Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Illetve melyik verziójú Firefox alatt tapasztalod ezt?
IE6 és az alatt van transparency bug, amire van .htc alapú javítás, illetve van IE esetén színbeli eltérés, amit a PNG-bõl a gamma chunk kivétele nyújt megoldást.
1. Foxod nem használ szín korrekciót és az adott png-ben pedig lenne beágyazott profil.
2. Foxod minden esetben használ korrekciót, de az adott png-ben nincs beágyazott profil.
Voltak firefox verziók, ahol nem volt bekapcsolva alapesetben, de elméletileg jól kéne használnia, vagyis amikor van profil, akkor alkalmazza.
about:config / gfx.color_management.mode
0 - kikapcsolva
1 - mindig bekapcsolva
2 - autómatikus érzékelés
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bõvebben: van olyan png kép, amit a firefox (nem mindegyik verzió) hibásan kezel. Ez a firefox hibája, javíthatatlan, vagy létezik olyan png verzió (máshogy menteni, vagy ilyesmi), amivel minden böngészõben ugyanúgy jelenik meg a png kép?
Mondjuk lehet, hogy nem is png specifikus a hiba, hanem a ff egyszerûen minden képet rossz színekkel jelenít meg. Ilyen lehetséges? Amúgy Linuxról van szó. Vagy ez már firefox topik témakör? :S
[/spam]™
$valami = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-2//TRANSLIT', "Árvíztûrõ tükörfúrógép");
Annyit csinál, hogy van egy fusion_news cucc és át konvertálná a dolgokat CuteNews-ba, ami úgy kezeli az ékezeteket, hogy szarul, kódokkal, na most ezért konvertálnom kell, meg SQL-ben escapelve vannak, azt is cserélem. De valamiért rohadt lassú, rohadt lassú alatt értem, hogy 10 perc alatt 1 sem készül el, illetve httpd.exe felmegy ~75 % CPU használatra. Lehet hogy végtelen ciklus ?
Ha nem akkor
a, létezik valami gyorsabb regexp csere PHP-hoz?
b, debugolni lehetne valahogy ? Chrome alatt flush()-ra nem dob ki semmit, állítólag Opera alatt be lehet állítani, hogy, ha 1 bitet is kap a böngészõ már írja, de nem próbáltam. Illetve, esetleg szöveges fájlba egybõl írja vagy oda is csak akkor, ha kész az egész ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
1, igazad van, nem kell az imagefill()
2, azert tunik el a szoveg, mert az is fekete szinre van kalibralva
Azt irtad, hogy nem kell GIF eseteben imagecreatetruecolor() fuggveny.
Ha atvaltok imagecreate() fuggvenyre akkor mar nem lesz atlatszo a GIF hanem fekete szint kolcsonoz automatikusan.
Jelenleg itt tartok:
$basic = imagecreatetruecolor(150, 150*($size<1>1>/$size<0>0>)+136);
if ($mime == 'image/png'){
imagesavealpha($basic, true);
imagealphablending($basic, true);
$szin = imagecolorallocatealpha($basic, 0, 0, 0, 127);
imagefill($basic, 0, 0, $szin);
}
if ($mime == 'image/gif'){
$szin = imagecolorallocate($basic, 123, 123, 123);
imagefill($basic, 0, 0, $szin);
imagecolortransparent($basic, $szin);
}
if ($mime == 'image/jpeg'){
$szin = imagecolorallocate($basic, 255, 255, 255);
imagefilledrectangle($basic, 0, 0, 150, 150*($size<1>1>/$size<0>0>)+136, $szin);
}
Szoval nem tudtam a GIF eseteben ugy megoldani, hogy a $basic NE imagecreatetruecolor() fuggvennyel legyen lekepezve.
Ha van ennel jobb megoldasod oszd meg velem legy szives. Koszonom.
#17723:mondhatjuk igy is. (am jo a logod !)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Gif színpaletta alapú és nem true color, vagyis nem kell truecolor-t készítened, ha a végén imagegif()-el nyomod ki.
imagecolortransparent() nem új színt készít elsõsorban, hanem egy színnek megadja, hogy azt vegye átlátszónak majd. Az imagefill() felesleges ebben a példában, mivel a fekete színt adod meg átlátszónak és alapból is azzal tölt ki egy új képet. De ha egy más színrõl lenne szó, akkor is ne az imagecolortransparent()-el töltsd ki a kívánt részt, hanem az adott színnel.
A szöveg két dolog miatt tûnhetett el, 1) mert elõbb azt raktad a képre, és utána imagefill()-el felülírtál mindent ami elõtte volt; 2) mert a szövegszín is fekete, így az is átlátszó lett.
Se png, se jpg nem tökéletes, habár gif-nek manapság már nem sok elõnye van png-vel szemben (ami úgyszintén lehet palettás), mindennek megvannak az elõnyei, hátrányai.
Ha átlátszóságról van szó, akkor két dolgot kell meggondolnod, elégséges-e a teljesen átlátszó pixel, vagy kell köztes állapot? Mint pl egy lágy árnyék, vagy egy gradiens, ami egyre átlátszóbb esetén kell köztes állapot, akkor png formátumot érdemes használni (lehet kivétel, amikor palettásan, ditheringel is megoldható). Oka, hogy a png nem egy adott színt vesz átlátszónak, hanem egy külön képcsatornán tárol egy szürkeárnyalatos képet, ami megadja, hogy az rgb csatornán melyik pixel mennyire legyen áttetszõ. Ezekre kell a másik módszert használni amit írtam, ahol az imagesavealpha() bekapcsolja ennek a csatornának a mentését és ahol a színek meghatározására nem a sima imagecolorallocate()-et használod, hanem a [url="http://hu.php.net/manual/en/function.imagecolorallocatealpha.php"]imagecolorallocatealpha()
(\__/) ( X.x) ( } . { )
$basic = imagecreatetruecolor(150, 150*($size<1>1>/$size<0>0>)+140);
$szin = imagecolorallocate($basic, 0, 0, 0);
$cucc = imagecolortransparent($basic, $szin);
imagefill($basic, 0, 0, $cucc);
Ezzel atlatszova tudom tenni a GIF-es $basic-et, de eltunik a rajta levo felirat amit a imagestring($basic, $_font, 25, (150*($size<1>1>/$size<0>0>))+$j, $data, $text_color); kepez.
PNG es JPG tokeletes minden tekintetben. Miert?
Ez a imagecolortransparent() hogyan allitja be ennek az imagecreatetruecolor() fuggvenybol keletkezett kepnek, hogy atlatszo legyen?
Ha gif-et akarsz kinyomatni, akkor teljesen átlátszó pixeleket a imagecolortransparent()-el tudsz megadni, ahogy írtam elõzõleg.
Tényleges áttetszõség, valódi alpha map csak png-ben van - azok közül amit php támogat - , de ha pl arra gondolsz, hogy fogni egy létezõ jpeg-et pl és azt félig áttetszõvé tenni, akkor ugye készítesz egy ugyanakkora méretû új png formátumú képet, azt teljesen átlátszó pixelekkel töltöd ki és arra rámásolod a jpeg filet az imagecopymerge() segítségével, ahol az utolsó paraméter az áttetszõsége a bemásolt képnek.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az utolso kerdes, hogy gondolom JPG kep ratoltes eseteben sehogysem oldahto meg az atlatszosag, de GIF ratoltesekor mit kell meg allitani, hogy szinten atlatszo legyen a $basic?
Köszönöm! 😊
Akkor úgy látszik, ez a hiba és alapból nem a megfelelõ függvénybõl indultam ki. :/ Na mindegy, lényeg, hogy most jó. 😊
[/spam]™
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha az elsõ két sor helyett csupán ez áll: <html>, akkor mûködik firefox alatt is.
Azt hiszem, egyszerûen hülye a FF. :/
Csak azt nem tudom, hogy ennek a hatalmas kódnak melyik részét nehéz neki megcsinálni. 😊
[/spam]™
Ha a html-ben nincs doctype, akkor mûködik a js (minden böngészõben), ha van, akkor nem mûködik firefox-ban (a többiben igen).
De a kérdés úgy is feltehetõ, hogy: ha van egy js függvény, ami ff alatt nem megy a többi böngészõ alatt megy, az miért van/lehet?
Találkozott már valaki hasonlóval?
[/spam]™
Szerk: Ja a háttérszín.. 😊
$szin = imagecolorallocatealpha($basic, 0, 0, 0, 127); // teljesen átlátszó
imagefill($basic, 0, 0, $szin); // egész képre háttérnek
És ami fontos, hogy ez png persze.
Ha külsõ képeket, vagy indexelt generált képekkel csúnyán pakolja össze, akkor azokra az alphablendinget is bekapcsolni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Gif-es jelleggel - adott szín a teljesen átlátszó pixel - imagecolortransparent()-el megadva, vagy tényleges alpha mapal png-sen imagesavealpha() segítségével, amely esetben természetesen ha generálsz valamit, akkor színnel foglalkozó funkciókból az ..alpha típusúak ajánlottak, mint pl az imagecolorallocatealpha(), hogy a pixeleknek alpha csatornáját is megadhasd. Meg esetlegesen az imagealphablending()-et is be kell kapcsolni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha esetleg van megoszthatod velem.
Van meg itt vmi, hogyan allitom be a php altal generalt kepnek, hogy transparent legyen?
Ha alsó képrõl semmi infó nem jön át a felsõkre, akkor ne szenvedj újabb forrás képpel, ahogy írod. Ha azért van ott valami infó, amire teszemazt alfás kép kerül felülre, de alsóból meg levágható/átméretezhetõ, akkor meg azt is behúzod gd-be és ott végzed el a feladatot természetesen.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Idokozben valtozott a kod egy kicsit
1. mi van ha olyan kep jon az URLbol ami nagyobb? ekkor ha le van vagva az also kepbol akkor kitolva kilog a masodik kep.
2. melyik kepet a 3 kozul? ha az alsora gondolsz, akkor egyet akarunk, csak en PHPval vegeztetnem
3. nem jo 😊
4. nem jo 😊
Nekem volt egy olyan otletem, hogy keszitek kepet PHPval, tehat nem fix meretu kepet toltenek be alapnak. Van a $basic = imagecreate(150, 150*($size<1>1>/$size<0>0>)+132); vagy a $basic = imagecreatetruecolor(150, 150*($size<1>1>/$size<0>0>)+132); fuggveny. Ez letrehoz egy 150 X (URLbol vett kep atmeretezett magassaga)+132 kepet. Igy akkora kep lenne az alap, amekkora szukseges, mivel a 132 az a masodik alulra pozicionalt kep magassaga.
Ez nem jo otlet?
1. Levágsz az alsó képbõl, ahol az kilógna.
2. Átméretezed oldalarányok megtartása nélkül, torzítással.
3. A felsõ képeket/valamelyiket méretezed torzítással.
4. Máshogy pozícionálod a felsõ képeket, ha a kilógás nem gond, csak ott csúnya.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A {}, a sima color csak a szöveget színezni.
Illetve CSS3-ban van már páros, páratlan, elsõ, n., etc
Hogyan lehet azt megoldani, hogy az itt megjelenõ linkek ugyan olyan formázással jelenjenek meg, mint az összes többi adat a táblázatban? Tehát egyik sorban világosabb, másik sorban sötétebb színûek legyenek..
Jelenleg így van megoldva, viszont ez a linkekre nem érvényesül.
Próbáltam css-ben két class-t csinálni neki és <tr class='link1' illetve <tr class='link2'-vel próbálkozni, de az sem jött össze. Valakinek ötlet?<#zavart1>#zavart1>
Egy kepet generalo phpban kepeket jelenitek meg pozicionalassal. Az egyik kep kulso szerverrol van betoltve a masik sajat szerverrol:
http://pastebin.com/hRZV4dKh
A lenyege, hogy a kulso szerverrol vett kepet atmeretezve jeleniti meg es a szerveremen levo kepet pedig ennek a kepnek az aljahoz csatolja. Ezt ugy ertem, hogy ha az URL kep 500X500-as akkor atmeretezes utan + az en kepem hozzacsatolasa utan 150*250-es lesz (ugyebar 150X150 az URL kep + 150X100 az en kepem szerveren).
A meretezes ugy mukodik, hogy fix 150 szelesre es ennek megfelelo aspect ratioju magassagot allit be..
A problema, hogy ezeket a kepeket egy meglevo kepre toltom ra. Igy az alap kep neha kilog a masik ket kep alol, mivel annak fix a magassaga.
Probaltam phpban meghatarozni a magassagat de nincs hatassal ra.
Akinek van otlete kerem segitsen. Koszonom.
Van egy sql táblám máshonnan és bele akarom másolni, de ott rendesen vannak az ékezetek, hogy tudnám ilyenre kódolni ? (ANSI elvileg)
Mert jelen pillanatban jol müködik a menu ,de szeretnék egyedi kinézetü hátteret és szöveg stilust addni neki.És hogy az almenü a fömenü mellett és pontosan vele egysorva kerzödjön, mert most félig kitakarja a fömenüt.
Tudom hogy ezek talán alapnak tünö kérdések,de még soha nem használtam CSS-t még a HTML-be is uj vagyok.
A #17644 hszben linkelt menübe kéne beleszerkeszteni
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy css-div felépítésû weboldal. A háttér egy kis képkocka sokszorozásával van kialakítva (background-repeat). Ez így nagyon szépen mûködik bármelyik böngészõ alatt, KIVÉVE IE! Mi lehet a probléma? A validátornak sincs vele baja!
Elõre is köszi
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com
vmi hatékony php-s vízjelezésre lenne szükségem mert az eddig használt show.php="kep.jpg" módszer nem igazán vállt be.
elõre is köszi a segítséget
Ha ezt szeretném cserélni:
<p>sfafsdsdcvcvcv</p>
erre:
<h3>sfafsdsdcvcvcv</h3>
akkor Editplusban azt így
find:
<p>(<0-9a-zA-Z>0-9a-zA-Z>*)</p>$
replace:
<h2>\1</h2>
Ez alig tud valamit (kis bárgyú példa - még túl olvasható 😄), de én így is örülök neki! 😊
[/spam]™
letöltöttem egy template-et gyakorláshoz, megy minden csak egy gond van, az ékezetes betûket nem komálja, egy kérdõjeles ikont rak a helyükre. hogyan tudom ezt a dolgot kiiktatni?
MathML-ben készített fájlokból hogyan készíthetõ HTML fájl?