22786
Html-, css- és php-help
-
#18662 SourceMap, jól hangzik, csak kicsit messze van még. Webkit is dolgozik ugyanezen. -
#18661 Na ez működik! Köszi a tippet! :) -
#18660 Köszi, hát kipróbálom ezt is.. Az emailes dolognak működnie kellene, az ELIN.HU a szolgáltatóm, ahol komplett dinamikus webáruházakat szoktak felpakolni. -
#18659 Szokásos cikk :) -
#18658 Sziasztok!
Sürgősen működésre kéne bírnom ezt az email küldő rendszert, egyelőre egy sima kódot dobtam bele, amit a neten találtam, de még ez sem akar működni.
Itt a cím, gondolom ki tudjátok lesni a forráskódot.
http://gokartbaja.hu/lavitamoda/ajanlatkeres.php
Remélem valaki tud segíteni! Köszi! :) -
#18657 Nem tudtam varni mondom kiprobalom.
Ez ugyanugy nem mukodik mint az eddigi enyemek.
Viszont, kiprobaltam, hogy ha az alert-tel megjelenitem azmit kap adat, akkor mit mutat; lass csodat az alert ablakban minden ugy van, ahogy kellene lennie. Azt hogyan tudom betolteni a pagination.php-ba?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Console.log(lap) beirtam a kodba es lefutas utan nem ir ki semmit. Probaltam a FF error konzoljaba is beirni mint parancs, akkor pedig "lap is not defined" szovaget adja vissza. Szoval hova kellne beirnom ezt? -
#18656 Koszi, holnap meglesem ha haza ertem. :) -
#18655 Írj be egy ilyet: console.log(lap) és nézd meg, hogy egyáltalán megvan-e neki. this.id-ben nem vagyok biztos, legalábbis én $(this).attr("id")-vel csinálnám.
Ajax alatt jQuery ajax-ra gondoltam ezt pl könnyen át tudod magadnak alakítani szerintem :) -
#18654 Amikor a pgination.php-n manualisan beirom:
http://oldal.hu/pagination.php?pg=4
ekkor frankon mukodik, a lapozok szama ugy jelenik meg, mint kattintas eseten kellene.
Ajax-ot egy peldat probaltam az sem volt jo, egyebkent tul hosszuak a kodjaik.
jQuery eseten egy sor lenne es az szimpibb... -
#18653 .ajax-szal nem próbáltad még ki ? Illetve lap tuti megkapja az id-t ? -
#18652 Probaltam $_GET vagy $_POST tombbel elkapni a JS lap valtozojat:
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("#lapozo tt:first")
.css({'color' : '#FF0000'})
.css({'border' : 'none'});
$("#content").load("sablon.php?pg=1");
$("#lapozo tt").click(function(){
$("#lapozo tt")
.css({'border':'solid #B2b2b2 1px'})
.css({'color':'#B2b2b2'});
$(this)
.css({'color':'#FF0000'})
.css({'border':'none'});
var lap = this.id;
$("#content").load("sablon.php?pg="+lap);
// igy is probaltam
$("#contents").load("pagination.php?pg="+lap);
// es igy is probaltam
$.post("pagination.php", {pg:lap}, function(data) {
$('#contents').load("pagination.php?pg="+lap);
});
});
});
</script>
MINDHIABA! Ketfele modon is probaltam betolteni az oldalba a valtozot, hogy a PHP megkaphassa de remenytelen. -
#18651 Egy peldanak orulnek, mert az eg adta vilagon mindent kiprobaltam es semmi.
:( -
#18650 Nem lehet lekerni siman, mivel ket PHP van es az elsoben lenne szukseg a lap adatara, de csak a masodik tartalmazza ezt. -
#18649 Igen olvastam jopar forumon, hogy igy kell de az IMG-s, az IFRAME-es es az AJAX-os megoldassal sem tudtam megcsinalni, hogy nem toltodjon ujra az oldal de a valtozo kimentesre keruljon a PHP-ba.
:( -
#18648 Miért nem kéred le simán épp melyik oldalon van ? Az X. oldal generálását is meg kell valahogy oldani PHP-ban, akkor meg ott van egyből. Vagy csak te értetted félre Lyukasbogrács kommentjét. -
#18647 js kód csak akkor fut le amikor a php már lefutott, mindenképp újra kell töltened a lapot hogyha javascriptből értéket akarsz átadni a php kódnak. -
#18646 Nem azzal van a baj, az en verziom is mukodik, nekem a lap js valtozo kellene PHP-ba.
Mondjuk igy:
$lap = <script> var lap = this.id; </script>;
Amikor a kattintasbol megkapja a js lap a szamot, akkor az a PHP-ban is megjelenjen. -
#18645 $("#content").load("sablon.php", {pg:lap});
ez nem működik? -
#18644 Akkor használd a .ajaxot. -
#18643 Ezen mar tul vagyok, nem mukodik. -
#18642 Ha jól látom, akkor külön kell megadni, itt nézd meg.
Ezt próbáld át írni: $("#objectID").load("test.php", { 'choices[]': ["Jon", "Susan"] } ); -
#18641 Hogy adok at egy jQuery valtozot PHP-nak?
lapozo.php:
$("#content").load("sablon.php?pg=" + lap);
Itt a lap valtozot kene kiirnom PHP-ban.
Koszi. -
#18640 Uuupsziii:)
.fomenu, .fomenu:visited, .fomenu:active {
}
.fomenu:hover {
}
-
#18639 Pont nélkül elemnek hiszi nem ? (mint a div,a,p, etc) -
#18638 pontosabban:
fomenu, fomenu:visited, fomenu:active {
}
fomenu:hover {
}
leírás -
gcsomesz #18637 Nagyon köszi! -
karajjj #18636 .fomenu:hover -
#18635 <a href="" class="menu"></a>
CSS:
.menu {} / .menu:hover {}
illetve ez is jó: .menu a {} / .menu a:hover{} -
gcsomesz #18634 Sziasztok
CSS kérdésem lenne.
Van egy főmenüm. Azt szeretném elérni, hogy az "a"-hoz az "a:hover"-hez is mindíg más háttérképet töltsön be. Ezzel nincs is gond, csak azzal, hogy innentől kezdve, minden linkem az oldalon ilyen lesz, pedig ezt nem akarom.
Hogyan tudnám megoldani, hogy csak ezekre a linkekre legyen érvényes a beállításom és a többi linkeket máshogyan tudjam kalibrálni?
Valamit a class-okkal kell esetleg variálni, de nem tudom, hogyan tudom css-ben megadni, hogy mondjuk class="fomenu" linkjeinek hátterét és hover-ét is megadjam...
Bocs, ha nem érthető amit kérdeztem. -
cmsworld #18633 Ezt már próbáltam: "Could not extract any texts." -
#18632 http://www.icanlocalize.com/tools/php_scanner -
cmsworld #18631 Hogyan lehet a .php fájlt .po fájllá konvertálni? -
cmsworld #18630 Egy nyelvi fájlt szeretnék lefordítani, amelynek ilyen a felépítése:
'_aqb_aff_nothing_found' => 'Sorry, nothing found',
Egy olyan szerkesztőt keresnék, amivel sorról sorra a ' ' jelek között tudok lépkedni, kijelölve a köztük lévő szöveget.
Ismer valaki ilyet? -
#18629 Igazából asztali és laptop között kéne, de meglesem a linkeket köszi! -
#18628 egyik hszben van egy ilyen link nem néztem utánna, de ez elvileg szinkornizál is. -
#18627 -a -
#18626 Dump és mehet fel szerora, ha szinkronizálni is kell a többi a fejlesztővel a sémát akkor itt egy link -
#18625 Ha a PHP dolgaimat valami svn repoban tárolom, akkor az adatbázist, át tudom vinni valahogy ? -
karajjj #18624 na erre se gondoltam volna soha :D -
#18623 lol :))