Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van egy ilyenem:
echo "<table width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5 overflow:hidden>";
de az overflow:hidden -t nem veszi be, miért?
köszönöm!!
Szerintem csak egyszerûen nincs joga írni abba a fájlba. Adj rá megfelelõ jogokat.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az adatbázis nem elérhetõ az üzenet rögzítéséhez
path : //jokaiapartman/guestbook/data.dat
Vagy parancssorból, de inkább TC :%
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
a éeírásban van olyan, hogy ezt CHMOD to 777 be kell állítani.
ezt hol tudom megtenni? vmikor 6éve tudtam 😊
köszi
erre Script file version és erre Script file version date szükség van egy php kódban?
köszi
(A programozó munkaidejének csaknem felét a kommentek írása teszi ki?😊 Tessék értékelni😊)
[merlinw.org]
Illetvte /* */ között levõ is
szedtem le egy vendégkönyv mintát, és tele van sárga színû, igy: //kezdõdõ szövegekkel. ezek magyarázatok, törölhetõ?
köszi
[merlinw.org]
<input type="text" name="valami" <? if (!empty($_POST
<textarea name="valami2" <? if (!empty($_POST
Quipper: jogos.
[merlinw.org]
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
[merlinw.org]
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az új input type-ok is lényegében használhatók, minden böngészõ text type-nak jeleníti meg az ismeretlent.
Az új "featureök" / apik már más tészta, ott is sok esetben megoldható régi böngészõkre fallback, de némelyiket azért nem biztos, hogy érdemes erõltetni bármilyen projectben, hisz a html5 még draft, akármi változhat. És akkor pont az új böngészõben fog elromlani, ha úgy változtatnak, hogy pl változik a syntax.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(\__/) ( X.x) ( } . { )
kicsit félre lett értelmezve, mindenki sectiont használ id="wrapper" helyett, holott a doksiban így van írva:
http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/multipage/sections.html#the-section-element
személy szerint is mindenhol section volt a wrapperem, mostmár nem írom át, de a jövõben érdemes erre figyelni😊
Az átálláshoz szükséges teendõk:
- notepad++ illetve egyéb UTF8-as szerkesztõ (BOM nélküli mentéssel)
- mysql szerver utf8-ra állítása, és/vagy csatlakozás után (db select elõtt):
mysql_set_charset('utf8',$link);
és/vagy:
sql("SET character_set_results = 'utf8', character_set_client = 'utf8', character_set_connection = 'utf8', character_set_database = 'utf8', character_set_server = 'utf8'");
- mysql adatbázis charset és illesztés utf8 general_ci, unicode_ci vagy hungarian_ci (ez utóbbi rendezi jól a kis és nagy ékezeteket)
- html header-ben utf8 logikusan
- a régi ISO-s projektek könyvtárában pedig elhelyezel egy .htacces fájlt
php_value default_charset "iso-88-59-2" tartalommal.
Kb ennyi.
[merlinw.org]
Akkor azt mondjatok alljak at UTF-8-ra? Csak ezzel jo sok melo lesz. <#rolleyes>#rolleyes>
Utana 101%, hogy jol jelennek meg az ekezetes karakterek?
ha a többi html+css a hu mappában lesz, akkor így hu/galeria.html hivatkozok rá?
köszi
Ilyen formátum elfogadott? Ill. 1általán megoldható?
pl.: http://www.sg.hu/hu/index.html
többnyelvû oldal lesz, és nem tudom melyik a jobb, ugye lesz 3 könyvtár (hu en de) és a magyar index.html-t (ez jönne be alapból) ezeken kívül tegye, vagy a saját könyvtárban lehet, betudja indexelni az oldalt onnan is?
köszi
Lehet próbálkozni manuálisan beállítani az ajax request headerjét, de a siker kétséges, egyszerûbb lenne UTF-8-ra átállni. Persze az vmivel nagyobb adatforgalom...
A probléma oka, hogy a böngészõk UTF-8-ban küldik az XHR-ket és sok esetben nem is lehet ezt felülírni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha itt hasznalok ekezetet akkor jol jelenik meg az uzenofalon a szoveg. Ha rossz lenne az oldal kodolasa nem jelnne meg jol ez sem es korabbi uzenetek sem.
Szoval mindenkeppen a jQuery kod szarja el. Egyebkent <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> hasznalok.
kiveve, hogy ha vki ir uzenetet es ekezetet hasznal, akkor az idiota karakterkent jelenik meg. Pl:
Köszönöm helyett Köszönöm lesz.
Arra gondoltam, hogy ez a resz a felelos a hibaert a kodban:
var data = 'USER_NAME=' + name.val() + '&securitycode=' + secode.val() + '&CONTENT=' + encodeURIComponent(comment.val());
Ebbol is kimondottan a encodeURIComponent lehet a bunos, de hiaba torlom es ugy irok ekezetes uzenetet ugyanaz az eredmeny. Mielott jQuery-t beepitettem volna minden jol mukodott.
A teljes kod megtekintese.
Akinek van otlete kerem segitsen. Koszonom.