9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Pedig elég rég óta olvasom a fórumot, az lehet, hogy nincs olyan sok hozzászólásom, de olvasgatni mindig szoktam.. Na mindegy:) Látom az új aláírásod, szegény Jason:)))) -
Ramza #821 Beírtad a google-be, hogy hálóköntös + fehér szőrös szörny, és kiadta? :DDDD -
Ramza #820 :D
Igen, de ez egyébként tényleg nem volt a titok, ma délig az aláírásunk is majdnem egyezett :) -
HAH! MEGVAN!
THE UNNAMABLE (1988)
Most készül a remake! Naggyon nagy film lesz a TRAILERalapján
-
:))Oké, mostmár ezt is tudom! Hiába, minden nap tanul az ember valami új dolgot:) -
Biza! :D
Ramza munka, Darkó Ferkó otthon. -
Hűű én levagyok maradva.. Ramza= Darkó Ferkó? -
Péntekek: aláírom, hogy a történet szinte mindig ugyanaz, de ennek ellenére szeretem, és nagyon birom a Jason "stílusát":)) Ahogy teljesen némán a hokimaszkjában egy marha nagy késsel (nevezzük húsvágónak:)) rohangál:) és amikor beledöfnek vmit, mégcsak megse nyikkan, fel sem nyög, én nagyon birom:)) Így gondolom ebből kiderül, hogy én a Jasonnak drukkoltam(ha lehet így mondani) a Freddy vs Jason-ban. úgy tudom, hogy nagyon sokan lehúzták a Péntek 10-ik részét is a Jason X-et, pedig szerintem nem rossz az sem.
Rém Álom sorozat: Szerintem az első része a legjobb, a többi is végül is már ugyanarra a sémára épül, ettől függetlenül ezek is bejönnek, a Freddy se kutya az biztos:)
Hellraiser: nos én ebből csak egy részt láttam (meg nem mondom melyiket) de nekem nem tetszett, nem is néztem végig..lehet, hogy öreg hiba...:) -
#805! -
ok, várjuk:) -
Esküszöm, hogy a petróleumlámpás figuráról csak az Alone in the Dark jut eszembe, semmi filmes kép nem rémlik. -
Nagy karmai voltak:) Ja és a faszin volt hálóköntös is! -
:D
Sajnos én is csak ezt tudom mondani.
Estleg valami személyleírás a szörnyről? -
Ramza #809 Sajnos fingom nincs :)
De a szöveg (egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy letépik a karját) bejött :D -
Láttam régen egy horror filmet aminek kéne a címe de csak 1 jelenet maradt meg.
De bízom benne hogy a szakértő urak tudnak segíteni:D
Jelenet:
Hálósapkás faszi petróleum lámpával mászkál a szobában. Egyszer csak arra lesz figyelmes hogy valami nagy fehér szőrüs monszta letépi a karját.... ENNYI :D
Ez volt az első horror élményem szal ujra meg akarom nézni:) -
Ramza #807 Ha ennyire tetszik, akkor lehet, hogy aláírást csinálok belőle :) -
"Jason buta nagydarab gyúrós macsó, ezzel szemben Freddy kifinomult, intelligens jellem :D"
Ezen beszartam.
[BESZART] -
Ramza #805 Na akkor.
Péntek 13 sorozat - igazság szerint iszonyatosan üres történet a legtöbb, ha megerőltetem magamat, akkor még a slasher-műfajban is találok egy csomó jobbat, ez alapján tehát nem igazán kellene lelkesednem érte. De mégsem tudom utálni. Az első két rész első horrorélményeim között volt 10 éves korom táján, és az ilyen élmények mély nyomot hagynak, az ember sokkal kevésbé szívesen ejti ki a száján még ma is a gagyi szót :) (amit pedig érdemelne). Szóval szeretem őket, nem tagadom. De ugyanakkor tudom értékén kezelni őket, és így kijelenthetem, hogy színvonalas epizód kevés van. Általában az elsőt és a harmadikat szokták kiemelni, szerintem az sem sokkal jobb a többinél. Vannak viszont kiemelkedően rossz részek, ezek pedig: 5, 8 -> na ezeket érdemes kihagyni, egyszerűen viccnek sem mennek el, tragédia mindkettő.
Nightmare - anyatejjel szívtam magamba a horrorokat és azt hiszem kijelenthetem, hogy életemben talán csak ennek a filmnek az első része után féltem (na jó, kurva fiatal voltam, megérthető. Félni a Lynch filmek egy részétől szoktam, de azoktól ma is - DL horror nélkül is képes terrorizálni engemet). Szóval Nightmare. Szintén szeretem, de igazán csak az első részt. Szerintem zseniális az alapötlet és a megvalósítás is, nagyon rendben van. A második rész katasztrófa, a harmadik közepes. És ez igaz az egész sorozatra - a páratlan részek jobbak, a páros számúak gyengék nagyon. A hetedik rész az egyetlen, amit csak egyszer láttam, akkor is moziban, és emiatt nem nagyon emlékszem, de mindenesetre kicsit kilóg a sorozatból - érdekes inkább, mintsem túl jó, de franc se tudja, meg kellene nézni megint. És még egy apróság: a többséggel ellentétben és Freddyvel szimpatizáltam a Freddy vs. Jasonben :) Jason buta nagydarab gyúrós macsó, ezzel szemben Freddy kifinomult, intelligens jellem :D
Végül Hellraiser. Clive Barker egy kisisten. Ezt most Hellraisertől függetlenül is mondom, sajnos nagyon kevés könyve jelent meg magyarul, azok sem mind a legjobbak közül valók (tipikus...), de hátha egyszer... Nagyon beteg világokat képes építeni, ha egyszer Tim Burton-nel készítene egy filmet, akkor megtanulnám az önszopást, kerül amibe kerül, két beteg istenség csodája lenne az.
A filmek? Az első két rész alap, pedig azok nem is gyerekkori élmények :) Nagyon kevesen képesek a misztikumot a horrorral jól vegyíteni, de ebben a két részben szerintem ez nagyon rendben volt. A harmadik rész átmenet, még nem annyira gáz, de már előre mutat afelé, hogy miért jön minden rész csak videókazettán az ötödiktől... Ami állítólag nagyon jó a loál negyedik után, sajnos ez eddig kimaradt.
Összegzés: általában az egyedi, önmagában álló horrorok közül kerülnek ki a színvonalas kedvencek, de a sorozatok között szerintem rendben vannak ezek, bár úgy tűnik, hogy sorozatban is képtelenek minden részt jóra megcsinálni (kivétel: Romero Dead trilógiája, mondjuk az itt-ott már-már művészi, annyira jó alkotás, és ott a párbeszédek is korrektül meg vannak írva, de hát nem véletlenül a legnagyobb horror-sorozat, ami valaha készült).
Nem olvasom vissza, biztos írtam baromságokat és magyartalan mondatokat. -
Várom! -
Holnap ha összejön, írok egy hosszabbat mindenről (F13, Nightmare, Hellraiser), mert a horror témát életben kell tartani mindenáron! :D -
Hát basszus... Az első 50 perccel semmi gond nem volt. Aztán Pinhead kikelt magából, nagyon sajnálomm, hogy elcseszték az alakját, ez a bénán keménykedős figura nem áll jól neki. :( És a hangja sem a régi. :/
Az új haverjai meg tényleg loálok. :/
Az 1, 2-höz képest nagyon nagy a visszaesés. -
Én láttam, nekem bejön:) Ha már itt tartunk mit gondoltok a Péntek 13 -akról (10 rész) ill a Rém álom az Elm utcában (7 rész) sorozatról? Szeretitek őket, vagy nem, melyiket jobban, melyik a kedvenc rész stb stb:) Persze a Freddy vs Jason-ról is kiváncsi vagyok a véleményekre akik még nem mondták. -
Ramza #800 Az a gáz, hogy én megakadtam az ötödiknél, és nem akar lejjebb jönni :( (beállt kb. 600 megára, nem is kellene már sok) -
Ramza #799 6
A 7 és a 8 most készül, idén ill. jövőre jönnek ki, csak videóra természetesen. -
Hűha! Ez már most döfi! :D
Eldöntöttem, hogy minda8 (?) részt beszerzem, és meg is nézem jól! -
Ramza #797 Úgy cenobitákra leszszüksége Pinheadnek.
Na rajtuk fogsz sírni vagy nevetni :D -
Erre hamarosan fény derül. :D -
Ramza #795 A végén (utolsó 20 perc) vagy sírni fogsz vagy nevetni.
Nálam mindig mást hoz elő. -
Még mindig csak 39 percnél tartok a Hellraiser III-ban, de eddig bejövős. -
Ramza #793 Szerintem többször vot itt téma, olvassatok vissza. -
A Freddy vs. Jason jó? Eddig mindenkitől az ellenkezőjét hallottam. Lehet hogy most már nekem is meg kéne néznem :D -
Augustus Gigo #791 Én láttam, nagyon bejövös volt és a zenéje is remek:D Jól meg van írva a sztori, folytatáshoz méltó. -
Látta már valaki a Freddy vs Jason-t. Ha szerencsém van holnap meglesz:) -
mochee #789 Nálam 10/10. Ezen a sorozaton röhögtem eddig a legjobban, kivétel nélkül mindegyiket élveztem. Nálam abszolút első a vígjátékoktekintetében a sor. A harmadik rész sem rosszabb az első kettőnél egy cseppet sem. -
Augustus Gigo #788 Scary Movie 3mat ltta már vki? most szdem lefel, tom hogy nem horror, de iylesmi témájú, trailere jó volt -
Huhh, régen írtam róla a filmes topikban, már magam sem emlékszem mit :)
Ha jól emlékszem 5-6 pontot nyomtam rá, és az volt a legnagyobb bajom, hogy a készítők nem teljesen tudták, hogy milyen típusú filmet akartak készíteni.
A hangulata tetszett amúgy. -
mochee #786 Láttam már a filmet, csak véleményre voltam kiváncsi, mert nekem nagyon bejött. -
Ezt mind te írtad, vagy idézet? -
Augustus Gigo #784 SZAL EGY NAGY LOL! -
Augustus Gigo #783 "Jeepers Creepers 2
Ha nem hitted volna, hogy egy minden elemében gagyi, pár jó ötlettel megáldott unalmas filmnek is lehet folytatása, javaslom, tekinteted vesd a most alant tárgyalt filmre, vagyis a Jeepers Creepers2-re.
Aki látta az első részt, kb. tudja, mit jelent a kifejezés: "Űbergagyi". Az indíték nélküli unatkozó monszter - aki mellesleg nagy mátrix fanatikus lehet - egyszer megjelenik, hentel, mindenféle értelem nélkül - ám nem ez lenne a gond. A gond az, hogy a film készítői értelmet akartak adni neki, ezáltal téve a JP-t felejthetetlenné: Ekkora fost ugyanis a föld nem cipelt még a hátán. Ha a lapos forgatókönyv, a vérbéna rendezés, és az abszolút tehetségtelen színészeknek is van jövőjük, akkor tulajdonképpen nagyon is helyes, hogy elkészült a folytatás...
Nos, ha jól vettem ki, kb. a Jeepers Creepers egy idejében járunk. Szörnyetegünk megunta, hogy két-három tinit mészároljon, és - akárcsak a nagy szériák szörnyetegei - egy egész seregnyi áldozatot szemelt ki magának. (Emlékezzünk csak, minden horrorszériában eljő a perc, hogy a szörnyeteg nem elégszik meg egyel, egy egész tömeget akar: Rémálom az Elm utcában; Péntek 13; Sikoly). Miután a JP idestova két rész alatt akar magának kultuszt - gondolom, hogy a következő VS filmben helyet kapjon Jason és Freddy mellett - egyből neki is fog, és az első rész egyetlen értékelhető darabkáját (a kevés klisét) is eltörli, hogy bebizonyítsa: Képes a sz.r is filmszalaggá alakulni, ha időt hagynak neki. Tömegesen mészáról mindenkit, aki az útjába kerül - megjelenik természetesen a laza paraszt, aki életcéljának tekinti, hogy kinyírja, és a néger, akit mindenki csak a bőrszíne miatt fikáz - hogy aztán egy lehetetlen csatában JÓL kinyírják a jók - Tinik egy maréknyi, valószínűleg szűz csapata - és elhatalmasodjék a horrorokban általánossá vált "kérdéses" heppiend.
Ne várjunk újításokat, hangulatos jeleneteket, izgalmas perceket, vagy netalántán félelemkeltést a filmtől: Mert hogy ezekre eme most tárgyalt kliséhalmaz képtelen. Percekig húzott jelenetek, melynek a végén csak kiderül, amit már a jelenet elején is tudtunk: Esetünkben, hogy a démon nem halott, hogy a kocsit széttépték, vagy, hogy az apa elszánt arca bosszút tükröz. Vannak rendezők, akik hangulatfokozásra tudják felhasználni a "kamera pár percig távoldoik, mire megjelenik a lényeg": Victor Salva azonban nem ilyen, ráadásúl ez a fogás sem működik egynél többször egy filmben: Rendezőnk, írónk, és mindenesünk azonban ötpercenként felhasználja.
Klisékről beszéltem? Bizonyos tekintetben hazudtam. A horror folytatásokban ugyanis az a "jó", hogy enged többet megtudnunk az előző rész főhőseiről, illetve főszörnyéről - megfelelő példa erre a Rémálom sorozat, ahol minden epizód villantott valamit Freddy múltjáról - azonban eme hagyomány mögé a Jeepers Creepers 2 nem volt hajlandó beállni. A szörnyünk még mindig csak eszik, és igazából soha, senki, meg sem próbálja nekünk elmagyarázni, miért is teszi - ezzel téve inkább nevetségessé a csetlő-botló figurát, elvéve annak összes "húdegizda" érzetét, amelyet a távoli képek, illetve a néha hangulatosra sikerülő "bevágások" adnak.
Egy szó mint száz, a Jeepers Creepers első része sem ért egy kalap sz*rt sem, de a folytatás még abból is elvett egy lapáttal: Elvette a heppiend hiányát, átalakítva átlagos horrorrá, amely a tehetségtelen gárda miatt viszont működésképtelen...