22786
Html-, css- és php-help
-
#18902 Tenyleg, koszonom.
...ezt a mysql_result() fuggvenyt mindig elfelejtem. -
#18901 igen, mert ez egy sort, pontosabban egy számot fog visszaadni, amit úgy olvashatsz ki belőle, hogy
$max = mysql_result($res, 0, 0);
felesleges átpaszírozni a mysql és a php között az összes sort, ha neked csak egy sor kell, vagy éppen egy érték. -
#18900 Nem jo:
$sql = "SELECT MAX(id) FROM stations";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$max = mysql_num_rows($res);
Igy a $max erteke 1 lesz, pedig 1236-nak kellene lennie. -
#18899 SELECT MAX(id) FROM tablanev
ha az utolsó id-jű sor kell akkor SELECT * FROM tablanev ORDER BY id DESC LIMIT 1 -
#18898 ó értem köszi. -
#18897 wget, curl (ez utóbbi inkább, mert aarra van PHP-ban Pythonban, C++-ban, Perlben is függvénykönyvtár) -
#18896 a facebookos filmben van egy olyan jelenet, kb 10perc után, hogy scripteket ir amik leszednek képeket meg nemtommiket oldalaktól. Ezt hogy? -
#18895 Hogyan kell lekerdezni a mysql-t, hogy megtudjam egy tablaban melyik az utolso ID-ju bejegyzes?
$sql = "SELECT * FROM tablanev";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$max = mysql_num_rows($res);
Ezzel csak azt tudom meg, hogy mennyi ID van a tablaban, de ugyebar ha torlok egy ID-t es vele a tartalamat es hozzaadok egy ujabb cuccot, akkor a $max erteke nem lesz jo.
Szoval nekem mindig az utolso, legnagyobb ID-ju elemet kellene megtalalnom.
Koszonom. -
#18894 valóban igazad van a div-el kapcsolatban :) csak annyira belemélyedtem a dolgokba, hogy ezt a részét már csak automatikusan csináltam ami épp eszembe jutott :) köszönöm a válaszod -
#18893 Webkit hozzáadja a padding-ot a td height értékéhez, mint bármely más blokk szintű elemhez.
Legjobb, hogyha padding-ot leveszed ezekről az elemekről és helyette mással oldod meg, hogy beljebb kerüljön a szöveg.
Egy megoldás, persze ez csak css, pseudo selectorral:table.penz:first-child td,
Persze mégjobb, ha pl másik class-t kapnak ezek, hisz egészen más stílusú elem.
table.penz:last-child td { #006400">padding: 0; #006400">line-height: 46px; }
Másik, hogy ezt a felső-alsó háttérképes dolgot felesleges már táblázattal erőltetni, tehát én inkább cserélném pl egy-egy div-re. -
#18892 bocsi a dupla posztér, csak írtad hogy nem 100% világos.
Meg közben most nézem a bemásoltban:
<td height='80px' colspan='8' background='frames/fejlec2.jpg' valign='top'><font color='#FFFFFF' size='4'>MEGVÁSÁROLT TERMÉKEK</font></td>
ebben a sorban a height='49px' volt eredetileg, ahogy előtte is írtam, csak egy teszt verziót másoltam be véletlen.
annyi a lényeg hogy a 49 és 46 px magas táblázat méretéhez hozzá ad a Chrome 20px-t. Úgy jeleníti meg, hogy 69 illetve 66px magasak, viszont a többi böngésző hibátlanul mutatja 49 illetve 46 px-nek. -
#18891 css reseter? Az micsoda? :)
http://pastebin.com/miUKgk7V
kimásoltam, a tetejébe a CSS-nek a táblára vonatkozó részét, meg egy php részletet ami kreálja a táblát, de nem várom, hogy bogarásszatok benne, csak gondoltam megkérdezem hátha tud valaki egy egyszerű választ :) -
#18890 CSS reseter nem segít ? -
#18889 Nekem nem 100%-ig világos a layout és, hogy hogyan oldod meg, esetleg pastebin-re dobd fel a releváns részt, css-el együtt, ha van! -
#18888 Sziasztok! :)
Miért lehet, az, hogy a táblázatom alatt és felett van egy ugyanakkora táblázat, mert ezek a fejléc és alja képeit tartalmazzák háttérkép ként a középsőnek. Be van állítva, hogy 49px illetve 46px magasak, firefox, IE, Opera prímán mutatja, viszont Chrome a 49,46-hoz hozzá ad 20px-t. A chromeba van beépített tervező, vagy nem tudom, hogy hívjam, ahol megtudom nézni a táblázatok megjelenített(renderelt) magasságát és 20-al többet ír mind2-re, viszont ha átírom 29,26-ra a htmlbe akkor a Chrome mutat rájuk 49,46-ot, de csak ott jó. :/
A 2 képnek ekkora a magasság, ott nincs gond, és mivel a chrome széthúzza így csúnya lesz és nem passzolnak meg ismétlődnek :S -
#18887 Nah kitaláltam, ki kell törölnöm a kódból ezt: <center></center>
:DDD -
#18886 probáltam beletenni egy táblába de akkor is kitólja a csikot....fuck -
#18885 Megvan.
az a baj hogy a szöveg olyan széles lehet amekkora maga az balak a futó szövegnél...:D de ha feljebb teszem az egész banner megy minden széthúzódik fuck...:) -
#18884 nézd meg, a kodból a szöveg egy idő után abbamarad, de nem értem miért....
Topik -
#18883 Mit értesz hosszabb sor alatt ? Amúgy nem tudom, Google első találat volt :-D -
#18882 jaja figy asszem jo a rekláncsikos koddom
csak szerintem valamit ki kéne törölnöm akkor lsz hosszabb sor...nem? -
#18881 Meg lehet, de komolyabb, kvázi annyi kell, hogy X időnként checkolni van-e új kép és ha van, akkor meghívni valamit, de ez már 1-2 fokkal komolyabb. -
#18880 thx erre a célra elég nekem. :) -
#18879 de figy az eredeti elképzelés az hogy ezek cod4 szerverről pb shotok, és a html egy olyan kodban van megirva hogy ahogy létrejönnek a képek megjelennének.
Szóval ehhez kéne egy program ami automatán átküldi mondjuk én szerveremre...de ezt meglehetne oldani? :) -
#18878 Ez a futós szöveg hülyeség szerintem, de ez ?példa -
#18877 Képet rakjad SG galériádba, annál gyorsabb nem nagyon lesz :) -
#18876 Nah tudsz akkor egy faszábbat pls? :)
nem kell szájbarágósan elég egy minta a netről majd megcsinálom magamnak annyira nem vagyok elveszve. :)
Csak ezt nem tudtam megoldani...:S -
#18875 Igen ez a baj, ahol a képek vannak oda téve a html fájlt meg a képeket, sokkal lasabb mintha nem lenne elég idő betölteni az összes képet.
Nekem a freeweb-re átraktam a HTML fájt, és a képeket a mappával együtt, és onnan futattva meg bejön normálissan. :) -
#18874 Úristen, ilyen nem nagyon használunk már :D -
#18873 A másik gondom könnyebben megoldható asszem:
Beraktam egy jobbról ballra futó szöveget az MW3 topikba, de nekem a futtatáskor a végén nem írodik ki az egész szöveg mi lehet a baj?
ITT a kód
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
<MARQUEE onmouseover=this.stop() style="FILTER: Alpha(Opacity=500, FinishOpacity=100, Style=1, StartX=0, StartY=30, FinishX=0, FinishY=0)" onmouseout=this.start() scrollAmount=2 direction=left width=780 height=15><FONT face=verdana color=#000000><CENTER>
<font color=red><font face ="Courier"><font size="3"><-HÍREK-> </font></font></font>
<a href="http://www.gamestar.hu/call-of-duty-modern-warfare-3-lesz-lan-support.html" target=_blank>[MW3 - LAN support]</a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/cod-modern-warfare-3-pc-lesznek-dedikalt-szerverek.html" target=_blank>[MW3 - PC-n dedikált szerverek]</a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/osztott-kepernyos-es-offline-multiplayer-a-modern-warfare-3-ban.html" target=_blank>[MW 3 - Osztott képernyős és offline multiplayer]</a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/modern-warfare-3-coop-mode-survive-trailer.html" target=_blank>[MW 3 - Survival mód]</a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/cod-modern-warfare-3-zombikkal-nem-kompatibilis.html" target=_blank>[MW 3 - Nem lesznek zombik a játékban]</a> -
#18872 Meh ? Nézd meg hol van a kép és onnan linkeld.... -
#18871 Nah közben annyira jutottam hogy a képek url-je eddigaz eredeti szerverre mutattak.
És ahogy a képeket átettem az én Freeweb-es host-omra egyből betöltötte mindet!
OMG lehet lassú a szerver, mert a képek egy olyan szerveren vannak amihez hitelesités is kell.
Nem lehetne specifikussan egy megoldást, hogy a képeket átirányitsam az én szerveremre egy mappába?? :) -
#18870 Rossz az elérési út ? Ékezetet, szóközt ne nagyon használj. -
#18869 üdv.
nekem az lenne a kérdésem, hogy ha egy weboldalra felteszek sok képet kicsibe, TD cellákba, leméretezve, miért van az hogy egy ftp-ról linkelt képek összevissza jelennek meg?
nem jelenik meg az összes kép...:S -
#18868 Raadasul a egyik tarhelyemen mukodik ez, szoval mar 100%, hogy a masik tarhey a ludas. :( -
#18867 Lehet nem tudom... da ha ez mukodott nalad akkor nagy az eselye, hogy a tarhely a hibas. -
#18866 Anno nekem ez működött, nem lehet, hogy a tárhelyeden nem lehet állítani vagy valami ? -
#18865 Hogyan lehet egy idozonat beallitani a php-ban, hogy annak megfeleloen szamitsa a datumot?
Probaltam, hogy berakom ezt: date_default_timezone_set("Europe/Budapest");
Gondoltam, hogy ezutan a php-ban levo date('Y.M.d H:i'); fuggveny a default time zone szerint fog szamolni... de nem.
Otlet? -
#18864 megvan, Ability segített :) -
#18863 Ha azt a reszt kiszedem a kododbol akkor hozza sem nyul a script a text filehoz.