64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • madi 9k
    Hát a tápom az nincs 2 napos és 420w-os --> más ötlet?
  • balcsi70
    Sziasztok.Nekem egy GeForce 4-em van letöltöttem hozzá az Nvidia-t drivert és tökéletes. A haveromnak GeForce 2-e van.Az lenne a kérdésem hogy arra ugyan ugy jó ez? Neki is Xp-je van.Kössz a válaszokat.
  • izb
    Táp csere rosszabb esetben,és a vpu meg valszeg a rossz hűtéstől hal meg.
  • madi 9k
    Sziasztok!Azt szeretném kérdezni, hogy:
    a gépem mielőtt bejönne a windows indítóképernyője elveszi attól a vinyótól az áramot amelyikről bootolna, majd visszadja és indul a windows(mindig ugyanott).Miért van ez meg lehet-e szüntetni?

És a másik hiba: ha bejön a windows kis idő múlva kapok egy VPU recover üzenetet(ATI R9200) és aztán elsötétül a kép és kifagy a gép.Ezzel mit csináljak???---ez inkább idegesít---

A configom:
    Athlon64 2800+
    Asus K8V SE Deluxe
    512 DDR-400

Köszönöm előre is sziasztok!
  • akos
    google... divx to dvd
  • unit
    Sziasztok!

Egy, olyan progira lenne szükségem, amellyel Divx-ből DVD formátumba tudok konvertálni? Esetleg ha tudtok légyszi segitsetek abban is hogy hol találom
    Köszönöm!
  • lowdog
    erre?
  • czky
    Bios-ban be lehet állítani az ilyen dolgokat. Ja meg az eszközkezelőben is!
  • Tufa
    És hogy tudom visszaállítani?
  • NeoMaN
    vegyél valami normálisat, ezt meg vidd vissza sztem
    a kereső nem dobott erre semmit..hmmm
  • Gaborka30
    Speedlink Meduza egy 5.1-es fejhallgató. Letöltöttem a legujabb drivert, de sajna nem segített. Azért köszi.
  • NeoMaN
    nálam is volt ilyen.
    PIO módban volt a vinyó DMA helyett (nemtom hogy állította át magát)
  • NeoMaN
    megnézed milyen alaplapod van, és a gyártó oldaláról letöltöd a legújabb drivert és telepíted. Hangkártyánál ugyanez a helyzet.
    Amúgy a hiba általában Nforce-os lapoknál áll fent...
    www.nvidia.com
  • NeoMaN
    vagy rosszul kábelezted vagy szar az a meduza akármi (tényleg miaz??)
  • Novartis
    és az mit jelent??
  • Gaborka30
    Üdv mindenkinek!
    Segítséget szeretnék kérni. A problémám a következő: vettem egy Meduza speedlinket. A hangkártya soundtorm (nf7-s alaplap). A tesztnél minden hang a helyén van, kivéve a jobb elsőt. Amikor a jobb elsőnek kellene szólnia, akkor is a bal első szól. A hátsóknál nincs ilyan gond. Ha csak sima sztereó hangot hallgatok (pl a windows saját hangjait) akkor is csak a bal füles szól, a jobb nem. Mi lehet a gond? A füles jó, ha sima 5.1 erősítőre kötöm akkor minden csatorna szépen szól)A távirányítóval próbálkoztam. A lesújtó eredmény a következő: a bass/center alig szól. A front csak az egyik oldalról, a rear csak a másikról szól. Mi lehet a probléma. Természetesen ugy próbálgattam, hogy egyszerre csak egyik poti volt feltekerve.A teszt alatt a VU kijelző szerint átteszi a hangot a jobb előre, mégiscsak a bal szól.
    Bocs ha hossszű voltam.
    A segítséget előre is köszönöm
  • Tufa
    erre vagy a kettővel elörébb lévőre senki nemtud semmit?
  • David8
    Köszi
  • ibrik
    Ha vetted a routert, akkor biztosan adtak hozzá egy kezelési útmutatót is.
    Ha jobban megfigyeled a beállítások leírásának elejét, akkor látni fogod, hogy az Internet Explorer segítségével lehet "bejutni" a router beállításaiba.
    Tehát indítsd el az IE-t, és a router kezelési útmutatójában keresd meg azt az IP-t (így kezdődik: 192.168....), ami valójában a router beállításait tartalmazó weblap a "router"-edben.
    Általában szokott lenni egy belépési login is, pl. admin/admin, vagy csak egy jelszó, amit szintén megtalálsz az útmutatóban.
  • David8
    sziasztok!
    Tudna valaki segíteni? Vettem egy Edimax routert, összeraktam rendesen ahogy elő volt írva, van is internet, csak a finomhangolási menüt nem tudom hol érjem el, pedig ez kellene a jelszó megváltoztatásához illetve egyébb apró beállításokhoz.
    Előre is köszi.
  • ibrik
    Letöltöd az www.nvidia.com-ról a legutóbbi verzió "international" változatát, amiben bennevan a magyar nyelvű rész is.
    Onnan minden egyértelmű.
    www.nvidia.com - DOWNLOAD DRIVERS - Download Drivers - itt látni fogsz három ablakot.
    Az elsőben kiválasztod a "Graphisc Driver"-t, a másodikban kiválasztod a "GeForce and TNT2"-t, a harmadik ablakban pedig az oprendszeredet, majd rányomsz a "Go!" gombra.
    A bejövő oldalon rákattintasz az "International"-nél bármelyik mirror-linkre (Primary..., mirror1, mirror2,...)
  • Captain Sparrow
    Hellotok!
    Segitenek valaki GeForce 6600 256mb-s videókártyához ForceWare-t találni és elmagyarázni hogyan müxik? Priviben pls
  • ibrik
    Sehol sem mondtam, hogy hazudtál, csak azért írtam úgy, hogyha mégse arról a gépről lenne szó...
  • PLackó
    hmm,köszi.
    egyébként nem szoktam hazudozni.
    akkor azért fura,mert még 2-3 hónapja 512 MB memóm volt,és ezért szoktam meg a kisebb méretet.
  • ibrik
    Ha az aláírásodban szereplő konfig valós (vagyis tényleg a tied), akkor az 1GB RAM miatt kell annyi. Pontosabban 1024MB RAM-od van, ahhoz kell az 1536MB virtuális memória. Nehogy lecsökkentsd a méretét, annyi kell.
    Ismerőseidnek azért van "8** MB" beállítva, mert nekik csak 512MB RAM-juk van és annak a másfélszerese: 768MB.

Megjegyzés: Ne zavarjon, hogy én az 1.6GB helyett 1536MB-ról és a "8** MB" helyett 768MB-ról beszélek. Te magát a pagefile.sys méretét nézted meg és sajnos a windows a megjelenítésnél az Intézőben vagy a Commanderben nem mutatja helyesen a méreteket, mert 10-es számrendszerben számol, holott a "bit" és a "byte" környezetben pl. a "kilo" nem 1000-szerest jelent, hanem 1024 a váltószám, mivel számítógépeknél 2-es számrendszerben számolnak.
    Egyébként ha ránézel a pagefile valódi méretére, igazolva fogod látni az állításomat.
  • [Jakuza]
    Angol Winfosom van igy ugy mondom el.

Start menunel > run (futtatas) > beirod hogy compmgmt.msc majd enter.
    Elojon a Computer Management ablak, ahol szepen megkeresed a disk management-et.
    Ott kivalasztod a megfelelo meghajtot es raklikkelsz jobb egergombbal, amire elojon a legordulo menu.Abban lesz a meghajto betujelenek valtasa.
    Persze arra figyelni kell, hogy a masik lemez nem foglalhatja azt a betujelet, amire valtoztatni akarod a meghajtot.
    Tehat ha mar valamelyik foglalja azt a betujelet nem art eloszor atallitani olyanra amit mas nem foglal pl z:
  • GOAViktor
    Valaki tudna segíteni? Szeretném a K: meghajtómat E: -re váltani, mert a DC-n úgy van 140 Giga megosztásom, amit nincs kedvem újrahashelni. A Lemezkezelőm nem megy mert "a rendszer nem találja a megadott elérési utat". Pedig eddig ment. Valami hasonló progi, vagy esetleg Valahogy megjavítani? Valakinek Tippje? THX
  • PLackó
    szépnapot.
    nekem minden hely számít hiszen csak 40 Gigás vinyóm van.
    miért van az hogy a pagefileom 1.6 GB-os?minden ismerősömnek ennek a fele 8** Mb.
    hogy tudnám ennek lecsökkenteni a méretét?
  • HRaVeN1
    Igen azt értem, és kösz.
  • ibrik
    Gondolom, az "1.2GB"-on te 2 db 512MB-os és 1 db 256MB-os RAM-ot értesz, ami valójában 1280MB. Tehát ebben az esetben a virtuális memóriát állítsd be 1920MB-ra.
  • ibrik
    Az általános beállítás, hogy a fizikai RAM másfélszerese legyen a pagefile mérete (virtuális memória).
  • HRaVeN1
    Ha 1,2 GB ram van a gépben, akkor a pagefile-nak mennyinek kell lennie? Mert a 3 GB alap az kicsit sok
  • czky
    Az biztos h sok értelme nincs, főlegy egy 800as fsb-s prescotthoz.
  • [Jakuza]
    Lehet kapni 333-ast nezz korbe a www.depo.hu oldalon.
    Az mas kerdes, hogy nincs ertelme olyat venni.
  • czky
    Max használtan kapsz, vagy vmi eldugott boltban, ahol még van raktáron.
  • lac coo
    Akkor ha 2 gigát akarok dobhatom ki a 333-asokat mert azt már nem lehet kapni..:-((((
  • czky
    Kb. az 1/3-a lenne!
    De szerintem nem fog menni úgy, ahogy leírtad.
  • lac coo
    Most úgy lenne , hogy 2 dbb 333 és 2 db 400-as ram , dualba akkor se menne ?
    És mennyi teljesítmény vesztéssel ját kb ha nem dual ?

THX....
  • Tufa
    Játékoknál jó lenne, egy idő után betelik(4 giga).
    Vagy akkor inkább kérdezek mást, mitől van az hogyha rányomok a leállítás gombra, egyszerüen nem reagál a gép, illetve egyszer a CTRL+ALT+DEL-re, ott rányomok ismét a leállításra akkor már végleg nem reagál :S (sp2 van fent már vagy fél éve és csak most jelentkezett ez a probléma)
  • NeoMaN
    virtuális memória az tudtommal a swap file
    kiüríteni nincs értelme sztem....