2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • The Garrett
    Jah és eszembe jutott egy érdekes dolog amit a nagy realista gondolkodók fogalmaztak meg a kereszténységről: (szal ne engem fikázzatok majd érte)
    Az élet nem más mint nyers erőszakos hatalomra törő AKARAT.
    Az egyház a tanításaiban elnyomja az alapvető emberi ösztönöket a Ne ölj, ne paráználkodj stb.. tanításokkal.) Mert hogy ugye ezzel az alapvető emberi ösztönöket, vágyakat tiltják meg. a Keresztény erkölcs a lemondásra tanít, nem az életre. => a Keresztény vallás élettelen vallás, a modern világra nem értelmezhetők a tanításaik, mert megváltoztak az emberek életfeltételei stb stb. (magyarul más az élet mint mikor a kereszténységet kitalálták, ezért nem kéne az ilyen szokásokhoz ragaszkodni, helyette saját magunknak kell erkölcsi törvényeket szabnunk.
  • Lteebee
    A paráznaságon kívül az összes bűn viszonylag könnyen kerülhető.

Tehát ha már a dugás nem megy, megtér az ember.
    Különösebb erőfeszítésébe nem kerül és ki tudja, lehet, hogy a mennyországba jut(ha van).
    Csak nyerhet.
  • Frank99
    semmire...
  • Hustler_hu
    Egy dugohuzoba kerult gepen nincsennek ateistak :)
    Amugy is semmi ertelme a topicknak sztem. aki "modern" az azthiszi hogy attol az hogy ateista , de mindenki megtalalja a lelki egyensulyat valahol , van aki a penzben ... Amugy ahogy oregszel ugy kezdesz megterni jobban es jobban , rajossz dolgokra ...
  • Lteebee
    Az egyházaknál nagyobb pénzgyárak még nem létesültek.
  • Randal
    Csak azut nagyon sokan elfelejtették, hogy mi már annak előtte is hittünk Istenben.
    Lásd: Wass Albert könyvek
  • Randal
    Hú, nem olvastam végig az egészet,de pár dolgot írok ide:

olvassátok el ezt:
    Harrison Fawcett: A Katedrális legendája
    Harrison Fawcett: A Katedrális harcosai

vita szempontjából érdekes könyv:)))

Másik egy vicc:

Egy fickó lekerül apokolba, előre retteg, hogy mi lesz vele...
    Mikor megérkezik lát egy tengerpartot, ahol emberek és ördögök együtt napoznak és mindenki koktélt iszik.
    ámulva sétálgat, amikor meglát egy sziklafalat és elindul felé.
    Ahogy közeledik, emberek ordítását és sikítását hallja.
    Mikor odaér látja, hogy egy repedés van a falon, benéz rajta, s mit lát?
    Forró kemencéknél az ördögök embereket kínoznak, emberünk nagyon megijed, de megkérdezi az egyik közelben lévő ördögöt, hogy kik azok az emberek ott és miért kínozzák őket, mire az örödög:
    -Ja,azok! Ááá, azok ott keresztények, ők így szeretik.

• mikike
    na de komolyan mondom ez egy baromság

ennyi erővel azt is kérdezhetnénk:

na mire mentek a dinoszauruszok? na?
  • mikike
    mire megyünk ilyen topicokkal?
  • Pheel
    Éppen ez a különbség! Lelkiismeret van, de nem azért érzem magam szarul, ha rosszat csináltam, mert az Isten látta, nem mástól félek, hanem nekem magamnak nem jó érzés. Ebben az értelemben a vallás az óvoda, Isten az óvónéni, akihez lehet járni panaszkodni, de ha te csinálsz rosszat, akkor meg nem mersz a szeme elé kerülni, csak ha már gyóntál ("megbántad").
  • [HUN]PAStheLoD
    cool.
  • [HUN]PAStheLoD
    és az illegal cd copy stb... ezt még nem tudom de valahogy csak visszaszolgáltatom majd.
  • [HUN]PAStheLoD
    ha elkövetek egy bűnt. ugye felindultság az emberi érzelmek atompowerje miatt akkor szépen megbánom magamnak és teszek valamit miatta pl. bevertem egy csávó képét akkor segítek neki pl. a háziját megcsinálni stb.. nem pedig templom=>persely,200 miatyánk=>elfelejtve
  • [Walaki]D`Lair
    najó kismértékben sem:)))
  • [Walaki]D`Lair
    Mit érdekel? Olyan bűnt úgyse követnék el, ami törvényt sért...(nagymértékben :)))) Ha meg van isten egyáltalán (nincs) akkor meg bekaphatja...szarok rá mit gondol...
  • Pheel
    Pl a református egyháznál nincs gyónás, szóval ott még ahhoz sem kell...
  • The Garrett
    Az életben ez nem így van. HA teszel valamit pl lopsz a boltban. Magarázhatod a bizt. őrnek hogy de majd meggyónom és el van felejtve...
  • [Walaki]D`Lair
    Ja...csak nem ilyen látványosan...
  • [HUN]PAStheLoD
    arre van a fórum :) amúgy vszleg mi ráérünk elolvasni is
  • K.András
    Bingo.
  • The Garrett
    reinkarnációról van egy jó topic keressétek meg :)
  • [Walaki]D`Lair
    nem, ilyesmiket nem gondolok...de kurva hosszú lenne leírni a véleményem erről..
  • [HUN]PAStheLoD
    a "ne ölj" nem igazán teljesül mostanság (keresztesháborúban meg főleg.és azt teljesen a kereszténység szlogennel nyomatták)
  • The Garrett
    de az egyénen kudarca mögött valahol ottvan a vallás féleértelmezése.
    Nem azokra az alapvető tanokra gondoltam hogy ne ölj, ne lopj, hanem a kicsit fanatikusabbakra. DE igazad van.
  • [Walaki]D`Lair
    Amúgy útálom, ha jönnek és tukmálják az agyamba a baromságaikat...
  • [HUN]PAStheLoD
    humm és azon kívül ? :DD
    hiszed hogy mostani életed kihat a következőre ? vagy nem lesz következő? vagy ha a lélek u.a. akkor mért nem emléxem ?
  • The Garrett
    és a muzulmánok? az afgánok? szumma: az arab világ ban is csak a vallási fanatikusok balhéznak. Az egyszerű arab aki a korán szerint él, annak esze ágában sincs háborúzni. Az ő vallásuk is alapvetően a békén és az élet tiszteletén alapul.
    DEhát ugye ott is vannak olyanok mint a keresztények között voltak anno, akik a saját céljaikra használják fel más emberek hiszékenységét.
  • Pheel
    Én csak ilyen keresztényeket ismerek...
  • K.András
    Igazad van, de mégsincsen igazad.
    "A kereszténység eszméi akkor vallottak kudarcot, amikor rájöttek hogy mennyire hiszékeny az ember, és mindeféle vallásokkal/babonákkal el lehet téríteni az embert a józan ész utjáról."
    Soha nem fognak kudarcot vallani az eszméi, hiszen ne ölj,ne lopj stb ezeket nem elhinni kell hanem gyakorolni, és nem mondhatod erre azt hogy le akarna tériteni a jozan ész utjárol(mert akkor mi a jozan ut?),és ha valaki ezeket nem gyakorolja az nem az egyház, hanem az egyén kudarca...
  • Pheel
    Reinkarnáció? Hmm, miért ne? Elvégre egyszer élünk!
  • The Garrett
    Szerintem addig jó míg az ember a saját vallását követi. Ezt Coine tól hallottam csak kicsit más szavakkal, és ráébredtem hogy nagyonis igaza van.

Ismerek olyan ember aki buzgó keresztény, templomba jár, de amint kilép a templomból, egy mocskos szar alak. // hogy így fejezzem ki//.
    Abban a hitben él, hogy .. hát megbántok valakit, sebaj majd meggyónom és el van felejtve.
    EZ nem így megy az életben.
  • [Walaki]D`Lair
    Reinkarnáció powah
  • [HUN]PAStheLoD
    és a muzulmánok? az afgánok? azok is a vallás miatt/ért/helyett balhéznak.

másik kérdés: a reinkarnációval hogy álltok?
  • The Garrett
    hát ja. Ezért mondják hogy mindennek 2 oldala van.
  • Pheel
    Arra ott a skizofréniám
  • [HUN]PAStheLoD
    és az segít? lehet. de akkor inkább 1 óra templom helyett a haverokkal SoF 2 zök a neten :)
  • Pheel
    Kicsit arra emlékeztet az egész, mint hogy a kínaiak már régen ismerték a puskaport, de csak tűzijátékot gyártottak belőle, aztán a csúnya európaiak meg lőfegyvereket és lelőtték a szerencsétlen kínaiakat...

De ne menjünk ennyire vissza. Elég ha csak Marie Curie-re gondolunk. Ő sem Hirosima miatt kutatta az atommagot...
  • [HUN]PAStheLoD
    az #36 de nem sértettél meg. csak ha érveket hozol fel akkor is meghallgatlak (neg ha nem akkor is) de nem kell csúnyán beszélni. Peace. ahogy te gondolod.
  • The Garrett
    hogy a sok "egyház (itt egy -i kimaradt :) )" és a hozzá hű
  • Pheel
    Számomra mindkettőből az jön le, hogy magadnak kell megvédened a segged, mert senki más nem fog segíteni. Hát evvan. :)