9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Ramza
    MER RENDES!!!!
  • Loál János #741
    De hogy, amikor meg se nézem őket :DDD
  • Loál János #740
    Naná, alap.
  • Ramza
    Amúgy írhatnál majd véleményt olyan filmekről, amiket leszedsz.
  • Ramza
    Ez kurva jónak tűnik a képek alapján!
    Majd valamikor akarni fogom ezt is, oké? :)
  • Loál János #737
    Lejött a Body Melt.
  • Loál János #736
    És van még egy rahedli hasonló.
  • Loál János #735
    Vérszemet kaptam! :D
  • Ramza
    loál!
    Bár nem biztos, hogy jobbak a milliónyi sw paródiánál.
    Thumb wars nagyon komoly alap, imádom :D
  • Loál János #733
    Nohát.

Meg ez is, és persze ez.
  • Dzenu
    Na, ezeknek örülök!
  • Ramza
    Amityville horror - kellemes csalódás nr.2
    Nem tagadom, szeretem a durva, kemény horrorokat, még a jó egyszerűeket is :) De emellett vannak azok a filmek, amiben az "ellenség", a "gonosz" nem mutatkozik meg, mégis képes végig félelemben tartani az embert.
    Na ez a film ilyen, gyakorlatilag végig nem lát az ember semmit, csak bezáruló ajtókat, hintázó székeket, vérző falakat és hasonlókat. Mégsem tudom, hogy mikor láttam ennyire nyomasztó filmet (bár lehet, hogy a hangulatom is hozzájárult ehhez). A sztori abszolút a megszokott klisékre épül, de néhol képest letérni a bejáratott ösvényekről. Egy család megvesz egy házat, amiben brutális gyilkosságokat követtek el egy évvel ezelőtt, a film azt mutatja be, hogy hogyan őrülnek bele két hét alatt az ott-tartózkodásba. Jól meg van csinálva, bármennyire is "egyszerű".
    Vannak persze hibái, pl. fél órával hosszabb, mint kellene...és a vége is nagyon durván el van rontva, bár ha jobban belegondolok, abszolút reális a befejezés.
    Mivel ez sem rosszabb a lenti műnél (csak éppen teljesen más), legyen ez is 6,5.
  • Ramza
    Hétvégi termés:
    House of clocks - Fulci 1989-ből, szinte csak rosszat hallottam róla, ez már a hanyatló korszakában született :)
    Ennek ellenére kellemesen csalódtam benne, még ha nem is méltó a mester korábbi műveihez. Ez kicsit elvontabb, misztikusabb mű kevés gore-al - de igazság szerint annyira nem is hiányzott, teljesen jól volt összerakva a sztori, és ráadásul kizárólag negatív szereplők voltak benne. Három bűnöző ki akar rabolni egy házat, amiben két öreg él, hobbijuk a régi órák gyűjtögetése. A rablógyilkosság meg is lesz, de az öregekkel valami nincs rendben és az órák is elkezdenek visszafelé járni.
    Így belegondolva még jobb is a film, mint ahogy közben éreztem :) Legyen 6,5/10.
  • Ramza
    Nem, még mindig nem.
    A múltkor le akartam szedni, de akkor még nem volt hozzá felirat és kimaradt. Most meg nincs helyem.
    De nem fogom kihagyni.
  • Blasta
    Ramza, magasfeszültséget még nem láttad mi?
  • Ramza
    Wow, akkor lehet, hogy leszedem, köszi.
    Kiváncsi vagyok láttam-e.
  • Loál János #726
    Többször is láttam tv-ben, talán a 2. részt is.
    Szellemes filmek közül alap. Amennyire emlékszem nagyon jó, és nincs úgy eltúlozva, mint a Poltergeist (de azt is alapnak tartom).
  • Ramza
    Jano, nem tudom honnan, de egy olyan kurva ismerős.
    Ha megjön ma a vincsim, akkor leszedem hétvégén, megnézem.

http://www.imdb.com/title/tt0078767/
  • fifi
    Tehát erről a csávóról tényleg elhiszem, hogy nem a pénzügyi dolgok miatt csinált filmet
    A Holló3 forg.könyve/az első/és rendezése is az övé lett volna, de aztán stornózták, pont az előbbi érvek miatt.
    Nagy szar is lett a másik rendezővel.
  • fifi
    ilyen konkrét véleményem nincs, de Mansonnál jobb sztem, természetesebb ha lehet ezt mondani.
  • Ramza
    Mármint RZ :)
  • Ramza
    Beteg fasz - és ezt dícséretnek írtam :DDD
  • fifi
    bocs:More Human Than Human
  • fifi
    na ugye...
    nézze már meg valaki a More Human Than Homan klippjét pl.!
    dettó ugyanez. És az már olyan jó 10éves pedig...
    ILYEN ROB ZOMBIE VILÁGA!
  • Ramza
    sztorijú - miket írok :D
  • Ramza
    "az egész elmebeteg/groteszk/cinikus világ"

Igen, nagyon jól megfogalmaztad, pont ebben van ennek a filmnek a lényege!
    Nagy szrotijú horrorokat vár mindenki, elfelejtve azt, hogy ennek a stílusnak nem feltétlenül ez a lényege (bár nyilván nem árt, ha az is van), hanem az, hogy nyomasszon és a hangulatot lenyomja a föld alá.
  • fifi
    Na én most néztem meg a House of 1000corpses-t. Bárki bármit mond ez nem volt rossz film. Bár sokmindent máshogy/jobban/ is meg lehetett volna csinálni, sztem korrekt volt.Ismerve persze azt, amit Rob Zombie eddig letett az asztalra. Mert ez az egész elmebeteg/groteszk/cinikus világ már a White Zombie idején is ugyanígy volt/klippek pl./, tehát hülyeség, hogy azért ilyen mert első filmes-ez már sokkal hamarabb létezett...
  • Dzenu
    Jaja, nem is bántom, csak megjegyeztem. Bemutató alapján lehet, hogy egész jó film. Ráadásul sztárszereposztással. :D
  • Darko Ferkó
    Na jó, de ez korábbi mint a Hullajó :)
    Úgyhogy nem ezt kellene bántani.
  • Darko Ferkó
    Utánanéztem, sajnos nem tuok segíteni :(
  • Dzenu
    Ferkó!

???

A hülye filmesek menjenek a picsbe! Aszittem csak a Hullajó alternatív címe, erre van egy ilyen film. Fákoljanak off!
  • Dzenu

Ez a két film kell nekem.

A Vindicator-ban Pam Grier is játszik (Jackie Brown)! :)
    Mind2t baromi rég láttam. A Vindicator egy amolyan modernkori Frankenstein történet, a Sleepstalker pedig a Homokember legendájából csinált horrorfilm. Utóbbi egy szar, viszont van benne 1 olyan sokkoló jelenet, ami miatt az egész film kellene. :D
  • Loál János #710
    Bazz, mosmá ne idegelj tovább! :DDD
    Ha lejön, akkor este meg is hesszölöm, talán lesz időm rá.
  • Ramza
    Nem gore, hanem társadalmi jellegű "keménység".
  • Loál János #708
    Hűha, kíváncsi vagyok! :D
  • Ramza
    Okés!
    Aztat mondják, hogy elég kemény dolgok történnek benne a színesbőrű bácsival, a remake-nél sokkal keményebbek.
    De nem akarom lelőni a poént.
  • Loál János #706
    Valami olyasmi. A képminőség olyan, mintha tegnap forgatták volna, csak egy kicsit fekete-fehér. :D
    Ne hajtsd tovább, talán leér mire hazaérek. ;)
  • Ramza
    Igen, kell, láttam én is fent egy helyen!
    Amúgy ez mit tud? A 68-as kibővítve, újrahúzva, feltöltve?
    Mert azt amúgy is nagyon régen hajtom.
  • Loál János #704
    Juuuuuuj, az nagyon király múvi lehet! :)

A Night of the Living Dead 30th Anniversary Edition kell majd? Lassan lecsorog. :)
  • Ramza
    Ja, amúgy leszedtem a Rats-et 80%-ra, ma este szerintem belenézek abba is.
    Félek, újabb csalódás jön :)
    Viszont meglesz a Basket case is, az állítólag nagyon jó.