DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, a bladeXPn már driver sem segit hidd el.

Egyébként a Tridentnek és a VIAnak is ugyanannyi a tapasztalata és a hirneve a VGA kategóriában. Vagyis egyenlõ nullával.

Régen voltak jó kártyáik (bár S3nak kevésbé..😊 de a mai modern VGA konkurrencia harcot aligha veszik fel. Kijön a kártya jó jó, de mire megfelelõ drivereket irnak ennyi tapasztalattal...
Ez mind szép és jó, de nézt csak meg mit igért a Trident a BladeXPre.
Abban is sokkal kevesebb tranyó mellett igértek 9700as szintû teljesitményt, aztán még csak meg sem közeliti...
Szal lehet variálni, de azért a fizika törvényeit áthágni nem nagyon. Szép szép, hogy kevesebbõl akarják, de egyátalán nem biztos ezzel elérik amit akarnak.
[Walaki]D`Lair
Én akkorse veszek ilyet...Nem akarok megint szopni a szar driverekkel...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

mainruler
Talán ez majd tisztáz néhány dolgot:

S3 Graphics Interview
January 17, 2003

With a lot of buzz and many questions out there about DeltaChrome, I posed some questions to S3 Graphic's Young Kwon, who was glad to answer them.

Savage2k: Your recent announcement of DeltaChrome marks the first time that the new joint venture has entered back into the competitive graphics market. Is S3 Graphic's aim to compete with the larger firms or to find its own niche market?

Young: To clarify, the DC is the first time that the JC will try out the desktop market. As you know we have been holding our own in Mobile and actually we have carefully built a reputation for high quality mobile graphics processors in the top tier notebook OEM market. As for the desktop market reentry, we definitely intend to compete with the big boys since the backing of VIA makes us a formidable contender. You may know that Ati is having trouble making profit and Nvidia is having to pay a very large staff in Silicon Valley with their respective large paychecks. S3G is now spreadout globally and a lot of our intensive work (not the design) is done overseas. So as far as business is concerned, we should be more than competitive. Of course we intend to give the customers unique features such as HDTV integration on top of high performance GFX, you may call this niche but my guess is that it will become mainstream.

Savage2k: Would you say DeltaChrome will compete with current/upcoming DX9 products in terms of price and/or performance? Will time of release be a factor?

Young: For Mobile, we will be the only DX9 8-pipe solution. The competitors' parts will be 4-pipe. We will definitely have the edge in 3D performance and we intend to be cost competitive. For desktop, the answer is that we will be performance competitive but our inherent smaller die size will give us the cost advantage. Our timing is a bit later than the others in the desktop area, but our Asian channels through VIA will give us the upper hand in marketing the product.

Savage2k: Will S3 Graphics/VIA be retailing boards with DeltaChrome yourselves, or have any board vendors expressed interest in the chip?

Young: At present we don't intend to retail our selves since there are existing board partners that we are working with and the arrangements seem to be working well. Many board vendors have expressed interest in the DC product after our announcement. Some surprising! It seems that Nvidia has not been treating their board 'partners' well and what goes around comes around....

Savage2k: There has been some confusion over what the final clock/memory core speeds will be. Can you give us a target speed?

Young: All I can say now about this is that the middle clock/core speeds will be 300/300. I'll definately keep you posted.

Savage2k: S3 Graphics/VIA hold a substantial chunk of the notebook/mobile market, and we really have never found desktop-quality graphics on laptops. Do you believe DeltaChrome can deliver that and do you see any competition for DeltaChrome in that area?

Young: The mobile market is far more rigourous than most people realize. You can always stuff a bigger engine in a desktop chip and get away with that. In mobile, you gotta get more performance with less power and higher reliability AND better support. Software support and bug turnaround for top tier mobile customers will make even the workaholic cringe. So naturally, the pace of development for mobile 3D performance has always followed. With the DC, we intend to change that. The DC was actually designed for mobile from the beginning. It is not a cut down version of a desktop chip. It has fantastic advances in power savings that a desktop chip could never achieve. I'll delince from mentioning details since we intend to patent some of these features. I'll tell you that our goal of idle power, which is the most important metric for mobile GFX, is less than 0.5W. This is an incredible feat that we managed in our previous generation part. In contrast our competitors cut down desktop parts are double or even triple that figure. Bottom line, in mobile DC will give you everything! Including 3D performance to rival the latest desktop DX9 chips.

Savage2k: What kind of power consumption can we expect from the mobile versions of the core?

Young: Our figures are 3.5W peak and 0.5W idle. Check out the competition numbers.

Savage2k: What is the transistor count of the core?

Young: This is confidential but we are significantly less than the Ati 9700 pro and NV30.

Savage2k: Other companies have tried their hand at various z-occulling techniques, how does S3's Advanced Deferred Rendering differ, and what kind of performance can be expected of it?

Young: We not only have front to back culling, we have back to front culling! Because we delay render, smart decisions can be made before actually rendering objects. Also, we have course-Z (hieretical-Z), and other techniques to improve the overall efficiency. I don't know how to specify what the performance of our techniques will be at this moment. Let me get back to you after I confer with my 3D guy.

Savage2k: DeltaChrome has many new video features, such as per-pixel deinterlacing and HDTV output. VIA has recently become very aggressive in persuing set-top box and multimedia solutions. Are there any plans for integrated versions of DeltaChrome in VIA boards?

Young: Yes.

Savage2k: AlphaChrome/SavageXP was announced a while back, but we have heard little about the core since. Are there going to be any announcements for products using that core?

Young: Not really, we have decided to concentrate on the DC sometime ago. For example, the press releases that I write take a lot of time and energy and I just don't have the bandwidth!

Savage2k: With the S3/VIA joint venture underway, what changes should we expect in terms of direction will S3 take in the future?

Young: You will see much better support than in the past. For example we have increased our software staff 200% overseas to support customers in recent months. VIA is a big, profitable company. With their backing many things become possible that is not possible for some smaller guys.

Savage2k: One major complaint in the past was driver support. How will the new unified driver set help out in that regard and has VIA helped out in this area?

Young: As I stated, I think you will be pleased at the support from our new organization. Of course unified drivers mean that we can concentrate our efforts and simplifiy the code. You probably don't know this but in the mobile world we are known for our software quality. Yes, I know there are lingering complaints about S2K drivers, this is when S3 was exiting the desktop market. It makes sense. For mobile we are the best. This is why customers like IBM and Toshiba choose us. Moving foreward, we intend to give desktop the same level of quality. Give us a chance.

Savage2k: Thank you very much for your time, and we hope to hear more from you in the future.

Ty Butler

Editor-in-Chief

Na, tehát ezek szerint biztos lesz belõle kártya. Ez már egy jó pont.
A másik dolog, ami feltûnt, az az a dolog, amirõl lentebb írtam (a cikket csak tegnap olvastam, tehát nincs összefüggés!): Technikai fejlõdés! Ha mindaz, amit Young állít igaz, akkor végre valaki kitörni látszik a "fejlesszünk kártyát úgy, hogy belepumpálunk még x millió tranzisztort, oszt' megtoldjuk egy tápkábellel" irányvonalból, és mérnöki munkával, technológiával akar elérni teljesítménynövekedést, nem a most divatos módszerrel.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

[Walaki]D`Lair
Mondtam hogy én is láttam már mind a 2-t....Nem gyõzött meg a látvány...nem volt szarabb annyival...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

mainruler
😊)

mainruler
Miért lennének kamuk a képek? Mert nagyméltóságú Laalee azt mondta? 😄 Komolyan. Néha olyanok tudtok lenni...
És mégis honnan szedtem volna? A kamunvidiaképek.com-ról? 😄
Arról van szó, hogy nekem legalább megvan az összehasonlítási alapom a két kártyáról, mivel az egyik gépben a ViperII, a másikban meg az MX400 ketyeg, így nekem nem kell a levegõbe beszélnem, mint a Laalee féléknek...
De kérlek, ahogy gondolod.

[Walaki]D`Lair
Igen, de kb ugyanannyi áramot vesz föl....Kamu képek + nem kellenek....

mainruler
eheh...
Csak épp az a különbség kettõnk közt, hogy nekem itt figyel minkét kártya, bármikor letesztelhetem. Azt meg mondjuk erõsen kétlem, hogy te valaha is láttál már S2K-t élõben...
Tehát nekem itt vannak a tények, neked meg legfeljebb a kamu duma jut. Kamu képek helyett. ;-)
De csak rajta, bátran... 😄

mainruler
Igen, csakhogy a HDD-ben van egy elektromotor, mozgó alkatrészek, a videókártyákra meg tudtommal még nem szereltek winchestert.
Hát nem tudom hogy tetszene-e, ha az pl. egeret nem csak a gépbe, hanem a konnektorba is be kéne dugnod. Vagy esetleg egy hangkártya, amit házi trafóval kéne mûködtetni...
Mit szólnál a generátoros hálókártyához? ;-)
A Boeing már készíti módosított turbináit a legújabb videókártyákhoz/processzorokhoz...

A lényeg persze a technikai fejlõdés. A miniatürizáció. Minden egyre kisebb lesz, egyre kevesebb hõt termel, egyre kifinomultabb. Ebbe a videóvezérlõk is beletartoznak, hát nem? Azok is egyre kisebbek és kifinomultabbak...

Laalee
be ne linkeld ujra azokat a kamu kepeket amiket jopar honapja beraktal 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Bizonyára nem láttad még pl a sapphiretech r9700at, amin nemes egyszerûséggel egy passziv hûtés van csak, gyk: egy borda és semmi más.

Ha idiota hûtést akarsz látni, inkább az nvidia háza táján keresd 😉

A tápkábel meg azért van, mert az alaplapok az AGPn át nemt tudnak elég áramot adni neki, nem tudom ezen mit kell fennakadni.
A winchester sem az adatkábelen kapja az áramot, hanem külön molexen, ezen mégsem akad fenn senki..
[Walaki]D`Lair
Nem.

mainruler
De.
Még ma berakom a képeket.

[Walaki]D`Lair
DE. Én láttam mind a 2-t...Azért nem észveszejtõ a különbség mint ahogy itt beállítjátok...

mainruler
Vagy mégis...

mainruler
Akkor éljen Radeon (persze csak az S3 után ). A képe mindig is szebb volt az Nvidiáknál, s ezek szerint nem vooodoolt el tápkábelileg/hûtõileg...

a_n_d_r_e_w
Nem azt mondtam, hogy nézhetetlenül rossz, csak azt, hogy mindaz amiért a Viper2-t szidták (pl. Z-buffer), az GF-on sokkal jobban kijött. A GF3-4-rõl nyilatkozni nem akarok, azokat még nem láttam mûködés közben (õszintén szólva nem is hiányolom). Az hogy 1000x lassabb, az véletlenül nem tudható be annak, hogy egy 4 éves kártyáról beszélünk?

One Vision. One Purpose.

Laalee
namost a 9700 on nincs idiota hutes 😄 es lenyegesen nagy aramot sem vesz fel a tapkabel segitsegevel

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

mainruler
Khmm...
Egyrész megint az akkori konfighoz hasonlítasz. A Voodoo2 megjelenésekor még jócskán PI-ek voltak, s akkoriban elég nagy felhördülést keltett, hogy akkor volt csak igazán gyors, ha aláraktak egy PII 300-ast (ami ugyanolyan durva volt, mint nálunk a PIII). Ez mindig így volt, hisz hiába szupergyors a GPU, ha a proci nem tud mit kezdeni a kiszámolt adatokkal, így persze akadozik a megjelenítés. Ezt egyébként talán azért nem vetted észre, mert nem közvetlenül a megjelenés után vettél Voodoo2-õt és már eleve egy akkoriban jónak számító, izmosabb procira raktad.
Másrészt azért túldramatizálni sem kéne ezt az "azt hittem, gyári hibás" dolgot. Tényleg elég ratyi volt a sebesség, de emlékezz csak vissza amikor elvittük szervizbe, a srác azt mondta: Igen, nem túl jó a teljesítmény, de a belerakott kártyák közül még így is ezzel ment minden a leggyorsabban. Akkor meg talán inkább a konfig többi része nem volt már elég

gyors, nem? Ebben az egész Viper-dologban az volt a peched, hogy rögtön megjelenés után vetted -melyhez azért az én únszolásom nagyban hozzájárult, amiért bocs, de tényleg!- meg, s ezért a gép többi részét is fejleszteni kellett. Hidd el, ha ugyanígy a megjelenéskor veszel Voodoo2-õt, ugyanígy kellett volna mindent fejleszteni és abból se jöttél volna ki olcsóbban. Talán a RAM-ot leszámítva. Akkortájt valamiért tényleg kurva drága volt, az valóban nem érte meg (de hát a kényszer, értem én).

A szebb képet nem a MeTaL/S3TC-re értettem. A 2D képe mindmáig etalon a Matrox-al együtt, nézd meg bárhol, ódákat zengenek róla. A 3D képe meg egyértelmûen jobb, egyrészt a fejlettebb Z-Buffer miatt, másrészt a dBias jobb kezelése miatt. Meg úgy általában is szebb képe van (színek, élesség stb). :-) CSak ne lettek volna azok a lassú, bugos driverek...és az a hardver bug. D3D alatt nem mûködik a T&L engine. Meg OpenGL alatt is néha vacakol, ez meg játékfüggõ. De ennyi. A többi tökéletesen jó.

Végezetül a Radeon 9700/GeforceFX és a tápkábel esete: Lehet, hogy téged (titeket) nem zavar, engem viszont roppantul bosszant. Mint már mondtam is neked: Ez nem feljõdés, hanem visszafejlõdés! Már attól kell félni, hogy szállítás közben az ötkilós, vörösrézzel kivert kártya mikor fog kiesni a foglalatból a súly miatt és elpusztítani mindent, ami alatta van. (Ugyanez a téma sima prociknál, ala CAK38) Meg már a ház rögzítésérõl is gondoskodni kéne, nehogy a plusz PCI slotot foglaló ventillátor miatt elinduljon elõre a ház a kifúvás erõssége miatt. Azért is kell evvel vigyázni, mert füldugóval a fülünkben -amit azért raktunk be, nehogy megsüketüljünk a zajban, amit a venti ad ki- nehezen fogjuk meghallani a csörömölést, amikor a huzat kiviszi a gépet az ablakon...

Egyszóval nekem az derogál iszonyúan, hogy lassan visszatérünk az ENIAC 2-höz, ami anno egy egész termet elfoglalt, és ha bekapcsolták, akkor fél New York-ban elment az áram.
Mert most afelé haladunk...

mainruler
Ezt így kijelenteni nem teljesen igazságos. Ne azt nézd, hogy amikor a ViperII-õt kiadták,

akkor mennyibe került a már ki tudja hány éve a piacon lévõ Voodoo...

Az az igazság, hogy a Viper egyáltalán nem volt drága. Amikor a Voodoo2-õt kiadták, egy

Diamond változat (hogy korrekt legyen az összehasonlítás) 58.000 Ft-ba került. Egy

ugyancsak Diamond gyártmányú TnT2 62.000! Ft volt. Eléggé más, nem gondolod?
De ha aktuális példára szomjazol: A ViperII-vel egyszerre kiadott GF256 márkás változata

80.000+ volt, és a Savage még bõven túl is tett rajta teljesítményben. Ha meg azt nézzük,

hogy mennyibe került egy frissen kiadott MX400-as, akkor egyértelmû, hogy a Savage messze

"alulmúlja" mindegyiket árban.

mainruler
Hát, pedig teljesen igaza van. Ezek a legenyhébb kifejezések, amikkel az Nvidia termékeit illetni lehet. Volt is régebben errõl egy kiterjedt vitánk pheel-lel, de majd akkor ide is beteszem a tesztképeimet. Majd akkor nyilatkozz...

Az S3 Graphics ma hivatalosan is bejelentette DeltaChrome architektúrára épülõ mobil grafikus processzorait. A DeltaChromeX9m névre keresztelt termékek a világ elsõ DirectX 9-kompatiblis, noteszgépekbe szánt 3D-gyorsítói.
Amint arról korábban beszámoltunk, a DirectX 9-kompatibilis DeltaChrome grafikus processzor 8 pixel futószalaggal rendelkezik, és támogatja a Vertex Shader 2.0 és Pixel Shader 2.0 funkciókat. Emellett a Chromotion Programmable Video Engine programozható dekódernek köszönhetõen nem csupán a DVD-lejátszáshoz szükséges hardveres iDCT- és Motion Compensation-támogatást vállalhatja át, hanem MPEG-4, Windows Media és egyéb videokodekek hardveres gyorsítására is képes. A chipbe integrált videoenkóder HDTV tartalmak megjelenítését is támogatja, így akár 1080 soros megjelenítés is elérhetõ, sõt progresszív kijelzõk meghajtására is képes.

A grafikus processzor a TSMC gyáraiban készül 0,13 mikronos csíkszélességgel és várhatóan 300 MHz-es órajelen debütál. A mobil változat rendkívül alacsony fogyasztásával hívja fel magára a figyelmet. A PowerWise energiatakarékos technológiának köszönhetõen a chip fogyasztása gyenge terhelés esetén 0,5 Wattig csökkenthetõ.

A termék három változatban lesz hozzáférhetõ. A DeltaChromeM128 128 bites, míg a DeltaChromeM64+ 64 bites memóriavezérlõvel rendelkezik és maximum 256 Mbyte integrált memóriát támogat. Mindkét termék flip-chip multi-package module (FC-MPM) tokozásban kerül forgalomba. A szintén 64 bites memóriabusszal ellátott DeltaChromeM64+ MPM pedig kisebb méretû integrált memóriával van felszerelve, ám képes külsõ memória kezelésére is.

A termékek megjelenési idejérõl nem közölt adatokat a gyártó.

Érdekes, asztali változatról nem sok szó esik..
[Walaki]D`Lair
ezt úgy mondod, mintha ocsmány szar, nézhetetlen képe lenne (GF3 Ti200)....Pedig nem az. Kurva jól néz ki ez is, csak legföljebb a másik szebb egy kicsit...(viszont 1000x lasabb)

a_n_d_r_e_w
Nem tudom mit kell szapulni egymást. Én sem szerettem anno a 3DFx-et, de nélküle már nem ugyanaz. Az S3 meg túl sok technológiát adott a világnak ahhoz, hogy most egyesek így lehúzzák. A GeForce meg a szép kép... vétek egy lapon említeni. A Viper2-n fullos MOHAA a Gf2 ti.-on röhej volt. Azóta nem nézek rá nVidiára, ha már minden szakad, akkor ATI.

One Vision. One Purpose.

[Walaki]D`Lair
nincs mit....

azazel
Ahhaaa, kösz.

[Walaki]D`Lair
Azért kell az a kábel, mert nagyobb a kártyák felvétele, mint amit az AGP elbír...

azazel
A ViperII kurva drága volt, nettó 39900 HUF

azazel
Lehet, hogy a Voodoo kicsit drágább a többi kártyánál, de adott konfiggal megéri. Egy Voodoo3 300-as celeron(A)-val még most is alkalmas játékra, persze nem full detail-en. Pl:MOHAA

Én régen a 400-as cerkához vettem ViperII-õt, és hát azt hittem valami baj van a kártyával, gyári hibás, vagy ilyesmi, mert a gépen nem lehetett játszani. Kellett ramot vennem akkor még 20ezerért, kellett procit vennem nemtudom mennyiért, de drága volt. Utólag nézve jobban jártam volna, ha maradok még kicsit a Voodoo2-nél, késõbb meg veszek egy GeForce-ot, de most már mindegy.
A lényeg az, hogy egy ViperII a hozzá illõ hardverkörnyezettel jóval drágábbra jön ki, mint egy Voodoo-s konfig. Jobb a képminõség, de annyival nem mint ahogy azt te írod, és szerintem annyit az nem is ér meg. A Voodoo 4-5 -rõl nem tudok semmi érdemit nyilatkozni, mert olyanokat nem is láttam. De valszeg már szebb képet adnak, mert bennük is van Texture Compression, ami miatt a ViperII szép képet ad.
Egyébként az újabb kártyákon -Radeon9700, GeForceFX- is van már külön tápkábel, ami szerintem arra kell, hogy a stabilitás érdekében ne kelljen 500W-os tápot venned 20e Ft-ért, hanem elég, ha bedugod azt a szar kábelt a konnektorba, vagy alaplapba, nem tudom. Számomra ez nem zavaró.

[Walaki]D`Lair
Atomerõmû annyira nem randa képpel, nVidia kártyával....

mainruler
És mennyi is volt az árkülönbség?
Lehet, hogy a Savage széria soha nem a gyorsaságáról volt híres (azé' a S2K egy jó konfiggal még most se olyan nagyon szar, de már kezd... 😄), meg az is igaz, hogy a driverei lófüttyöt se érnek (épp emiatt nem gyors a kártya), de hol kaptál ennyi pénzért ilyen kártyát akkoriban, hm? Képminõségben még a Savage 3D is megveri a Voodoo-t, nemhogy a Savage4! Hát istenem, kinek mi a fontos...egy átlagos kártya kiváló képminõséggel k*rva olcsón, vagy egy atomerõmû randa képpel k*rva drágán...mert ugye a Voodoo soha sem az alacsony áráról volt híres.

mainruler
Az úttörõ munka valahol az S3Trio környékén kezdõdött... ;-)

Iagzából nem magát a céget, hanem azt a begyöpösödött álláspontot utálom, melyet voltál kedves te is felhozni: "Erre még semmi szükség nincs".
Helyette inkább integráltak 5 chipet egy kártyára, külön tápkábellel, lángvágóval a ház kibontásához, mert különben nem fért be stb...
Másrészt igazán nem mondhatod, hogy jó képe lett volna. Siralmasan randa volt, ami azt illeti. De igazad van, valóban gyors. Meg akkoriban tényleg etalon volt. Glide-ban a leggyorsabb. Kb. mint a Viper MeTaL alatt...csak az kicsit szebb... 😄
A saját API-k persze mindig táposak voltak.

Egyébként meg igaz, a Viper tele van buggal. Ezt nem akarom tagadni. Mégis, így bugosan is messze jobb volt a Voodoo-nál.

[Walaki]D`Lair
Egyrész: ---->>>#21

Másrészt: A Voodoo 3-as idõkben nekem Savage 4-em volt....Egészen addíg amíg meg nem jelent a GF256...na akkor döntöttem úgy, hogy többet S3-at SOHA....

azazel
Én azért ennyire nem szólnám le a 3DFx-et. Úgy tudom, hogy számunkra ez az egész 3d-s dolog a Voodoo1-el indult be, és az úttörõ munka miatt mindenképpen dicséret érdemelnek sztem. Aztán a Glide API az eddigi leggyorsabb interfész, amit a PC-s felhasználóknak kifejlesztettek. A 3DFx baja sztem az volt, hogy nem alkalmaztak új technikákat, mindíg azt mondták, hogy "erre még semmi szükség nincs". Pedig volt.
És annyira a Viper II sem egy nagy kártya, abból is kimaradt többek között a T&L, ami a GeForce-okat annyira ütõssé tette. Aztán te is tudod, hogy milyen erõmû kell egy Viper II-höz a normális teljesítmény érdekében, tehát GPU szinten is fejleszthették volna tovább.
Na mindegy, csak nem értem, miért kell egy régen jó grafikus kártyákat gyártó, mára halott céget utálni.

mainruler
Érvek, érvek, érvek...
Kérek szépen érveket. Egyébként ha a mosott kép, meg a különleges funkciók teljes hiánya erénynek számít, akkor valóban igazad lehet a Voodoo-val kapcsolatban...

[Walaki]D`Lair
hát hogy nekem többet S3 kártyám lesz az ki van zárva....

[Walaki]D`Lair
Dehogynem. a Voodoo 3 egy kurva jó kártya volt, a S3 meg eleve szarokat gyártott...

mainruler
Remek!
Remélem Bilux is csatlakozik. A 3 egy szerencsés szám... 😊

mainruler
Csak mint példát említettem egy olyan grafikus kártyákat gyártó cégre, ami úgymond "elbukott". A különbség csak annyi, hogy a 3dfx megérdemelte, az S3 meg nem.

[Walaki]D`Lair
Sosem szerettem a 3dfx-et.....

a_n_d_r_e_w
Kétvalakit

One Vision. One Purpose.

mainruler
Talán mégsem. Még tegnap olvastam, hogy a chip állítólag túl nagy ahhoz, hogy gazdaságosan alaplapra lehessen integrálni.
9700/FX szinten lesz. Ha lesz...
És egyvalakit legalább érdelkelni fog... ;-)

Specifikációi alapján talán a 9500as (nem pro) radeonnal fel is veszi a versenyt. Csak éppen mire kijön, ez már senkit nem fog érdekelni. Szal nagy valószinüséggel alaplapra integrált bizgentyû marad.
mainruler
Mindegy. Akkor is hajrá S3!
Az egyetlen nem tisztázott pont, hogy akkor most csinálnak belõle kártyát, vagy csak megmarad VIA-s alaplapra integrált chip-nek. Bár az, hogy a memória órajelét boncolgatják azt sejteti, hogy talán mégis lesz kártya belõle. Remélem...

mainruler
Na persze, inkább éljen a szupermosott képû, három tápot igénylõ 35 chipes rég halott Voodoo, igaz?
Meg is látszik a GeForce FX-en, hogy belekontárkodtak a voodoo-s fiúk...máris elkezdett gigászi méreteket ölteni a kártya...

[Walaki]D`Lair
na persze......

0.13 micron process.
AGP 3.0 specification, AGP 8X.
8 rendering pipelines with 1 texture mapping unit each.
16 textures per pass.
300 - 400 MHz core clock.
300 - 350 MHz memory clock, DDR/I memory.
Complete DirectX9 compatible.
Vertex Shader 2.0+.
4x parallel Vertex Shader.
Pixel Shader 2.0+.
96 bit floating point precision.
"Arbitrary-x" supersampling anti-aliasing.
Up to 16x multisampling anti-aliasing.
Up to 16x anisotropic filtering.
Advanced deferred rendering: "incorporated zero-cycle clear and optional deferred rendering (two pass) mode".
3DMark2001 estimated: 11.000 - 15.000 pts.
Samples Q4 2002.
Mass production Q1/Q2 2003.
Biztos most tesztelik az új Mark programmal, akár 3D Bench akár Future lesz a neve. 😊
Elvileg hétvégére vagy hétfõre lenni kell infónak, mert egy HW oldal már beharangozta ...

Ams
Страничка самого чипа DeltaChromeX9 в настоящее время на сайте S3 в состоянии "Under Construction", однако, по уже выложенным файлам PDF и уже имеющейся на сайте информации, а также на основании более ранних данных можно сделать следующие выводы о характеристиках этого чипа:

Поддержка DirectX 9
Поддержка Vertex Shaders v2.0, Pixel Shaders v2.0 (Delta Chrome V8 Pipeline)
8 конвейеров / 1 текстура за проход (предварительные данные😉
Поддержка 16x анизотропной фильтрации
Поддержка 16x Super Sampling AA
Advanced Deferred Rendering, иерархический Z-буфер
Теневая акселерация с двухсторонним шаблоном
Попиксельный адаптивный деинтерлэйсинг (Per Pixel Adaptive Deinterlacing)
Движок Chromotion для поддержки потоковых данных, поддержка несжатого формата S340, заключительная обработка потоков видео данных в форматах WMV8 и WMV9
Поддержка Microsoft VMR (Video Mixing Renderer)
Память: DDR I, 300 - 350 МГц (предварительные данные😉
Тактовые частоты чипа: от 300 МГц (предварительные данные😉
Интегрированный HDTV выход (480p, 720p, 1080i, 1080p), LVDS, Duo-View+
Техпроцесс: 0,13 мкм (предварительные данные😉
P.S. Официального пресс-релиза на сайте компании пока что нет. По всей видимости, сайт в настоящее время подготавливается к завтрашнему официальному анонсу DeltaChrome X9...

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE