2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Krisztus után a 4. vagy 5. század -
lol XD néger mikulás, megnézném a pápa arcát :D bár amerikában tuti van.
még erre asszem rákeresek, idővonalban is -
ez tuti ez tuti, nemtoom, misén sosem esett le, de valamikor este láttam a tv-ben mózeses fílmet, hogy hogyn vezette az embereket Xd hát lol nem esett le nekik hogy csak ő akar parancsolni? XD tisztára olyan dolgok vannak a 10 parancsolatban amik éppen akkor történtek :D meg hogy odavezette a népet a mitoom mivoltmár Xd na ahol letelepedtek. hát de XD mennyi év alatt bazz, annyi idő alatt 1 vak is talál termőföldet :D humbuk az egész. és itt kanyarodnék vissza. régen az emberek hiszékenyebbek voltak, féltk hogy nepokol, és elhitték 1 erős hangú ember szavát :D képesek voltak éveket vánszorogni, hogy mennybe jussanak :D
a kereszténység csak erre épített mióta létezik, kussolsz és azt cselekszed amit mondok, vagy örökké a pokolban leszel éshát azt még a leghülyébbek is felfogták, hogy örökké kínozák az rossz :D ezért maradt fenn és ezét tartom a legjobb találmánynak :D átvezette az embereket a törvénytelen káoszból 1 összetartozás felé, ahol büntetik a rossz cselekedetet és nem hatóság, hanem 1 olyan valami, ami mindenről tud. és lám bevált, hisz még élünk, nincs (látszólag) akkora káosz. :D
én így fogom fel a kereszténységet :)
-
Mikulás valóban keresztény ünnep. Szent Miklós aki az Észak-Afrikai egyházmegye püspöke volt a szegény gyerekeknek segített azáltal, hogy különböző fajta ajándékokkal próbálta enyhíteni nyomorúságukat. Innen a mikulás eredete. Azt hiszem Kártágó városában tevékenykedet. A vicces a dologban az, hogy ugye a mai mikulást az északis-sarkon élő nagy szakálú ősz öregembernek ábrázóljuk. A szakál stimmel de Szent Mikós északafrikai és 99% valószínűséggel néger volt:) -
juzosch #246 http://index.hu/tudomany/brittudosok/2008/03/05/mozes_be_volt_love/
:D:D
Nekem egyébként se mondja meg, hogy hogy éljek, egy olyasvalaki aki nehéz kőtáblákkal rohangál a hegyen, amikor már rég feltalálták a papírt. -
juzosch #245 Egyetértek. Nem is azt mondtam h az iszlám jobb, csak h vallásként nagyobb. (legalábbis jobban, mint a számok mondják) -
juzosch #244 Hát nézőpont kérdése.
Mindenesetre szép szám ez a 2milliárd, csak értelme nicns rá hivatkozni bármilyen esetben. -
nabumm, akkor csak ettek ittak, akkorisünnep. :D
mikulást is tudod? már akkor az is érdekel :D -
Na hát a muszlimok most kb ott tartanak vallás tekintetében mint annó a kereszténység a 13-14.században. Idő kérdése és nálluk is lesznek reformok. Vallási háború meg ugye már jó ideje folyik a síták és a szuniták között. -
"tessék, megegy jó húzás :D nem a mienk de propagandához jó, hiszen minden gyerek szereti az ajándékokat, hát már kiskortól erre nevelnek. aka McDonalds :D ottis gyerekkortól megy az agymosás :D"
Az igazság az hogy ajándékozni csak a 19 század közepétől kezdtek. Viktória királynő volt az aki bevezette a karácsonyfát az 1850-es évek közepétől illetve hogy megajándékozzák egymást. Az ipari forradalom (és a tömegtermelés) hajnalának kezdete.... -
engem kérdezel? XD én sem értem miért jó, gondolom még régi időkből maradt vissza, hogy kiközösítenek ha nem vagy keresztény. gondolom. de ma már egyre többen lesarják, nem is tudom mi lesz 40-50 év múlva a templomokkal :D még esetleg anyáink eljárnak de annyi. utána ott konganak majd :D
a muszlimoknál tudom hogy fegyelem van, látod ők még elmaradottak.
nemjól fogalmaztam. :D vallás az amit azmond hogy őneki az, ezt el kell fogadni, attól lehet nem hisz benne. keresztények küzöl meg 100 hogy nincs olyan aki a 10 parancsolat szerint él. lehetetlen, az agyat, hormonokat nem lehet befolyássolni. (pl. felebarátod házastársát ne kívánd, meglát 1 jócsajt a psi, már godolatban basnak XD és még fel se fogta mivan :D )
de ez csak a véleményem, mond szerinted mi, hátha tanulok mais valamit :) -
juzosch #239 Annak meg mi értelme van? Sokan rámondják h ők keresztények, ha rákérdeznek, de még bibliát se fogtak az életükbe, az isten szót is csak káromkodásban használják. És ők vannak többségben. És szépen bele vannak számolva a 2 milliárdba. Miért is? lehet egy ilyen adattal bármit is igazolni?
ezzel ellentétben, például a muszlimok jóval komolyabb arányban hithűek.
Amúgy te mit is értesz vallás alatt, ha nem hitet?:D -
innen jött ki:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kereszténység
hithű keresztényből biztos csak töredéke van :D de a lényeg a vallás, nem a hitük :D
pluskas:t
meg karácsonyhoz visszatérve:
tessék, megegy jó húzás :D nem a mienk de propagandához jó, hiszen minden gyerek szereti az ajándékokat, hát már kiskortól erre nevelnek. aka McDonalds :D ottis gyerekkortól megy az agymosás :D -
mivel a maradékban egysincs ekkora gondolom ezért uralkodó, meg amit mondtál is, az európai felfogás XD
a karácsony átvételt énis hallotam valaho, de már nem emlékszem rá, köszi az ismertetőt, esetleg nem tudsz még ilyeneket? :D -
juzosch #236 Kíváncsi vagyok hogy jött ki ez a 2milliárd.
Gondolom úgy, hogy pl: magyarország keresztény állam, az +10millió. Máshogy nem jöhet ki ekkora szám, és akkor már nincs értelme, mert a magyaroknak csak a töredéke hithű keresztény.
Szóval a hithű keresztények száma szerintem inkább max csak 100milliókban mérhető, tekintve a az erősen vallásos országok csekély számát. -
Ok akkor 2 milliárd:) De a többi 4 és fél vagy más vallású vagy nem hisz semmiben.
A karácsonyban számomra az a fura, hogy köze nincs Jézus születéséhez, hiszen az Mitrasz születésének ünnepe volt. Aztán miután a mitrassz valláson felűl kerekedett a kerszténység átvették mint hivatalos ünnepet és azt mondták legyen ez a nap jézus születésének napja.
Viszont az tagadhatatlan tény, hogy ma világfelfogásban az európai felfogás a domináns ami meg ugye a keresztény eszmerendszer "terméke". Ilyen szempontból és szorosan a témánál maradva ezt a mai világfelfogást alapjaiban a kereszténységnek köszönhetjük (hogy ami ma van az jó vagy rossz azt döntse el mindenki saját maga) -
"mintegy 2 milliárd követőjével a legelterjedtebb világvallás"
2005-ben a kereszténység mintegy 2 milliárd követőjével a világ legelterjedtebb vallása. (Összehasonlításul: az iszlám követői 1,3 milliárdnyian, a hinduk mintegy 841 millióan, a nem vallásosak kb. 774 millióan vannak.) A kereszténység számos ágazata közül a katolikusok vannak a legtöbben, 1,1 milliárdnyian. A protestánsok száma a nagyszámú felekezetekben összesen 367 milliónyi, az ortodox egyházakhoz tartozóké pedig 240 millió. Van még kb. 216 milliónyi anglikán és 414 milliónyi független (akik nem tartoznak a főbb egyházakhoz), valamint 32 milliónyian egyik felsorolt csoporthoz sem tartozó egyházak tagjai (Jehova Tanúi, mormonok stb., akik magukat keresztényeknek tartják, de más felekezetek nem ismerik el őket annak).
márha ennyire számoknál tartunk :D
ha csak 1 hatoda lenne akkor is sok, és ahol van ott nem kis létszámú a közösség, mindenki ismeri a székhelyét, mindenhol szerepel. karácsonyt mindenhol ismerik :D (etiópiában lehet nem :P XD )
kínában csak azért nincs, mert ők el voltak csukva :D -
Mihez képest általános? Csak nekünk európaiaknak az. Keleten sokkal kevésbé vagy semennyire. Hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy a 6 és fél milliár emberből úgy valamivel több mint 1 milliárd az aki kereszténynek vallja magát. A többi 5 és félmiliárdnak meg köze nincs a kereszténységhez.
Egyébként meg annyit, hogy boszorkányok meg csodalények nem csak a keresztény országokban léteztek. Keleten és a természeti népeknél is éppúgy megtalálható volt. Ez az emberi természetet mutatja. Olyan ez mint az ufó:) -
most is vannak, de mostaniból 1ből sem lesz világméretű elfogadott ás szinte álltalános vallás.
régen meg minden második nap csoda volt meg boszorkányok, meg tengeeri szörnyek :D
-
"mivel régen hiszékenyek voltak, mert tudatlanok, ezért bármit bezettek"
Ja ma már nincsenek hiszékeny emberek. Nézd meg mennyi szekte van a világon. Tele van hiszékeny lelkileg sérűlt emberekkel. -
szerintem az eddigi legzseniálisabb találmány, a legjobb ötlet a világon!
mivel régen hiszékenyek voltak, mert tudatlanok, ezért bármit bezettek :D
és ezért ezzel a törvénytelen időkben is volt 1 egységes rend, nameg nem unatkoztak az emberek :D -
patiang #229 Mária volt a kiválasztott. Mostani rebellis vatikáni teológusok kutatása szerint, Mária mielőtt megismerte volna Józsefet egy szerájban dolgozott /bármiféle hátsógondolat nélkül /. Tudjátok nekem tetszik, hogy vannak papok, akik mernek kérdezni.
Biztos láttátok Gibson filmjét /Passio/. Hát az az egész megcsúfolása volt. A film az utolsó vágásig kitűnően ábrázolta Jézus testi / néha lelki / szenvedését. De az utolsó snittben amikor Krisztus épen, egészségesen / csak épp lukas tenyérrel / kisétált a képből, az egész megcsúfolása volt. Jézus szenvedése NEM testi, hanem lelki volt. Az emberiség bűne volt az igazi kereszt.
Egyébként az időben a keresztrefeszítés "elfogadott" büntetési mód volt. Kb. 50 000 zsidóval tették ezt. Kérdezem a karóbahúzás mennyivel humánusabb. Ártatlan emberek ezrei szenvedtek a cölöp tetején napokig mire kiszenvedtek. Kutatások szerint a kereszt alsó fele már a helyszínen volt. Jézusnak "csak" a T betű felső szárát kellett cipelni. A kereszt mint fogalom, csak később alakult ki.
Még csak annyit, hogy kíváncsi lennék Krisztus véleményére, hogy mit tettünk az Ő gondolataival !! -
patiang #228 Jézusnak nem a teste a "lényeg". Isten mivel mindig és mindenhol ott van, az emberek előtt csak így tudott megjelenni. Krisztus csak egy lehet, de Jézus millió. -
patiang #227 NE haragudj! DE figyelmesebben tanulmányozd a Bibliát, és a Koránt. Bocs!! -
feketeribizli #226 Tehát a ZSidók hiszik Hogy van Isten és a keresztény is meg a muszlimé is a hit, de a 3 vallást nem lehet keverni, hisz egyikben Jézus, másikon Allaht vélik látni, de elsőre senki sem látja, akkor, csak Jézus lehet az, hiszEN ő magáról állitja, hogy Isten, mig ALLAHT, csak a nép tette Istenné. -
feketeribizli #225 A muszlimé AZ iSTEN, de Allaht hiszik! -
feketeribizli #224 Próféta csak Jézus, de előző élete Isten? -
feketeribizli #223 A zsidók NEM HISZIK, HOGY jÉZUS Isten. -
Varadium #222 bocsi de nem neked szól hanem kesky-nek -
feketeribizli #221 Jézus Isten, de ember amikor megszüli Mária! -
Varadium #220 nos a bibliát amikor összealitották a papi-hatalmasságok határoztak és döntöttek hogy mi kerúljön a bibliába sokmindent kihagytak belőle. -
tattooed #219 ezen a filmen/eszmefuttatásokon én beszartam. -
"nagycsöcsű csajok nem potyognak csakúgy az égbű?" -
Az a film meg nagyon-nagyon jó. :) -
Mert Isten nő, a kimaradt apostol pedig egy néger.
De nem rossz itt semmi, én nem akarlak kijavítani, én sem vagyok teológus, csak összevetettem az ismereteim a tiéddel, és nevettem egyet a különbözőségen. :-) -
"Ó ne ó ne... sohase higgyetek a szemeteknek." :-) -
fonak #214 Biztos a tanár is olvasta a Da Vinci kódot, ennyi. :) -
keshy #213 fejezd már be :D most mit tegyek, ha ÓRÁN, TANÍTÁSI ÓRÁN mondanak nekem ilyet? nemhogy segítenél, s elmagyaráznád, hogy mi a rossz (egyébként már tudom :P), ahelyett itt játszod magad...gg... -
Ehh.. Da Vinci kód? :D:D:D
Írjatok még, nagyon szeretek nevetni. :-) -
Raszkolnyikov #211 Te ezt honnan veszed? (több Biblia stb.)
és akkor most mi is a baj avval, amit írtam?