Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok!

van egy ilyenem:
echo "<table width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5 overflow:hidden>";

de az overflow:hidden -t nem veszi be, miért?

köszönöm!!

Atika :o)
megvan koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Bercy
Hát ha külön van egy js fájlod amiben a hibaüzenetek vannak akkor magának a fájlnak állítsd be, hogy az utf8 legyen (pl notepad++ al).
Bercy
Esélyes, hogy a vendégkönyv fájl alapú adatbázisban (pl sqllite) tárolja a bejegyzéseket.
Szerintem csak egyszerûen nincs joga írni abba a fájlba. Adj rá megfelelõ jogokat.
a weboldalon az van de a javascriptben be tudok ilyet allitani?

Bercy
UTF-8 as kódolást használj.
hello van egy email form-om amit jquery-vel validaltatok, hogy ki-e toltottek a megfelelo adatokat. Az a problemam, hogy a jquery-ben beirt uzenetben ha nincs kitoltve egy mezo megjeleno figyelmeztetes nem tudja lekezelni az ekezetes betuket hogy tudnam ezt megoldani?

na... ez mit takar6: Hiba !
Az adatbázis nem elérhetõ az üzenet rögzítéséhez
path : //jokaiapartman/guestbook/data.dat

köszi +van

Total Commanderben a legelsõ menüpont és ott valamelyik 😄
Vagy parancssorból, de inkább TC :%

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

köszi, érthezõ.

a éeírásban van olyan, hogy ezt CHMOD to 777 be kell állítani.
ezt hol tudom megtenni? vmikor 6éve tudtam 😊

köszi

Semmilyen kommentre sincs szükség, de sokat segít, ha pl ki jön egy frissebb verzió, vagy valamelyikkel baj van, akkor meg tudod nézni melyik az. Illetve, ha írsz 1 kódot és nem kommentezed, lehet 1 hét múlva csak bámulsz, hogy ez mit csinál. Én anno elkövettem azt, hogy megírtam a kódot és utána kezdtem kommentezni és nem értettem, hogy a kód miért mûködik rendesen 😄

most konkrétan a verzió számára és a dátumára gondoltam.

ha már így benne vagyok, lehet, hülye kérdés, de...
erre Script file version és erre Script file version date szükség van egy php kódban?

köszi

csak átírom...😊 így a fele munkája nem volt felesleges 😊

köszönöm!

MerlinW
Azonban nem viccbõl vannak a kommentek, ha a késõbbiekben is tudni szeretnéd mi micsoda akkor célszerû benne hagyni.
(A programozó munkaidejének csaknem felét a kommentek írása teszi ki?😊 Tessék értékelni😊)

[merlinw.org]

Ami // mögött a sorban van az komment, kitörlöd nem történik semmi.
Illetvte /* */ között levõ is

Hello!

szedtem le egy vendégkönyv mintát, és tele van sárga színû, igy: //kezdõdõ szövegekkel. ezek magyarázatok, törölhetõ?

köszi

Koszi kiprobalom 😊

MerlinW
A gomb nevét (megerõsít, elküld) változtathatod szintén változó vizsgálattal, illetve a "vissza" gombbal is ugyanúgy submit-ot küldesz egy pl "edit" paraméterrel, amit szintén vizsgálsz.

[merlinw.org]

MerlinW
Nem tudok.. az egész egyetlen feltétel inputonként, semmi több.

<input type="text" name="valami" <? if (!empty($_POST)) echo 'value="'.$_POST.'" readonly="readonly"'; else echo 'value=""'; ?> />

<textarea name="valami2" <? if (!empty($_POST)) echo'readonly="readonly"';?>><? if (!empty($_POST)) echo $_POST; ?></textarea>

Quipper: jogos.

[merlinw.org]

esetleg nem tudsz erre egy peldat neten, vagy hogy keressek ra mert ugy nekem egyszerubb lenne 😊 Koszi a segitseget

QuippeR
(tipp: textarea esetén érdemes readonly-t használni disabled helyett, hogy a scrollbarok használhatóak maradjanak.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

MerlinW
Miután elküldte újrahívod az oldalt, $POST-ból újratöltöd az inputokat tartalommal, és disabled-re állítod õket (vagy inputok nélkül szövegként írod ki, de ez esetben hidden inputokban is tárold az adatokat), majd egy megerõsítés gombbal elküldöd. Viszont ilyenkor illik egy vissza, vagy szerkesztés gombot is kitenni nekik, ami visszadobja a kitöltött formra (Lásd modtat eleje disabled nélkül.

[merlinw.org]

Sziasztok azt meg lehet valahogy csinalni, hogy van az oldalamon egy email form amit kitoltnek elkuldik es szeretnem azt, hogy mielott elkuldi akkor meg lassa a kitoltott adatait, de mar ne tudja editalni es utanna kuldje csak el? Remelem, hogy ertheto voltam 😊 Koszi

Agy Halott
Igen mar ezt megtapasztaltam, hogy ami 100% jo, az 101%, hogy szivatni fog kesobb. 😊
Agy Halott
Huh koszi...

Ebbe bele kell asnom magam ha lesz idom. <#csodalk>
Amúgy kvázi van értelme így építeni fel a honlapot ? Tehát pl Google jobban ki tud indexelni ? Vagy csak a kód átláthatóbb ?

Malakai
A szemantikus új tageket lényegében akármilyen projecten lehet már használni, ha fontos, hogy javascript tiltott, régi böngészõben is menjen még az is megoldható.
Az új input type-ok is lényegében használhatók, minden böngészõ text type-nak jeleníti meg az ismeretlent.

Az új "featureök" / apik már más tészta, ott is sok esetben megoldható régi böngészõkre fallback, de némelyiket azért nem biztos, hogy érdemes erõltetni bármilyen projectben, hisz a html5 még draft, akármi változhat. És akkor pont az új böngészõben fog elromlani, ha úgy változtatnak, hogy pl változik a syntax.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hol vannak ilyen projektek ahol ezeket lehet használni? mert én még mindig a kõkorszakban dolgozom végre lemondtam a 6 os explorerrõl.
Malakai
Jah, általában article-n belül van a legtöbb értelme, de ugye lehet azon kívül is, a lényeg, hogy ne stílus/design célokat szolgáljon (mint általában egy wrapper) és ha az article/aside/nav/header/footer megfelelõbb, akkor inkább azokat alkalmazni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

passatgt
ha valaki html5-öt használ, akkor vegye figyelembe, hogy a section tag nem a dives oldalfelépítést helyettesíti, hanem egy article-n belül valami rész vagy hasonló dolog😄
kicsit félre lett értelmezve, mindenki sectiont használ id="wrapper" helyett, holott a doksiban így van írva:

http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/multipage/sections.html#the-section-element

személy szerint is mindenhol section volt a wrapperem, mostmár nem írom át, de a jövõben érdemes erre figyelni😊

CattiBrie
nindzsa szmájli 😄

[/spam]&#8482;

101% hogy utána is lehet szopni de legalább a javascripttel nem szopsz a többi meg egész könnyen megoldható mysql ben set namessel és header beállítással.
MerlinW
mint egy négyzetgyök 9-es😊

[merlinw.org]

olyan, mint egy megerõszakolt kilences
MerlinW
A régi cuccaiddal szerintem már ne tökölj. A jövõben viszont feltétlenül utf ajánlott.

Az átálláshoz szükséges teendõk:
- notepad++ illetve egyéb UTF8-as szerkesztõ (BOM nélküli mentéssel)

- mysql szerver utf8-ra állítása, és/vagy csatlakozás után (db select elõtt):
mysql_set_charset('utf8',$link);
és/vagy:
sql("SET character_set_results = 'utf8', character_set_client = 'utf8', character_set_connection = 'utf8', character_set_database = 'utf8', character_set_server = 'utf8'");

- mysql adatbázis charset és illesztés utf8 general_ci, unicode_ci vagy hungarian_ci (ez utóbbi rendezi jól a kis és nagy ékezeteket)

- html header-ben utf8 logikusan

- a régi ISO-s projektek könyvtárában pedig elhelyezel egy .htacces fájlt
php_value default_charset "iso-88-59-2" tartalommal.

Kb ennyi.

[merlinw.org]

Voyager5
Új CSS3 logó:

Agy Halott
Cat 02, Malakai

Akkor azt mondjatok alljak at UTF-8-ra? Csak ezzel jo sok melo lesz. <#rolleyes>

Utana 101%, hogy jol jelennek meg az ekezetes karakterek?
moyothomas
hát nem vágom a PHP-t. sajnos. azért köszi

Ha nem vágod a PHP-t, akkor csináld könyvtárakkal inkább, ne kavarj 😊 Csak úgy parásabb lesz frissíteni. Bár a CSS pl ugyanaz mindre.

moyothomas
akkor, gondolom marad az, hogy a 3 könyvtáron kívül helyezem az index.html-t és a hozzá tartozó css-t?

ha a többi html+css a hu mappában lesz, akkor így hu/galeria.html hivatkozok rá?

köszi

Ezt általában htaccessel átirányítják egy index.php?lang=hu&page=index -re például.

moyothomas
Sziasztok!

Ilyen formátum elfogadott? Ill. 1általán megoldható?
pl.: http://www.sg.hu/hu/index.html

többnyelvû oldal lesz, és nem tudom melyik a jobb, ugye lesz 3 könyvtár (hu en de) és a magyar index.html-t (ez jönne be alapból) ezeken kívül tegye, vagy a saját könyvtárban lehet, betudja indexelni az oldalt onnan is?

köszi

Malakai
Ajax-al és nem latin karakterekkel általános gondok vannak, ha nem UTF-8-at használsz, ezért kérdeztem.
Lehet próbálkozni manuálisan beállítani az ajax request headerjét, de a siker kétséges, egyszerûbb lenne UTF-8-ra átállni. Persze az vmivel nagyobb adatforgalom...
A probléma oka, hogy a böngészõk UTF-8-ban küldik az XHR-ket és sok esetben nem is lehet ezt felülírni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nézd meg, hogy a fájl is iso-ban van-e. De a legegyszerûbb lenne átváltani utf-8ra.

Agy Halott
Elmondom, hogy ez nem lehet a hiba forrasa, mivel van egy admin feluletem ahol szerkesztgethetem az uzeneteket es valaszolhatok is ra.

Ha itt hasznalok ekezetet akkor jol jelenik meg az uzenofalon a szoveg. Ha rossz lenne az oldal kodolasa nem jelnne meg jol ez sem es korabbi uzenetek sem.

Szoval mindenkeppen a jQuery kod szarja el. Egyebkent <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> hasznalok.
Malakai
Mi az oldal encodeolása?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott
Gondoltam megcsinalom jQuery-vel az uzenofalamat, megis csak szebb ugy es van benne egy jo kis highlight cucc, ami tetszik. Sikerult is majdnem minden az itt tanultak alapjan <#papakacsint>
kiveve, hogy ha vki ir uzenetet es ekezetet hasznal, akkor az idiota karakterkent jelenik meg. Pl:
Köszönöm helyett Köszönöm lesz.

Arra gondoltam, hogy ez a resz a felelos a hibaert a kodban:

var data = 'USER_NAME=' + name.val() + '&securitycode=' + secode.val() + '&CONTENT=' + encodeURIComponent(comment.val());

Ebbol is kimondottan a encodeURIComponent lehet a bunos, de hiaba torlom es ugy irok ekezetes uzenetet ugyanaz az eredmeny. Mielott jQuery-t beepitettem volna minden jol mukodott.

A teljes kod megtekintese.

Akinek van otlete kerem segitsen. Koszonom.