Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Agy Halott
Koszonom. Vmi ilyesmi lesz amit keresek.
köszönöm 😊
CattiBrie
😄 😄

[/spam]™

MerlinW
Ohh szépérzék mentes, nosztalgikus hangulatú Word-ben szerkesztett oldal, visszarepít a kilencvenes évekbe... <#idiota>

<input type="button" value="igen" />
<input type="button" value="nem" />

[merlinw.org]

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy weboldalam a Ingyen Póker Pénz
Azt szeretném ha belép valaki az oldalra kiírja hogy az oldal kizárólag 18 éven felülieknek erre szeretnék egy igen és egy nem gombot ha nemre mennek értelemszerûen lépjen ki a weboldalól.
Tudna valaki segíteni?
Nagyon megköszönném.
Atika :o)
Koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

MerlinW
CattiBrie
domain.hu 😊

[/spam]&#8482;

Atika :o)
Sziasztok egy picit off meg lehet azt nezni valahol, hogy egy webcimet ki regisztralt le??

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

MerlinW
mySQL, ODBC, mikor mire van szükség.

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
symfony is PDO (thanks to Doctrine meg Propel)

Malakai
CI az alap MySQL és MySQLi libraryket használja (2.0-t nem tudom), Yii pedig PDO-t a "motorháztetõ alatt".
Egyéb frameworköket nem tudom. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
Kösz, jó lett

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Sima MySQL, mikor CI-t néztem, akkor amit az tudott, de, hogy az pontosan mit használ jó kérdés.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lazarus
Én sima MySQL
Autoit alatt SQLite
Lazarus
be lehet tölteni külsõ képfileokat

$bg = imagecreatefromjpeg ( "mw2sb/banner_bg_small.jpg" ); // létrehoz egy képet egy meglévõ képbõl
$src = imagecreatefromjpeg("mw2sb/map.jpg"); // úgyszintén
imagecopy( $bg, $src, 7 , 30 , 0 , 0 , 100 , 57 ); // rárakja a képet egy már létezõ képre
imagedestroy( $src );
imagejpeg( $bg , NULL, 90); // render
imagedestroy( $bg );
Malakai
Csak kíváncsiság, ti melyik library-t használjátok adatbázissal való kommunikálásra php alatt?
(MySQL-t alapul véve) MySQL / MySQLi Proc. / MySQLi OOP / DBA / ODBC / PDO / egyéb / framework?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott
Lehetseges egy php altal generalt kepen masik, nem php-s kep megjelenitese?
Lyukasbogrács
textarea sorokra bontása, foreach, aztán kiszeded a sorokból ami kell (attól függ mivel vannak elválasztva a sorokban a mezõk értékei, ha több mezõ van, akkor explode-dal, ha csak egy mezõ van, akkor trim után mehet az adatbázisba), aztán INSERT INTO stb...

CattiBrie
én "egyesével" csinálnám szerintem
elejéhez hozzáfûzném az insert parancs elejét, utána meg a végét...
aztán hagy fusson

adat1
adat2
adat3

helyett

parancseleje adat1 parancsvége; futtat;
parancseleje adat2 parancsvége; futtat;
parancseleje adat3 parancsvége; futtat;

[/spam]&#8482;

biomage
igen ere gondoltam, külön insert el felküldeni, de phpval ezt hogy tudnám megoldani?

az elejét tudom hogy kell csinálni, megszámolja menyi sortörés van és ere kell valami phpt csinálni ami megkeresi az elsõ sortörés helyét és odáig tart az elsõ felküldés aztán folytatja a másodikkal de úgy hogy az elsõ sortöréstõl kezdve a másodikig, és így tovább

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

CattiBrie
Ha minden sor egy külön insert sql utasítás?

[/spam]&#8482;

biomage
Hali

Van egy archívem ami sok sorból áll, és felszeretném tölteni MySQL-be, úgy hogy az egészet bekopizom 1 textareaba, és minden egyes sort külön rekordba, de hogy?

Lazarus
Tudtok*
Lazarus
Tudok ajánlani jó ingyenes vagy olcsó webhostot? Gyors legyen, 99,9% elérhetõ, megbízható, reklámmentes.

Most az iPage-nél vagyok, de dög lassú az egész.
Köszönöm, tudom, hogy nem nagy dolog egy vendégkönyv kódot megírni, de aki nem ért hozzá, annak biz igen!! 😊

Akkor mégis miért? Mert megígértem! És ha akarja anyósom, hát...legyen 😊
Semmit nem ér? Nem divat? Ezzel tisztában vok, de ha kell, kell.

Mindenkinek köszi mindent!
Sokat tanultam, rengeteg dolgot viszont nem értek, amirõl Ti olyan természetesen beszéltek 😊)

Amúgy vendégkönyv tényleg semmi kb, illetve Facebook mellett, hát 0 értelme van. Kb kell egy insert a beírásnál és egy while(mysql_fetch_array()) kiolvasásnál. Persze lehet szövegfájllal is, úgy tutit 1szerûbb.

Voyager5
Nem kötekedésbõl, de a vendégkönyv manapság semmit se ér.(mondjuk ez régen sem volt másként) Kutya nemfog írni bele.

A mai vendégkönyv = facebook fanpage
Sokat keresgetni sem kell, a használata meg egyszerû, ésmivel a fél világ erre van rákattanva elõbb elfog jutni az apartman a userekhez.

Persze programozást tanulni jó lehet, de akkor érdemesebb már olyan dolgot összerakni, amit esetleg használhat is a késõbbiekben az ember.
MerlinW
Pedig, ha tudnád, hogy egy egyszerû vendégkönyv kb 20 sornyi kód, és még iframe sem kell hozzá😊

Az egész 1 ciklus, 1 div és 2 sql parancs.

Sokkal többet tanulsz, ha magad készíted el a dolgokat, minthogy más munkáját próbálod átlátni. Ott még távolról sem tartasz, hidd el nekem😊

[merlinw.org]

ja, még annyi, hogy a php-hoz nem értek, de sok mindenhez igen.
és vmikor azokat sem tudtam.

Tehát include-olok, mert ezt is meg kell tanulni.

Nem vagyok olyan elveszett, hogy aztán ne találjak ki belõle 😊

köszi srácok!

Terensz: nem a macskaköröm és az aposztróf a gondom.
Hanem a php 😊

nekiáltam, hogy keresek vmi egyszerû vendégkönyvet és ez a 3. napja, hogy szívok ezzel a a... izével 😊

Terensz
Amúgy tökre igazatok van, de szerintem egy kezdõ php-s, akinek még gond a macskaköröm és az aposztrof, ne include-oljon akárhová!

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Terensz
Az nagyon nem.

Amúgy mûködne akkor is, ha a végére include-olnál, de soha ne tedd, nem fogsz kiigazodni a saját munkádon.

CattiBrie
Ahová szeretnéd, hogy odakerüljön a kódrészlet. 😊

[/spam]&#8482;

Ahova akarod, hogy a beincludeolt fájl tartalma kerüljön.

srácok még annyit, hogy egy php-n belül az include-ot mindegy hová teszem?

köszi

CattiBrie
bzzzz

😊)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Mike (w3c member) is ezt ajánlotta a HTML5 konferencián.

[/spam]&#8482;

Terensz
Köszi :-) Régi nagykedvenc játék :-) Lehet, vissza kéne térnem a wow-ról <#nyes>

Terensz
Szerintem ma kaptál annyi információt, ami végleg bekavart. Visszanéztem, és senki nem írt hülyeséget, úgyhogy a képet az elmúlt 20 hsz-bõl kell összeraknod <#zavart2>

MerlinW
Egyrészt az overflow-x szabályt ne a kereten belül add meg, hanem magának a keretnek.

másrészt a keret tartalmának adj meg fix szélességet 2-300px, hogy ne csússzon ki. Így nem lesz scroll sem és a szöveg is tördelve lesz.

[merlinw.org]

Malakai
Ja de az továbbra is a lazán nézi, validator.nu-ra felnézel ott próbálkoznak xhtml5-össel is. A szolgáltatásukat nem használom, úgyhogy nem tudom milyen egyébként, a whatwg ajánlja õket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ok!! Így konkrétan már lejött 😊
a css a legjobb.

Amúgy mûkodik ÍGY, de vmiért oldalra kifut a szöveg és alulra is tesz egy scroll-t.

Sz.. ez ahogy van.

CattiBrie
Gondolom, majd ha elkészülnek a nagy mûvel. 😊)

De már van benne experimental verzió. .)

[/spam]&#8482;

MerlinW
Utoljára írom😊

vagy:

echo '<td height="30" align="center" valign="middle"><font face="Arial" size="3">'.$text_message.'</font></td>';

vagy:

echo "<td height=\"30\" align=\"center\" valign=\"middle\"><font face=\"Arial\" size=\"3\">$text_message</font></td>";

vagy:

<td height="30" align="center" valign="middle"><font face="Arial" size="3"><?=$text_message ?></font></td>

NE KEVERD. Válassz egyet, ami a legmegfelelõbb az adott helyzetben és azt használd. Jelen esetben az elsõ és a harmadik a legmegfelelõbb.

Az igazán jó pedig:

echo '<td class="valami">'.$text_message.'</td>';

css-be:
#valami {
height: 30px;
text-align: center;
vertical-align: middle;
font-family: arial;
font-size: 3em;
}

[merlinw.org]

CattiBrie
Én ezt tõle teljesen függetlenül mondtam. Mint, hogy errõl jut eszembe. 😊
És egyébként nem értem, hogy miért jó, hogy nincs (vagyis) nem lesz fix szabály, így megint mindenki össze-vissza fog írni a weben. Nincs egy szabály, amit lehet követni. Még átláthatatlan lesz. Szerintem tök nem jó. :/

[/spam]&#8482;

MerlinW

[merlinw.org]

tehát akkor mégiscsak jó a stílusadat a macskaköröm nélkül?

ebben a formában:
echo "<td height=30 align=center valign=middle><font face=Arial size=3>$text_message</td>";

nem tudom honnan hiányolod, én a táblázatos részt szerkesztettem újra (kivétel a benne lévõ php), és amikor két divre szedtem, akkor oda tettem, bár az eleje ez <?php a vége meg ez: ?> mindkét div-nél.

MerlinW
<? ?> tag-ek nélkül nem is fogja értelmezni a php.

[merlinw.org]