Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Totalcommanderrel tudok csatlakozni az FTP részhez és fel is tudom tölteni aza adatokat,de keresöben mégsem tudom a tárhelyen megadott névvel megnyitni az oldalt
ezt irja ki : Szerverünkön 404 néven jelenleg nincs regisztrált felhasználó...
pedig nem is ez a felhasználónevem
a sulisgépen feltettem egy oldalt ott teljesen jol müködött itthon ugyan ezt megtettem a saját oldalammal letörölve azt amit a suliban tettem föl ,de azota nem müködik.ÉS a képek mappát sem engedi törölni .
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html#function_replace
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Adott egy SQL adatbázis. Azon belül egy tábla, majd egy mezõ majd pedig sok-sok érték. Nos ezek az értékek egy blog-hoz tartozó bejegyzések. A bejegyzéseken belül szeretnék globálisan lecserélni egy bizonyos részt.
Ezt hogyan tudom megoldani? Tehát, hogy a táblában lévõ mezõ összes értékébõl XY-t lecseréljem Z-re?
Ezt PHPMyadmin-on belül szeretném megoldani.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Esetleg egy komplett kódot tudnál adni arra, hogy azt bemásolva az index.htlm-be az IE-vel ne lehessen megnyitni az oldalt?
if ($var == "valami") {}
else if($var =="valami2") {}
.
.
.
else {}
helyett lehet használni switch-et
switch($var){
case "valami1": .... break;
case "valami2": .... break;
default: ....}
Amúgy php.net-en mindenrõl van nagyon jó leírás és sok sok példa 😉
Sajnos én még ott nem tartok, hogy mindezt pikk-pakk értsem is.
Most tanulgatom autodidakta módon a htlm, CSS, JS programozást.
Próbálgatom a neten fellelhetõ kódokat..., próbálok újakat írni a saját ötleteimre...
Minél inkább elmélyedni látszok egy-egy témában, annál inkább rájövök, hogy milyen keveset is tudok.
Szóval megnéztem az oldalt, amit belinkeltél, de ha õszinte akarok lenni, akkor bizony be kell valljam, hogy már a válaszod
"switchet írsz vagy if-el módosítod a tartalmat a változó értékének függvényében" része is japánul hangzik számomra.
Php.net-en vannak jó példa kódok pl: http://www.php.net/manual/en/function.get-browser.php#101125
Utána már bármit csinálhatsz vele, switchet írsz vagy if-el módosítod a tartalmat a változó értékének függvényében.
Ismertek olyan kódot, amit egy weboldal indexébe téve el lehet érni, hogy az adott oldalt ne lehessen megnyitni bizonyos böngészõvel.
Azaz ha pl. valaki az IE-vel akarja behívni, akkor ne töltõdjön be, vagy küldjön egy hibaüzenetet, vagy írja, ki, hogy milyen böngészõ használatát javasoljuk az oldal megnyitásához.
Létezik ilyen? Megoldható? Tud valaki segíteni???
Azért írtam, hogy azthiszem, mert nem rémlik mi az alapbeállítás.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem álltalában a js tiltására értettem, hanem a js-el való ablakméret szabályozásra.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
freewebes tárhely
példáil a menü-t beállitom az index oldalon insert rollover mause funciosan és az egész kodot átmásolom az aloldalakra is, de ott már nem jelenik meg a képei a menünek, pedig az elérési utak ugyan azok.
Egyébként javascriptel lehet, de azt meg tilthatja a júzer, sõt, Firefox-ban alapból is tiltva van azthiszem.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[merlinw.org]
Az a probléma, hogy JAVA-s az ablak, ahol se firebug, se oldal forrása, se semmi nem játszik.
Valahonnan nyílván kiszedi az adatokat, csak sajnos azt nemtudom, hogy honnan. 😊 Elég nagy adatmennyiségrõl van szó, mert valami 50 árfolyampár 5 másodpercenkénti változása visszamenõleg 2010 októberig.
Gyanítom, hogy így ingyenesen eléggé megoldhatatlannak tûnik a forráskód ismerete nélkül, most épp azt nézem, hogy valahonnan elõ lehet-e fizetni online tõzsde adatokra, ami mondjuk xml-eket küldözget vagy bármi.
A jsp sem kódolt, csak szöveges állományt generál, mint a php.
Mivel megnyított ablakról van szó gyanús hogy adatokkal kommunikál ebbõl következik számomra hogy van egy interface bele építve ami egy szöveges dokumentumot kérdez le, de megeshet hogy serializált obijektumokat és akkor a deserializációt is meg kell oldani ami abban az esetben ha java serializációt használ akkor lehetséges ha sajátot írtak is lehetséges csak heteket dolgoznak rajta a legjobb programozók is. De én reménykedek egy xml-t olvas be idõnként vagy valami ini fájl szerû fájlt, ezt kiderítheted ha firefoxban felteszed a firebugot, és a net fülön megnézed mivel kommunikál ott lesznek az adatok, ezzel az adatlopást meg tudod oldani bármely programozási nyelvel mivel csak azt a fájlt kell letöltögesd, És a varázslat ott történik hogy megtanulsz egy programmanipuláló programnyelvet, én autohotkey-t használtam, de csak automatikus messengerbejelentkezésre, meg ilyen kezdetleges zencoding-ot használtam vele, az ember könnyít ahol lehet a melóján.
Abban az esetben ha serializált obiektumokat küldözget, akkor inkább ajánlom hogy autohotkeyel nézd meg ki lehet olvastatni egy egy mezõ értékét egy progtamból, kicsit(nagyon) érdekes a programozása, mert MFC szerû szintaxisa van és az nekem alapból nem ment mert én c orientált vagyok. És csak scriptnyelv, nem kell fordítani ez is nagy elõnye.
Szóval megoldható csak egy manipuláló nyelvet meg kell hozzá tanulni.
[merlinw.org]
Szóval:
Van egy JAVA-s ablakom, amiben tõzsde információk (grafikon stb.) futnak online.
Létezik valamiféle módszer bármilyen prog nyelven amivel letudom onnan lopni az infokat? 😊
Kicsit tovább is megyek: az elképzelhetõ-e, hogy azon a JAVA-s ablakon klikk eseményeket stb. automatizálok természetesen a lelopott adatok függvényében?
Köszi a válaszokat!
keine Signatur
[merlinw.org]
<?php include_once("http://x.x.hu/index.php"); ?>
(Az saját index.php-mben nincs semmi más, csak ez a sor.)
Köszi elõre is!
keine Signatur
A mappán belül lévökhöz nem nyultam azokban a megjelenést lehetne variálni , minden esetben a külsö .js fájlt linkeltem az oldalra.
proba
A js fájlt egy java mappába tettem és a képek is külön mappába vannak ,de ha ugyan ezt megcsinálom egy bonyolultabb oldalon akkor már nem csinál semmit a script csak egy külön oldalon nyitja meg a képeket mintha csak linkelném
Olyasmire gondolok, hogy kikommenteled a like beágyazást, amit aztán egy JS-el láthatóvá teszel.
(és nem csak html5.. sehol)
[/spam]™
Ugyanis ha a régi iframe-es megoldást választom, akkor a validator beugat a scrolling és frameborder attribútunokra, amiket ha kiszedek, akkor IE alatt lesz border és scrollbar is az iframe-en (próbáltam utólag JS segítségével rátenni ezt a 2 attribútumot, de az IE-nek az sem tetszett).
Ha viszont a másik megoldást választom, akkor az meg ugye saját tag-eket használ, amiket ELVEILEG xhtml-rdfa -val lehetne validálni, de az egész oldal html5-ben készült, szóval akkor most mi van? 😊
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Illetve tuti jó a forráskód ? Talán rel-be kellenek a dolgok clearbox alatt.
A headerben is modositottam a js script elérési utját hogy megtalálja
#17585 Tanulj meg szöveget érteni.
[O_O] (.)(.)
Fogalmazni pedig nem ártana megtanulni.
[merlinw.org]
Amúgy ha domain3 on van a hivatkozás akkor domain3 jelenik meg mint küldõ.