64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#4371 DX8-at? A Doom3-nak DX9 kell. -
Akuma #4370 Ezt a hibát nem melegedés okozza, mondhatnám nem hárdveres baj van -
Akuma #4369 Használj DirectX 8-at, legújabb WHQL aláírott nvidia drivert!
Ha ez sem segít, érdemes újratelepíteni a rendszert, majd image drive-ra lementeni, hogy többször ilyen kellemetlenség ne fordúlhasson elő, illetve azonnal megoldható legyen a probléma rövid időn belűl. -
#4368 nem olyan drága az -
#4367 Hogy szellőzik a házad?
Oldallap levétel sem segít?
Lhet olcsóbban megúszod ha veszel 2 rendszer ventiot házadba hogy rendesen ...
Amúgy lehet kapni hűtőt, csak k*va drága... -
#4366 Na, újabb fejlemény... Ma kitisztítottam a gépet (csillog-villog kivűl-belűl... :), és megindítottam a Doom3-at világhódító útjára. Eleinte minden penge volt, majd kb. 15 perc múlva megint leállt, de csak egy pillanatnyi szaggatásnak tűnt elsőre. Aztán egyre gyakrabban és egyre hosszabb időre állt le a stuff. Valszeg tényleg melegedés lesz a dologban, és én is inkább a videókártyára gyanakszom. Kérdés: lehet valahol kapni külön ventit a videokártyába? A porszívó úgy látszik nem volt elég powerful... :( -
#4365 Elvileg sipákol, de a prociban lévő védelmi rendszer nem sipákol csak csökkenti az órajelet ha kritikus szintre emelkedik a hőmérséklet.
Esetleg még haldokolhat a vinyó... -
#4364 és akkor a DVI / hagyományos átalakítóban van egy ramdac? -
#4363 Hat ez nem igaz.
A videokártyák kimenő adatai digitális alakban vannak tárolva a memóriában, és hogy ezek az adatok látható képpé alakuljanak át, arról a RAMDAC (digitális-analóg átalakító) gondoskodik. A D-A átalakító kiolvassa az adatokat a videomemóriából digitális alakban, majd analóg RGB jelekké alakítja át, és a VGA csatlakozóban levő videokábelen keresztül a monitornak küldi. A RAMDAC fel van osztva három részre, a képjel képzésénél használatos három alapszínt külön alakítja át meghatározott nagyságú feszültségekké. Ez a három alapszín a PIROS (R), ZÖLD (G) és a KÉK (B). A D-A átalakító minőségétől függ, hogy a videokártya hány színt jeleníthet meg meghatározott képfelbontásnál. A RAMDAC-ok csak a képcsöves (CRT) monitoroknál használatosak, míg a folyékonykristályos (LCD) monitorok fogadni tudják a digitális képjeleket az újonnan használatos DVI csatlakozón keresztül. -
#4362 Az vezérli a TV OUT-ot. -
Vlala #4361 Köszi, megpróbálkozom vele, ha nem megy, álljatok az ablakom alá, lehet, hogy kaptok egy gépet "odaföntről"! -
#4360 Na, végigfutott a memóriateszt, és semmi...
Met: Elvileg igen, legalábbis, ha a proci melegedne, akkor illene szirénáznia az alaplapnak.
M@trix: Nem húzom a VGA-ketyerét, de lehet, hogy kicsit dzsuvás a hütő, régen tisztítottam... Asszem meló után szétszedem a gépet és kitisztítom.
Köszi a tippeket! -
#4359 videókártyák RAMDAC ja tulajdonképpen mit takar? -
#4358 Hi,kéne egy kis help a hálózat fórumban!... -
#4357 én hallottam ilyet. nVidiáéknál előfordul akkor ha túlmelegszik a vidkari procija.
Lehet ebben az esetben nem ez lesza gond, de ezzel a jelenséggel akkor találkoztam többször amikor karikat húztunk... Nézd meg a VGA-d hűtőjét, vagy ha húzod akkor állítsd visszább... -
#4356 Megy rendesen a procihűtőd? -
#4355 oks -
#4354 Látod erre nem is gondoltam... :)
thx, 5 felé irok, hogy mi a pálya... -
#4353 Persze, az a neve hogy memtest...:D -
#4352 Ja, azzal nincs baj, ha melózok a gépen (Delphi) vagy netezek, akkor semmi gáz, csak játékoknál... Megsasolom a memtesztet, van erre valami jó progi? -
#4351 Ilyet még nem hallottam soha...
Futtass egy memtest -et, ha talál hibát akkor memcsi gond télleg...
Amúgy 2Dben minden oké?
-
#4350 Hi all,
A köv problémám lenne, ritkán szoktam játszani a gépen, legutóbb tavaly novemberben nyomtam végig a Silent Hill 3-at, akkor minden frankó volt. Most kb. két hete vettem egy Will Rock-ot, agypihentetőnek, és akad... Kb. tíz percig minden frankó, majd kimerevedik a kép, leakad a hang, és vagy fél percig áll minden, mintha lefagyott volna. Fél perc után, mintha mi sem történt volna, folytatódik a cucc onnan, ahol abbamaradt. Az idegesítő az, hogy most minden játék, amit próbáltam (beleértve a MK4-et is, ami ugyebár P200-at kér alapkonfignak, bár az jóval ritkábban) ezt csinálja. A gép egy 2400-es P4, 512 ram, GeForce TI4600 Ultra kártya, tehát nem gáz annyira, hogy egy Will Rock akadjon rajta (hát még a MK4). Mi lehet a gond? Én memóriára gyanakszom, de ez csak tipp... Windowst tegnap pakoltam újra (format c is volt), de az sem segített. -
#4349 NEkem is ilyen (Pinnacle) és még én sem jöttem rá, hogy miért... -
ent #4348 Próbáltad már a programjának az audio beállításainál olyasmit nézni, hogy melyik vonalat használja a kártya!
Azaz próbálgasd! -
Vlala #4347 Sziasztok,
Gondom van egy PixelView TV-kártyával.
Feltelepszik, beindul, ez eddigg rendben van, a gond az, hogy hangosítás-halkításkor nem hangosodik-halkul a hangfalon. (Érdekes, a kijelzőn érzékelhető a változás, csak a hangon nem.
Gyanúim:
nem jól kötöttem össze valamit (pedig kézikönyv szerint dolgoztam);
WinXP vigyáz a hangerőre ezt sem tudom, hol kell kikapcsdolni);
Ne adj' Isten hardverhiba, és vihetem vissza az egészet.
Valaki esetleg tud megoldást?
-
#4346 Az APC-nek van olyan cucca -
#4345 80GB-osat tutira, de szerintem visz nagyobbakat is. -
Tom Alien #4344 Azt szeretném megkérdezni, hogy ASUS TUSL2-C P3-as alaplapba maximum mekkora winchestert tudok rakni? -
#4343 Format c: -
#4342 -
#4341 ket nagy problemam lenne!Az egyik az hogy inditaskor mindig megnyilik a dokumentumonk mappa 2x!A masik hogy nem tudom kiirtani a W32.Spybot.Worm-ot!Valaki ha tud segiteni azt megkoszonnem! -
#4340 ahol nyaraltam olyan túlfeszvédő volt h 1db 230 as csatlakozója volt + 2 UTP -s, de nem tudtam hogy neked kell, mert akkor elhozom :))) -
#4339 Akkora láma azé' nem vok, 3dmark 2001-re gondoltam természetesen:) -
#4338 3dmark03 nem is fog változni neki. -
#4337 Majd írd le a teljesítménynövekedést ha megvetted, futtass 3dmark tesztet is, nállam az is csak párszáz ponttal változot a gépcsere után, kiváncsi vagyok. -
#4336 Nos akkor ezek szerint vannak még tartalékai a videókártyámnak ?! Yo -
#4335 Itt más a helyzet. A ti200-ból egy P3 is ki tudja hozni a maximumot, de egy ti4200-ből egy 1700-es proci aligha. -
#4334 Azért a Ti4200 nem olyan rossz kártya még. Hiába veszel gyors vga-t ha nincs ami kihajtsa. -
#4333 Egy szempontból jó hogy alaplapot és procit akarsz cserélni: Még eshetnek a videokártyaárak amíg eljutsz addig hogy videokártyát cserélj, az alaplap és prociárak is esni fognak de szerintem nem a közeljövőben. -
#4332 Hát maga a proci biztos nem dob rajta annyit, de összességében nagyon reménykedem (ram 400Hzre, alap via266A chipset nforce2-re)
Persze azóta is az alaplapokat nézegetem, de asszem gigabyte-ot nem vennék többet, nah nem mintha bármi problem lenne ezzel..