1459
  • a_n_d_r_e_w
    Sokakkal ellentétben én nem vagyok a programspecifikus optimizáció ellen. Úgy sem a teszteket nézem, hanem a valoódi teljesítményt, és ez a fajta csalás nekem nagyon sokat segített/segít a sav2k esetében. Legalább én választahtom meg, hogyan a legjobb nekem a játék. Bugtalaníthatok és gyorsíthatok vele (a la GTA3, Renegade stb.)
    Megtanultam vele élni, és rájöttem, hogy nagyobb szabadságot ad, mint egy tweak, ezért nem zavarna, ha néhány új programnevet kell megtanuljak ahhoz, hogy egy játék megfelelően fusson, én személyszerint nem bántanám az XGI-t emiatt, de ez az én szubjektív meglátásom.
  • mainruler
    Tom? :DDD
    Az olyan, mitha nem is lenne, nem kell vele foglalkozni. Csaló, hazug banda.

Driverek: Jók lesznek azok is csak idő kell még hozzá. Az XGI-vel ellentétben a Három Sö-nél készségesen elismerték, hogy épp hol tartanak, mint ahogy azt olvashattad. Ha a konkurencia sunnyogva intézi a dolgokat és csal a meghajtóban, mint a Volari-nál, akkor ez egész pozitív töltést ad a dolognak, de legalábbis annyit jelez, hogy van önbizalmuk. Megvesszük oszt nézzük, mint lesz egyre gyorsabb. :)

A club3d oldalt el se lehetett érni múlt héten (internal server error), de ez akkor is mókás, igazán kijavíthatnák.
  • a_n_d_r_e_w
    khmmm...

Átfutottam Tom tesztjét, és számomra nem meglepő módon szerintem az S8-at kicsit lehúzták. (Tudom, ez egy teljesen objektív teszt, blabla - de én már akkor sem bízom Tomban)

A leggyengébb, ahogyan azt várni lehetett, az OpenGL lett, csak nem értem, pedig a Sav2k-nak az volt az erőssége.
  • a_n_d_r_e_w
    Na ez poén
    A Club3D már kétfajta deltát is forgalmaz(ni fog majd)
    két különböző kód alatt

A DeltaChrome S8-at és a DELTA CHROME S8-at

no comment.
  • mainruler
    Nekem kezd elfogyni a türelmem és nem tudom mi legyen, mert mindenképp szarul járok. Ha megvárom a júniust, akkor már nem is fogok neki örülni a sok szarakodás miatt, ha meg én is S8-at veszek, akkor kidobtam egy csomó pénzt az ablakon, ha le akarom cserélni.
    Hát ez valahogy nem hiányzott. :(
  • mainruler
    Olcsónak olcsó lesz. A driverekkel sincs már most sem gond minőségi szempontból, de lassúak. Az a gond, hogy nem sokan fognak így venni belőle, pedig 2004 végére már elég gyors lehet majd az x-edik meghajtóval.
    A Volari-nál ugyanez van, csak ott még sokkal szarabbak a driverek, ráadásul csomó a képhiba, a nem induló játék. A DC-nél nincsenek képhibák (*khm* Tomb Raider *khm*) és csak a Flight Simulator nem indul.
  • a_n_d_r_e_w
    Nekem már régen gyanús. Ha egy király chippem van, és be akarom mutatni a világnak, akkor nem a középkategóriásat küldöm szét a világnak, hacsak nem az az egyetlen
    De még mindig a leghivatalosabb forrás, ugye a www.s3graphics.com nem ezt mondja, és a remény hal meg utoljára...

Egyébként két lehetőség van:
    1. Nem bírok tovább várni, rohadt szemetek, muszály vennem egy S8-at, aztán lecserélni
    2. Legalább lesz időm kényelmesen összeszedni a pénzt rá, sőt, majd a sulinet után visszakapott 60000-ből finanszírozom :)
  • [Walaki]D`Lair
    Még mindíg áll, hogy ha olcsóak lesznem, driverproblémásak sem lesznek, valamint delérnek majd egy R9800-al akkor ilyet veszek...bár erre egyre kevesebb esélyt látok...
  • mainruler
    Erre gondoltam én is, bár továbbra sem találom azt a szart.
  • mainruler
    Rossz hírek, legalábbis nekem:

Modelle mit dem S8-Chip sollen ab Mitte Januar über den Anbieter Club-3D erhältlich sein. Preiswertere Modelle mit der Vier-Pipeline-Variante S4 sollen wenige Wochen später folgen. Im zweiten Quartal 2004 will S3/Graphics den höher getakteten F1-Chip einführen, mit dem man das obere Mainstream-Segment anpeilt. Weitere Einzelheiten zu den neuen 3D-Chips von S3/Graphics bringt ein ausführlicher Bericht in Ausgabe 2/2004 der c't (ab Montag, den 12. Januar 2004, im Handel).

Mondjuk számítottam valami ilyesmire. Emlékszel még az első ismertetőre?
    "S3’s F1 family consists of two products, F1, and F1 Pole. Originally these cards were intended to take on the low-end of the high-end segment but recent market pressures have probably ensured that these cards will never likely see the light of day."

Ugyanez volt múltkor is, amikor a száz hírből találtam egy olyat, ami szerint csak januárban jön ki a DC. Ugye akkor még úgy volt, hogy 2003-ban itt lesz.
    Nagyon úgy tűnik, hogy meg kell keresni a neten a legnegatívabb híreket, mert azok az igazak. Vagyis F1 majd valamikor április-június környékén...remek! :(((((((
  • a_n_d_r_e_w

Csak ekkora képek vannak a Manli féle Sav2k-ról, remélem nem ismersz rájuk...
  • a_n_d_r_e_w
    The DeltaChrome based Club-3D add-in graphics card will be available online and in leading electronic retailers in Europe in early Q1 of 2004 for an estimated retail price of EUR155 for the 256MB model.

Na ez viszont egy kicsit megnyugtat, a 256 megás nem lehet más mint az F1.

• a_n_d_r_e_w
    Először én is azt hittem, de aztán kaptam a fülest, miszerint a Club3D a PowerColor márkaneve, úgyhogy sajnos nem új gyártó, csak más néven.
  • mainruler
    Mindenkinek! :)

Újabb gyártó a honlapon egyébként, a PowerColor.
    Még néhány újabb partner és talán siker lesz a DC...
  • a_n_d_r_e_w
    B.U.É.K. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • mainruler
    Tényleg sok. De mintha megbízhatóbbak lennének mostanában. Végül is a januári roadmap-ot késés nélkül betartották eddig, és minden úgy ment, ahogy előre megmondták. Nem adták ki S2K állapotban a DC-t, ez is jó pont. Nem sietnek. :)
  • a_n_d_r_e_w
    A próféta szóljon belőled, de még mindig sok a ha.
  • mainruler
    Érdemes megnézni a Volari teszteket. Ha a Delta csak ennyire jól teljesít, már nyerő az ára miatt, de ennél azért jobb lesz. Érdekes volt nézni, hogy kísértetiesen ugyanazok a hiányosságok merültek fel a Volari-nál, mint a DC jelenlegi meghajtóival kapcsolatban. Ezek szerint nagyon okosan tette az S3, hogy inkább nem adta ki a kártyát idén, hanem majd a javított meghajtókkal dobja piacra, mert az első nagyobb tesztek eléggé benne maradnak az emberekben. Most persze úgy néz ki, hogy DC-t már az ára miatt is érdemesebb lesz venni, de jó lenne, ha élvezhető sebességet is tudna majd produkálni, hisz akkor legalább a piaci pozíciójuk is megerősödne.
  • mainruler
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • a_n_d_r_e_w
    Boldog Karácsonyt!
  • NeoMaN
    lökd már be ide ha megtalálod. kösz!
  • mainruler
    Az lesz a manli változat. Keresem azt a hülye cikket, csak nagy a kupi a gépemen. De meglesz.
  • NeoMaN
    Nem, azért ezt felismerném. Aktív hűtés van rajta, de maga a kari gagyisztikusan néz ki. 2xannyi ram modul van rajta, mint ezen a gigán...
    És sehol egy szitázott felirat, vagy gyártó. Sokáig nem is tudtam milyen kari, ugyanis Savage4 driverrel nem műxött...
  • a_n_d_r_e_w
    ID Description
    290-298drv Savage/MX-/IX (290-299)Drivers
    290-298serverdrv Savage/MX-/IX (290-298) Server Drivers
    325drv ViRGE (325) Drivers
    362drv Trio3D/1X-/2X (360,362,368) Drivers
    365drv Trio3D (365,366) Drivers
    370drv ProSavage (370,377) Drivers
    375drv ViRGE/DX-GX (375, 385) Drivers
    380drv Twister (380, 381,387) Drivers
    390drv Savage3D (390,391) Drivers
    395drv Savage4 (394-398) Drivers
    395serverdrv Savage4 (394-398) Server Drivers
    410drv Savage 2000 (410) with Diamond ViperII
    420drv ProSavageDDR (420) Drivers
    584drv SuperSavage (584) Drivers
    700drv DeltaChrome Drivers
    775drv Trio64V2/DX -/GX (775, 785) Drivers

Már töltöm is, csak poénból, de olyan jólesik :)
  • a_n_d_r_e_w
    Még egy tippem van.
    Úgy tudom a Gigabyte anno 64 megás S2k-kat dobott piacra.
    Nem kék véletlenül az egész kártya?
    Mondjuk ennyire:
  • a_n_d_r_e_w
    Kicsit számszerűbben :)

Diamond Viper II LE Z400:

Savage2000+ Chipset
    64mb 5ns SyncDram
    400mhz RAMDAC
    175mhz Clock, 150mhz Memory Clock
    Full AGP 4x abilities, also AGP 2x/1x ready
    S3TC, S3T&L, Direct3D, OpenGL Compatibilities
    Analog and Digital Outputs, Digital Flat Panel Port
    Composite Out & S-Video Output

Ha azt mered mondani, hogy ilyen a tietek, akkor nagyon-nagyon mérges leszek (az irigységtől)
  • a_n_d_r_e_w
    Az minden vérbeli S3 fanatikus álma. Este vele alszik, reggel vele ébred...
  • NeoMaN
    Az mit tud?
  • mainruler
    Hja, azért vannak a keselyűk a piacon, hogy hasznot húzzanak az ilyesféle manőverekből. Tényleg ocsmány húzás, de nincs mit tenni. Amúgy tényleg kb. két éve volt ez a dolog.
    Akiket tényleg irigylek, az a néhány emberke akinek tényleg volt Z400-as kártyája amerikában.
  • a_n_d_r_e_w
    Mondjuk elég ocsmány húzás volt pénzt kérni az ilyen chippekért, én mondjuk ajándékba adtam volna valamihez, ha már garanciát úgysem vállalok érte.
    Ez úgy két éve történt, ugye?
    Talán akkor nincs mitől félni, hátha öregebb annál
    Ha már a bontóban volt akörül, lehet, hogy az eredete sokkal régebbi
  • a_n_d_r_e_w
    Ja, és biztos ami biztos, az Overclockingot felejtsd el.
    Legyen inkább Lowerclocking (persze, ha ezt így mondják)

Emlékszek, hasonló volt egy Butterfly 398-as!!! Savage 4-gyel (hivatalosan 397 volt a max), hasított mint a villám, aztán ugyanúgy ki is sült :)
  • a_n_d_r_e_w
    Oó, rettegj, a kaszás már úton van érte :)
    Próbáld a hűtést kihajítani az ablakon, és egy 486-os vagy egy P1-es aktív szettet ráerőszakolni (úgy 400 ft)

Ali - az egy vicc. Nekem a 300-as cerkám olyanban pötyögött, had ne mondjam milyen sebességgel (egyébként 450-en ment :) ), de ahogy beraktam a a márkás ColorMax Savage4-emet, jött ám a kék halál. Két hónapot vártam egy értelmes drájverre hozzá
  • mainruler
    Talán nem lesz baja. Az a legvalószínűbb feltételezés, hogy az S3 a kivonulás után megszabadult minden raktáron lévő (ki tudja milyen minőségű) S2k lapkától és azt elsózta valahol a taiwani piacon, persze fillérekért. Megkeresem azt a cikket, hátha ráismersz a kártyára a kinézetéről.
  • a_n_d_r_e_w
    Az noname volt, ez meg Diamond (valószinű az S3 vagy a kártyások meg akartak szabadulni a nyakukon maradt rossz minőségű chippektől "a csóreszoknak ez is jó lesz" címen). Én azért búsulok erősen, néha nagyon hiányzik az a plusz 32 mega. AGP-re nem hallgat, amiben a vicc az, hogy a 64 megás tesztet a 16 megás Sav4 simán vitte, ez meg el sem akar indulni.
  • NeoMaN
    Na ez érdekes, ugyanis az enyémen semmiféle DIAMOND felirat vagy logó nincs! Alig tudtam rájönni, hogy milyen kari valójában..Fasza lesz, ha télleg egy szar ami nekem van.
  • NeoMaN
    200MMX melett 2D-ben is rángatott, 3dmark 99 se ment rajta véghi normálissan. Olyan volt mintha 640*480*16-ban menne SZOFTVERESEN!! Nem vicc. Asztem valami baja van a karinak. Aztán látom ALI chipsettes az alaplap, ALI dagp driver fel, de nem vátozott semmi. Hagytam a picsába..
    :)
    Most öcsinél meglátjuk mi lesz, ugyanis egy voodoo3-asa van, de úgy melgszik, hogy fagy, és állanmdójan kékhalált okoz. Inkább az S2K bele, mint egy hűtőventi nyálazás...
    :)
    Képminőségileg NAGYON rossz a voodoo3. Mintha rátüsszentettek volna a monitorra.:)
  • mainruler
    Sose búsulj a 64MB-s Savage miatt. Biztos láttad azt a tesztet, mikor a srác letesztelte a mostanában felbukkant 64MB-os noname (vagy manli azt hiszem) 'fekete piaci' kártyát és az megsült tesztelés közben... :))
    Legalább a Z200-nál nem kell félnünk.
  • a_n_d_r_e_w
    kicsit több, mint 2 éve vettem, 12000-ért. Ezt sajnos nem nézték el :(
  • a_n_d_r_e_w
    Nem fárasztasz, jól esik, végre valakit érdekel a dolog (több éves tapsztalatot kukába dobni, na az nem esne jól :) )

A Proci rengeteget számít (633-as mellett örültem a 2500 pontnak 3DMark2000-ben, most már 6500 a max), ez erősen betudható a TNL hiányának (bocs, valami azért van, de erről most inkább nem).

Az OpenGL már jó a 14-ben is, de ha a 17-es kell, akkor felinstallni 9.51.17, lementeni (windows\system) s2kicd.dll, eltávolítani 17, felrakni másik drájvert, majd systemben kicsrélni az icd-ket.
    Ennyi az egész :)

Ja és irigyellek a 64 megád miatt, mit nem kerestem annak idején egy ilyen Vipert...

A GF 256-ot felejtsd el, közel sincs ehhez képest.

A 17-es markban kb fele olyan lassú, de játékokban csak olyan 20-30% :)
  • NeoMaN
    Ja, még annyit, hogy 1,5éve vettem, 3000-ért. Azt mondta a bontóban a srác, hogy 8 megás Savage4..
    :))