64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • viharhozo
    Udv mindenkinek!

Egy gepet szeretnek osszeallitani az alabbi cumokbol:

alaplap:Msi 915p Neo2 Platinum (129 euro)
    proci: P4 3.2(530) (169 euro)
    vga:Leadtek PX 6600 GT TDH Extrem version (170 euro)
    vinyo:WD Caviar 200 gb (103 euro)
    ram ot meg nem valasztottam, vmi Geil,Corsair v vmi komolyabbra gondoltam, min 512, es DDR2-t (kb 100-120 euro kozott)
    5.1 s hangkartya
    Antec 450 W-s tap (60 euro)
    vmi jobbatska haz meg 1ebek

+17" s monitor (max 200 euro)

nem fikazast meg hurrogast szeretnek kapni :), hanem erveket ha nem jo, v ha jo, esetleg hol lehet jobb aron hozzajutni?!

elore is koszi
  • csoxy6
    mit raktál fel újat?
    Everestet?
  • Tufa
    "facca"

ez a szóóóó, hmm, tök "tünci"
    [imnetszagotérez]
  • Met
    nemhiszem, hogy mernének mostanában kiadni olyan procit amiben nincs védelem
  • Met
    Tudom:)
    Az nem tudom, hogy a prociban van e megsülés védelem.
  • Banyapapa
    Ilyen nekem is volt.
    Felraktam a legujabbat és máris AGP-s volt kiirva.
  • cito
  • Aspyrin
  • csoxy6
    Bocs nem dugtam rá a tápos csatit.
    De PCI nak ismeri fel az EVEREST nem AGP nek.
  • cito
    Az gáz!!!
    Én azt tanácsolom ne használd igy...
    Leveszi a teljesítményt kb egy 5200 FX szintre...
    Ha van lóvéd vegyél egy 420A Chieftechet, dual Fannal, kb 15k nekem faccául megy a 6800 gt rajta... Akkor neked is fog...
  • csoxy6
    codegen 300 w
  • Aspyrin
    Pontosan! Nálam detto ugyanez a szitu volt, erősebb tápom lett és semmi gond (inno3d fx5900xt kártyánál). Fizess rá egy megbízható legalább 400w-os tápra ha van lehetőséged.
  • cito
    Detto volt!
    De milyen táp?
    Mert ha Codegen dobd ki!
    Nekem az Inno 5900xt-t a codegen 400W-os se birta
    Vegyél Chieftechet!!!
  • cito
    Gyenge a tápod arra gépre
    Milyen vasad van? Milyen táppal?
    ÉS letiltotta a videokari teljesítményét
  • csoxy6
    Please Help!!!

A kártya egy exair geforce fx 5900xt.
    Alaplap: abit NF7.
    71.89-es grafikus driver.
    300 W táp.(szerintem ez a baj)
    Kösz!
  • cito
    Hogy tudok linket betenni ide..?
    Help
  • [Jakuza]
    A valasz 4 szo.
    Nem erdemes veluk foglalkozni.
    Teszem hozza egyenlore.
  • Adam5
    Lenne egy kérdésem. Azért ide írom mert nem akartam külön topicot nyitni. szal vannak ezek a virtuálisvalóság sisakok, arról érdeklődnék hogy magyarországon szerintetek kaphatók ilyenek? és ha ha igen akko hol és kb mennyiért? :S
  • PLackó
    hellósztok.ez nem hardwer problem de csak ide tudom írni.
    elkezdte azt csinálni a gép hogy a freemaulben nem nyitja meg a leveleket,néhány helyre nem tudok bejelentkezni (fórumokon is) valamint némely linkekre hiába kattintok(akárhol a neten) még tölteni sem hajlandó semmit,mintha nem is nyomtam volna meg semmit.IE-vel és Firefox-al is próbáltam de semmi.mi lehet a gond?(Avast! vírusírtó Kerio tűzfal)
  • [Jakuza]
    Amugy itt va na leiras, de az ugyanaz amit en leirtam.
    A IFPA csatlakozonal keresd: http://www.frontx.com/cpx111_2.html
  • [Jakuza]
    Akkor:
    Lineout_L az L Out
    Lineout_R az R Out
    GND - az AGND
    MIC - a Mic2
  • MasterJay
    Ez csak egy szimpla fülhallgató kimenet és semmi más.Meg mikrofon.Nekem csak ez a kettő kell, de nincs is más.
  • [Jakuza]
    Raadasul ahogy nezem a csatlakozokat, a 2 elso es 2 hatso csatlakozas megvan a 2 mic es egy fold is.
    De a +5v helyett meg egy fold csatlakozo van, es a center csatlakozojat sem latom.
  • [Jakuza]
    Az gaz, mert en tegnap tettem ossze egy 939-es AMDt uj hazzal, es annak egyben volt a csatlakozoja, csak lekellett a tuskekrol huzni a jumpereket es mar lehetett is osszecsatlakoztatni a front kimenetekkel.
  • MasterJay
    Ez nem egy csatlakozó hanem szét van szedve pin-ekre. Tehát amiket leírtam azok a csatlakozók darabokban vannak eggyenként.
  • [Jakuza]
    A valasz egyszeru.
    Az NC ahol van ott a masik fele fedett tehat oda nem lehet tusket dugni.
    A csatlakozo meg szinten ugy nez ki, hogy az egyiken ez okbol nincs tuske.
    Tehat ahol nincs tuske az kerul a lyuk nelkuli reszhez.
  • MasterJay

Vettem egy házat és ilyen csatlakozók vannak rajta: L in, L out, R in, R out, GND, GND, Mic in, Mic Bias. Melyiket hova kell dugni?
    Így néz ki az én front panel audio csatlakozom a deszkámon
  • susubaba
    Azt nem tudom milyen típusú, decemberben vettem.Dobozos AMD athlon64 3000+ -os processzor.
    köszi a segítséget
    !!!!!
  • Nedudki
    Üdv Mindenkinek!

Kb egy hónapja a gépem kikapcsolás helyett állandóan ujraindítja a rendszert.
    Nagyon idegesítő volt ezért, partició le, XP ujrainstall, ami után helyreállt a világ rendje.
    Ez után következett a meglepetés: Amikor felinstalláltam a Pinnacle typ. tv kártyámat- az eredeti install-CD segítségével -, újra jelentkezett ez az idegesítő jelenség. Ha megszüntetem a TV-kártya installját, helyreáll a rend.
    Ha valakinek volt már ilyen problémája kérem segítsen.

Tájékoztatásul mielőtt jelentkezett volna a hiba,kaptam egy "dos-os" ablakot, amiben a rendszer a bios frissítés utáni ellenőrző összeg elfogadását kérte.Természetesen ezsem ágában sem volt bioszt frissíteni!
    Arra gyanakszom, hogy az az ellenőrző összeg a TV kártyára vonatkozott!-Már amennyiben van a Pinnacle kártyának frissíthető Biosza? Nem udom, de hátha valaki tudja közületek.
    Segítséget kérek!
    köszi előre is
  • Fairfax
    Jó éj mindenkinet:)
  • Fairfax
    HöHö, én is "adatrögzítéssel" keresem meg a mellékest:D
  • Fairfax
    Igen.Ők tudnak valamit, ez biztos. Az egyetlen hátrány az iszonyatos hardwer igény, de ezt te is tapasztaltad:) Akkoris egyedi próbálkozás, és szerintem megér egy misét:D
    Nekem Xeonon 50-65 % prociidőt használ, ami azért nagggyon súlyos.Mondjuk riccenés nélkül fut, de ehhez kell egy 256 megás videohártya is.Egy a lényeg, lehetne így is programot írni. Ha nem is ekkora méretben, legyen a 10 vagy 100szorosa is, csak ne egye ennyire a rendszert. Mondjuk egy doom 3 is full detailen ennyit eszik, de ott sajnos van egy feltelepítendő nem csekély adatmennyiség is...
  • Zsolo007
    Tudod milyen jó üzlet az adathordozógyártás :DDD

De mondjuk röhelyes amikor játékok wav meg bmp kiterjesztésü fájlokat használnak, naná hogy nagyok :D
  • Zsolo007
    Hát én kötve hiszem hogy ettol halt be, valószínűbb hogy egy nagyobb problémát hozott elő ami már ott bújkált...

Megnéztem, hát nem egy szépség, de hihetetlen hogy milyen pici....mondjuk LOL hogy az első nagy teremnél miután megkapom a gránátvetőt már ilyen 10 körüli FPSt kapok......

UI.: grat a fiúknak akik írták....ez a valódi tudás, ők tudnak programozni....
  • Fairfax
    Mindenesetre mindenkinek köszünöm a segítő szándékot:)
  • Fairfax
    Nem off. szerintem ettől halt be cimbi gépe.Illetve a procihűtés...
    De szerintem mostmár a te géped sem fagyna tőle:)
    Kissé prociigényes cucc, de sztem coool. Akár pár éves, akár mai friss.
  • Koppernikusz
    ne offolj.
    pár éves ez a projekt. anno nekem is fagyott tőle a gép..
  • Fairfax
    csak 1 screenshot :
    http://kk.kema.at/files/gfx/full2.jpg
  • Fairfax
    Ennyi a minimum igény:

The "official" minimum specs for .kkrieger: chapter 1 beta are:

* A 1.5GHz pentium 3 / athlon or faster.
    * 512MB of RAM.
    * a GeForce4Ti (or higher) or ATI Radeon8500 (or higher) graphics card supporting pixel shaders 1.3, preferably with 128MB or more of VRAM.
    * some kind of sound hardware.
    * DirectX 9.0b.

however, there's bad news: due to an unnoticed build error in the actual released version of .kkrieger, there are severe shadow bugs on Geforce4 and Radeon8500/9000 cards. the game should be playable, but everything will be way to dark.

the full list of known bugs (which will of course be fixed in the final version) is:

* shadow bugs on GeForce4 and Radeon8500/9000 cards.
    * "everything is red" bug on some NVidia Card/Driver combinations.
    * sudden big framerate drops that go away when a certain monster gets killed.
    * several collision bugs.
    * alt-tab doesn't work properly.
    * crashes during the "loading" phase.
  • Fairfax
    Akkora az egész játék hogy egy dd-s floppyra is ráférne.Egy vicc, hogy ilyet megcsinálnak, mi meg gigabyte-nyi játékokat töltünk le/veszünk meg....