszintû div van és pozicionálással van "megoldva" a fent említett probléma.
Ha esetleg mégis tud valaki valami okosat, azt szívesen fogadom. 😊
[/spam]™
Illetve nézd meg, hogy a fájl UTF-8ban van-e kódolva (Notepad++ látja pl, illetve konvertálni is tud néha)
csinálsz egy ".htaccess" nevû fájlt(idézõjelek nélkül) és ez legyen a tartalma:
php_value default_charset utf-8
AddDefaultCharset utf-8
HP Elitbook 8730 IntelCore™ 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA® Quadro™ FX3700M 1GB |
Ez a jelenlegi honlapom:
És ilyenre szeretném megcsinálni:
Azaz már meg is csináltam, 1920X1080 as felbontásba ilyen franko középen e fehér csík. De:
ha valaki megnézi kisebb monitoron kisebb felbontásba, akkor elcsúszik az egész 😞(
Hogy lehet megoldani hogy középen maradjon az a fehér csík mindig, és oldalt meg szürke vízjeles kép, de ne fix legyen? hanem ha húzom kisebbre akkor a közepe maradjon, és az oldala csökkenjen?? (HTML+CSS be van megírva)
Köszönöm!
HP Elitbook 8730 IntelCore™ 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA® Quadro™ FX3700M 1GB |
<table width='160' style='table-layout:fixed'>
<col width=50>
<col width=70>
EOF;
foreach($books as $book) // loop through our books
{
echo <<<EOF
<tr>
<td><font size="2"><div style="word-wrap: break-word;">{$book->neve}</font></div></td>
<td><font size="2"><div style="word-wrap: break-word;">{$book->tartalom}</font></div></td>
</tr>
EOF;
}
echo '</table>';
Az overflow -al tudod megadni, hogy ha egy szöveg túllóg a megadott méreten, akkor is továbbmenjen a szöveg, vagy elrejtse, vagy esetleg auto -t is meg tudsz adni,hogy görgõ jelenjen meg ha túllóg. Bár új sorba kellene tennie a szavaknál, ha magasságot nem fixáltad le.
document.write("<tr><td class='cella'>...</td>");
És elõtte vagy stíluslapon CSS -ben:
td.cella { width:50px; overflow:hidden; }
<table border=1 width=183 style='table-layout:fixed'>
<col width=50>
<col width=130>
ezzel
Nagyobb táblázatot tudok készíteni, viszont lefixálni nemtudom a méretét, hogy a szöveg ne húzza tovább. Valahogyan sortörést kellene bele tenni.
vagy esetleg
document.write("<table border='1' style=\"width: 500px;\">");
Egy apróságot szeretnék kérdezni tõletek 😊
<script type="text/javascript">
if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.open("GET","esemeny1.xml",false);
xmlhttp.send();
xmlDoc=xmlhttp.responseXML;
document.write("<table border='1'>");
var x=xmlDoc.getElementsByTagName("variables");
for (i=0;i<x.length;i++)
{
document.write("<tr><td>");
document.write(x.getElementsByTagName("neve")<0>0>.childNodes<0>0>.nodeValue);
document.write("</td><td>");
document.write(x.getElementsByTagName("tartalom")<0>0>.childNodes<0>0>.nodeValue);
document.write("</td></tr>");
}
document.write("</table>");
</script>
ez egy táblázatot hoz létre egy xml alapján és ennek a táblázatnak a méretét szeretném lecsökkenteni 180pixel szélesre, viszont akárhogy próbáltam nem reagál rá.
document.write("<tr><td width='40'>"); -et is próbáltam
document.write("<table border='1' width='180'>"); -at is, de semmi 😞
A cleanboxhoz még kérdés a rrel taghez is kell a mappa elérési utját megadni vagy az jo ahogy az oldalon van és ugyan ez a kérdés a galery sornál is ?
A headerben lévö js meghivás az biztos jo mert megnéztem firefoxban a forrást és rákattintva a headerben lévö js scriptre és megnyitotta a fájlt, ugy hogy a mappa hivatkozásoknál valami nem tiszta.
#sddm li részben float:left;-et kitrölöd
#sddm div részben margin: -23px 0 0 80px;-re átírod
CB_SrciptDir, amely a clearbox nevû mappa helyét adja meg. Az elérési utat mindig ahhoz a html fájlhoz képest kell megadni, amely a fent clearbox.js-re való hivatkozást tartalmazza!
itt lehet a kutya elásva
akkor mit kell beirni ha a galéria.html a html mappán belül van a js script meg a java mappában?Bonyolult a megfogalmazása egy kicsit.
A másik hogy ez a menü müködik csak nekem függölegesen kellene a submenük meg vizszintesen nyilnának akkor mit kell átirni a CSS-ben?
menü
../kepek
De nem biztos. 😊
Ha ezt a js-be írod bele (ami nem java, hanem javascript), akkor a java könyvtárban található javascript fájl így lát bele a kepek mappába.
[/spam]™
itt az oldal szerkezete
Hogyan kell hivatkozni a képekre, ha a clearboxxal akarom megnyitni öket.
A script a java mappában van, az aloldalak a html mappában a megjelenitendö képek meg a képek mappában.
mit és hol kell modositanom hogy jo legyen?
szinte már csak ez hiányzik a müködéshez .
Tudtok normális és ingyenes php/java applet signature capture-t?
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Egy nagyon egyszerû kérésem/kérdésem lenne, éspedig:
van egy weblapom (természetesen tárhellyel, amit ftp-n keresztül elérek), és szeretnék elhelyezni az egyik HTML file-ban egy olyan kódot/programot, amely segítségével egyszerûen feltud bárki tölteni egy képet/file-t a tárhelyemre.
minta:
http://kephost.hu/image-A0E6_4D6E1709.jpg
Elõre is köszönöm!