64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • czky
    akkor próbáld!
  • Larkin
    Laposfogóval próbáltam de csak pár mm a perep és lecsúszik róla, ha nagyobb erővel próbálom húzni.

A prohardver fórumban azt írta valaki hyogy a belső kis négyszögbe nyugodtan öntsek sebbenzint vagy alkoholt.
  • czky
    fogóval próbáltad már? fogd meg vele a szélét és próbáld finoman feszegetni. ezzem még a lapot se karcolod meg. én nem öntözgetném meg semmivel. vagy tedd ki 1 kicsit a napra h felmelegedjen.
  • Larkin
    HELP!

Sürgős segítségre van szükségem. Vásároltam magamnak egy Coolink BAT hűtőt szeretném

felszerelni, de az alaplap alján lévő eredeti fém támasztékot nem tudom leszedni. (A

BAT-nak ugyanis egy saját támasztéka van amit alulról kéne megcsavarozni.) A műanyag

keretet lecsavaroztam az alaplap tetejéről, de ez a hátlapi támaszték vagy oda van

ragasztva, vagy a gumi szigetelése sült hozzá a laphoz. :(

Félek hogy feszegetéssel megkarcolom az alaplapot, bár egy kis kartonpapír alátéttel

megpróbáltam a csavarhúzóval megmozgatni de semmi eredmény. Közben több litert

leizzadtam az idegességtől, hogy tönkreteszem. :O

Az alaplapom ASUS K8N-E Deluxe S754 foglalat.

Valami tipp?

Pl az alkohol kárt tesz -e az alaplap lakkozásában? Vagy megpróbálhatom azzal feloldani

a ragasztást?
    Vagy szikével vágjak bele a gumirétegbe?

Előre is köszi mindenkinek a segítséget.
    Üdv:

Larkin
  • Serpa
    a mostani BIOS -om file -át hol találom?
  • czky
    Azért nem kattog ha nincs rajt adatkábel, mert akkor az alaplap nem küld neki semmi jelet, nem akarja dolgoztatni. Biztosan meg van zekkenve a winyó!
    Ha tudod, cseréltesd ki samsungra!
    Sajnos előfordul (főleg a maxtornál), hogy gyárilag kukás cuccot kapsz.
  • Petyus_
    Jaja.. elvileg az az NForce3 SATA vezérlőjét alapból felismerné az SP2 XP, ha jól tudom. De sajnos el se jutok odáig, mert a BIOS sem ismeri fel normálisan a HDD-t.

Kattogás: hát én is arra gondoltam, hogy a vinyót kell cserélni (sajnos kipróbálni nem tudom, egy könnyen mozgósítható ismerősömnek sincs SATA a gépében..), de mondom, az adatkábel nélkül kattogásmentesen normálisan felpörög a vinyó, ez elbizonytalanított kicsit.

Táp tudom, hogy gáz, csak most sajnos nagyon centiznem kellett a géppel, mert likviditási nehézségeim vannak, és nem akartam rá sokat költeni. =)
  • czky
    SP2-es winfossal próbáltad?
    Amúgy a 300w nagyon kevés. Codegen-ben meg főleg!
    Ha kattog a winyó, akkor az biztosan kukás!
  • izb
    Tűzfal,vagy virusírtó progi a hibás,ha a neteddel minden okés.
  • Petyus_
    Ja, és van ez a SATA tápkábel átalakító. Csak nekem olyanom nincs. Na most a vinyón sima tápkábelnek van hely, azt rá is dugtam. Az baj? =))
  • Petyus_
    Valaki segítsen nekem! =)

Na szóval. Új gép, ASUS K8N-E Deluxe deszka, hozzá egy darab vinyó, SATA Maxtor. Ha a vinyót rádugom az Nvidia SATA vezérlőre, bootnál kiírja, hogy 3rd/4th Master: IDE Hard Disk, utána gondolkodik, és nem talál drive-ot. BIOS-ban ott van a Maxtor Calypso, de 0MB kapacitás, és minden funkció (SMART és társai) Not Supported. A vinyó közben hülyén kattog.

Van a mobon egy másik SATA vezérlő, ha ehhez dugom, látja a vinyót, de szintén 0 GB, és a Windows XP sem akar felmenni (nem talál hard drive-ot), pedig betöltöm a szükséges SATARaid drivert floppyról.

SATA kábeleket adtak az alaplaphoz, hárommal próbálkoztam, ugyanez. Rádugtam egy másik tápkábelre, az sem segített. Gondoltam, vagy a vinyó rossz, vagy nem kellett volna bevállalni a 300W-os Codegen tápot.. De érdekesmód, ha lehúzom a vinyóról az adatkábelt, és tápot kap, akkor nem kattog, és úgy tűnik, hogy fel is pörög. Míg tápkábellel csak áll és durva kattogó hangokat ad.

Van valami ötletetek, mi lehet a hiba oka?
  • Shep
    Van vkinek vmi ötlete arra, hogy az miért lehet, hogy elindítom az outlookut és connection refusedol és semmilyen mailt nem hoz be, a thunderbirdel ugyanez a helyzet
  • [NST]Cifu
    Dehogynem. Ha tuningolni akarsz, akkor nagyszerűek, ha az FSB-t feljebb tudod állítani, akkor akár 11x200Mhz-en is futhat a proci. De megcsinálhatod azt is, amit czky javasolt, tehát ha nem szorzólockos a proci, és a biosban át tudod állítani a szorzót, akkor mondjuk a szorzó 10x, az FSB meg legyen 200MHz. Egy 2500+ Barton procinak ezt vinnie kell, még alapfeszültségen is.
  • czky
    Ez persze alaplap függő dolog.
    Nekem NF7-em volt. Azzal ment a dolog.
  • czky
    Van megoldás rá! Én régen így csináltam az Athlon XP-vel.
    A BIOS-ban vedd lejjebb a szorzót. Az FSB-t pedig állítsd 166-ról 200-ra.
    Így 400MHz-en fognak menni a ramok. Max nem azt írja ki a gép h xxxx+, hanem a pontos processzor órajelet.
  • ibrik
    A lényeg, hogy a DDR400-as RAM-ok ugyan lefelé kompatibilisek, de csakis FSB 800 MHz-es proci mellett "pörögnek" 400 MHz-en.
  • MiloShee
    De akkor gyak. semmire nem megyek a 400 MHz-es RAM-jaimmal? Ez így kerek? :D
  • [NST]Cifu
    A proci és a memória szinkron fusson AthlonXP esetén, ha a proci FSB-je 166MHz, akkor a memória is csak 166Mhz-n (333Mhz effektive) fusson!
  • MiloShee
    Hi! A segítségeteket kérném. Vettem egy Gigabyte 7NF-RZ alaplapot. Minden szép és jó, csakhogy!!! Egyszerűen nem tudom a memóriákat 400 MHz-en hajtani,mert akárhányszor beállítom a kezelési útmutató alapján 120%-ra a mem frekvenciát (Bartonom van 166 az FSB) hosszú sípjel az eredmény. Ha "Auto"-ra állítom a cuccot u.a. Eddig egyedül az FSB emelésével, By SPD-vel tudtam valamivel feljebb tornászni a cuccot.A memóriák tökéletesen dohogtak egy KT600-ban. PLZ HELP!!!!!!
  • [NST]Cifu
    Akkor nézzük, van valami ilyesféle kártyád, ugye, namost a hosszúkás csatlakozó a DVI, elvileg adtak hozzá egy eféle dvi-vga átalakítót, ha nem, akkor el kell menni egy boltba, és venni kell egyet (vagy a haverokat körbekérdezni, hátha valaki kapott a kártyájához, de nem használja). Ezt az átalakítót fogod, és rádugod a kártya DVI kimenetére. A két monitort ezután rádugod a kártyára (az egyik a sima VGA csatiba, a másik a DVI átalakítóba fog menni). A gépedet szépen elindítod, bejön a win. Most irány a "Megjelenítés Tulajdonságai" és a "Beállítások" fül, itt most két képernyő lesz a legördülő menüben, kiválasztod az elsőt, rányomsz a "speciális" gombra, és beállítod a "monitor" fül alatt a monitor típusát. Ugyanezt eljátszod a második monitorral. Utána megint az elsődleges monitornál nyomsz egy "speciális"-t, és itt a "megjelenítés tulajdonságai" fület vedd célba (ehhez Cataclyst driver és Control Panel kell, a Cataclyst Control Centert felejsd el!!!), a két felső monitornak bekapcsolva kellene lennie (ha nincs, akkor "kapcsold be"), állísd be a monitorokat rendesen (képfrissitési freki, legyenek kihúzva a kép szélei, stb.), majd OK.
    Miután feltehetően nem akarod mindkét monitoron ugyanazt bámulni, ezért most klikkelj a "Megjelenítés tulajdonságai" -> "Beállítások" fülnél a képen látható második monitorra (vagy válaszd ki a legördülő menüből). Az ablak alja felé van egy olyan, hogy "Windows Asztal kiterjesztése erre a monitorra". Így két monitornyi asztalod lesz, az, hogy melyik monitor legyen az "elsődleges", az ez alatti kocka bepipálásával tudod eldönteni, a játékok ezen a monitoron fognak elindulni. A két monitornak lehet különböző a felbontása és a képfrissitési frekije.

Remélem ennyi elég lesz. ;)
  • Met
    egy tvout-os vga kártya vásárlása ha azon nincsen
  • ChevyG #8842
    nekem 1 ATI 9000-esem van, akkor mi a teendö (veendö)?
  • ibrik
    A mostani VGA-kártyákon ez általában úgy van megoldva, hogy a VGA- és a TV-kimeneten kívül van rajtuk egy DVI-csatlakozó is, ami LCD/TFT monitorokhoz van és a kártya csomagjában szokott lenni egy DVI-VGA átalakító is.
    Így az átalakítóval együtt kapsz egy második hagyományos VGA-kimenetet.
  • Met
    2 kimenetes vga kártyával
  • ChevyG #8839
    két monitort és 1 gépet , hogy lehet csatlakoztatni?
  • Aspyrin
    Nekem csak egyszer kellett visszavinnem egy videokarit bő másfél hét után, az amortizált értéket az aznapi netto nagykerár különbözetével számolták.
  • Narancs
    flash player
  • Vanek
    egy egyszerű kérdésem van:swf kiterjesztésű fájlt milyen programmal tudok megnyitni? gondolom vmi flashal..? -ha lehet privátba válaszoljatok-
  • Serpa
    inkompatibilitásra nincs garancia.
  • Borg
    Vidd be a géped, és mutasd meg hogy ABBAN nem megy. Az ő gépüket kinemszarjale.
  • Serpa
    még nem.

BIOS frissítés segíthet?
  • Serpa
    de, futott náluk.
    láttam.
  • Met
    másik gépben is próbáltad?
  • Falconer
    Tudod.... Náluk sem fut, csak nem akarják kicserélni. Nálam is volt ilyen gond, gyerek a telefonban esködözött, hogy náluk tökéletes, már játszik vele egy órája és semmi baja, aztán amikor megélegeltem a szöveget, odavittem a gépem, akkor meglepődött. Aztán végülis kicserélte
  • Serpa
    náluk fut a memória, nálam nem (4 slotból egyikben sem).
    így xart se érek vele, túl akarok adni rajta mihamarabb.

amortizált értéket hogy számolják ki?
  • Narancs
    Miért viszed vissza? Szarér hugyér szokták megvenni a cuccokat.
    De azért fölhívhatod a boltot, hátha...
    De inkább add el apróneten/hardverpiacon/bolhán...
  • Borg
    Attól függ, miért kell hogy visszavegyék.
    Bár elég pofátlan dolog a részükről ez az amortizálósdi.
  • Serpa
    mennyiért veheti vissza (meg) a bolt, ahol vettem a memóriát (5 naposak), ha az van a papíron, hogy működő árut csak amortizált értéken vesznek vissza?
  • ChevyG #8825
    kb menyibe kerül, 1 fö tranzisztor, daewoo 17esbe?
    tom elég konrét kérdés:)
  • ChevyG #8824
    ja, most már ez igy nem élet