Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Adott honlap vagy e-mail cimet szerkeztõ, hasznalo személy IP cimet, címét (meg akarom tudni h hol lakik,ki õ) hogy lehet lekerni, megszerezni. Ha nem lehetseges, akkor nince egy ilyen virus, amit elkuldhetek neki e-mailben, õ meg visszakuldi az infokat, amikre szüksegem van (nem a jelszavaira vagyok kivancsi) . Koszonom a valaszokat!
Rakj egy echo mysql_error()-t és másold be.
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
mysql adatbázisból szeretném lekérni egy sor adatait, ahol... de nem 1, hanem 2féle szempont szerint kellene szûrnie...
egyik: egy név, a másik egy dátum... Valami ilyesmi lenne a dolog, csak ez így nem jó... :/
mysql_query("SELECT * FROM tábla WHERE (name='$_POST
Mi lenne a megoldás, az esetemben? :S
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
"3. Amennyiben a Felhasználó a saját weboldalán a FigyelõNet weboldalra (vagy bármelyik elemére) mutató linket, vagyis hiperhivatkozást (Link) kíván elhelyezni, azt kizárólag a következõ módon teheti meg:
„Forrás: FigyelõNet www.fn.hu
aloldal közvetlen (deep) linkje”"
Úgy gondolom ez alapján, ilyen formában belefér a dolog, mint mondtam kizárólag a hírek címét, illetve RSS-ben közölt bevezetõ szövegét tárolná/rendezné/jelenítené meg az oldalam.
Ami viszont nagyon kérdéses, hogy az mennyire fér bele, hogy iFrame-ben jelenítsem meg a híreket(az eredeti oldalt), egy saját fejléc alá helyezve (reklám+navigációs funkciók).
Mindenesetre biztos meg tudnék egyezni minden tartalomszolgáltatóval, mert egy forradalmian új szolgáltatásról lenne szó(sokkal többrõl van szó, mint egy egyszerû gyûjtõoldal), nekik csak plusz látogatást jelentene. Az igazság azonban az, hogy nem akarom lelõni a poént mielõtt beindul a dolog, nem áll módomban jelenleg levédetni az ötletet, és félek lenne olyan cég, aki ellopná, miután az engedélykérésben jellemezném a szolgáltatást.
2. "De ha nem védjegyet", direkt így kezdtem...
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Amúgy nem ismerem a Google Readert, de gyorsítótárazás céljából biztos az is tárolja, különben lassú lenne, és örökké terhelõdnének az RSS források szerverei.
Végülis az én oldalam is csak ennyit csinálna, max annyi különbséggel, hogy nem eredeti formában tárolja az RSS fájlokat, hanem kinyeri belõlük a lényeges adatokat, és azokat tárolja MySQL-ben. Szerverterhelés miatt meg nem kell aggódnia senkinek, éles üzemben 10 percnél gyakrabban nem fog cache-t frissíteni.
Na mindegy, szerintem sem olyan problémás a dolog, de nem szeretnék meglepetéseket, ha már mûködik.
Amúgy ennyi erõvel, akkor Google Reader is törvényt szeg, bár az nem tárolja el magánál.
Különbözõ híroldalak híreit RSS segítségével kirakhatom a saját oldalamra? Természetesen forrásmegjelöléssel, és az eredeti oldalra mutató linkkel, max iframe-ben nyílna.
Csak mert a jogi nyilatkozatokból 1-2 rész nem teljesen tiszta.
Pl innen az SG-rõl:
"A hírmagazin valamennyi cikke - eredeti és fordított anyagok egyaránt -, minden megjelent képe, videófájl, hangfájl és egyéb publikált anyag szerzõi jog védelme alatt áll. Bármilyen formában történõ másodlagos terjesztésük vagy felhasználásuk kizárólag a szerkesztõség elõzetes írásbeli engedélyével történhet."
Szal egy szerveroldali automatikus, PHP script általi RSS olvasás, majd az onnan kinyert adatok (title, description, date, link) adatbázisban tárolása, és egyedi formában történõ megjelenítése másodlagos terjesztésnek, ill felhasználásnak minõsül, vagy nem? A címekre kattintva ugye kapásból az eredeti forrás nyílna meg, szóval szerintem még ingyenreklám is lenne nekik, de nem tudom jogilag minek minõsülne pontosan a dolog.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/performance/
Azaz melyik Firefox addonok lassítják a legjobban a böngészõ indulását.
[/spam]™
2, ha te regisztrálsz egy domaint (pl.: canon.hu), és én 2hét múlva a canon nevet levédetem, simán beperelhetlek. Hiába találtad te ki hamarabb a nevet.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Lehet, hogy most már nem így volt megfogalmazva, de ez volt a lényege.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Ez szerintem valami olyasmi, hogy ha most csinálsz egy céget és mondjuk az a neve, hogy Kiss Bútorkészítõ Bt. és van egy privát személy, akinek éppen akkor jut eszébe regisztrálni a kissbutorkeszito.hu domaint, akkor neked, mint cégnek van jogod (vagyis elsõbbségi jogod) a domain névhez a magánszeméllyel szemben akkor is, ha õ kezdte elõbb a regisztrálást. De ha nem tartasz rá igényt két hétig, vagyis ameddig tart a folyamat, akkor a másik fél megnyerte a jogot, övé a domain név.
[/spam]™
[/spam]™
Olyan kérdésem lenne, hogy ha elvileg regisztrálunk egy domaint pl. canon.hu-t és tegyük fel hogy még a Canon nem létezik, akkor elvileg õ jogosan tarthat igényt a névre?
Tehát az lenne a kérdésem, hogyha én x szolgáltatónál kifizetem a domainregisztrációmat xxxxxxx.hu névre, akkor jogi úton megtámadhat xxxxxxx cég vagy bárki más, hogy miért használom ezt a nevet?
Bocsi az offért
Mivel újra lekérdezed mindig, valahogy át kell adnod mindig azt, hogy miket kérdeztél le eddig, vagy magát a sorrendet.
Szerintem a legjobb, ha rendes sorrendbe lekérdezed, beolvastatod tömbbe.
Létrehozol egy sorozatot (0 -tól ahány kérdés van), azt megrandomolod, és azt továbbadod valahogyan (elrakod session -be, vagy továbbadod mindig GET -el vagy POST -al, azt is, hogy éppen melyik volt az aktuális). Bár ha az eredményeket tárolod, abból le lehet kérdezni az utolsót.
Valaki aki hozzáértõ és tudna nekem segíteni egy picit, azt nagyon megköszönném 😊
Van egy kvíz (feltöltöttem erre a címre: http://www.easy-share.com/1914525689/php-quiz.zip) ami egy php fájlból szedni ki a kérdéseket, és a hozzájuk szükséges válaszokat. Ez a questionsandanswers.php-ba van benne. Én azt szeretném elérni, hogy a kérdéseket és az adatokat random tudjam az adatbázisból kilistázni. Ezért át is alakítottam így:
<?php
$conn = mysql_connect("local", "usn", "passw");
mysql_select_db("db_name");
$query = mysql_query("SELECT * FROM kerdes ORDER by RAND() LIMIT 4");
$questions= array();
$answers= array();
while($a= mysql_fetch_assoc($query)){
$questions[] = $a<'question'>'question'>;
$answers[]= array($a<'answer1'>'answer1'>, $a<'answer2'>'answer2'>, $a<'answer3'>'answer3'>, $a<'answer4'>'answer4'>);
}
?>
Ez jól is mûködne, de amikor a kvízben rányomok az elsõ kérdésre, az újból lekéri az adatokat és újból random listáz ami azt eredményezi, hogy a pontrendszere nem mûködik jól, illetve, hogy ugyan azokat a kérdéseket is feldobja néha. Ha valaki tudna benne segíteni azt nagyon megköszönném! 😊
Krisz
[merlinw.org]
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
$fc = fopen ($file, "r");
while (!feof ($fc))
{
$buffer = fgets($fc, 4096);
$lines[] = $buffer;
}
fclose ($fc);
Beszúrod amit szeretnél az elsõ helyre, majd kiírod fájlba.
array_push($lines, "dátum: ".date('Y. m. d., G:i:s')."\t"."IP: ".$_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>."\t".":".$_SERVER<'REMOTE_PORT'>'REMOTE_PORT'>." "."állomány: ".$_SERVER<'REQUEST_URI'>'REQUEST_URI'>."\n"."<BR>");
$f=fopen($newfile,"w"); //törlöd a fájl tartamát
foreach($lines as $line)
{
fwrite($f,$line);
if (strstr($line,$key)){
fwrite($f,$newline."\n");
}
}
fclose($f);
[merlinw.org]
.png)