89387
PlayStation3
  • Olcsi2
    Csak azert mert xbox gamertag van az alairasomban, nem jelenti, hogy nem tudok a hobbimrol (videojatek es NEM xbox) realis kepet alkotni. Megertem, hogy nemcsak jatekra hasznalod, mert egyelore jatekra nem nagyon hasznalhato a gep. Pont ezert nem vettem meg. De termeszetesen fordult mar meg nalam is belole es tetszett is, amit lattam.

A "kiforrott" szo, olyasmit jelent, hogy bejaratott, erett, szeles korben alkalmazhato, stb... A PS3 csodas konstrukcio, de olyan messze van a kiforrottol, mint Mako Jeruzsalemtol. Kiforrott akkor lesz peldaul, ha a Live-jat kozel egy lapon lehet majd emliteni az X Live-al es a fejlesztok nem hagyjak ki a live opciot pont a kiforratlansaga miatt vagy ha havonta megjelenik ra 2-3 huzocim es 10 toltelek. Ezt jelenti a kiforrott egy jatekkonzolnal. Nem azt, hogy van egy bika hardver es egy gyonyoru design, stb...
  • Olcsi2
    heh, ez a te elfogult velemenyed. Sajnos a valosag az inkabb az, hogy a PS3 verziok egyelore ott szebbek, ahol jelentosen kesobb jottek ki (pl Oblivion). Mondjuk nincs ebben semmi meglepo, az lenne az, ha nem igy lenne. Az egy evet be kell hozni es a Sonys belso fejlesztesek lassusaga a bizonyitek, hogy nem megy egyik naprol a masikra a gep idomitasa.

Azt nem gondolod komolyan, hogy a magyar attach rate befolyasol is barmit, ugyi?? :) Hogy elmagyarazzam, miert szamit... Ha 2,5x annyi eladott peldanynal az egy gepre eladott szoftver mennyisege is magasabb, akkor tobbszorosen nagyobb az eselye egy kiadonak magasabb eladott peldanyszamot elerni.

A GTA IV-es csuszas csak az eladott magikus 10 millio peldanyszam utan biztosit eselyt mas cimeknek. Addig amig kicsi a bazis, addig a kisebb cimek minimalis esellyel indulnak. A GTA pont a 10 millio elereseben jatszott volna irto fontos szerepet.
  • NEXUS6
    "Mert addig csak veregetheted a vallad, hogy jo dontest hoztal, de jatszani a silanyabb portokon es a joval ritkabban megjeleno es mennyisegileg is kevesebb cuccokkal jatszol."

Ez érdekes nekem csupa olyan multiplatform játékaim vannak, aminek a PS3 verzsönje a jobb, hmmm...;)))

"Egyebkent egyszeru indoka van, hogy mitol szarabbak a PS3-as portok. Keves az eladott gep, az X-nel joval alacsonyabb a software attach rate (gepre juto megvasarolt jatek), third party-kent uzletileg nem eri meg annyit olni bele."
    Magyarországon meg aztán pláne magas X360-nál az attach rate, gondolom ezért a sok szinkron szemben a PS3 ilyen szempontból elég hiányos teljesítményével;) Szal csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy 10-ből mondjuk 6 port jelenleg jobb X-en (nem tudom persze, mert mondom nekem ami multim van, annak a PS3 verziója a jobb) de, hogy szerintem semmi köze az attach ratehoz az is biztos. Amúgy épp most jelentették be, hogy átlagban egy európai PS3 tulajnak több mint 6 EREDETI játéka van. Az azért nem olyan rossz!

"Ezert sokkal nagyobb katasztrofa egy-egy komolyabb csúszas (lasd GTA), mert mindez indirekt csusztatja azt az idopontot is, amikor majd a ps3-t a fejlesztoknek is megeri aszerint kezelni, ami a hardvereben rejlik."
    Az lehet, hogy az eladási statisztikákat látványosan megváltoztathatja egy ilyen húzócím kiadása, de ugye minden más kiadónak a sajátt kevésbé híres címükkel kell profitot termelni. Ő nekik kifejezetten lehetőség a GTA csúszása, szal egyáltalán nem biztos, hogy rontott a dolgokon, pláne, hogy a GTA egy multicím, és a Rockstar láthatólag ugyan azt a politikát követi, hogy nem akarja kiaknázni a PS3-ban rejlő lehetőségeket, pl BD tároló kapacitása!
  • tibitoth
    hath akor most ki a fanboj? :) nemirtad h miert kiforrtabb a masik gep. a kiforrottsag alatt nem azr ertettem h tobb jatek van ra. en nemcsak jatszasra hasznallom a berendezest. es te amugy mar probaltad vagy jatszottal vele? nekunk van itt meloba mind ugyhogy nem talagatok. akik hazamennek azok nemeppen rajtam rohognek ezt elhiheted. miert allitasz ilyeneket mikor nemis tudod h igeaz e? na mind1. 1szoval kinek a pap kinek a papne v hogy van. irigykednek es alig varjak h legyen nekik is. ez a pont vege es nem az amit te irtal. ja es irj konstruktiv valaszt miert nem kiforrtabb! pls
  • Silverford
    PS3-at összetudom kötni PC-vel?
  • Olcsi2
    ez fanboj duma es ugy ahogy van hulyeseg... hogy a budos eletbe lehetne kiforrottabb a ps3? A hardver minosege jobb, valo igaz, de kiforrottabb???? Naneee. Ha minden jol megy, most a Lair-el es a HS-al beindul valami (lekopogom), ami egyszer majd a kiforrottsaghoz vezet. Majd. A het haverod/kollegad lehet, hogy elcsorgatja a nyalat a demoidon, de aztan hazamegy, aztan jot rohog rajtad, mikozben minosegi cuccokkal jatszik - havonta ket-harommal - a szar minsoegu hardveren (ha eppen nem Pragaban van). Ez ma a szitu. Ma! Es bazira remelem, hogy lassan vegre megvaltozik valami. Mert addig csak veregetheted a vallad, hogy jo dontest hoztal, de jatszani a silanyabb portokon es a joval ritkabban megjeleno es mennyisegileg is kevesebb cuccokkal jatszol.

Egyebkent egyszeru indoka van, hogy mitol szarabbak a PS3-as portok. Keves az eladott gep, az X-nel joval alacsonyabb a software attach rate (gepre juto megvasarolt jatek), third party-kent uzletileg nem eri meg annyit olni bele. Ezen meg csak Sony-s huzocimek (ala Lair) vagy megvett 3rd party exkluzivitas lendithetnek. Azok majd szepen megdobjak az eladott peldanyszamot (ezt is lekopogom). Ezert sokkal nagyobb katasztrofa egy-egy komolyabb csuszas (lasd GTA), mert mindez indirekt csusztatja azt az idopontot is, amikor majd a ps3-t a fejlesztoknek is megeri aszerint kezelni, ami a hardvereben rejlik.
  • tibitoth
    10/10/07 - Folklore - eu
  • Sund
    Szerintetek itt Mo.-n mikor jelenik meg a Folklore?
  • tibitoth
    hath elhiheted hogy a fejlesztok "csak" igy tudjak megoldani es nem direkt igy csinaljak. mibol kile7 preselni a maximumot azt kiis akarjak de valakik jobban ertenek hozza mind a masik fejlesztok, vagy tobb anyagi forrasuk es ideuk van ra.
    "A kezdetektöl fogva lehetett látni tudni hogy ugyan olyan generácioju gépek közt nem lehet bazi nagy különbség." - hath szerintem epp ellenkezoleg. nezd meg excusive gammak minoseget. en is ps3 tulaj vagyok eppen ezert es nem elfogultsagbol. jatszottam x360, wii meg ps3 is mielott megvettem es 1ertelmu h a ps3 kiforrtabb. tobb le7oseg rejlik benne. de ez privat velemeny. en nagyonb boldog vagyok hogy ezt valasztottam. pl 16 kollegam kozul 2en vagyunk ps3 tulajok es 7 x360. ok alig varjak h legyen nekik ps3 mivel itt csorognak ha meglatnak vmi demot v videot. a 7 kozul mindekninek mar legalabb 1* elromlott a 360!!!! a 7diknek eppen tegnap :)
  • NEXUS6
    Azért elég eröltetett amit írsz. Azzal sem értettem egyet, amikor az Xboxot elnyomták a PS2-vel szemben, de a te logikád szerint se Doom3, se Riddick se semmi igényesebb grafikájú multiplatformnak nem szbadott volna megjelennie az X-re. Csak akkor tényleg egy szenny lenne, lett volna az egész.
    Az üzlet nem demokrácia, különben akkor használjunk szakócát, mert mi az hogy azok, akik valamit kifejlesztettek jogosulatlan előnyhöz jussanak, pusztán azért mert az ő termékük jobb, hallatlan!;)))

"Ebböl az következik hogy azért vettél Ps3-at hogy aztán mutogasd a többi konzolosnak hogy a te gépeden sokkkkal jobb ugyan az a gém?" - hát így is megfogalmazhatjuk meg úgy is, hogy hajlandó voltam pénzt áldozni egy jobb minőségű hw-re és ezért van egy elvárásom, hogy azon ne Pong szintű progik fussanak.
    Amúgy attól valóban behalnék, ha téged látnálak sápoadni az irígységtől!;)))

"A kezdetektöl fogva lehetett látni tudni hogy ugyan olyan generácioju gépek közt nem lehet bazi nagy különbség."
    Hát a kezdeten már valóban túl vagyunk, de a végeredményről én még azért nem nyilatkoznék!;)))
  • tomsolo
    éne azért vettem ps3-at hogy ps3-ra KÉSZÍTETT játékokkal játszak rajta.

Ebből következik hogy alapvetően leszarom, hogy a többire mi jelenik meg és mi nem. A crossplatformos történetek egyébként ritka szarul szoktak elsülni lásd ugyanazon title mobiltelós verziója. Tisztelet a kivételnek.

Ha egy title ami a többi másik konzolon jól teljesít ps3-n meg nem akkor az bizony egy szar game ps3-as szempontból. (EZ persze fordítva is igaz).

Egyébként pár ritka esettől eltekintve az exclusive gammák majd kivétel nélkül jók szoktak lenni - itt teljesen felesleges erőltetni sztem a multiplatformot.

Aki PS3-at vett/vesz, az nem GOW-ot akar rajta majd játszani hanem pl TEKKEN 6-ot, MGS4-et vagy GT5-öt.
  • Ewergo
    Ebböl az következik hogy azért vettél Ps3-at hogy aztán mutogasd a többi konzolosnak hogy a te gépeden sokkkkal jobb ugyan az a gém?
    A készitök pont ezt a rivalizálást akarják kiküszöbölni. Hogy akinek a Ps3 gép tetszik az azt vesz akinek meg pl. az Xbox az meg azt... De a játékok minöségében meg ne "szenvedjen" hiányt senki...vagy pedig mindenki egyformán! Ez elég demokratikus.
    Az, hogy megvettél egy drágább konzolt és ugyan olyan a graf minösége mint egy olcsobb gépé, a plusz költségért csak te tehetsz. A kezdetektöl fogva lehetett látni tudni hogy ugyan olyan generácioju gépek közt nem lehet bazi nagy különbség. (a Wii itt nem számit mert az nem next konzol)
  • tibitoth
    http://www.gametrailers.com/player/23935.html
    gt5 prologue video. semmi nemmondom
  • EmThor
    Eyetoy és PSN videókat remélem leszedtétek a store-ról!!

apropó PSN videó: 5 fő mód ugye a játékra, egyik a demók, ezek közt volt a Folklore, Ratchet, Lair, Uncharted (!!!) is
  • NEXUS6
    Szerintem meg arról kéne leszoknia a kiadóknak, hogy a multi címeket gyak pixelpontosan ugyan olyanra próbálják megcsinálni, mert azt hiszik, hogy ez valakinek jó. Pedig csak lusták az adott platformhoz optimalizálni a progit. De ugye soxor nem jön össze és ilyenkor jön elő, hogy valamelyik gépen nagyon gizda lesz az eredmény.

Cikinek tartom, amikor egy kiadónál tendenciózusan a PS3 verzió jelentősen rosszabb, ezzel csak magukról állítják ki a szegénységi bizonyítványt. Vannak eltérések a gépek között és van ami pont a PS-nek fexik jobban.

Szal engem sem zavar a multiplatform, csak az ahogy jelenleg csinálják!
  • Since
    Jaa értem a cikkre mondod oké :-) Így már világos :-)
  • Sund
    mivel az általad linkelt cikk az online újításokról szól, így a Be a Pro is oda tartozik.
  • simirizsa
    Motor Strom Coyote pack mit von maga után ?
    Stranglehold demo
  • EmThor
  • EmThor
    NHL, Skate, Stranglehold demo + Motorstorm Coyote pack állítólag ma USA store
  • EmThor
    nem akarok ünneprontó lenni de ez rendermúvi. illetve engine környezet rendernépséggel
  • Since
    Be a pro elvilegben egy offline-os újítás a Fifában, azért mondom hogy újítás mert az amcsi foci-ban már régóta benne van, csak abban nemvagyok biztos hogy egy idényre szól ez a be a pro vagy egy egész karriert lehet vele végigjátszani. De szerintem teljes karrier lesz benne mert így nemlátom értelmét, mivel második évben lehet hogy kapod a jobbnál jobb ajánlatokat ha annyira feltudsz fejlődni. Na mindegy majd meglátjuk :-)
  • SlickAdam
    Elsősorban PS3-hoz kéne valamelyik. Sima tv adásokhoz nekem megfelel a kis 55-ös SD televízióm is, viszont voltam rokonoknál külföldön, ahol egy hónapig Sharp 106 centis Aquous Full HD-n csapattam a PS-t, gondoltam ha nem is olyanra, de egy egyszerűbb HD Ready-re mindeképp váltanom kell!
  • partizan182
    Nekem Lg 32LC2R-em van, nagyon szeretem. Ha a Pc-s használat fontos akkor az LG a nyerő. Meg kapsz rá 2 év teljeskörű garin (pl samuknál ilyen 1+1+1 parasztvakítás van) De hasonlítsd össze a képüket különböző anyagokkal és amelyik szebb azt vedd meg.
  • qper
    Az LG-t nem ismerem, ezt a Philipset én is néztem, de engem a képminősége nem győzött meg. A botlban mellette egy Panasonic TX-32LE7P - volt, ami szerintem sokkal szebb képminőséget nyújtott. Én a Philips és a Pana között vacilláltam, végülis azt vettem meg.
  • SlickAdam
    Lcd tv vásárlás előtt állok, és két készüléket néztem ki, amiknek megfelelőnek találtam az árát és a képét alap beállítás mellett az üzletben.
    Az egyik az LG 32LER2
    A másik a Philips 32PF3302
    Esetleg valaki hozzáértő leírhatná, hogy szerinte melyiket lenne érdemes megvenni, mert én sajnos nem igazán értek így ezekhez, például, hogy melyik a jobb márka LCD-ben, meg ilyesmi.
    Előre is köszi!!!
  • Sund
    szerintem ez csak online meccsre vonatkozik. majd meglátjuk, mindenesetre az ötlet szenzációs.
  • qper
    Valaki nem szeretne eladni egy Virtua Tennis 3-at?
  • zottyantas
    Nem sajna, csak angolul beszélnek is alá már, mondjuk szerintem így még rosszabb, mert én bírom a japánt:D
  • Olcsi2
    Aaa, ez sztem csak akkor szamit, ha hardcore, oreg gamer vagy. (Egyebkent engem meg akkor sem zavarna, en lelkiismeretfurdalas nelkul tolnam a Halot PS3-n, de a Papermariot is a boxomon.. :)

Egyebkent a hsz-t nem a belso fejlesztesekre ertettem, hanem a third party cimekre. A Halo, Forza, Lair, God of War vagy eppen Paper Mario mogott egesz mas uzleti filozofia bujik meg, mint a Darkness, Bioshock vagy MGS4 mogott...
  • Since
    Hmmm és a Be a pro-ban egy teljes karriert tudunk végigcsinálni vagy csak egy szezont?
  • tomsolo
    ezen most lehet vitatkozni, hogy az exclusive címek történet mennyire jó nekünk játékosoknak és mennyire jó a kiadóknak.

De ez eléggé függ a játéktól is. PL egy TEKKEN xboxon (vagy akármi máson) sosem lesz "olyan". De mariopaperworldozni is érdekes lenne ps3-on :).
  • Olcsi2
    Ugyan nem ertem, miert volna olyan iszonyatos problema egy x-es MGS4, de legyen.

Azert, mielott ilyen iqtol sugarzo megjegyzeseket teszel, belegondolhatnal, hogy egy uzletileg sikeres nextgen jatek a kiadoknak biztositja a nyugodt anyagi hatteret. Ami aztan azt eredmenyezi, hogy esetleg felkarolnak tobb olyan rizikos fejlesztest, mint pl a Bioshock volt. Az eredmenyt meg most mar par napja ismerjuk. Persze, lehet, hogy egy ilyen gondolatmenet mar tul bonyolult neked, de akkor meg mindig "lesz@phatod magad". ;) A Darkness es a Bioshock utan le a kalappal a Take Two elott es kivanom nekik, hogy egy PS3 verzio szinten hasonloan sikeres legyen, mint a 360as lesz. Az idoszakos exkluzivitas tokeppen mindenkinek jo.
  • Sund
    lényege:

EA bejelentette, hogy beleraknak a 08-as FIFA-ba egy úgy online játékmódot. ("Be a Pro") Ebben max 10 játékos tud egyszerre játszani. Lényege, hogy mindenki egy karakterrel van, és azt irányítja egész meccs alatt. Sajnos ez az újítás még nem lesz benne az október 9.-én piacradobott amcsi verzióban. (a EU-ban szept. 28-án jön). Viszont pár héten belül ingyenesen letölthető lesz.

Ezen kívül megemlítettek még más online újítást a Be a Pro-n kívül, pl. interaktív ligákat és a játék közben letölthető podcastokat a fejlesztőktől.
  • tibitoth
    de ez renderelt video. meg szep h jolnezki. oan mind a dirt introja. de ugyan az az engine hajtsa ha jok az ertesuleseim ugy h neverjal oan minoseget ami a filben van.
  • dante3
    nem kötelező
  • zsalesz
    Sziasztok!
    Valaki segítsen nekem mert nagyon bénázok! UK Store-ra akarok regelni de nem sikerül! Bankkártyaszámot honnan vegyek, kötelező azt megadni???
    Üdv.
  • item
    Urak, akinek van még windows mobile 5 ös vagy 3 as pda ja az jelezze felém pü-ben légyszi, német magyar szótár kellene. Sorry az off ért!!
  • Since
    Ezt valaki letudná fordítani? Köszi!
    US, August 22, 2007 - Electronic Arts today announced a new online mode for their upcoming FIFA Soccer '08 game for PlayStation 3 and Xbox 360. The announced play mode, dubbed Be A Pro, will allow up to ten players to connect online and compete in the same game.
    In Be A Pro, players take the role of a single player and maintain control of that character throughout the game. Unfortunately for fans of FIFA, the play mode will not be ready for the game's October 9th US release date (releases in Europe on September 28th). Instead, Be A Pro will be offered as a free downloadable supplement six to eight weeks after the game hits stores, says EA.
    In the same announcement, EA mentions other online features that appear separate from the later download, including Interactive Leagues and in-game, downloadable podcasts from the development team.
    Stay tuned for everything FIFA '08 as we near the game's release.
  • dante3
    Ez a game is jól néz ki: Link