9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Ramza #742 MER RENDES!!!! -
De hogy, amikor meg se nézem őket
:DDD
-
Naná, alap. -
Ramza #739 Amúgy írhatnál majd véleményt olyan filmekről, amiket leszedsz. -
Ramza #738 Ez kurva jónak tűnik a képek alapján!
Majd valamikor akarni fogom ezt is, oké? :) -
Lejött a Body Melt. -
És van még egy rahedli hasonló. -
Vérszemet kaptam! :D -
Ramza #734 loál!
Bár nem biztos, hogy jobbak a milliónyi sw paródiánál.
Thumb wars nagyon komoly alap, imádom :D -
Nohát.
Meg ez is, és persze ez. -
Dzenu #732 Na, ezeknek örülök!
-
Ramza #731 Amityville horror - kellemes csalódás nr.2
Nem tagadom, szeretem a durva, kemény horrorokat, még a jó egyszerűeket is :) De emellett vannak azok a filmek, amiben az "ellenség", a "gonosz" nem mutatkozik meg, mégis képes végig félelemben tartani az embert.
Na ez a film ilyen, gyakorlatilag végig nem lát az ember semmit, csak bezáruló ajtókat, hintázó székeket, vérző falakat és hasonlókat. Mégsem tudom, hogy mikor láttam ennyire nyomasztó filmet (bár lehet, hogy a hangulatom is hozzájárult ehhez). A sztori abszolút a megszokott klisékre épül, de néhol képest letérni a bejáratott ösvényekről. Egy család megvesz egy házat, amiben brutális gyilkosságokat követtek el egy évvel ezelőtt, a film azt mutatja be, hogy hogyan őrülnek bele két hét alatt az ott-tartózkodásba. Jól meg van csinálva, bármennyire is "egyszerű".
Vannak persze hibái, pl. fél órával hosszabb, mint kellene...és a vége is nagyon durván el van rontva, bár ha jobban belegondolok, abszolút reális a befejezés.
Mivel ez sem rosszabb a lenti műnél (csak éppen teljesen más), legyen ez is 6,5. -
Ramza #730 Hétvégi termés:
House of clocks - Fulci 1989-ből, szinte csak rosszat hallottam róla, ez már a hanyatló korszakában született :)
Ennek ellenére kellemesen csalódtam benne, még ha nem is méltó a mester korábbi műveihez. Ez kicsit elvontabb, misztikusabb mű kevés gore-al - de igazság szerint annyira nem is hiányzott, teljesen jól volt összerakva a sztori, és ráadásul kizárólag negatív szereplők voltak benne. Három bűnöző ki akar rabolni egy házat, amiben két öreg él, hobbijuk a régi órák gyűjtögetése. A rablógyilkosság meg is lesz, de az öregekkel valami nincs rendben és az órák is elkezdenek visszafelé járni.
Így belegondolva még jobb is a film, mint ahogy közben éreztem :) Legyen 6,5/10. -
Ramza #729 Nem, még mindig nem.
A múltkor le akartam szedni, de akkor még nem volt hozzá felirat és kimaradt. Most meg nincs helyem.
De nem fogom kihagyni. -
Ramza, magasfeszültséget még nem láttad mi? -
Ramza #727 Wow, akkor lehet, hogy leszedem, köszi.
Kiváncsi vagyok láttam-e. -
Többször is láttam tv-ben, talán a 2. részt is.
Szellemes filmek közül alap. Amennyire emlékszem nagyon jó, és nincs úgy eltúlozva, mint a Poltergeist (de azt is alapnak tartom). -
Ramza #725 Jano, nem tudom honnan, de egy olyan kurva ismerős.
Ha megjön ma a vincsim, akkor leszedem hétvégén, megnézem.
http://www.imdb.com/title/tt0078767/ -
Tehát erről a csávóról tényleg elhiszem, hogy nem a pénzügyi dolgok miatt csinált filmet
A Holló3 forg.könyve/az első/és rendezése is az övé lett volna, de aztán stornózták, pont az előbbi érvek miatt.
Nagy szar is lett a másik rendezővel. -
ilyen konkrét véleményem nincs, de Mansonnál jobb sztem, természetesebb ha lehet ezt mondani. -
Ramza #722 Mármint RZ :) -
Ramza #721 Beteg fasz - és ezt dícséretnek írtam :DDD -
bocs:More Human Than Human -
na ugye...
nézze már meg valaki a More Human Than Homan klippjét pl.!
dettó ugyanez. És az már olyan jó 10éves pedig...
ILYEN ROB ZOMBIE VILÁGA!
-
Ramza #718 sztorijú - miket írok :D -
Ramza #717 "az egész elmebeteg/groteszk/cinikus világ"
Igen, nagyon jól megfogalmaztad, pont ebben van ennek a filmnek a lényege!
Nagy szrotijú horrorokat vár mindenki, elfelejtve azt, hogy ennek a stílusnak nem feltétlenül ez a lényege (bár nyilván nem árt, ha az is van), hanem az, hogy nyomasszon és a hangulatot lenyomja a föld alá. -
Na én most néztem meg a House of 1000corpses-t. Bárki bármit mond ez nem volt rossz film. Bár sokmindent máshogy/jobban/ is meg lehetett volna csinálni, sztem korrekt volt.Ismerve persze azt, amit Rob Zombie eddig letett az asztalra. Mert ez az egész elmebeteg/groteszk/cinikus világ már a White Zombie idején is ugyanígy volt/klippek pl./, tehát hülyeség, hogy azért ilyen mert első filmes-ez már sokkal hamarabb létezett... -
Dzenu #715 Jaja, nem is bántom, csak megjegyeztem. Bemutató alapján lehet, hogy egész jó film. Ráadásul sztárszereposztással. :D -
Na jó, de ez korábbi mint a Hullajó :)
Úgyhogy nem ezt kellene bántani. -
Utánanéztem, sajnos nem tuok segíteni :( -
Dzenu #712 Ferkó!
???
A hülye filmesek menjenek a picsbe! Aszittem csak a Hullajó alternatív címe, erre van egy ilyen film. Fákoljanak off! -
Dzenu #711 

Ez a két film kell nekem.
A Vindicator-ban Pam Grier is játszik (Jackie Brown)! :)
Mind2t baromi rég láttam. A Vindicator egy amolyan modernkori Frankenstein történet, a Sleepstalker pedig a Homokember legendájából csinált horrorfilm. Utóbbi egy szar, viszont van benne 1 olyan sokkoló jelenet, ami miatt az egész film kellene. :D -
Bazz, mosmá ne idegelj tovább! :DDD
Ha lejön, akkor este meg is hesszölöm, talán lesz időm rá. -
Ramza #709 Nem gore, hanem társadalmi jellegű "keménység". -
Hűha, kíváncsi vagyok! :D -
Ramza #707 Okés!
Aztat mondják, hogy elég kemény dolgok történnek benne a színesbőrű bácsival, a remake-nél sokkal keményebbek.
De nem akarom lelőni a poént. -
Valami olyasmi. A képminőség olyan, mintha tegnap forgatták volna, csak egy kicsit fekete-fehér. :D
Ne hajtsd tovább, talán leér mire hazaérek. ;) -
Ramza #705 Igen, kell, láttam én is fent egy helyen!
Amúgy ez mit tud? A 68-as kibővítve, újrahúzva, feltöltve?
Mert azt amúgy is nagyon régen hajtom. -
Juuuuuuj, az nagyon király múvi lehet! :)
A Night of the Living Dead 30th Anniversary Edition kell majd? Lassan lecsorog. :) -
Ramza #703 Ja, amúgy leszedtem a Rats-et 80%-ra, ma este szerintem belenézek abba is.
Félek, újabb csalódás jön :)
Viszont meglesz a Basket case is, az állítólag nagyon jó.