51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • ShaiHulud
    "6 77 Unsafe pit entrance Held for 30 seconds " nah mot akkor 12 sec?:) bar en itt megcsusza miat perdultem a pitutcaba:) koscog atlanta:)

szabalyokrol szot ejtve ott a link amit bepasteztam azt nezzetek meg inkabb es mindenki szurje le a ra vonatkozo reszeket...
  • CodeRed
    SZABÁLYOK
  • CodeRed
    NINCS ELINDULÁS SÁRGA ZÁSZLÓNÁL, KIVÉVE A FELVEZETŐ KOCSIT.
    Ha a sárga zászlót teszik érvényessé, a felvezető kocsi vezetésévela kocsiknak vissza kell térniük a start/cél pozicióba.
    Csak a felvezető kocsi keresztezheti a start/cél vonalat,minden egyéb autó csak lelassulva haladhat.Ha egy kocsi túl
    lassan halad azt kizárhatják.A spotter majd mondja mit kell csinálni

NINCS GYORSHJTÁS A BOXUTCÁBAN
    15mp büntetés jár (nincs fekete zászló), ha gyorsan hajtasz a boxutcában.Ha kivelé teszed ugyanezt akkor fekete
    zászlóval jelzett stop/go büntetés jár.

PONTOSAN KELL VISSZATÉRNI, HA ELHAGYTAD A BOX-OT

ÓVATOSAN KELL BEHAJTANOD A BOXUTCÁBA.
    A füves részeket átvágni tilos.PL:.a Homesteadi-i pályán a boxutcába vezető utat kell használni
    Indianapolisban nem.Ha Watkins Glenben megállás nélkül mész át a "belső hurkon" akkor
    az szabályszegés.Büntetés: stop and go

A VERSENY INDÍTÁSAKOR ÉS UJRAINDÍTÁSAKOR NEM ELŐZHETED MEG AZ ELSŐT A START/CÉL VONALNÁL.
    Van egy bizonyos követési távolság, ami megvéd az ebből adódó balesetektől.Ha a kocsid
    túl lassú abban az esetben kizárhatnak.

NEM MEHET AZ AUTÓD UGYANAZON A VONALON A START/CÉL VONAL ELŐTT.
    Ha az autód túl lassan halad, a szabályok szerint kizárhatnak.A spotter mondani
    fogja mit csinálj.

CSAK A MEGHATÁROZOTT KÖRÖKBEN MEHETSZ A BOXUTCÁBA.
    Csak az első autó mehet ki abban a körben amikor a box megnyílik.Az összes többinek
    várnia kell a következő körig.Ha bezárt boxba mész kizárhatnak.

BEHAJTÁS A BOXUTCÁBA ROSSZ HELYEN
    Eredménye 12mp büntetés

NEM IGAZODHATSZ A FEKETE ZÁSZLÓHOZ ÚJRAINDÍTÁSKOR
    figyelmen kívül hagyhatod a fekete zászlót, ha a zöld érvényes(persze csak ha autódrendben van)
  • ShaiHulud
    mert az a wingman a sima nem a GP a GP mar butitott:) gondolom akkor neked a GP van:)
  • ibronk
    Szar hangja van és szétszedtem de semmi érdekeset nem találtam benne, ugyhogy szar hangja is fog maradni.
    Amugy azt olvastam valahol hogy ebben a kormányban valami huzalos technologiával oldják meg az FFB-t, és ezért hüdefinom, precis mozgásokat is tud. Na most szétszedve 2 fogaskerék viszi a motortol a kormány tengelyére az erőt, de kábel sehol...
  • ShaiHulud
    pocono volt!! :)
  • ShaiHulud
    nem pocono volt ? vagy darlington?
  • Toya
    Na a másik főszerelő ;-)
  • Toya
    Igazából lehet, hogy nem atlantában.
    Mivel nem megy a Nascar Racers nem tudom megmondani pontosan melyik pályán történt.
  • ibronk
    Melyik Atlantában?
  • ibronk
    Nekem a wingmanemre a belsejében lévő panel sarkára van ráírva hogy Rev A
  • ShaiHulud
    tehat a lenyeg hogy nem kell kapkodni :) max az ucso 5 korben :)
  • ShaiHulud
    A spotterrol: http://www.athlonxp.com/Nascar/modules.php?op=modload&name=Diner_Wrapper&file=index&req=ShowFile&file_wrap=html/rules.html

"DO NOT trust your spotter. Ray Charles would be a better choice for spotter. Utilize your mirror before you complete your pass. " igaz ez az elozesnel valo visszasorolasra vonatkozik, de az elso mondat akkor is minden esetben helytallo.

na de ugyanitt van egy ilyen is :

"Be patient, you don’t win the race on the first lap and can’t win if you are wrecked out. DNF’s are your biggest enemy.

Plan your passes wisely; long races afford plenty of time to make a pass without sacrificing one or more cars. Reckless or unsafe driving will be penalized." no comment...

• ShaiHulud
    :] ok de azert jobb lenen ah tutira a RevBt veszem es nem egy RevBs cds RevAst :) tudod en mar nem bizom ebben a kapitalizmusban sem :)
  • Toya
    Ha szóltak volna a boxból, hogy autó mellettem akkor egyértelműen nem húzódtam volna arra az ívre amin az előző 20-25 körben is autóztam.
    Annyira nem volt ott, hogy még csak a csapattól sem jött semmi infó, hogy autó van mellettem.
    Mode-nak nem kellett volna fékeznie elég lett volna a gázt elengedni egy fél pillanatra.

Igazából ami ezután történt az meggondolatlanság volt részemről és elnézést kérek mindenkitől akinek a versenyét veszélyeztettem (HaZso, PuMy, stb...).
    Mentségemre szóljon, hogy majdnem minden versenyen ez történik kettőnk között és a viták azzal záródnak, hogy "nem hagytál helyet".
    Atlantában a verseny vége előtt két körrel az első helyemet veszetettem el hasonló módon.
  • Toya
    Ne aggódj Mozso majd ellát jótanácsokkal, mert szerintem hazánkban ő ért legjobban a Momo kormányok szereléséhez.
    Én is az általa leírt instrukciók alapján javítottam meg a sajátomat és jól is sikerült :-)
  • ShaiHulud
    nah szal akkor csak igy ? ehh az nem jo mert ugye nem a cd a lenyeg hanem a kormany...tehat egy revAs kormany melle beraknak egy RevBs cdt attol a kormany meg revAs :)szal ezert kerdem hogy a kormanyon hol van feltuntetve? mert azert csak felvan:)
  • mozso
    A dobozban levo CD-n ...... :-)
  • ShaiHulud
    OFF: megtudjatok nekem mondani hogy a momo Racingnal hol van feltuntetve az hogy RevA -s vagy RevB-s vagy hogy mibol veszem eszre...nem szeretnem hogy megprobaljanak atbaszni a boltban :]
  • Marki..
    Üdv mindenki!

Készülget a 2003-as Ferrari skinje, hála Jaceknak és Freaknek. Még pár finomítás, aztán küldöm Alexnak az oldalra hogy le lehessen tölteni.

• bekkeratis
    Visszaneztem az esetet, es szerintem iskolapeldaja annak amikor a hatul halado keptelen kivarni a megfelelo alkalmat. Az ilyen vezetesnek elobb-utobb mindig baleset a vege.

Toya az iven haladt, ennyi. Tok mindegy hogy be tudta-e tolni az autoja orrat Mode, nem valtoztat semmin. Ha az egyenesben melled er valaki akkor ugy valasztod meg az ivet hogy elferjen, de ha mar egyszer elkezdesz kanyarodni es tartod az ivet akkor onnantol kezdve legfeljebb kivulrol probalhat valaki elozni.

Valaki kerdezte hogy a szabalyok hol vannak magyarul leirva. En megprobaltam osszefoglalni minden lenyeges tudnivalot szerdan, remelem hamarosan elerheto lesz. Volt benne szo a sarga zaszlo alatti vezetesrol is.
  • Petya777
    Egyébként megnézve a replayt tényleg semmi elfogultság nélkül nem érzem hibásnak Mode-t. Nem mondom, hogy Toya hibája volt, de Modeé semmiképp. Ő csak tartotta az ívet. ÉS iylenkor, általán az elől haladó ki szokta engedni a kocsit a külső ívre, nem pedig ráhúzni...

A törlesztésnél meg kiderült, hogy ki mennyire érett!

Petya
  • Petya777
    HÁT IGEN, A SPRTSZERŰSÉG ÉS A MODOR NAGY ELŐLJÁRÓJA, AKI TUDJA MI AZ AUTÓVERSENY! Hallom volt anyázás is, ami nem divat ám...
  • ShaiHulud
    mondjuk a vegen ez a sok "volna"...nah igen igy utolag konnyu okoskodnom :( de csak analizaltam a helyzetet:)
  • ShaiHulud
    Nah egy par replayecske,kommenttel:

1. Kicsit besokkaltam a kanyarban hideg gumikkal...fal elkerulve...csak kicsit overcorrect es becsuszas Alex ele :( [sorry][ha megnezitek Rear Chasebol akkor latszik a kormany mozdulat..balra tekerem de jobbra megy a lendulet miatt..szal nem direkt mentem eled Alex:)]

Besokk

2.Freak kanyarivrol kijovet megcsuszik...keresztbe all...Alex lehetetlen helyzetben...Freak elrepul,fejre all...en meg kicsit óvatlanul ippeg elkerulom Alexet, de Freak kikerulesebe "beletort a motorhaztetom"

Freak_Alex_Shai

3.Mode es Toya galiba! Egy SZUBJEKTIV velemeny errol az esetrol...Elfogultsag nelkul vizsgaltam az esetet!:
    -eloszor megneztem Mode cockpitjebol az esetet, lathato hogy Toya elozni probalja Ateszt de belso iven maradasahoz kisse lassabban tud haladni a megszokottol, Mode lathatoan gyorsabban jon ki az ivrol es kihasznalva Toya pillanatnyi lassubsagat, beszur balrol, de egy ujabb kanyar kozeleg...Mode az idealis ivtol kicsit balra halad mivel jobbra Toyat varja...de ekkor ugy tunik Toya bezarja a kaput csak mar keson mert Mode autojanak az orra mar Toya autojanak segge mellett van. [lassitott lejatszas ajanlott!]
    -masodjara megneztem Toya cockpitjebol is... Atesz elozesi kiserlete...belso iven maradas...kisebb sebesseg a "megszokottol"...ez mind megegyezik a Mode cocpitjebol latottal...Toya visszapillantojabol jol lathato, hogy Mode gyorsabb es hogy balrol probalkozik, ennek ellenere Toya az idealis iven probalja bevenni a kanyarivet...csak nem szamitott arra, hogy Mode autojanak orra mar utban van...Gondolom Toya arra szamitott, hogy Mode majd fekre lep, de nem igy lett...

Nos ez csak az en velemenyem errol az esetrol, megneztem sokszor utana meg minden kamera-allasbol HaZso cockpitjebol...es mindig igy lattam a dolgot... Nos osszegezve: Toya is hibas es Mode is hibas.Toya azert mert bezarta a kaput a gyorsabb Mode elott,Mode azert, mert Toya lelassulasan verszemet kapva meggondolatlanul belement egy elozesi kiserletbe...[megjegyzes : Mode helyeben lettem volna en is megprobaltam volna!Toya helyeben pedig szabadon hagytam volna a belso ivet, mivel erzekelheto volt az Atesz elozesenel tortent lelassulas es Mode gyorsabbsaga.] nah ebbol latszik hogy ha nagyon valasztani kene hogy ki kovette el a kisebb hibat akkor en Modet mondanam... ISMETLEM csak sajat velemeny...nem feltetlenul helytallo...nah ennyi..

Mode_Vs_Toya
  • Toya
    Igazából addig is egy kör hátrányban voltak, mivel a PC mögé beszorultak és az élmezőny utólérte őket.
    Így az újraindításnál azonnal le is lettek volna körözve (így járt Met is).
  • Toya
    Nem, ekkor már megvolt nekik a hátrány.
  • ShaiHulud
    Egeszen veletlenul nem ettol volt a -1 lap!! ?? szal a helyzet: Freak es Alex , Toya elott alltak a yellowflages korben, de amikor Alex es Freak kialltak a pitbe, Toya megelozte oket meg pont a celvonal elott...es igy valtak abban a korben lekorozottekke...mert ha kiall valaki pitbe akkor mar lehet tovabb mennie annak aki a pitbe kiallo mogott haladt...nem tudom ertheto-e ?:)

• ShaiHulud
    okok ,emlexem mar a szerverfejlesztes hir-re :)
  • Met
    Nekem is megvan a full.
  • Toya
    PuMy most szólt, hogy nem mentette le de Alex is feltudja rakni ha akarja.
  • Toya
    Mondjuk PuMy felrakhatja ha neki megvan.
  • Toya
    A replayt egyenlőre senki nem tölti fel, mert a HSW.hu egy napra nem lesz elérhető.
    Elméletileg holnap este indul majd vissza a szerver miután szombat reggel leáll.
  • ShaiHulud
    replayt akkor most kitolti fel? mer ugye toya kilepett joval a vege elott...
  • Met
    Nem áll szándékomban megsértődni:DD
  • Met
    Nálam az is csodaszámba megy, hogy végig tudok menni:D
  • PuMy
    Ne erts felre Met, nem sertegetni akarlak.
  • Met
    A PC-vel csak annyi, hogy egyszer megelőztem és büntit kaptam. Ja és tök jól bele lehet menni:D
  • FREAK
    ja, lemaradt, hogy úgy is lett vége

első voltam már én is párszor, de nem sokáig :D
  • Alexease
    Az elozo versenyen en is voltam elso:)) De aztan baleset, defekt es kaosz:))))