Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
igen, tudom 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

hispan2
Köszi de ebbõl nem sok mindent értek 😄

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Magadnak csinálni:

Csinálsz mappákat, azokba vannak képek, lehet úgy, hogy az összes, thumbnail is és akkor regexpel pl azok a kis képek amikben benne vagy hogy th1, azokat listázod vagy mehet same mappába is. Ezeket utána már csak annyi, hogy bepakolod egy tömbbe (vagyis ha beolvasol mappát alapból abba kerülnek a dolgok) és kilistázod. Lapozást is lehet így, elõzõ, következõ is, etc.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

hispan2
Ez eddig bonyolultabban hangzik nekem, mintha adatbázist használnék 😄

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

jQueryhez egy plug-in

Amúgy meg csinálsz magadnak egyet, nem nagy cucc.

hispan2
Ez önmagában nem megy, ha jól látom... Valami pluginokat kér...

CattiBrie
Ceebox jQuery Plugin

github.com/catcubed/ceebox

[/spam]™

hispan2
Tudna valaki ajánlani egy egyszerû galéria rendszert, ami nem használ adatbázist? Fix mappákban vannak képek, ezeket kéne tudnia betallózni, miniatûrökkel, meg hogy sorban végig lehessen lépkedni a képeken (esetleg a képek méretét/más adatait is írja ki). A lehetõ legegyszerûbb dizájn kéne, semmi extra... Elõre is köszi.

Ehhez vedd hozzá, hogy sok oldalnak van mobil változata, illetve pl Opera Mini eléggé lekicsinyíti az oldalakat.

Malakai
Firebug szerint mondjuk 375.6 KB, nem néztem át mit számol máshogy...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

rooney8
köszönöm, erre lettem volna kíváncsi 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

194 KB az az oldal Web Developer Toolbar szerint az sg fõoldala ennyi. (ennyit tölt le a böngészõ)

Documents (2 files) 12 KB (43 KB uncompressed)
Images (29 files) 58 KB
Objects (0 files)
Scripts (16 files) 61 KB (80 KB uncompressed)
Style Sheets (2 files) 62 KB
Total 194 KB (242 KB uncompressed)
rooney8
értem köszi 😊

többieknek: csak magára a fõoldalra gondoltam és amennyi a böngészõnek kell a megjelenésre (mobil internethez gyûjtök adatokat... 😄)

A fórum de a fórum ki van hagyva a témából csak fõoldalról volt szó.
SG-n csak az SQL adatbázis 3-4 GB és abban nincsenek benne a képek, illetve a letöltések.
Bár SG messze nem átlagos 😊

hát 5-6GB ra saccolok az sg nél de ez 12 vagy hány év alatt gyûlt össze és letöltés menüpont is van azt nem számoltam stb... de rengeteg cikk és benne azért itt ott vannak képek.
moyothomas
az sg-t nem tudom.
amúgy változó, ugyebár a tartalomtól és fõleg a képektõl függ.
én most 2-re gyorsan ránéztem, 4,7, ill. 6,3Mb.

rooney8
hello
egy átlagos weboldal mekkora helyet foglal? pl. egy sg fõoldal szerû oldal? 😄

moyothomas
minden évben ugyanazt az összeget fizeted.
nem kell plusz a domainnévért.
pl.: itt a mini csomag évente 7375ft.

Googlenek van pdf olvasója, lehet embedelni is, ha jól tudom.

TheLostOne
Az elõbb írtam egy másik topicba, ami nem nagyon szokott pörögni, de aztán rájöttem, hogy végülis ide is írhattam volna, úgyhogy linkelek: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1041780413 plz aki tudna tárhely ügyben válaszolni nézzen rá.

Segitséget a johnymusic@mailbox-ra is elfogadok, azt naponta többször nézem!
Sziasztok! Tudna nekem v.ki segiteni? Lapozható könyvet szeretnék szerkeszteni weboldalra, ami pdf doksikból áll és lehessen benne keresni is, tehát kompletten az összes benne szereplõ pdf-ben keressen. Lehet egyáltalán ilyet csinálni? Ha nem, akkor elég lenne, ha lapozni és olvasni tudnák majd az oldalakat, kereséshez legfeljebb letöltik majd a pdf-eket!

Segitségeteket elõre is köszönöm!
SMGBAS
(:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Jim Morrison
nem is jo, kamu. Gyorsabb a szamlalo

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

moyothomas
Köszi a válaszokat a FF - Chrome kapcsán.

SMGBAS

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

SMGBAS
Hogyan tudnám megoldani, hogy egy táblázat (menü) folyamatosan a monitor alján helyezkedjen el? Tehát ha nagyobb az oldal tartalma mint a monitor, és görgetni kell akkor is látszódjon a táblázat.

Balumann
Jah értem :S Olyan nekem viszont még nem volt egyszer sem :o

Félre értesz, nem úgy értem az eltûnést, hanem hogy böngészel és összeomlik de semmi nyom nélkül, és mind a kettõ képes erre, és nem a crash reporter jön elõ legtöbbször hanem csak simán eltûnik.
Balumann
Én azt hittem én kurtam el valamit debianba, hogy már másodjára tûnt el így a menükbõl a Google Chrome, parancsal el tudtam indítani és létre is tudtam hozni neki ikont, de állandóan megkérdezte, hogy beakarom-e tenni alapméretezettnek. Windowson ilyet nem csinál, ott meg nem akarja frissíteni magát, rámegyek az aboutba és azt írja, hogy indítsam újra az alkalmazást a frissítés befejezéséhez (rámegyek az újraindításra, de utána is azt írja, ha föltelepítem újra a frisset úgy jó).
Firefoxal nekem még problémám nem volt :o

De én is Chrome -t javaslom.

Mind a kettõ képes szó nélkül eltûnni linux és windows alatt is, errõl mind a kettõ leszokhatna. így már dönteni nem tudok, mind a kettõ rossz, ideje lenne neki fogni dolgozni. Én meg mind a kettõt egyformán használom ami elõttem van abba írom be amit épp meg akarok nézni, web developer toolbar ra van szükségem vagy firebugra akkor firefox, ha elég a chrome beépítettje akkor az is elég nekem.
Voyager5
Mindkettõt használom fejlesztéshez, de egyre inkább kezdek leszokni a FF-rõl a lassúsága miatt, meg 1-2 baromsága miatt is.
Ha Chrome alatt nem bugzana a Firebug és/vagy megtudnám szokni a beépített developert akkor FF-ben márcsak rápillantanék az oldal(ak)ra és kész 😄

Böngészéshez meg kizárólag Chrome, mert a gyorsaságot szeretem 😄
CattiBrie
Kinek mi miért? Mi számít? Fejleszteni? Felhasználni? Fészbúkozni? Böngészni? Sebesség? Külsõ? Addonok/fícsörök?

[/spam]™

Egyén függõ. Amelyiket megszoktad / hasznos számodra
hm, ez eléggé bullsh!t lett 😄

moyothomas
Sziasztok!

Bár a kérdés nem konkrétan ide vág, de ha vkik, akkor ti nagyon is
érintettek vtok. Tehát, kinek mi a véleménye, melyik jobb?
FF vagy chrome? Miért?

Sokat olvastam és hallottam véleményeket és eddig a chrome jobban szerepel. Én még nem próbáltam. Egyszer felraktam, de vhogy nem fért össze az ff-al és töröltem. Az ff-al semmi bajom.

köszi

Voyager5
Ez cégfüggõ, hogy mit ismernek el és mit nem.
Papírok általában nem számítanak csak pár helyen elõbb hívnak be ha van valami felsõfokúd, de úgy vettem észre, hogy a referenciáktól függ minden.
A legtöbb interjú általában 2 körös: az elsõ alkalommal csak sima beszélgetés van, amolyan pofavizit, mutasd be a referenciáidat etc...
Ha szimpatikus vagy akkor behívnak egy újra, ahol kapsz valami teszt feladatot, amit általában idõre kell megoldanod. Ha ez is megvan akkor ezek és a fizetési igényed alapján döntik el, hogy felvesznek-e.

Magánvállalkozásnál meg általában az ügyfelekkel való kommunikáció ...
hát hogy is mondjam.. enyhén szólva stresszes.
Lyukasbogrács
Doctrine-ban így van:

Lyukasbogrács
olyasmi. nem kell újraírni semmit ha mondjuk mysqlrõl átállsz postgresqlre, csak kicserélsz egy sort. aztán még ott van alatta az adatbázis absztrakciós réteg.

sokat kell még tanulni nekem is :]

TheLostOne
Na most elolvastam az angol nyelvû wikipedia cikket is, és már kezdem kapisgálni 😊

Ha jól értem egy olyan frontend és backend közti híd, amely lehetõvé teszi egy univerzális frontend mûködését anélkül, hogy abban hardcode-olva lenne minden szükséges információ.

Jól értem?

Lyukasbogrács
az még csak ORM

TheLostOne
Hm, amúgy elõször azt hittem ez az MVC is egy verziókövetõ rendszer <#idiota>

De gyanús volt, hogy még nem hallottam róla, úgyhogy utánanéztem most, és rájöttem, hogy nem 😊

Az a vicc, hogy eddig nem is tudtam a létezésérõl, holott ha minden igaz 2-3 éve már alkalmaztam erre épülõ megoldásokat 😄

(Már amennyiben rá lehet fogni olyan osztályokra, amik SQL rekordokat személyesítenek meg példányonként, lehetõvé téve azok sokrétû újrafelhasználását mind frontend, mind backend oldalról)

CattiBrie
Ez igaz. És ha szerencsés vagy meg jó a rábeszélõkéd, akkor bármire rábeszélheted az ügyfelet, hogy de hát az így a jó/jobb. 😊

Legyen sok referenciád. Nem forráskód, mûködõ oldalak.

[/spam]&#8482;

TheLostOne
#17835 - Persze a megrendelés az megrendelés, de azt én dönthetem el hogyan kívánom megvalósítani, amíg az megfelel a feltételeknek.

#17836 - Na igen, pont ezért kérdeztem, nagyon más lehet a kötött munkaidõ, és a folyamatos 8 órás munkavégzés.

#17837 - SVN-t használok, nem is tudnék létezni nélküle 😊 Ja, és az, hogy PHP nem azt jelenti, hogy más programozási nyelveket nem ismerek, csak azt, hogy jelenleg úgy érzem ehhez értek a legjobban. Egy szakmai önéletrajzon egy egész oldalt foglalnának el az informatikai/programozási ismereteim 😊 Na de nem krómozom magam inkább tovább, nem akarok nagyképûnek tûnni 😄

Nem nagyon vagyok benne a témában, de ha céghez mész, akkor MVC, verziókövetõ rendszerek meg ilyenek szerintem alapkövetelmény, szóval nem elég az, hogy "PHP".

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Bercy
Ha teljesen pályakezdõnek nem is vesznek de a 4-5 évet így kilóra nem fogadják el.
Egész már ám csapatban napi 8(+) órában fejleszteni, mint az, hogy 4-5 éve foglalkozom php-vel.
CattiBrie
Nem vagy pályakezdõ.

Saját vállalkozásban is más mondja meg, hogy mit csinálj és akkor is ha elmész egy céghez dolgozni. 😊

[/spam]&#8482;

TheLostOne
Ha már a témánál tartunk engem az érdekelne, hogy mitõl számít valaki pályakezdõnek?

Én 7-8 éve kezdtem html-el, 4-5 éve PHP, közben kis JS, de azzal inkább mostanában barátkoztam meg igazán a JQuery-nek köszönhetõen.

A gáz az, hogy hiába programozok le mostmár akármit (komolyan), de papír nuku, és eddig csak fõleg non-profit (hobby) projectekkel foglalkoztam. Ja, a referenciám nagy része meg már nem él, igaz backup az van a gépen.

Ezek függvényében most akkor pályakezdõnek számítok, vagy elismernék a fél évtizedes tapasztalatomat?

Mert ha igen, akkor lehet jó hülye vagyok, hogy saját vállalkozáson töröm a fejem hónapok óta, de valahogy nem szeretem, ha meg van kötve a kezem, és más mondja meg mit és hogy csináljak.

Lyukasbogrács
idióta emberek mindig voltak, vannak, lesznek