22786
Html-, css- és php-help
  • Jim Morrison
    7éve létrehoztam megint egyet, mert akkor csináltak mások is, de én jótét lélek vagyok és azóta nem akartam megölni szegénykét :D néha elfelejtem etetni, ilyenkor is jönne jól. mondjuk este 11kor etesse meg mindig, mert én 11után nem hiszem hogy fogok már etetni, de ne maradjon éhen... :D
    am most lehet még teszek egy utolsó próbát :)
  • Voyager5
    Na nehogy már script etesse a tevét :D
  • Jim Morrison
    nah, igazából a tevém etetését/taniitását akartam volna automatizálni, de sajnos nem megy :D
  • RoD
    Szerintem, ha kiszeded belőle az alább részt, akkor azt fogja csinálni, amit szeretnél, mert ezek szerint én is egy kicsit félreértettelek.

// Ha a fennmaradó rész kisebb, mint $maxsize
    if ($offset < $maxsize)
    {
    $offset = $maxsize;
    }
  • Jim Morrison
    na sajnos nem nagyon haladok, majd jövőhéten... vagy ha tud valaki valami jó tutort, azt megköszönném, sajnos doksiból nem megy valami könnyen :) gugli meg nem ad értelmeset :(
  • Jim Morrison
    mikor volt egy kis dolgom drupállal, ott is volt ilyen cron futtatása, ezek szerint jól emlékeztem :D

cURL el már éppen hogy csak találkoztam, ideje beleméjedni :) Köszi !
  • Malakai
    Curl-el (pl) tudsz sütiket küldözgetni, szóval azzal mászkálhatsz oldalra, amit akarsz és akár formokat küldözgethetsz, és nem egy bonyolult library.

Az, hogy minden nap lefusson az meg cron (linux alatt), vagy task scheduler (windows alatt).
  • Jim Morrison
    Hali !
    Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy mondjuk amit lefuttatok php fájlt minden nap reggel 6kor (ezt még nemtom hogyan), az szépen jelentkezzen be egy oldalra, megadott névvel, jelszóval, és ott csináljon ezt azt, majd jelentkezzen ki? Talán bot nak hiivják nem tudom. Remélem érthető mit akarok :)
  • SMGBAS
    Hogyan tudom lekerekíteni a karakterek szélét? Arial black-et használok, de eléggé pixeles a széle.
  • Agy Halott #18853
    Akkor viszont a tied miert nem mukodik?

Tessek igy nez ki a file es ezek ismetlodnek:
    <div class='info'>elso adat</div><div class='break'></div><div class='b1'></div><div class='b2'></div><div class='b3'></div><div class='b4'></div><div class='chat'><div class='msg'><div class='time'>masodik adat</div><div class='name'>harmadik adat</div><div class='mess'>negyedik adat</div></div><div class='clear'></div><div class='corner'></div></div><div class='break'></div>

A zold reszt keresem a fileban es az azelotti reszeket szeretnem torolni.
  • SzirmosSzisza
    Egyszerűbb lenne használni egy tailt :D
  • Lyukasbogrács
    Jogos!
    Akkor csak annyi kell, hogy az utolsó n karakterben még leellenőrizni, hogy az első, div nyitótag-hosszúságú részben van e '>', ha igen, akkor törölni addig és utána már nem kell új divet keresni, mert a méret kisebb, és nem tartalmaz "törött" html tagot. Persze attól még maradhatnak megnyitatlan zárótagok, ha bonyolultabb forrást kell csonkolni. Ehhez jó lenne látni egy forrásfájlt, mert a "specifikáció" nem szól ilyenről :]
  • RoD
    Ezzel viszont az a baj, hogy eleve azt feltételezi, hogy a div benne van az utolsó n karakterben, ami viszont nem felel meg az eredeti specifikációnak.

Tehat levagja az elejerol a ket nyito divet is. At lehet varialni a kodot ugy, hogy egy bizonyos rendszer alapjan nyirbalja a file elejet? Ertem ezalatt, hogy mondjuk egy bizonyos div elotti dolgokat torolje?
  • Agy Halott #18849

Zsir. Ez ugy "vagja" ahogy kell. Koszonom a segitseget mindkettotoknek.
  • Lyukasbogrács
    most dobtam össze, próbáld ki, hogy jó e
  • Agy Halott #18847
    Nem tudom miert de nem a <div id='b1'> elotti dolgokat torli, hanem meret szerint mindent.

Ugyan az a kod mint amit leirtal csak ezt valtoztattam:

$searchdiv = '<div id=\'b1\'>';

Ezt rontom el vagy mi a baj?
  • RoD
    Jogos. Egyszerűsítettem rajta és ki is próbáltam. Nekem működött.

<?php
    // Lekérdezed a file méretét
    $filename='file.txt';
    $filesize=filesize($filename);

// Beállítod a paramétereket
    $maxsize = 20000;
    $searchdiv = "<div id=\"dsa\">";

// Ha nagyobb, mint $maxsize
    if ($filesize > $maxsize)
    {
    // Mert felesleges addig megnyitni a fájlt, amég nincs rá szükség, és minek kétszer, ha egyből lehet írásra és olvasásra is
    $filehandler = fopen($filename, "a+");

// Beolvasod a fájlt
    $buffer = fread($filehandler, $filesize);

// Megkeresed benne hol kezdődik a dived
    $offset = stripos($buffer, $searchdiv);

// Ha a fennmaradó rész kisebb, mint $maxsize
    if ($offset < $maxsize)
    {
    $offset = $maxsize;
    }

// A dived elejére ugrasz a fájlban
    fseek($filehandler, $offset, SEEK_SET);

// Beolvasod a fennmaradó részt
    $buffer = fread($filehandler, ($filesize - $offset));

// Üríted a fájlt
    ftruncate($filehandler, 0);

// Beleírod az új tartalmat
    fwrite($filehandler, $buffer);

// Lezárod a fájlt
    fclose($filehandler);
    }
    ?>
  • Agy Halott #18845
    Sajnos nem a megadott div elejetol torli a fajlt ez a kod sem. :(
  • SzirmosSzisza
    Verziókövető rendszert élesíts be és nem para, ha törlődik (bár persze nem kellemes :D)
  • MerlinW
    Olyat, mint hogy nyitnék egy div tag-et, és a < után néha beszúr nekem <a></a> vagy hasonlót, mikor semmi oka nem lenne rá:) Nem mindig csinálja és csak apró kellemetlenség, de néha idegesítő. Az jobban idegesít, mikor php kódban pl. ' karakterek beszúrásakor mp-eket gondolkodik.
  • Malakai
    Storm nálam spec még mindig gyorsabb NetBeans-nél pl, bár az eleve elég lassú.
    Kivétel pár release, ahol nagyon lassú volt (meglepően css alatt volt a legnagyobb halál azoknál a buildeknél), de azt elég hamar javították.

A valami baromság alatt mit értesz? :)
    Persze nem győzködés miatt kérdezek vissza, csak érdekel. :)
  • Voyager5
    Komodo is nagyon jó lenne, csak FTP része egy rakat sz*r..
    Nekem az meg fontos, mert nagyon sokszor kell belenyúlnom 1-1 siteba.
    Np++-t azóta hanyagolom, hogy ezt megcsinálja néha. Kiélesített siteoknál annyira nem egészséges ha kinullázódik a file.

IDE-t NetBeanst használok, az tökéletes, csak az a fene nbproject directory nem kéne :D
    Stormot azthiszem kipróbáltam 1x, de akkor le is vágtam mikor FTPről elkezdte leszedni a komplett struktúrát..

#18834 - Na ezt kipróbálom, bár lehet, hogy már néztem. Köszi
  • MerlinW
    Jó a Storm, de néha baromi lassú, főleg, mikor egy adott sorba akarok beszúrni valamit. Illetve a < után mindig beilleszt valami baromságot.
  • Malakai
    Ja, érthető, persze.
    Csak gondoltam rákérdek hátha. :)
    Azért remélem VCS-ben, vagy valahol volt (korábbi) verzió.

Kérdésedre peidg egyébként ha text editor, akkor én is Notepad++, bár ezt gondoltam kitaláltad. :)
    IDE-ből meg egy ideje mostmár PhpStorm-on kívül nem nyúltam máshoz.
  • Voyager5
    v5.9.3-van
    Időnként szoktam, de ez nemrég óta van és nem is mindig, csak természetesen a több ezer soros fileoknál :D
  • Malakai
    Ez biztos nem feature. :D
    Én még konkrétan nem is találkoztam vele. Updatelni szoktad a programot?
  • Voyager5
    Convert to utf-8 without BOM után kiürítette az egész file-t :D
    Nem 1x megcsinálta.. és undo-zni sem lehetett.
  • Malakai
    Mi azaz igen fura? :)
  • Lazarus
    Nekem Editplus eddig bejött
  • RoD
    Elnézést! Fáradt voltam már picit:

$filesize=filesize($filename);
  • RoD
    Nem próbáltam ki, de elvileg valahogy így lehet

// Lekérdezed a file méretét
    $filename='file.txt';
    $filesize=filesize($file);

$maxsize = 20000;
    $searchdiv = "<div ...>";

// Ha nagyobb, mint $maxsize
    if ($filesize > $maxsize)
    {
    // Mert felesleges addig megnyitni a fájlt, amég nincs rá szükség, és minek kétszer, ha egyből lehet írásra és olvasásra is
    $filehandler = fopen($filename, "a+");

$offset = 0;

// Megkeresed az első előfordulását a divednek és közben számolod, hol tartasz a fájlban
    while (($buffer = fgets($filehandler, 4096)) !== false)
    {
    Ha magvan, megszakítod a ciklus futását, különben keresed tovább
    if (($position = stripos($buffer, $searchdiv)) !== false)
    {
    $offset += $position;
    break;
    }
    else
    {
    $offset += strlen($buffer);
    }
    }

// Ha a fennmaradó rész kisebb, mint $maxsize, akkor visszaugrasz a fájl végétől annyit, hogy jóhelyen legyél
    if (($filesize - $offset) < $maxsize)
    {
    fseek($filehandler, ($filesize - $maxsize));
    }

// Beolvasod a másolandó tartalmat
    $filecontent = "";

while (($buffer = fgets($filehandler, 4096)) !== false)
    {
    $filecontent .= $buffer;
    }

// Üríted a fájlt
    ftruncate($filehandler, 0);

// Beleírod az új tartalmat
    fwrite($filehandler, $filecontent);

fclose($filehandler);
    }
  • Agy Halott #18831
    Hello!

Van nekem egy ilyen "fajl kurtito" scriptem:

$file = 'file.txt';
    $cfile='';
    $plik=fopen($file,"a+");

if(filesize($file)>20000){

while(!feof($plik))$cfile.=fgets($plik,2048);
    fclose($plik);
    $plik=fopen($file,"w");
    $cfile="...".substr($cfile,-(20000));
    fputs($plik,$cfile);
    fclose($plik);
    }

Ez ugyebar ha nagyobb mint 20000 byte akkor az elejebol levag annyit, hogy a vegeredmeny 20000 byte legyen. Az a baj, hogy a kod tartalamaz html-t is es igy azt is megvagdossa rendesen, pl igy:

...id="valami">szoveg</div></div>

Tehat levagja az elejerol a ket nyito divet is. At lehet varialni a kodot ugy, hogy egy bizonyos rendszer alapjan nyirbalja a file elejet? Ertem ezalatt, hogy mondjuk egy bizonyos div elotti dolgokat torolje?

Koszonom.
  • Voyager5
    pont arról (meg Komodo-ról) akarok átváltani, mert mostanában igen fura dolgokat művelt.
  • SzirmosSzisza
    Notepad++
  • karajjj
    z-index
  • Voyager5
    Valaki mondjon egy jó text editort :(
  • Bercy #18826
    Ha statikusra deklarálja akkor a $this->változónév-vel hibát fog kapni, olyankor csakis a self::$változónév használható.
  • Atika :o)
    Sziasztok az mitol van hogy a popup ezen az oldalon a flash moge kerul?? Hogyan tudnam ezt a hibat javitani? Csak operaban mutassa jol expolerban, firefoxban es chromban is rosszul jelenik meg. Koszi elore is.
  • RoD
    Elnézést. self::$változónév
  • RoD
    Miután deklaráltad a változókat, utána az osztályon belül mindenhol $this->változónév, vagy self::változónév és tényleg olvasgasd Malakai kolléga linkjét.