22786
Html-, css- és php-help
-
#18742 Gondoltam már rá én is (felh. felt. van is az oldalon), de tököm akar ügyvédre költeni azért, hogy eltűnjön az oldalukról a képem. -
#18741 tegyél a kép sarkába nagy copiright jelet meg minden, kepek felhasznalsi felteteleit is irjal, es ha megint lopjak akkor akar be is perelheted oket :C -
#18740 De nem akarom elb*szni a képet :/
Nem lenne gond azzal, hogy kiteszik máshova is, csak ne változtassanak rajta -
#18739 Nem lehet. Esetleg olyat, hogy ha megnyomja a Print Screent kiír valamit, de ebben nem vagyok biztos. Rakj rá valami 50 % opacityvel középre vízjelet, általában azt szokták csinálni. -
#18738 Hali!
Valahogy le tudom tiltani a printscreen-t?
Van egy blogom ahova a karikatúráimat teszem fel, és van egy köcsög oldal ami már többször is lopott a blogról és lekapta a logómat a képről meg egyebek. Nem akarok minden képemre egy akkora vízjelet tenni ami az egészet lefedné, mert az rontaná az élvezhetőségét.
Ezért kellene valami kód vagy script amivel a printscreen billentyűt tilthatnám.
Forrás megtekintését meg az oldal adatait meg tudom oldani, ha más nem akkor flashben teszem fel a képet, de akkor még mindig ott van a pri.sc.
Szal ha valaki tudna segíteni annak nagyon hálás lennék -
#18737 az URL-ben nem volt nálam ékezetes betű, mert urlencode()-dal kódoltam előtte az útvonalat, a lejátszó kódjánál meg urldecode()-dal vissza lett alakítva.
De hogy ne ezzel legyen a probléma amíg tesztelek, ezért írtam a kódba direktben bele egy problémás zene útvonalát.
Amit észrevettem még, hogy pl. ha van egy ilyen & jel az útvonalban, akkor azt ha pl. JScript-tel escape()-elem, akkor azt gond nélkül lejátssza. Erre próbáltam az ékezetes betűket html entity-kre cserélni, de úgy már nem volt a lejátszónak szimpatikus. :( -
karajjj #18736 valami ilyesmi? -
#18735 csak az a baj ezzel, hogy rengeteg zene van, de tényleg rengeteg, amit azért nem állnék neki átnevezni, és gondolom kell legyen rá valami megoldás az átnevezésen kívül... -
karajjj #18734 nagyon egyszerű a megoldás: ne használj ékezetes betűket -
#18733 Üdv mindenkinek
Egy olyan kellemetlenkedő problémám lenne, hogy egy olyan oldal elkészítésén dolgozom, ahol zenéket oszthatnék meg az ismerőseimmel. Egy előugró ablakban jelenne meg egy flash alapú lejátszó, ami a linkből szedné az útvonalat az éppen játszani kívánt zenéhez.
Több lejátszót is próbáltam már, kettőt sikerült végre működésre bírnom félig, de akadnak még azért gondok (utólag feltételezem a korábbi lejátszókat is ezért nem tudtam beüzemelni, amiért itt is vannak gondok).
Az egyik egy dewplayer nevű lejátszó, a másik pedig elméletileg valami google-s lejátszó, amivel kísérletezek.
Gond nélkül mennek is, egészen addig, amíg nem kerülnek szembe egy ékezetes betűvel az elérési útvonalban.
Próbáltam már direktként megadni az útvonalat a zenéhez a kódban (biztos hogy jó az útvonal mert pl letöltést tudnék indítani vele). Gondolom karakterkódolási hiba lesz, próbáltam már UTF8-ként menteni a lapot, próbáltam a kódba mentett útvonalat is variálni utf-8ba, meg nem is tudom már mikkel próbálkoztam de már az őrületbe kerget.
Tudna valaki tippet adni, hogy mit kezdjek az útvonallal, hogy menjen a lejátszóban, vagy netán egy olyan flash lejátszót tudna valaki mondani, ami nem akad fent a magyar betűkön?
Ha valami fontos infó hiányzik az amúgy sem rövid üzenetemből, akkor bocsi, szóljatok hogy mire van szükség.
Előre is köszönöm a segítséget. -
#18732 .slideToggle() a megoldas viszont most meg az idozites romlik el es ha mar nyitva van egy cucc akkor az uj kattintasra nem tunik el.
Szoval ez a jelenlegi kod:
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
$(".dtt").hide();
$(".helpp").click(function(e) {
var preid = $(this).attr("id");
var proid = preid.split('-');
var id = proid[1];
$("#v"+id).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+id).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").slideToggle("slow");
});
Hova kene mit tenni, hogy ha mar van nyitott cucc, akkor kattintasnal az tunjon el es csak amire kattintva lett az nyiljon meg?
Termeszetesen ugy, hogy ha a nyitottra kattint, akkor az csukodjon be. -
#18731 Beraktam de a slideDown effekt meghal. Elotunik 1 pixelnyi cucc es a slideDown() nem fut le, mert nem jelenik meg a lenyeg. 6 masodperc mulva eltunik ez az 1 pixel resz.
Szoval miert hal be a slideDown()? -
#18730 Gondolom a delay miatt összegabalyodik. Esetleg rakj be a delay elé egy stop()-ot és az megszünteti az éppen érvényben levő animációt. -
#18729 Jelenleg ilyen es egy dologot leszamitva mukodik rendesen:
var yOffset = 9;
var xOffset = -25;
$(".dt").hide();
$(".help").click(function(e) {
var preid = $(this).attr("id");
var proid = preid.split('-');
var id = proid[1];
$(".dt").hide();
$("#f"+id).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#i"+id).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").slideDown("slow");
$("#i"+id).delay(6000).slideUp("slow");
});
Az a baj, hogy amikor rakattintok mondjuk az elsore akkor megjelenik a cucc. Ha meg egyszer rakattintok az elsore akkor eltunik de vmiert 6 masodperc mulva ujra megjelenik es ujabb 6 masodperc mire eltunik magatol.
Szoval az is jo lenne, ha a megjelent cuccra kattintva eltunne es ugy is maradna. -
#18728 Marmint a click function-on belul is meg egyszer tuntessem el? Mivel egyszer mar el van:
$("#k"+y).hide(); -
#18727 Eltünteted a legelején és utána adod hozzá az újat. -
#18726 Azt, hogyan oldhatom meg, hogy ha kattintanak es megjelenik a cucc akkor egy ujabb kattintaskor az uj cucc jelenjen meg am a regi azonnal tunjon el?
Jelenleg csak beraktam egy .delay() 6 masodperces kesleltetest a .slideUp()-ra. -
#18725 Koszonom szepen igy mar jo. ...van meg mit tanulni errol... -
#18724 $(this).attr("id") ? -
#18723 Nézd meg, hogy belép-e egyáltalán a click-be.
Illetve ez nem tuti, de egy var y ?
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
for (var y = 0; y < 3; y++) {
$("#k"+y).hide();
$("#o"+y).click(function(e) {
$("#v"+y).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+y).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").css("position", "absolute").css("padding", "10px").css("font-size", "1.2em").css("z-index", "9998").css("background-color", "white").css("border", "1px solid #a6c9e2").css("width", "210px").slideDown("slow");
$("#k"+y).delay(6000).slideUp("slow");
alert(y);
});
}
Igy az alertban csak egy 3 szam jelenik meg. Szoval belep a click funkcioba de nem az lesz az y erteke aminek lennie kellene.
A var y-t is bele tettem.
Mondjuk nem lenne egyszerűbb azonos classt adni nekik, mind minden id-n végigmenni ?
Nem mert kell az ID szama, az alapjan jelenitem meg a tartalmat, ui. a tartalomnak is ugyanaz az ID-je. -
#18722 Nézd meg, hogy belép-e egyáltalán a click-be. Mondjuk nem lenne egyszerűbb azonos classt adni nekik, mind minden id-n végigmenni ?
Illetve ez nem tuti, de egy var y ? -
#18721 Ugy ertem, hogy ha kiveszem a for ciklusbol es maualisan irom be a 3 kulonbozo kattinto funkciot akkor minden ok. -
#18720 Legyen szives elarulni nekem aki tudja, hogy ez miert nem mukodik?
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
for (y = 0; y < 3; y++) {
$("#k"+y).hide();
$("#o"+y).click(function(e) {
$("#v"+y).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+y).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").css("position", "absolute").css("padding", "10px").css("font-size", "1.2em").css("z-index", "9998").css("background-color", "white").css("border", "1px solid #a6c9e2").css("width", "210px").slideDown("slow");
$("#k"+y).delay(6000).slideUp("slow");
});
}
Egy egyszeru kattintasra elotuno cucc lenne. -
#18719 na left-re megvan :) köszi a segítséget -
#18718 ha baloldalinak írom, akk is a jobbat húzza be, a bal meg marad szélen. -
#18717 adjál a baloldalinal margin-right:1234px; tetszőleges távolságot -
#18716 Hi!
a képen látható módon kellene elhelyeznem 2 kisebb képet, 1 nagy alá, ami középre van helyezve. html kódban mivel tudom behúzni oda őket? térközzel próbáltam, azzal az egyik kép mindig új sorba ugrott.
-
#18715 Firefox-ban Web Console, vagy pl Firebug, mindkettőben a net kategória/panel. -
#18714 Chrome alatt jobb klikk / elemek kivizsgálása, itt Scripts és ott lehet váltogatni. -
#18713 Meg tudom valahol nezni, hogy az oldal betoltesekor milyen javascriptek toltodnek be? -
#18712 Az szolgáltató függő, szerintem sok nem engedélyez kimenő indítást crontabból (persze azt is át lehet hidalni). -
#18711 Ez se egyszerű, csak van hozzá fv, azért köszi. Amúgy nem tudom hol elérhető, de nem is muszáj ugyanott lennie a kettőnek, pl nekem lynx indul naponta egyszer egy bizonyos URL-lel. -
#18710 Linux alapú hostokon (kevés nem az) kell lennie, legfeljebb a gyengébb ingyenes tárhelyeken fordul elő, hogy nincs rá lehetőség. -
#18709 ez csak bizonyos hostokon elérhető igaz? -
#18708 jap -
#18707 Lehet valahogy JS-sel egyszerűen cookiet kezelni ? Úgy mint pl PHP-val ? -
#18706 Crontab :) -
#18705 Szükségem lenne valamilyen megoldásra hogy egy php script percenként lefusson egy webszerveren, milyen megoldással célszerű ezt megvalósítani? Írhatnék egy scriptet amit futtatok a gépemen és percenként küld egy requestet a php-nek, de nem akarom a gépem emiatt folyamatosan bekapcsolva tartani :P Van erre valami okosabb megoldás? -
karajjj #18704 ez nem bonyolult, kell egy adatbázis a szabad időpontokkal, meg tábla, amiben ezeket listázza, aztán ha valaki megtölt egy üres időpontot, azt már nem fogja listázni és ennyi -
gcsomesz #18703 Sziasztok
Nem vagyok túl jártas a php nyelvben,de lenne egy kérdésem.
Egy autós iskola weblapjára lenne szükség egy olyan renszerre, amelyben a tanuló ki tudná választani, hogy melyik autón akar vezetni és mikor. A rendszer természetesen csak azokat az időpontokat ajánlaná fel amik még szabadok, majd a beérkezett foglalásról egy levelet küldene a megadott email címekre. Lényegében mint egy mozis jegyfoglalás, csak tanulóvezető autókra.
Nincs esetleg erre egy már kész szabadon felhasználható "motor", amit kis módosításokkal át tudnék konfigurálni a magam szükségére? :)
Köszi a türelmet srácok...