1459
-
#249 Még év elején ugyan, de akkor is 100 dollár körülire sorolták a DC kártyákat. Szerintem ez jóval kevesebb, mint a fele egy 9700-nek. (Az S3-tól meg kitelik, hogy a 100 dollárt a felső kategóriás F1-re értette, de gondolom noname gyártótól) -
#248 De az 1. és a 2. közt is erős a differencia. Most akkor szeretted vagy nem? Nem szörszálhasogatni akarok, de ha igen, akkor meg miért szidod most?
Egyébként minden kijelentésednek súlya van, nem lehet úgy kibújni, hogy irónikus meg minden :D -
#247 az s3 sem :D
Na ez a hozzászólás is jól sikerült. -
#246 Lehet, hogy még -
#245 Vagy 9600... -
#244 A hivatalos besorolás szerint 9800. Mindenki más szerint 9700...:))
De még egszer: senki sem számol a deferred rendering-el. -
#243 9600 vagy 9600pro :D mert a sima 9600 olcso és fos :D -
#242 A puszta tények alapján igen, de ott a deferred rendering, ami miatt még jóval gyorsabb lehet. Az S3 annyira rejtegeti a pontos specifikációkat, hogy az oldalon is csak a puszta nevek olvashatók, az előzetesben is ez volt az egyetlen, amiről nem akartak beszélni... -
#241 Majd kiderül... -
#240 Mint már megannyiszor említettem, GF2MX400-zal egy teljesítményt nyújt. Jó, ne menjünk bele a GF3 low end-be, abban úgysem tudunk megegyezni. De egy MX400 teljesítményét simán hozza, GF256 meg nem kérdéses. Jóval gyorsabb még -ahogy Inquisitor is említette- kikapcsolt T&L-el is. Vagyis nemcsak annak állította be az S3, hanem az is volt. -
[Walaki]D`Lair #239 hát....én nem ezt tapasztaltam...szebbnek szebb volt, az tény, de hogy gyorsabb....:-//
(bár a S4 is odabaszott OpenGL-ben anno) -
[Walaki]D`Lair #236 Hogy miért is?? Talán mert atombrutál GF verőnek állította be az S3 az s2000-et, aztán egy fostalicska volt... -
[Walaki]D`Lair #235 a 3.-at enyhén ironikus hangvételben írtam, erre utal a mondat végi szmájli...najó lehet, hogy nem lehet kivenni...
Azért írtam, mert ez a maszka gyerek írta, hogy ugyanolyan gyors, fele annyiért...namost ez az S3-at ismerve kizárt, szal nyugodtan megengedhetem magamnak ezt a kijelentést... -
#234 nem kivánom hogy legyen sikertelen termék, azt kivánom legyen jó alternatíva. egyedül az 5wot tartom hihetetlenül nagy kamunak, úgy hogy egy 9700pro teljesítményét igérik. -
#233 Nem kell két helyet elfoglaló, ötkilós, turbinás, tápcsatlakozós kártyát vennem?
most sem kell...
amugymeg meséltél már 5wot fogysztó dx9es videokártyárol is... -
#232 ez egy ördögi kör a kártya sikertelensége a szar driver miatt volt . én is azért vettem vidiát és nem s2000 et mert szar (volt) a savage.
Senki sem tudja pontosan, mi is volt az oka. Már mondtam, mobil alá jók a driverek (temérdek idejük volt mostanáig). A MicroFos se adta volna meg a WHQL minősítést a későbbi meghajtóknak, ha annyira szarok lennének (minthogy jódarabig tényleg nem adta meg). Nagy volt a kavarodás akkoriban, és valszeg nem jutott elég idő/pénz a javításokra és folyamatos driverutánpótlásra. Persze ez az én véleményem, a tényleges okot se te, se én, se senki nem ismeri. -
#231 Mellesleg ezekről legalább lehet tudni (ennyit a semmiről). Teljesítményadatok viszont még nincsenek, tehát előre lehúzni emiatt igenis hülyeség. -
#230 Hol istenítettem? Ha lennél oly kedves rámutatni...
Miért istenítés az, hogy örülök annak: Nem kell két helyet elfoglaló, ötkilós, turbinás, tápcsatlakozós kártyát vennem?
Miért istenítés az, hogy örülök: Működnek a Chromotion fícsörök (de-blocking, filterek, rotation, 2D XP) és jó a képminőség?
Mondtam valaha is olyat, hogy ez lesz a király és lever majd mindekit performance-ban? Hm?! -
#229 Na látod ez a másik dolog, ami bizakodásra adhat okot. A Savage2000 megjelenésekor a különböző fórumok hozták a jól megszokott formájukat és megpróbálták már a megjelenés előtt földbe döngölni a GF256 vetélytársát. Én sem értem igazán, hogy miért is ennyire gyűlölködő a sajtóréteg az S3-mal szemben. Most viszont bárhány előzetest is olvasok, egyikben sem találom a jól megszokott (itt az SG-n is jelenlévő) pocskondiázást és lejáratás-szagú hangvételt, még az olyan oldalaknál sem (pl.: Anandtech), akik '99-ben még nyilvánvaló hazugságoktól sem riadtak vissza annak érdekében, hogy a ViperII minnél rosszabbul szerepeljen.
Ez szerintem mindenképpen bíztató. Ez, plusz a jó képminőség, meg az, hogy most nyoma sincs kapkodásnak az S3-nál (az egyik előzeteseben külön meg is jegyezte ezt a szerző) szerintem garantálja, hogy jó kareszt fogunk kapni karácsonyra (de tényleg ideje lenne már. Négy éve várok a Columbiára!). My Faith is absolute. -
#228 mienk isteniten amirol nemtudsz semmit -
#227 ez egy ördögi kör a kártya sikertelensége a szar driver miatt volt . én is azért vettem vidiát és nem s2000 et mert szar (volt) a savage. -
#226 Sohasem értettem, hogy mire jók az efféle hozzászólások.
Minek fikázni azt, amiről nem is tudsz semmit? -
#225 Walaki:
"Amúgy nekem is volt Savage4-em. Szerettem. (piaci :)) Eagle Savage4 Pro)"
"A Voodoo 3-as időkben nekem Savage 4-em volt....Egészen addíg amíg meg nem jelent a GF256...na akkor döntöttem úgy, hogy többet S3-at SOHA...."
"Ha tényleg ilyen lesz, akkor veszek egyet azt most megígérem így ország világ előtt...:DD"
Plíz döntsd már el! (Amúgy nekem a 3. a legszimpatikusabb :D )
De tényleg szavadon fogunk!
Sight. Sound. Speed.
-
[Walaki]D`Lair #224 De ugyanolyan gyors se lesz...Talán inkább a fele....:D -
#223 Engem sem különösebben zavarnak a Benchmarkok, különben már nekem is Ati-m lenne. Azzal, hogy a Sav2k-nál pont ugyanígy volt, nem nyugtattál meg különösebbképpen.
Viszont a sajtó mindig is ellenséges volt az S3-mal, ezért félek, hogy az A0 hibái miatt keresztre fogják feszíteni. (Csodálkozom, hogy eddig még nem találtam olyan cikket, hogy "Ha ha, az S3 olyan szar, mint volt" meg stb.)
Másrészről sajnálom az Alfát is, mert sok energiát és pénzt öltek bele, aztán kihajították az egész tervet, peddig hiánypótlónak jó lett volna (és talán a Halo sem baszakodna indításkor).
Másrészt tartok attól is, hogy mivel sürgeti őket az idő, a hibák és a lassúság teljes kiküszöbölése helyett bizonyos funkciókat majd kikapcsolnak, hogy majd egyszer talán vmelyik driverben aktiválják őket.(erre is volt már példa) Ugyanakkor, nekem ez az A0 verzió is tökéletesen megfelelne (nem hiszem, hogy bugosabb, mint egy Viper2), csak lenne már nálam. -
#222 Megújult a honlap. Mondjuk nekem az előző design jobban bejött, valahogy letisztultabb volt. -
#221 Majd szavadon fogunk...:)
Mondjuk nem hiszem, hogy feleannyi lenne az ára. Talán inkább a háromnegyede a 9700-nak, és persze az FX-nél is jóval olcsóbb. Bár ki tudja lehet, hogy talán mégis... -
#220 Elég bugyutácskák ezek az ellenpropaganda szövegek, már ne is haragudj...:)) -
#219 Engem nem érdekel a marketing. Józan ésszel te mégis mit tennél: a, pénzt és rengeteg feljesztőidőt szánva tovább folyatod egy relatíve sikertelen termék támogatását egy, a cég számára amúgyis zűrzavaros időszakban?
b, hivatalosan megvonod a támogatást a terméktől és teljes erővel a cég átalakulására (Joint Venture) és az új architektúra (valójában eddig csak továbbfejlesztett Savage3D architektúráról beszélhetünk) felépítésére koncentrálsz?
Kit érdekel a marketing?! Soha nem olvatam el egyetlen hivatalos közlésüket sem a honlapon. -
[Walaki]D`Lair #218 Ha tényleg ilyen lesz, akkor veszek egyet azt most megígérem így ország világ előtt...:DD -
#217 én már fél éve hallottam róla olyan lesz, mint 1 radeom 9700 teljesítményben de az ára kb feleanyi -
#216 seholsem, még csak majd lesz egyszer ilyen kártyán stádiumban van -
#215 hol lehet kapni mert itt magyaroszágon nem hiszem! -
#214 ya clueless :D -
#213 nvidia is nyilatkozott már mindenfélét... a marketingeseknek te még hiszel? -
#212 "vagyis egy ésszerű határon belül inkább legyen lassabb mintsem, hogy 4 tápcsatlakozóval kelljen babrálnom és a turbinák süvítését hallgatnom egész nap"
Nem lenne belőled jó pilóta. -
#211 :D -
#210 Talán nem a "nem tudnak" a helyes kifejezés. Mivel az S3 világosan kifejtette -és sajna nyomatékosította is-, hogy nem kívánnak többé foglalkozni a Savage2000-rel (nyilván bármit csinálnának is vele, megelégedettség nem lenne belőle, ráadásul ennyi év távlatából tényleg nem lenne kifizetődő bele pénzt/időt fektetni. Inkább elkönyvelték, hogy nem lett tökéletes és kész, mentek tovább. Végülis meg lehet érteni az ő álláspontjukat is, mert így buktak a legkevesebbet), inkább a "nem akarnak" fedi a valóságot.
Másrészt a mobil termékeikhez kiváló drivereket írtak, tehát nem valószínű, hogy ilyen akadálya volt a dolognak. -
#208 Aye, berk. Végülis most már mindegy. :) -
#207 Az A0 és A1 között nem feltétlenül kell elteljen sok idő. Megtervezni a szilikont nehezebb, mint kijavítani a hibákat -egy ésszerű határon belül. Nyilván ha akkora gáz van vele, hogy legjobb lenne újratervezni az egészet, nem mondanám ezt, de a DeltaChrome hibátlanul, renderhibák nélkül ment a tesztgépeken, csak lassan. Ez önmagában nem lenne valami megnyugtató, de épp a minap olvastam egy '99 szeptemberi előzetest a Savage2K-ról (ugyanúgy a megjelenés előtt egy hónappal, mint a mostani esetben, tehát a két esemény között elég szoros az összefüggés) és már akkor észre lehetett venni a Quake3 alatti szemetelést és képhibákat, de a cikkíró hozzátette, hogy ugyanúgy A0-ás szilikon volt béta driverekkel, mint most a DeltaChrome-nál. Úgy tűnik akkor nem nagyon tudtak változtatni az összképen, de pont ezért ha ez most sem sikerülne -ami kizárt, mert teljesen új a cég emberanyaga, ráadásul most ott ül a fejükön a VIA, aki gondolom nem hagyja, hogy ellinkeskedjék a dolgot-, akkor is működő funkciókkal és hibamentes rendereléssel kapnánk meg a DC-t, legfeljebb lassabb lenne a beharangozottnál, ami meglehetősen hidegen hagy addig, míg élvezhető sebességgel fut rajta minden olyan game, amivel játszani fogok (vagyis egy ésszerű határon belül inkább legyen lassabb mintsem, hogy 4 tápcsatlakozóval kelljen babrálnom és a turbinák süvítését hallgatnom egész nap). Ha a benchmarkok érdekelnének, még mindig letölthetek majd egy cheat-es meghajtót, hogy az egóm is jóllakhasson egy kicsit...