22786
Html-, css- és php-help
  • SzirmosSzisza
    $_POST['akarmi1'] = 1 ?
  • TheLostOne
    Nem, mert van egy cookie, ami tárolja a session id-t.
    Ha van ilyen cookie, akkor új session helyett az adott id-t fogja betölteni. Ha nincs még, akkor hoz csak létre új sessiont, és egyből rakja is a cookieba. Neked csak akkor kell kézzel piszkálnod a cookiet, ha pl azt akarod, hogy a session a böngésző bezárása után is maradjon (autologinhoz például), ilyenkor elég egy:

if ($autologin == "1")
    $ct = 2147483647; else $ct = 0;
    setcookie(session_name(), session_id(), $ct);
  • Agy Halott #18500
    Mukodik de van egy hibaja. Mint irtam, kezdeskent is kipipalva kell lennie az osszes checkboxnak am ezzel a koddal ez nem beallithato.
  • Agy Halott #18499
    De az nem uj munkamenet uj id-vel?
  • SzirmosSzisza
    Onnan, hogy itt is elindítod a sessiont
  • Agy Halott #18497
    ja igen, de pl. a sutit letarolva a gepen barmelyik file-bol elerem.
    Am ha az indexben beallitok egy munkamenetet, hogy a hala faszaba fogja tudni mondjuk a post.php?
  • Agy Halott #18496
    Nem igy hivatkozok => name="akarmi[]"

Normalisan => name="1", name="2"; stb.

Nem hiszem el, hogy ez nem jutott eszembe:
    <input type="checkbox" name="akarmi1" value="1" <?php echo isset($_POST['akarmi1']) ? 'checked="checked" ' : '' ?>/>

Probaltam en mindenhogy, olyan kodot irtam ra, hogy vegul azt sem tudtam, hogy mit csinal mar, ugy belegabalyodtam; erre te megoldod egy sima isset-tel.

Koszonom.
  • SzirmosSzisza
    Olyan mint a süti, csak szerveroldalon :)
  • Agy Halott #18494
    :O mar megint a session, kesobbre halasztom annak tanulmanyozasat...
    Azert koszi.
  • SzirmosSzisza
    Mehh, base "/"-re volt állítva, most már jó.
  • rbajanlat
    Hello!
    Blogspotnál hogyan lehet beállítani a title meta keyword és meta description részeket?
  • TheLostOne
    Na igen, nem csak a noticeok és warningok ellen jó, sokszor ha üres a változó/tömb egy kis prociidőt is lehet vele spórolni.

Tömbökhöz meg tudom amúgy ajánlani az is_array()-t, előredefiniált üres tömbökhöz pedig a count($xyz)>0-t, gyakran az isset() ezekhez nem elég.
  • Lyukasbogrács
    /media abszolút
    ./media relatív
    vagy használj <base>-t
  • SzirmosSzisza
    Van egy ilyen linkem: <a href="/media">Média</a>
    IE7 http://media/galeria címre irányít, valamit lehet ezzel tenni ? (jó lenne, ha nem kéne teljes elérés mindenhova :/)
  • Lazarus
    Szerverbeállítástól függ hogyha olyan változó vagy tömb elem tartalmára kérdezel rá ami nincs definiálva dob-e warningot. Én mindig issetre kérdezek először
  • SzirmosSzisza
    Arról érdeklődnék, hogy a Noticeokat mennyire érdemes "betartani" ?
    Pl ez:

if(isset($_GET['month']) && $_GET['month'] == $i) echo 'selected="selected"';

vs

if($_GET['month'] == $i) echo 'selected="selected"';
  • Lyukasbogrács
    jut eszembe ott van az in_array() függvény is :D akkor meg in_array('1', $_POST['akarmi']), stb. stb.
  • Lyukasbogrács
    <input type="checkbox" name="akarmi1" value="1" <?php echo isset($_POST['akarmi1']) ? 'checked="checked" ' : '' ?>/>
    <input type="checkbox" name="akarmi2" value="2" <?php echo isset($_POST['akarmi2']) ? 'checked="checked" ' : '' ?>/>

de ha úgy használod az inputot, hogy name="akarmi[]", akkor php-ban nem tudsz egyértelműen hivatkozni rá, mert csak az értékeket kapod meg egy indexelt tömbben. ettől függetlenül írhatsz rá függvényt, ami leellenőrzi, hogy létezik e az érték, vagyis be van e jelölve, és akkor:
    <input type="checkbox" name="akarmi[]" value="1" <?php echo is_checked('akarmi', '1') ? 'checked="checked" ' : '' ?>/>
    <input type="checkbox" name="akarmi[]" value="2" <?php echo is_checked('akarmi', '2') ? 'checked="checked" ' : '' ?>/>

dropdown menüt is hasonlóan lehet megoldani:
    <select name="ddmenu">
    <option value="1"<?php echo $_POST['ddmenu'] == '1' ? ' selected="selected"' : '' ?>>1</option>
    <option value="2"<?php echo $_POST['ddmenu'] == '2' ? ' selected="selected"' : '' ?>>2</option>
    </select>
  • SzirmosSzisza
    Csinálsz egy SESSION_t alapértelmezetten (!isset()) 1 és ez alapján állítod be a checkboxot, illetve mikor elküldöd akkor értelemszerűen változtatod az értékét.
  • Agy Halott #18483
    Ujra itt!

Van egy form, melyben van checkbox, input es dropdown menu is. Alapertelmezetten a checkbox "checked"-re van allitva. Azt szeretnem, ha vki mondjuk kiveszi a masodik boxbol a pipat es kattol a SUBMIT gombra, am vmit elb@szott es visszadobja hibauzivel a formra, akkor ugy mint a dropdonw menuben es inputban megmarad a value erteke, a checkboxok allapota is ugy alljon be, mint ahogy a user elkuldte:
    a masodik checkbox ne legyen bepipalva.

Koszonom.
  • RIZLA
    nagyon köszönöm!!
  • Lyukasbogrács
    ezek csak figyelmeztetések, nem hibák.
    Deprecated: Function ereg() is deprecated = elavult függvény, helyette preg_match()-ot használnak már (ereg to preg_match)
    Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in... = a második paraméternek számnak kéne lenni, nem szövegnek, de a php automatikusan megpróbálja a típuskonverziót.
    megpróbálhatod elrejteni ezeket a figyelmeztetéseket, hogy a php kód elejére odaírod, hogy: ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE);
    vagy: error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  • RIZLA
    class_currency_display.php
  • RIZLA
    Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, nekem nem sikerül megtalálnom a hibákat.

Az alábbi gondjaim vannak:

Ha berakok vmit a kosárba, felugró ablakban az OK gomb felett:
    Deprecated: Function ereg() is deprecated in /chroot/home/..../ps_cart.php on line 150
    Deprecated: Function ereg() is deprecated in /chroot/home/..../ps_cart.php on line 319

webshopban a termék alatt/mellett:
    Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in /chroot/home/..../[http://data.hu/get/4024365/class_currency_display.php]class_currency_display.php[/URL] on line 107

Előre is köszi!
  • TheLostOne
    Az egész projekt a saját frameworkömre alapul, nem szeretném elölről kezdeni, persze azt nem tartom kizártnak, hogy a saját frameworkömet egy ilyen frameworkre ültessem, megtartva az API-t, így a frontendet nem kell átírnom.

Majd ránézek ezekre, kösz.
  • Jim Morrison
    az lehetséges, hogy azért nem működik a jelszoval levédés mert subdomain és lehet valami nincs egedélyezve aminek engedélyezve kéne lennie? localhoston működik már, feltettem oldalra, kiirattam a fájl helyét, azt szúrtam be AuthUserFile -hoz de semmi. ftp kapcsolatnál nem látszik ugye az egész könyvtár szerkezet ( sokkal rövidebb) megpróbáltam úgy is de semmi. még fordiitott / jelet is tettem (\) az .htpasswd elé de semmi. még csak nem is kérdez rá.
  • Skynet85
    Használj vmi jobb faremworkot pl zend vagy yii hidd el érdemes megtanulni, db kezlésre meg az említet a pdo vagy doctrine a doctrine kcisit oylan mint javaban a jpa ha ez mond vmit neked
  • Jim Morrison
    igazából pár oldalam van csak, gondoltam iigy 'esztétikusabb' lenne.
    megnéztem a tutorialok, de csakazértsem műxik... tipikus, semmi sem jön össze :D
    könyvtár levédése sem sikerül, kidobja az ablakot, hogy név+jelszó, de beiirom a helyeset és újra kéri...
  • SzirmosSzisza
    Vagy így vagy csinálsz magadnak.
    (konkrétan nekem kellett olyan tárhelyre weblapot csinálni, ami MINDENT az index.php-ra irányított, hát nem volt egy kellemes dolog (aláírásom amúgy :D))

Amúgy meg pár tutorial:
    Egyem: http://net.tutsplus.com/tutorials/other/a-deeper-look-at-mod_rewrite-for-apache/
    Kettem: http://net.tutsplus.com/tutorials/other/using-htaccess-files-for-pretty-urls/
  • Lyukasbogrács
    $get_keys = array_keys($_GET);
    $get_keys[0] talán így?
  • Balumann
    "hogy a legelső _GET változó nevét használja fel"

Hogyan lehet hivatkozni ez esetben a változóra? $_GET[0] ? Már kerestem csomó helyen, de sehol nem találtam, hogy lehetett volna így is, pedig jól jött volna. Én is index.php -ról nyitok meg mindent, aztán összevissza includeolok attól függően, hogy mit hívtak be (van vagy 100 php fájlom :D ).
  • QuippeR
    a második rewritecond szerintem felesleges, de egyébként maga a rewriterule jónak tűnik. (esetleg egy szóköz után [L]-t rakhatnál a legvégére.)
  • TheLostOne
    Na ja, régen kezdtem áttérni a timestamp alapú id-re, praktikus tud lenni, mert időbélyegnek is felhasználható ugyanaz a mező, viszont később sikerült az itteni SG fórumos hozzászólás kiütés bugot reprodukálnom emiatt egy még kritikusabb megoldásban (realtime ajax chat), úgyhogy visszaszoktam inkább az auto_incrementre.
  • TheLostOne
    Nem tudom a te rendszered hogyan kezeli az aloldalakat, de ha elegendő egyetlen index.php a látogatók számára látható tartalomhoz, akkor .htaccess sem nagyon kell.

Úgy tudom az index oldal minden értelmesebb szerveren alapból elérhető és paraméterezhető a fő url-el.

PL:
    http://www.asd.hu/ = http://www.asd.hu/index.php
    http://www.asd.hu/?valtozo=ertek = http://www.asd.hu/index.php?valtozo=ertek

Én ehhez még hozzáraktam, hogy a legelső _GET változó nevét használja fel az index.php a betöltendő aloldal meghatározásához, így a következő formátum született: http://www.asd.hu/?fooldal

Ez persze akkor a legjobb, ha az aloldalak scriptjeinek futása védett környezetben történik, késleltetett rendereléssel, visszajelző interface-ekkel, így az oldaldalak scriptje képes az index.php-t is valamilyen szinten vezérelni, gondolok itt különböző aloldalak esetén egyes vezérlőelemek, navigációs sávok, menük, stb megjelenítésének szabályzására, html <head> tagek dinamikus változtatására, vagy akár a rendszermagvezérlés egyes részeinek szelektálására.

Az ajax lekérésekhez is csak egyetlen fájlt hívok mindig meg, ami tulajdonképpen az index.php lecsupaszított, interfaceelemek nélküli rendszermagtöltő változata, bár hogy most így belegondolok, ehhez is elég lenne maga az index.php egy további _GET paraméterrel szabályozva a contentframe és ajax mód közti váltást.

Kicsit belebonyolódtam, de a lényeg ha meg tudsz mindent oldani egyetlen index.php-val, akkor általában tényleg elég szimplán az url-re hivatkozni minden link-el, form-al, akár ajax lekéréssel is.
  • Jim Morrison
    kerdes(megin):
    keresgeltem googlen hogy hogy lehetne eltuntetni url cimekbol (amik megjelennek) a .php -t. (ergo www.asd.hu/index.php helyett www.asd.hu/index legyen) Arra rajottem hogy .htaccessel kene buveszkedni, es ezt alaltam:

RewriteEngine On
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
    RewriteRule ^(.*)$ $1.php

namarmost ez nekem nem mukodik. Akkor megis hogyan?
  • SzirmosSzisza
    Ugye tudod, hogy HírCsárda ~ Onion News ? :)
  • Jim Morrison
    koszi.

#18465: meg kell kerdeznem, ugye nem veszed komolyan (kamu)
  • CattiBrie
    http://hircsarda.blog.hu/2011/07/11/augusztustol_gyonni_is_lehet_az_apple_boltokban

• SzirmosSzisza
    Auto_increment ilyen, ilyet találtam: http://stackoverflow.com/questions/1841104/mysql-auto-increment-filling-the-holes
  • Jim Morrison
    még egy kérdés:
    van egy táblám, és abban egy id mező, ami egyre nagyobb értéket kap autómatikusan adatbevitelnél. azonban ha felvettem 30rekordot, és utána kitörltem mondjuk a közepéből 10et, és újra adogatok a táblába, akkor nem tölti fel a kiesett helyeket, hanem ott folytatja a számozást ahol abbahagyta. meg lehetne oldani, hogy feltöltse a kiesett id ket?