64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Fairfax
    a kkrieger egy összvissz 100 bocs, 96 kilobyte-os full extrás fps játék.
    Amikor megláttam elkezdtem gondolkozni miért van szükség dvd-n meg több cd-n kiadott játékokra, amikor ennyiből meg lehet csinálni az egészet ( ugyan a hardwerigény elég durva) dehát az üzlet az üzlet...
  • Fairfax
    http://kk.kema.at/files/kkrieger-beta.zip

Hardwer kell alá az biztos...
  • Zsolo007
    Krieger? sosem hallottam róla... :D
  • Fairfax
    jaja.ezekszerint a kkriger nevű fps ennyire leamortizálja a rendszert? A srác azzal játszott amikor a problémák kezdődtek.Tudjátok az a 100kyteos FPS játék ami élőben generálja a pályákat.
  • Zsolo007
    Rendőrautós szirénázás= nem megfelelő a proci hűtése :)

Ugye tudod hogy nagyon vigyázni kell ilyen esetekben? Ugyanis ha nem tudnád a proci füsttel műxik, ha az kijön.....
  • Fairfax
    Akkor szerintetek egy procihűtő/borda csere megoldaná az egész problémát?
  • Fairfax
    Köszi:D A procihűtőventi meg magától megfordult;)
  • Zsolo007
    Hülye, úgy értem hogy nem az a része illeszkedik a foglalat kiemelkedő részére aminek ott kéne lennie.... de mind1 is :) nem olyan vicces ez....
  • Koppernikusz
    fordítva?
    venti van a proci oldalán a borda meg fent ? :DSAFAFDF
  • Zsolo007
    Nincs véletlenül fordítva rajta? :D
  • Zsolo007
    Jah procihűtővel van a gond egy hete volt ugyanez a gondom, az általad nyitott topicban is írtam....
  • Fairfax
    Procihűtőt hogyan időzítsem jól?:) Megy fixen és kész:)Vagy nem?
  • Fairfax
    Sajnos csak annyi van rajta, se több se kevesebb...Már többször átkentem.
  • Fairfax
    mert ha csak szép hosszan sípolna= memóriahiba, vagy alaplap hiba ( memóriakezelés)
    De ez szirénázik, mint amikor ( NE PRÓBÁLJA KI SENKI) nem rakod rá a procihűtőventillátort az alaplapi csatira. Ergo, mintha nem lenne a procinak hűtése és lelőné a túlmelegedés elleni védelem. Vagy rosszul gondolkozom?
  • Koppernikusz
    rosszul van rögzítve a proci hűtő az 100.
    főleg ha memtest lefutott.
    nincs túlsok paszta rajta!? csak annyit szabad rátenni hogy a borda apró egyenetlenségeit elfedje. lehelet vékony réteget szabad csak rajtahagyni
  • Fairfax
    Bocsi... Próbáltam újrapasztázni az egész szutykot, nem változott semmi.
    Attól függ mennyi időn belül hal meg a rendzer, hogy mekkora prociigényű alkalmazásokat futtatok.Változó. Egy játéknál, vagy akár egy corelnél behal fél percen belül
  • Fairfax
    mondjuk egy apróság feltűnt: Biosban ha nézem a prociventillátor sebességét :kb 4500. Ha valami teszterprogival akkor max 3500, és a procihőfok folyamatosan emelkedik.Cseréljek hűtőbordákat meg ventillátort? Még ez lenne a legolcsóbb megoldás...
  • Koppernikusz
    azt nem neked válaszoltam :)
    proci hűtőborda jól van feltéve? paszta van alatta ? ha túl sok az sem jó!
    mennyi idő alatt fagy?
  • Fairfax
    nincs upnp, router van, és wireless háló. de minden perifériát kiszedtem, és ugyanaz minden.Hálókártyával vagy anélkül is.Videokártya csere is volt, tápcsere is.
  • Fairfax
    Köszi. memtest megvol minden OK.
    Biosban 80 fokra van állítva a legmagasabb hőfok, és lefagy mint a Xar.
    Üresjáratban nem, de ahogy a proci terhelést kap kész vége, game over, sziréna, fagyhalál.
  • Koppernikusz
    routered, vagy egyéb net terelgető cuccod van?
    tűzfal?
    lehet h UPnP kavar be ( winfosos baromság, automatikus útvonalkeresés ? :S ) ..
  • Koppernikusz
    Biosban van hőfok beállítás, hogy milyen hőfoktól kezdjen sípolgatni ( ezt vedd feljebb ), meg előfordulhat olyan is, h hőfok felett lefagyasztja a procit nehogy túlmelegedjen, ennek a hőfokát is állítsd át.
    jó biosturkálást!
  • Koppernikusz
    memóriatesztet nyomassál.
    sajnos előfordulhat hogy a kétféle memória nem szereti egymást. biosban próbálj időzítésekkel variálni.

amúgy memtest+ progit futtasd ( bootfloppys )http://www.memtest.org/
  • Fairfax
    Emberek, nem tudom tud e valaki segíteni. A probléma leírása a következő:
    Gép megfagy, szirénázó villyogás kíséretében.Procihőfok ( AMD 64) 50celsiusról indul.
    Amit már cseréltünk: Táp, videokártya. Biosban is fagy.Procihőfok emelkedik, aztán megfagy az egész és villyog mint a rendőrautó.Memóriatesztek tökéletesen lefutnak, hibát nem jeleznek(1024 DDR 400).
    Amint a proci terhelve van, fagy az egész mindenség, hangeffektekkel, mintha túlmelegedne a proci.Holott elvileg nem kéne...

Van valakinek ötlete mi okothatja ezt?
    Memóriahibát nem hiszem hogy lenne, teszteken is átmegy, meg a hibával járó hangeffekt sem arra utal. What could be the problem?

Please HELP!!!
  • MiloShee
    Hi everybody! Ma vásároltam egy GigaByte GA-7N400 Pro2 (REV 2) típusú alaplapot.Beszerelem minden csodás,windowst akarok telepíteni, erre elkezd tipikus mem hibákat szórni (IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL stb...) Jó, két PC3200-as modulom van, egy full full noname 512-es ,és egy pár hete vásárolt 256-os Infineon.Kiszedtem a full full nonamet, és ua. Infineon ki, minden tökéletes. Egyszerűen nem szereti a Gigabyte a cuccot, vagy maga a modul a gáz. Sorry picit hosszú lett :-)
  • [NST]Cifu
    A hűtőd típusa kellene, valamint az, hogy mióta van fent a procin.
  • susubaba
    SEGÍÍÍÍTSÉG!!!!!!!!
  • [NST]Cifu
    A hűtője zúg, nem a procija... :))
  • dardevil
    A problémám sajnos nem oldódott meg. Egyébbként maga a telepítő driver is nagyon nehezen ment fel és ez fogadott,
    majd leszedtem és újra telepítve a kapott drivert nagy nehezen elindult a webcam. A netem pedig meghalt, egyszerűen semmi nem jön be. Másik driver sem jó !
    Holnap viszem vissza, ennek nem így kellene működnie !
  • Met
    majd jön valaki okosabb és megmondja mert én amd-hez nem értek:)
  • susubaba
    Egy AMD Athlon64 3000+ processzor
  • dardevil
    Oké - próbálom.
  • Met
    esetleg tölts le egy frissebb drivert
  • dardevil
    Sziasztok !
    Vettem 1 Genius VideoCam Look webcamerát. Feltelepítem a hozzá kapott drivert, majd MSN-en kersztül szépen komunikál, van hang és kép.
    Ekkor kezdődik az én nagy bajom. Innentől kezdve nem tudok csatlakozni a netre, letölteni, multiban játszani - semmit. Mintha nem lenne netem. Ha drivert törlöm a problémám nem oldódik meg. Csak a renszervisszaállítás segít.
    Valakinek valami ötlet - mi lehet a gáz - xar a webcamera ?
    Előre is köszi !
  • Met
    Ha van benne hőérzékelő dióda akkor nem, mert csökkenti az órajelet amíg le nem hül a megfelelő hőmérsékletre, esetleg csipog a gép. Hogy van e benne azt nemtudom mert jós nem vagyok de majd jól megmondod milyened van:)
  • susubaba
    Momdjuk ha igy maradna nem tesz kárt a processzorban?
  • Banyapapa
    Nem fogsz meg mást közben??

Engem akkor csip meg ha megmarkolom a radiátort:P
    Igaz minek kapaszkodok.
  • Banyapapa
    Jedi elmetrükk volt, ·hot· eccerü:-o
  • Met
    Azért mert ki van kopva a tengely, ahogy Jakuza is írta, ha tudod akkor szedd le és tedd vissza elforgatva, hogy máshonnan kopjon.
    A hosszútávú megoldás a csere lenne:)
  • susubaba
    Köszi !
    Aranyosakvagytok!