Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Hát nekem Logo alatt nem ez volt az elsõ dolgom <#idiota>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Agy Halott
Szia!

Olyan coool dolognak erzik szerintem....
Én tutsplust szoktam olvasni, bár ott csak tutorialok vannak.

Miért van az, hogy legelsõ dolog amit valaki megszeretne tanulni programozásban, hogy kiderítse valaki állapotát, helyét, címét stb.?

Lazarus
Zsír, akkor jól lõttem be 😊
Voyager5
Sokmindentõl függ, de általában nemkeresnek sokat, max olyan 150K-t nettóban.
Lazarus
Egyszerû feladatok, drag and drop képfeltöltõ, hírlevél rendszer készítés napi 8 órában. Mindig van meló. Itt hazánkban. Igen, kezdõ
CattiBrie
Ez függ a feladattól, országtól .), tapasztalattól (bár azt mondod, kezdõ). 😊

[/spam]&#8482;

Lazarus
Ja és tudtok ajánlani olyan oldalt amivel nyomon lehet követni a webes technológiai fejlõdést? Az újdonságokat stb? Csak weblabort ismerem
Lazarus
Szerintetek mennyit keres manapság egy a szakmában pályakezdõ php/sql/js/html programozó (napi 8óra 20 nap)? Jöhet privibe is.
Balumann
IP címbõl maximum annyit fogsz megtudni, hogy melyik internetszolgáltatóhoz (esetleg még azt, hogy melyik város/megye) tartozik, több információt nem fogsz tudni megszerezni. E-mailbõl sem.

Nem valami etikus, de annyi, hogy csinálsz egy honlapot ami az IP-t ( $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>) beleírja egy fájlba, csak úgyse fogja megnyitni...

Balumann
Akkor lehet, hogy nem jó a dátumod formátuma. 'év-hó-nap' , vagy ha datetime tpussal hasonlítod össze, akkor 'év-hó-nap óra:perc:másodperc' ?

NandorHUN
Hello, igazabol nem tudom hogy ezt hova kellene irnom, de azert megkerdeznem:
Adott honlap vagy e-mail cimet szerkeztõ, hasznalo személy IP cimet, címét (meg akarom tudni h hol lakik,ki õ) hogy lehet lekerni, megszerezni. Ha nem lehetseges, akkor nince egy ilyen virus, amit elkuldhetek neki e-mailben, õ meg visszakuldi az infokat, amikre szüksegem van (nem a jelszavaira vagyok kivancsi) . Koszonom a valaszokat!
Pedig így kell.
Rakj egy echo mysql_error()-t és másold be.

TuxSkajvok
Az elsõ próbálkozásom ez volt, de nem jött be, és a 2. sem :/

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

mysql_query("SELECT * FROM tábla WHERE name='$_POST' AND date='$_POST'");
TuxSkajvok
Sziasztok, egy kérdésem lenne:
mysql adatbázisból szeretném lekérni egy sor adatait, ahol... de nem 1, hanem 2féle szempont szerint kellene szûrnie...
egyik: egy név, a másik egy dátum... Valami ilyesmi lenne a dolog, csak ez így nem jó... :/
mysql_query("SELECT * FROM tábla WHERE (name='$_POST', date='$_POST')")
Mi lenne a megoldás, az esetemben? :S

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

TheLostOne
Na, most találtam egy ilyet (mivel az adott oldalnak dedikált ajánlódoboza van az SG-n, gondolom nem gáz ha névvel és linkkel együtt idézem a szabályzatukat):

"3. Amennyiben a Felhasználó a saját weboldalán a FigyelõNet weboldalra (vagy bármelyik elemére) mutató linket, vagyis hiperhivatkozást (Link) kíván elhelyezni, azt kizárólag a következõ módon teheti meg:
„Forrás: FigyelõNet www.fn.hu
aloldal közvetlen (deep) linkje”"

Úgy gondolom ez alapján, ilyen formában belefér a dolog, mint mondtam kizárólag a hírek címét, illetve RSS-ben közölt bevezetõ szövegét tárolná/rendezné/jelenítené meg az oldalam.

Ami viszont nagyon kérdéses, hogy az mennyire fér bele, hogy iFrame-ben jelenítsem meg a híreket(az eredeti oldalt), egy saját fejléc alá helyezve (reklám+navigációs funkciók).

Mindenesetre biztos meg tudnék egyezni minden tartalomszolgáltatóval, mert egy forradalmian új szolgáltatásról lenne szó(sokkal többrõl van szó, mint egy egyszerû gyûjtõoldal), nekik csak plusz látogatást jelentene. Az igazság azonban az, hogy nem akarom lelõni a poént mielõtt beindul a dolog, nem áll módomban jelenleg levédetni az ötletet, és félek lenne olyan cég, aki ellopná, miután az engedélykérésben jellemezném a szolgáltatást.

1. nem keverem
2. "De ha nem védjegyet", direkt így kezdtem...

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

CattiBrie
Szerintem engedélyt kell kérni egyenként. 😊
Fõleg a nagyobb oldalaktól.

[/spam]&#8482;

Voyager5
Szerintem a reader simán letárolja az adatokat.
TheLostOne
St-vel biztos le tudnám zsírozni ha arról van szó, de nem csak az SG-rõl lenne szó, hanem sok más oldalról is.

Amúgy nem ismerem a Google Readert, de gyorsítótárazás céljából biztos az is tárolja, különben lassú lenne, és örökké terhelõdnének az RSS források szerverei.

Végülis az én oldalam is csak ennyit csinálna, max annyi különbséggel, hogy nem eredeti formában tárolja az RSS fájlokat, hanem kinyeri belõlük a lényeges adatokat, és azokat tárolja MySQL-ben. Szerverterhelés miatt meg nem kell aggódnia senkinek, éles üzemben 10 percnél gyakrabban nem fog cache-t frissíteni.

Na mindegy, szerintem sem olyan problémás a dolog, de nem szeretnék meglepetéseket, ha már mûködik.

[email protected]

Amúgy ennyi erõvel, akkor Google Reader is törvényt szeg, bár az nem tárolja el magánál.

TheLostOne
Egy kis félig-meddig jogi kérdés:

Különbözõ híroldalak híreit RSS segítségével kirakhatom a saját oldalamra? Természetesen forrásmegjelöléssel, és az eredeti oldalra mutató linkkel, max iframe-ben nyílna.

Csak mert a jogi nyilatkozatokból 1-2 rész nem teljesen tiszta.

Pl innen az SG-rõl:
"A hírmagazin valamennyi cikke - eredeti és fordított anyagok egyaránt -, minden megjelent képe, videófájl, hangfájl és egyéb publikált anyag szerzõi jog védelme alatt áll. Bármilyen formában történõ másodlagos terjesztésük vagy felhasználásuk kizárólag a szerkesztõség elõzetes írásbeli engedélyével történhet."

Szal egy szerveroldali automatikus, PHP script általi RSS olvasás, majd az onnan kinyert adatok (title, description, date, link) adatbázisban tárolása, és egyedi formában történõ megjelenítése másodlagos terjesztésnek, ill felhasználásnak minõsül, vagy nem? A címekre kattintva ugye kapásból az eredeti forrás nyílna meg, szóval szerintem még ingyenreklám is lenne nekik, de nem tudom jogilag minek minõsülne pontosan a dolog.

CattiBrie
Fúj, nem bagózok. 😊

[/spam]&#8482;

Voyager5
😊
CattiBrie
Jó, de az nem addon. 😄

[/spam]&#8482;

Voyager5
Az egész firefox lassan indul chromehoz képest 😄
CattiBrie
Firefox Add-ons with Slowest Start-up
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/performance/

Azaz melyik Firefox addonok lassítják a legjobban a böngészõ indulását.

[/spam]&#8482;

moyothomas
1, a nevet/márkát ne keverd össze a domain névvel.
2, ha te regisztrálsz egy domaint (pl.: canon.hu), és én 2hét múlva a canon nevet levédetem, simán beperelhetlek. Hiába találtad te ki hamarabb a nevet.

Szerintem de, mert attól még az övék, hiába alapítottad te késõbb.

Ha a példánál maradunk, mivel a Canon egy védjegy, és korábban alapították, mint Te most létrehoznád bármilyen top domain-el, ezért elvehetik. De ha nem védjegyet, hanem mondjuk kutyafulebt.hu-t regisztrálsz, és utána 2 héttel alapítanak egy ilyen céget, akkor nem perelhetik el Tõled.

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

pyrohun
Valami olyasmi le van (volt?) írva a szabályzatban, hogy neked körültekintõen kell eljárnod (saját felelõsséged) a domain névvel kapcsolatban, hogy nem sértesz-e vele jogokat, stb. Amennyiben késõbbi jogvitára kerülne sor, automatikusan lemondasz a jogaidról, ha kiderül, hogy a választott domain név jogsértõ adott személyre, szervezetre, cégre, stb.

Lehet, hogy most már nem így volt megfogalmazva, de ez volt a lényege.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

CattiBrie
Nem hiszem, hogy azt tiltja. Annyi van (legalábbis vagy 2-3 évvel ezelõtt, amikor ezt átolvastam), hogy amíg nem lesz véglegesen a tiéd a domain név, abban a két hétben a cégnek van joga a saját domainjéhez. Ha nem él vele, akkor a tiéd.

Ez szerintem valami olyasmi, hogy ha most csinálsz egy céget és mondjuk az a neve, hogy Kiss Bútorkészítõ Bt. és van egy privát személy, akinek éppen akkor jut eszébe regisztrálni a kissbutorkeszito.hu domaint, akkor neked, mint cégnek van jogod (vagyis elsõbbségi jogod) a domain névhez a magánszeméllyel szemben akkor is, ha õ kezdte elõbb a regisztrálást. De ha nem tartasz rá igényt két hétig, vagyis ameddig tart a folyamat, akkor a másik fél megnyerte a jogot, övé a domain név.

[/spam]&#8482;

Szia, köszi a választ, de melyik pont tiltja azt hogy én használjam egy bizonyos márkanév nevét?

CattiBrie
Igen, olvasd el a domain.hu-n a szabályzatot!

http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/

[/spam]&#8482;

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha elvileg regisztrálunk egy domaint pl. canon.hu-t és tegyük fel hogy még a Canon nem létezik, akkor elvileg õ jogosan tarthat igényt a névre?
Tehát az lenne a kérdésem, hogyha én x szolgáltatónál kifizetem a domainregisztrációmat xxxxxxx.hu névre, akkor jogi úton megtámadhat xxxxxxx cég vagy bárki más, hogy miért használom ezt a nevet?

Bocsi az offért

Egy példával tudnál szolgálni? Hogy mégis mit és hova kéne. 😊 sajnos ennyire végképp nem értek a dologhoz :/ (mail címem: [email protected])
Balumann
Hát, erre egyszerû megoldást nem nagyon tudok (lehet hogy van).
Mivel újra lekérdezed mindig, valahogy át kell adnod mindig azt, hogy miket kérdeztél le eddig, vagy magát a sorrendet.

Szerintem a legjobb, ha rendes sorrendbe lekérdezed, beolvastatod tömbbe.
Létrehozol egy sorozatot (0 -tól ahány kérdés van), azt megrandomolod, és azt továbbadod valahogyan (elrakod session -be, vagy továbbadod mindig GET -el vagy POST -al, azt is, hogy éppen melyik volt az aktuális). Bár ha az eredményeket tárolod, abból le lehet kérdezni az utolsót.

Lazarus
Tud valaki cross browser megoldást html5-ös drag & drop képfeltöltõhöz?
Sziasztok!
Valaki aki hozzáértõ és tudna nekem segíteni egy picit, azt nagyon megköszönném 😊
Van egy kvíz (feltöltöttem erre a címre: http://www.easy-share.com/1914525689/php-quiz.zip) ami egy php fájlból szedni ki a kérdéseket, és a hozzájuk szükséges válaszokat. Ez a questionsandanswers.php-ba van benne. Én azt szeretném elérni, hogy a kérdéseket és az adatokat random tudjam az adatbázisból kilistázni. Ezért át is alakítottam így:
<?php
$conn = mysql_connect("local", "usn", "passw");
mysql_select_db("db_name");
$query = mysql_query("SELECT * FROM kerdes ORDER by RAND() LIMIT 4");
$questions= array();
$answers= array();
while($a= mysql_fetch_assoc($query)){
$questions[] = $a<'question'>;
$answers[]= array($a<'answer1'>, $a<'answer2'>, $a<'answer3'>, $a<'answer4'>);
}
?>
Ez jól is mûködne, de amikor a kvízben rányomok az elsõ kérdésre, az újból lekéri az adatokat és újból random listáz ami azt eredményezi, hogy a pontrendszere nem mûködik jól, illetve, hogy ugyan azokat a kérdéseket is feldobja néha. Ha valaki tudna benne segíteni azt nagyon megköszönném! 😊
Krisz
MathML -lel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Elõször a MathML Weaver-t, aztán Amayat próbáltam ki. Végülis az Amaya volt szimpatikusabb. Azt azonban nem lehet valahogy elérni benne, hogy a kódot is lehessen szerkeszteni? Igazításokat hogy lehet benne megoldani, nem teljes sorok igazítására gondolok.

MerlinW
Ha csak a kiíratás számít akkor gyorsabb persze. Neki a fájlban is fontos a sorrend úgy vettem le. Ha mégsem akkor bocsánat.

[merlinw.org]

hispan2
Akkor azokat a részeket az író php kód helyre kell tennem, igaz?

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Kiolvassa soronként egy tömbbe, majd törli a fájl tartalmát és beírja újra a hozzáadott új sorral.

hispan2
Nem tudom, de amit MerlinW írt, annak az elvét sem értem. :-D

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Nem gyorsabb appendelni egy sort és hátulról olvasni a tömböt vissza fele ?

MerlinW
Kiolvasod a fájlt egy tömbbe:

$fc = fopen ($file, "r");
while (!feof ($fc))
{
$buffer = fgets($fc, 4096);
$lines[] = $buffer;
}

fclose ($fc);

Beszúrod amit szeretnél az elsõ helyre, majd kiírod fájlba.

array_push($lines, "dátum: ".date('Y. m. d., G:i:s')."\t"."IP: ".$_SERVER<'REMOTE_ADDR'>."\t".":".$_SERVER<'REMOTE_PORT'>." "."állomány: ".$_SERVER<'REQUEST_URI'>."\n"."<BR>");

$f=fopen($newfile,"w"); //törlöd a fájl tartamát

foreach($lines as $line)
{
fwrite($f,$line);
if (strstr($line,$key)){
fwrite($f,$newline."\n");
}
}
fclose($f);

[merlinw.org]