22786
Html-, css- és php-help
  • Lyukasbogrács
    pont erre találták ki, hogy ne legyen benne #
    window.history.pushState(“object or string”, “Title”, “/new-url”);
    window.history.replaceState(“object or string”, “Title”, “/another-new-url”);
    link
  • bracsek #18781
    # - direkt ennek van a linkekben... és így működik a history is ... csak kell egy jó szerkezetet kitalálni, de nagyon vagány tud lenni ha az ember kicsit belemerül.
  • SzirmosSzisza
    Azt próbálgattam, hogy ha ugye ajaxxal cserélgetem az oldal tartalmát, akkor a link nem változik és vissza a gomb se nagyon működik. De HTML5-ben JS-tel át lehet írni. Bár a vissza az csak félig megy, mert újra nem tölti be az oldalt :D
  • bracsek #18779
    Csak én vagyok aki néz mint szürke szamár a ködben? :D
  • SzirmosSzisza
    Tök jó ez a HTML5, át lehet írni az URL részt, szóval ajaxnál nem kell annyit szenvedni.

Mondjuk history.forward/back-kel lehet majd trollkodni, bár eddig is lehetett átirányítással, de akkor iS :D
  • SzirmosSzisza
    Ha vannak ilyen json fájljaim:
    mindig más: "url"

Valahogy lehet regexpelni az url-t és jQueryvel letiltani, azt aminek épp ezel volt ? Konkrétan nem tudom eleve, hogy érjem el, hiszen mindig más van előtte :/
  • Malakai
    UserScript
  • SzirmosSzisza
    Jó, de én ezt, hogy futtatom le, pl Facebookon ? :)
  • Lazarus
    $(document).ready(function(){
    $('.css_osztaly_neve').each(function(idx,el){
    el.style.marginTop='';
    });
    });
  • SzirmosSzisza
    Picit off, de lehet valahogy olyan scriptet írni egy oldalra, ami olyan mintha CSS-t editálnám, de igazából csak jQuery-t futtat le ? Konkrétan bizonyos tartalmat el kellene távolítani, amiben szerepel 1 kulcsszó.
  • Lazarus
    Van itt php socket expert?

Be akarom olvasni ezt az oldalt php-en:

Ezzel a scriptel, localhoston prímán működik, 000webhoston viszont: "Error 110: Connection timed out", a hostal nincs baj, más oldalakról most is folyamatosan kérem le az oldalakat socketen keresztül. Valakinek ötlet mi lehet a gondja? :S
  • Jim Morrison
    zsir
  • Lazarus
    Már nincs meg az oldal, lejárt a host előfizetésem. De úgy látom valaki csinált róla videót
  • Jim Morrison
    keresem, bár néha elindul magától egy videó, de azt mindig kikapcsolom, mert nemtom miaz.
  • Lazarus
    xvideos? ott keresheted :D
  • Jim Morrison
    mindegy, megneztem a honlapod, most itt keresgelek hatha megtalalom.
  • Jim Morrison
    na mutimuti
  • Lazarus
    Nem privát webes felület volt hanem szabadon terjeszthető desktop progi, csak fel akartam vágni :P
  • MerlinW
    Ez esetben ha nagyon zavar, csinálj a skiccből egy halvány, agyonvízjelezett digitális másolatot bizonyítékként és küldd el nekik egy felszólító levéllel egyetemben. Esetleg írhatod "ál ügyvédi" formában is, miszerint az ügyfeled... blabla, az hatásos szokott lenni:)
  • MerlinW
    "Amikor az általad készített admin tool-al rúgnak ki egy szerverről,"

1. az gáz:)
    2. a rosszul megírt admin felület az én hibám, vállalom a felelőséget:)
  • SMGBAS
    Mondtam, nem az a bajom, hogy kiteszi. Úgy vagyok vele, hogy bárki nyugodtan vigye, csak ne változtassa meg (:

Az eredeti kép meg van rajzlapon, aztán be lett szkennelve, én megcsináltam 3508x2480 px 300 dpi méretben (muszáj ekkorában, mert humorlapokban is megjelenik) és netre csak 450x318 px méretben teszem fel, szal lazán tudom bizonyítani, hogy az enyém.

Amúgy nekem is több munkám került már ilyen sorsra, több szmájli pakkom és "rendes" képem is terjeng a neten és azokkal nem szoktam foglalkozni.
  • Jim Morrison
    na, pontosan milyen kódokat nyúltak le tőletek?
  • SzirmosSzisza
    Kell belerakni egy backdoort magadnak :)
  • Lazarus
    Amikor az általad készített admin tool-al rúgnak ki egy szerverről, akkor azért el lehet merengeni az élet dolgain a "You are kicked from the server" képernyő előtt. :)
  • MerlinW
    Erről szól az Opensource:) Ezelőtt 10+ éve még engem is zavart, azóta beletörődtem, és még kommentezem is a kódot arra az esetre, ha másnak szüksége lenne rá:)

Valljuk be mi is mindannyian számtalan alkalommal használtuk már fel más kódját, képét, stb. Tulajdonképpen ez lenne az internet, opensource világ célja, szépsége.
  • Lazarus
    Nem egyszer sajátították már ki nekem is kódjaim, ez van :|
  • MerlinW
    Mikor tanuljátok már meg, hogy amit kitesztek az internetre, az onnantól mindenkié?:)

Ha nem publikus valami, akkor azt jelszóval védett HTTP/FTP kiszolgálóra kell tenni. Nem tudom milyen képről van szó, de ha nem kézzel rajzolt/festett (nincsenek meg a tervek, skiccek), akkor a büdös életben nem bizonyítod, hogy a tied. (hacsak nincs exif adat, amit a másik fél nem törölt)

Tehát még egyszer. Nem publikálunk olyat amit nem akarunk más kezébe adni, vagy legyünk büszkék, hogy elnyerte más tetszését és felhasználták máshol. Nekem is több ezer órányi munkám terjed profitmentesen a világhálón. Ez ilyen, így szeretjük:)
  • karajjj
    nem azt mondtam, hogy pereld is be őket, ha nem értenek a szép szóból, elég ha csak a szolgáltatónak írsz, ők majd intézik a többit... felszólítják, vagy egyből törlik az egészet
  • sgt anderson
    Azt hiszem megoldottam végre a problémámat:
    JW Playerrel sikerült megoldanom a dolgot egyenlőre, az útvonalat encodeURI() függvénnyel encode-oltam, és most hajlandó volt elindítani az ékezetes zenéket.
    Azért köszönöm, hogy akadt aki reagált a problémámra. :)
  • SzirmosSzisza
    Tipp: valahogy megnézed, hogy a display none-e, vagy ahogy a jQuery eltűnteti-
  • sgt anderson
    ...most jwplayer-t próbálok használni, ugyan az a problem.
    amint ékezet van az útvonalban, azt mondja a lejátszó hogy Error #2032, ahogy olvastam ez kb HTTP 404-nek felel meg...
  • SMGBAS
    Ez teljesen jó is lenne, de mi van ha azt mondják, hogy akkor hajrá?

Ahogy írtam lejjebb, feleslegesen nem fogok pénzt költeni ügyvédre, csak akkor lenne értelme ha kapnék valamennyit ha megnyerem a pert
  • Agy Halott #18750
    Az alabbi kodban kattintaskor, hogyan lehet leellenorizni, hogy van-e mar nyitott ilyen -> $("#k"+id)?

var yOffset = -390;
    var xOffset = -25;
    $(".dtt").hide();

$(".helpp").click(function(e) {
    var preid = $(this).attr("id");
    var proid = preid.split('-');
    var id = proid[1];
    $("#v"+id).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
    $("#k"+id).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").slideToggle("slow");
    setTimeout("$('.dtt').fadeOut();", 6000);
    });
  • Jim Morrison
    az biztos :D

:DDDDD (aláírásod)
  • karajjj
    ilyenkor az a legcélravezetőbb, hogy megírod nekik, hogy vagy normálisan csinálják a dolgokat, vagy törölteted az oldalukat és még be is pereled őket, általában ez meg szokta oldani a problémát
  • Lyukasbogrács
    http://whois.domaintools.com/
    címet beírod, Server Statnál IP-re click
  • SMGBAS
    CC is kint van az oldalon

Honnan tudom meg, hogy kinél van a tárhelyük?
  • SzirmosSzisza
    http://creativecommons.hu/?page_id=2

Aztán írsz a tárhely szolgáltatónak.
  • SMGBAS
    Az előző képemnél igen (semmi reakció), ennél meg most készülök
  • Jim Morrison
    irtal mar nekik levelet?