64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • phredon
    ja meg amit írtam, ha hanggal együtt veszem felvétel után mindig lefagy és nem lehet felvétel módba lépni. Most próbáltam már két másik progit és azok is ugyanígy lefagynak.
  • phredon
    Beáítottam 25-re de így is uaz a gond, nem csak a hang hanem a video is akadozik. Audiot nem tömörítem, ennyit csinálok:
    elinditm a programot
    bepipálom capture audio és beállítom fpst 25-re
    benyomom rec megy mondjuk 1 percig aztán leáálítom.
  • ibrik
    Egyébként BeSweet-el azt is meg lehet csinálni, hogy a video-stream-hez állítod vele a tömrített MP3-at az OTA beállításoknál.
  • ibrik
    Nos az FPS-t nem véletlenül kérdeztem.
    25 FPS-re kell állítani (ez a PAL-szabvány).

Nos annyiban igazad van, hogy mint írtad "a hang felvétele zavar be neki", de nem úgy, ahogyan te értetted.
    A windows egy olyan hangfolyamot rögzít, amit te az AVI-hoz - gondolom - MP3-ba betömöríted, ami a 25 FPS-hez jó, és te ha a video-stream-et más értékkel veszed fel, akkor máris baj van.
  • grebber
    Aztgóhiszem megvan az oka mostanában miért baszakszik a kép.
    Nem müködik a VGA-m hütöje.
  • phredon
    nincs olyan felvevőprogi ami külön fájlba veszi fel a hangot és a videot?
  • phredon
    24 és 30 fps-t próbáltam.
    Lejátszást úgy értettem hogy az asus live-ben, amikor csak simán rá van kötve a kamera élőben mutatja a képet, hangot is játsza és nem akad semmit, meg felvételnél is azt írja 0 frame dropped. Tehát nem továbbtömörítéssel van a gond a tömörítetlen felvétel az ami akadozik.
    próbáltam már mindenfélét beállítani uncompressed, stb.
    Ja ha leállítom a felvételt, de ezis csak akkor van ha hangot is veszek mindig "szabálytalan művelet" és utána nem is enged belépni a capture módba, csak újraindítás után.
    Az biztos hogy vhogyan a hang felvétele zavar be neki.
  • ibrik
    Milyen FPS-el veszel fel?

És mégegy dolog, ezt írtad: "Az érdekes az, hogy lejátszásnál nem akad, egy framet se hagy ki, és mégis a kész avi másodpercenként megakad."
    Ebből azt lehet kiérteni, hogy felvételkor valami más formátumban rögzítesz (talán MPG vagy hasonló...), amit probléma nélkül le tudsz játszani. Csak ennek a videónak az AVI-vá tömörítésekor jelentkezik a probléma? Jól értelmeztem?
    Mert ha erről van szó, akkor a továbbtömörítés módjában van a gond.
  • phredon
    Win98-ban már fel tudtam rakni a drivereket, próbáltam többfélét is tehát az elvileg nem lehet gond. Csak akkor van gáz ha hangot is veszek fel. Az érdekes az, hogy lejátszásnál nem akad, egy framet se hagy ki, és mégis a kész avi másodpercenként megakad.
  • ibrik
    A kártyádat (Asus v3800) azért ismeri fel TNT2-es kártyának, mert az tényleg nVidia TNT2 chip-es kártya.
    Ebből adódik, hogy elég régi cuccnak számít, valamikor 1999 vagy 2000 környékén szünt meg a support-ja.
    De azért van remény:
    ASUS Multimedia Driver & BIOS - a lap közepe táján találod az AGP-V3800TNT2 Series szekciót.
  • phredon
    Csináltam egy win98-as rendszert így már működik is a felvétel tökéletesen, ha kikapcsolom a capture audio-t. (ami nélkül semmit nem ér az egész) Ha benyomom akkor viszont pár másodpercenként akadások van a videoban, annak ellenére, hogy 0 frame dropped-ot ír. Próbáltam a VirtualVCR annál is uezt csinálja. Vkinek van ötlete mi a f.sz baja lehet, egész nap ezzel sz.rakodtam?
  • MiloShee
    Igen az lehet. Amúgy az egyik kondinak kicsit nekiér a hűtőm, mivekl ezeknél a lapoknál a proc.foglalat mellett van egy kondi igen zavaró helyen. Lehet kicsit kihajlítom
  • [NST]Cifu
    Akkor lehet, hogy az alaplap egyik kondija adja a hangokat...
    Viszont ezzel túl sok mindent nem lehet kezdeni... :(
  • MiloShee
    Mindenesetre köszi szépen a segítséget.
  • MiloShee
    ATI Radeon 9600-asom van... Másik deszkában tökéletes.
  • Met
    Ezt a Hutil-t én is láttam csak reménykedtem, hogy BIOS-ban vagy windowsban meg lehet oldani:)
    azért köszi
  • Banyapapa
    Hömérsékletere nemtok mit, UDMA állitgatásra meg ezt találtam: ezaz

Ha nincs floppy (mint nekem:P) akkor van egy elég jo süti, ultimate boot disc,azon is rajta van több más programmal együtt.
  • Met
    ja az kimaradt, hogy a master vinyó dma 5 ben van
    a hőfokkal meg az a bajom hogy a 2 vinyó között elég nagy a különbség
  • Banyapapa
    Ilyen nekem is volt (UDMA-4 volt everest szerint), aztán felraktam az alaplapnak a IDE driverjét és most UDMA-6.
    De ugy tom a samsungnak oldalárol letölthetö egy segédprogi, abban is lehet állitani ezt a UDMA modot.
    De az a 27 fok elég jo, nekem akkor 18 ha elinditom,aztán felkuszik 29-31 fokra.
    Legutobbi dögmelegben volt 36.
    Bár nemtom mi a vinyo ideális/életveszélyes hömérséklete.
  • Met
    na, közben megnéztem eszközkezelőben csak dma 4-et engedélyez vagy pio-t
    hogy tudom 5-re állítani?
  • Met
    IDE kábel, középen masternek 120as Samsung, végén slavenek 120as Samsung.
    Az miért van, hogy a secondary vinyó udma 4 módban van és ráadásul melegebb is? A HD Tune szerint 27 fokos míg a master 18.
  • grebber
    Nincs a közelben semmi de 30 percenként a VPU recover kiabál hogy nem jó valami. :(
  • [NST]Cifu
    Véletlenül nem a videókártyád adja inkább ki azokat a hangokat? Anno pár GeForce FX tulaj panaszkodott hasonló jelenségre...
  • MiloShee
    Passzív NB hűtő van rajta. Terheléskor csiripel csak...
  • biomage
    Itt nézd körül
    ez egy ftp látam bent 3800 ast progit és drivert
  • [NST]Cifu
    Utánanéztem az ASUS oldalán, hát ehhez a kártyához már nincs support, tehát úgytünik bukós a dolog... :(
  • [NST]Cifu
    A Forceware drivert raktad fel?
  • phredon
    pontosabban nem csak volt, hanem van is:)
  • phredon
    Hi!

Van egy régi asus v3800-as kártyám aminek volt video bemenete. Be akarnék digitalizálni pár dolgot de az xp riva tnt2ként ismeri fel és nem engedi feleleííni. Találtam hozá win2000-es drivert annál meg a saját progija és a virtual vcr i azt írja ki hogy nincs video capture hardverem.
    VKi tud erre megoldást?
  • [NST]Cifu
    Csiripel? Nem a chipset hűtésének ventije kezdi megadni magát? Fogj egy ceruzát (vagy tollat), és picit állísd meg vele a ventit (csak egy fél másodpercre), ha megszűnik a zaj, akkor hurrá, megvan a probléma. A megoldás ez esetben az, hogy lecseréled a hűtést...
  • MiloShee
    Hi! A Gigabyte 7N400 Pro2-es deszkám elviselhetetlenül csiripel. Pl.: San Andreast nem is lehet játszani vele, mert néha olyan surrogásba kezd, hogy megfájdul a fejem. Hallottam már róla hogy ez a deszka ilyen, de valahogy ha legalább mérsékelni lehetne ezt a zajt örülnék neki. Előre is köszi az ötleteket!
  • ibrik
    Sehogy sem lesz jó.
    FSB800-as processzornak, az FSB 800MHz-et támogató alaplap kell.
  • madi 9k
    Sziasztok!!
    Ha egy olyan alaplapba ami 400 FSB mellett 2.2 GHz-ig támogat processzort beleteszek egy 2.4 GHz 800 FSB-s processzort mi fog történni? És hogy lesz jó?
    Aki tudja lécci segítsen! Előre is köszi!
  • Borg
    Valami zavarja a monitorodat. Erősítő, hangfalak, mobiltelefon stb?
  • izb
    Na ezeket igy ebben a formában nem próbáltam.

Kipróbálom.
  • biomage
    szerintem nem
    windowsos hiba
  • grebber
    Na a mai napon arra lettem figyelmes hogy a monitor szélénél a desktop széle elkezdett ki és be mozogni.
    Ez mitől lehet haldoklik a VGA-m?
  • ibrik
    Ilyen esetre az alapkérdések:
    - az alaplap BIOS-a támogatja a nagy kapacitású merevlemezeket?
    - hol helyezkedik el az IDE-kábelen a vinyó? Ő az egyetlen rajta?
    - abban az esetben, ha másik eszköz is van azon az IDE-kábelen, odafigyeltél-e a helyes jumperezésre (MASTER és SLAVE, vagy cable select) a kábelen elfoglalt helyük szerint?
    - alap, SP1 vagy SP2 XP-d van?
    - egyáltalán XP-d van?
    - milyen formátumra próbáltad formázni? (NTFS vagy FAT?)
  • Met
    Külön külön mennek rendesen? Másik gépben mennek rendesen?
  • izb
    Mi a tetves túrót lehet csinálni,hogy 2db infineon 512MB 400-as ram a valós
    órajelén menjen??
    Ha 200mhz elindítom,miután beállítottam a biost a winfos még bejön de utána újra indítja.166mhz futnak,de a 200mhz az nem megy.
    Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne rejtse véka alá.
    Alaplapom A7N8x-x
    Proci egy Barton 2500+ amit 3200+ húzok,viszont alap órajelen sem futnak a ramok
    sebességük szerint.Vagyis futnak,csak szarul.