64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#4411 nincs... egyedül az anitivir fut, de anélkül is ugyanezt csinálja... -
#4410 De nem segít, már írtam, hogy vasárnap volt, formatáltam a vincsit is, de ugyanaz... -
Akuma #4409 Pedig tuti softvéres akadás van. 4600Ultra-nak izomból kellene vinnie. Ha más nem is, Win újratelepítés sztem tuti segítene. -
#4408 ASUS i-Panel? Kollégámnál az is megfogja néha a rendszert, amikor éppen lekérdezi az adatokat. Vagy bármi hasonló dolog, esetleg valamilyen háttérben futó progi? -
#4407 Minden a legfrissebb, kiveve a BIOS-t, es van NAV 2003-as, de anelkul is azt csinalta... -
#4406 Akkor passz, mindenből a legfrissebb driver van fent? Legfrissebb BIOS, rendesen bekonfigurálva? Valami Antivirus progi nem fut a háttérben? NAV2003 egy bizonyos idő után nem igazán volt használható, mert hasonló gondot okozott, néha több másodpercre, vagy percre is megfogta a gépet, de a 2004-el megy minden simán. -
#4405 Na mind1, megpróbálom még a fülpiszkálós megoldást, aztán, ha az sem segít, haver hétvégén áthozza az ő kártyájat (ami tök ugyanez, mint az egyém), azzal megnézzük, hogy mi a helyzet... Nála ment a Doom is, meg a többi is rendesen... -
#4404 Vasárnap installáltam újra a vincsit, volt format is, tehát fragment kilőve. Reinstallig azt hittem, hogy a windowsom halt be, de miután az sem oldotta meg, kezdtem HW-re gyanakodni. Memtest-en túl vagyok, a memória frankó. A wincsin jelenleg 25 giga van szabadon. -
#4403 Ja, és a másik, hogy abszolúte _SEMMIT_ nem csinál a gép, tehát nem tölt, totál úgy néz ki, mintha lefagyott volna... Eleinte reseteltem, csak aztán egyszer egy hosszas káromkodás közben feléledt, akkor vettem észre, hogy nem fagyás... -
#4402 Mennyi hely van a winyón?? Lehet nagyon töredezett, és a swap file ha töredezett, nagyn le tudja lassítani a gépet, érdemes defragolni, és esetleg előtte letörölni a temporary internet files tartalmát, meg a temp mappa tartalmát, minden user alatt, mert ha több user van a gépen, akkor mindnek saját temp mappái vannak. -
#4401 512, ez igaz, de mint írtam, régi játékok is csinálják, ami eddig pengén mentek... -
#4400 Jó, csak tavaly novemberben még frankón ment... Azóta nem játszottam, nem volt rá időm, most, hogy megpróbáltam a Doom3-at meg a Will Rock-ot és a Sufferinget, úgy tűnt fel. Kipróbáltam pár régi játékommal is, amik eddig mentek pengén, de minddel ugyanez a helyzet. Azóta semmi olyat nem csináltam, ami befolyásolná a rendzser működését, amúgy sem szoktam semmit húzni a gépemen.
Azért sem tartom valószínűnek Akuma DX9-es hozzászólását, mert:
1. Semmilyen hibát nem szabadna okoznia ha DX8-as kártya alá DX9-et pakolsz fel.
2. Amióta kint van a DX9, azóta azt használom, tehát a Silent Hill 3 is DX 9 alatt ment... -
#4399 Csak mert kollégámnál 512MB-vel még meg-meg állt, nálam 1GB-al simán megy, sehol sem kezd el swappelni, aztán mióta a kolléga is bővített 1GB-ra, azóta nála is megy a játék folyamatosan. -
#4398 Mennyi RAM van a gépben?? -
#4397 Elindul, megy is egy darabig, majd leáll kb. 10 perc múlva, "pihen" vagy fél/egy percet, majd megy tovább... Egyre gyakrabban csinálja, és egyre tovább áll... -
#4396 Jó, vonatkoztassunk el a Doom 3-tól, a Mortal 4 miért akad? A Prince of Persia miért akad? A The Suffering miért akad? A Will Rock miért akad? A Silent Hill 3 miért akad? Ezeknek egyike sem DX9-es játék...
(és halkan kérdezném meg, hogy másnál miért megy a Doom3 ilyen vagy ennél gyengébb kártyákon probléma nélkül?) -
#4395 Geforce4-el simán elindul a Doom 3. Minimum GF3 kell neki, annyi lesz csak az eltérés, hogy a DirectX9-es effektek nem fognak menni GF4-en, meg lassabb lesz értelemszerűen az egész játék. De ahhoz, hogy a játék elinduljon, ahhoz telepítve kell lenni legalább a DirectX 9.0b-nek, de nem árt ha a legfrissebb 9.0c van feltelepítve. -
Akuma #4394 Doom 3-hoz kell a DX 9, de ennyi erővel semmiképp sem geforce 4... Éppen azért mert egy játék DX9-re íródott, nem fogja tudni megfelelően lekezelni egy DX8 támogatású kártya. -
#4393 Újat semmiképp nem vennék rá, amíg nem bizonyosodtam meg róla hogy nincs más megoldás...
Pl ha leljebb veszed az órajeleket akkor is ezt csinálja?
Meg a nyitott ház is sokat segít, nekem 4 fokot csökkent a procim, miután levettem az oldallapot...
Amúgy én úgy szoktam tisztítani, hogy kiszedem a kártyát, majd fülpiszkálóval ganézok ki minden rést... -
#4392 Igen, ő az...
Az utolsó kérdés pedig "Le lehet kapni" és ez nem vételi, hanem szétszedési szándék. Magyarán, merjek-e otthon nekiesni egy csavarnyúzóval, hogy jóbban odaférjek a hűtőventihez, hogy kitisztítsam, vagy inkább hagyjam a francba, és vegyek egy új hűtőt rá? -
#4391 Ah, megvan!
Ilyen?
-
#4390 Az nem egészen keret, hanem a csicsás baszás alatt van (asszem harmórikaszerűen) bordázva a fém, ami átveszi a chip melegét, amitől úgy szabadul meg, hogy a venti ráfújja a hideg levegőt, így lehűti a bordát, ami lehűti a chippet.
Az utolsó kérdést nem értem, mi köze a vételi lehetőségnek az elszaródáshoz? -
#4389 Tényleg, egy kérdés, mennyire lehet ezt szétszedni? Nem fértem hozzá rendesen a ventihez a porszívóval, mert van így X alakban is 4 fémtengely felette. Le lehet kapni a keretet vagy a ventit anélkül, hogy elszaródna a cucc? -
#4388 Nem pontosan ilyen, de hasonló... Ez Tornado GF4, az enyém ASUS...
Szóval nem a venti alatt, hanem a venti körül van ilyen fémkeret, rajta a csicsázás, akárcsak ennél a Tornado-nál... -
#4387 Ilyen?
-
#4386 Csak 1 venti?????
Az nem létezik!
Biztos hogy van még fém része a hűtőnek a ventin kívül...
az lehet hogy el van rejtve vmi csicsás matricás lap alá.
Szóval a venti mellett fogd meg a fémet! -
#4385 Nem borda, venti... GF4 TI4600-os kártya... -
#4384 A VGA -dét nem lehet sajnos, ha nincs beépített hődióda.
De elég ha megfogod a hűtőbordát, ha megtudod fogni akkor jó a hűtés, ha érzed hogy hólyagosodik a kezed annyira forró a vas, akkor kevés a hűtő... -
#4383 Szerintem is, de azért megpróbálom (A Prince of Persia pl. DX8-as gém, és az is akad, mint állat), ne mondja senki, hogy nem próbálok meg minden tanácsot megfogadni... :)
Ma reggel felraktam vagy 8-10 játékot, és mind akadt, kivéve az ilyen nagyon régiek (a tegnapi tisztogatás óta amúgy a Mortal 4 sem akad, meg kicsit tovább birja a gép akadásmentesen). Ja, a proci hőmérséklet 43C, a rendszerhőmérséklet 45C, ez elvileg reális nem? Nem lehet valahogy bevizsgálni a VGA kártya hőmérsékletét? -
#4382 Eh, pont akkor lehetnek hibák, ha egy játékot dx9-hez fejlesztenek, és nem teszed fel a dx9-et (akkor is ha a videokártya nem dx9-es!!). -
#4381 Attól még kell neki a dx9, ha normálisan akarod futtatni a játékot. A dx nem csak a d3d-ből áll. Akadást nem okozhat. Viszont ha csak dx8 van fent, hibák lehetnek, mivel a doom3 a dx9-es felületre íródott. -
#4380 Na, legutóbbi hozzászólásom óta elindítottam a Doom 3-at megint. Egész éjjel ment a gép egy letöltés miatt, és most kb. fél percenkén áll le a stuff... Még mindig nem hiszed, hogy melegedés? Na, megnézem a BIOSban, hogy hány fokom mutat a hőmérő... -
#4379 Jó, megpróbálom, de tényleg nem hinném, hogy ez a megoldás, mint írtam, a havernál full ugyanilyen gépen (szintén DX 9-cel) teljesen frankóm megy a stuff. -
Akuma #4378 VGA kártya lefelé kompatibilis DX-ben. Ha újabb DX-et teszel alá, akkor hibák léphetnek fel (bár valószínüleg a gép elmegy még vele), mert a DX azon verzióját nem a te ("öreg") kártyádhoz állították be. Új támogatás stb (shaderek). Nos egy próbát megérne szerintem a DX 8, veszíteni semmit sem veszítesz! Ami plusz van a DX 9-ben azt a kártyád úgysem tudja használni. Legfeljebb próbálkozik, majd hibázik. -
#4377 Látod, ezt még nem próbáltam (mármint az oldallap levételét), amúgy felülről szellőzik, és van benne két rendszerhűtő... -
#4376 Tudni tud, csak nem maga a kártya csinálja, hanem ami megy, azt sw-ből nyomja a rendszer. Amúgy nem SW hiba, az tuti. Havernak majdnem full ugyanilyen konfigon (egyutt vettuk, neki csak a vincsije kissebb, es nincs DVD-je, de ez ugyebár nem számít) megy minden rendesen. A gépét én raktam össze, és én isntalláltam, ugyanaz van rajta, amit magamnak is fel szoktam pakolni.
Ami a HDD image-et illeti, nem rossz ötlet, csak sajnos az ilyen alternatív kütyük állandóan cserélődnek a gépemben (digikamera, stb), így értelme max egy teljesen friss Windows-nak lenne image-elni, de azt meg nem olyan brutál sok idő felrakni, hogy emiatt image-et csináljak...
Ja, amint írtam, a reinstall (formattal egybekötve) vasárnap volt, miután az sem oldotta meg a dolgot, utána írtam ide. Mindegy, haver a hétvégén áthozza a videoketyeréjét (ami, mint mondtam ugyanilyen), azt berakjuk a gépbe, akkor már nagyjából tudni fogom, hogy érdemes-e tovább forszírozni a VGA hűtő megvételét. -
#4375 attól függ hogy milyen magos proci :)
Az FSB értékét állítsd át lépésenként, minden lépés után teszteld a géped, hogy elég stabil e.
133 on van alapból, ( amit lehet hogy 266 nak ír ki ), ha mákod van akkor olyan 150 - 166 közé tudod húzni úgy hogy működik.
-
tamsa23 #4374 szeretnék segítséget kéni még kezdő vagyok ebben a témában ,hogyan tudnám meghúzni a 2200+,-os AMD procimat, milyen számokra kell módosítani a BIOS-ban a proci beállításokat egy NF7-es alaplapom van és ez bírja e a proci húzást előre is köszi
-
#4373 aha.
akkor annak nincs sok teteje hogy a RAMDAC az most 400 MHZ n vagy 500 MHZn fut. Mivel úgyse használom 1024*768 nál nagyobb felbontásban.. / 85 HZ el.
thx a tájékoztatást.
narancs kérdésése is érdekel.
szal van az a dvi átalakító, abban biztos hogy nincs aktív elem..
-
Akuma #4372 És geforce 4 tud DirectX 9-et??? Értelmét nem látom, csak akadást okozhat