1459
-
Borg #455 Sárdobálást nemtom hol láttál, de kéne 3 kép, amin ugyanaz a jelenet van, és akkor majd össze lehet hasonlitani őket... csak ennyi a gond. -
#454 Nem nagyon akarok beleszállni ebbe a sárdobálásba, de a 3 képen azért erősen van különbség, de mivel azonos szögből készültek, az nem magyarázza a tető részletességét.
Három dolog lehetséges: menüben változattak a textúrák élességén
vagy
ahogy azt már az nV-nél és már az ATInál is láthattuk, kissé megbuherálták a mipmap szinteket, ezáltal nyerve egy kis fps-t
vagy
az S3 tc-je ilyen szinten jobb a másik kettőnél -
Borg #453 Azt nem láttam, viszont a 3 képes dolgot inkább tényleg hagyni kéne;)
Nem csak a skyban különböznek, hanem a megvilágításban is. De ha csak egyikben különböznének, már akkor sem lenne jó alap... valami más kell. -
#452 Amennyiben?
Egyébként mintha te is őt irnád le, ugyanis ezt már ő is beszúrta egyszer, sőt el is mondtunk mindent, amit te az előbb... :) -
#451 Azt már meg sem merem említeni, hogy ha ez nem is egy timedemo, akkor bármelyik pillanatban készülhettek a képek, tehát az égbolt teljességgel századlagos. -
Borg #450 Mintha k.andrást irnád le...:)
btw, a 3 kép lehet hogy ugyanabból a szögből van, de a megvilágitás nem ugyanaz, igy semmi sem ugyanaz.
nézzétek inkább amiket én beszúrtam. -
#449 Nem én adtam okot a személyeskedésre, ezt ne feledd. Mint említettem, a megvilágítás semmiképpen nem befolyásolja sem a csuklón sem a bicepsznél sem a szárnynál sem a fejnél lévő részleteket, erre hivatkozni hülyeség. Mint azt a Borg által is belinkelt cikk is megemlíti, az Ati anizotropikus szűrésénél bizonyos szögekben elvész a kép anizotropikussága, tehát igazad lenne a képekkel kapcsolatban akkor, ha mondjuk más szögből készültek volna a képek. De mivel egyrészt az NVidia képén is ugyanolyan a részletesség, másrészt ugyanolyan szögből készültek a képek, harmadrészt pedig hogy bizonyított, hogy a DC anizoja és tri-linearja szebb a többieknél, nincs értelme belekapaszkodnod az ég milyenségébe, mert marhára nem az a lényeg a képeken. -
#447 Kicsinyesen belekapaszkodni valami apróságba -és görcsösen szajkózni-, valamint nagyvonalúan elsiklani a lényeg felett meglehetősen gyermeteg magatartás. Már csak az a kérdés, hogy NVidia vagy Ati fan vagy? Ha tippelhetek, akkor NVidia. :) -
Borg #445 Meg még valami.
A teszt egyébként nagyon jó összehasonlításban mutatja, mire is képes a kártyák pixel illetve vertex shadere.
Az S8 egészen szimplán kenterbe veri még az 5600 Ultrát, sőt, legtöbb helyen még az 5700 Ultrát is.
Ugye nem kell ecsetelni, hogy kiforrott driverekkel ez a kártya messze jobban fog muzsikálni, ha elterjed a DirectX 9, mint BÁRMELYIK FX. -
Borg #444 http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/s3-deltachrome.html
Look at this.
Itt jól kivesézik, talán VALAMIVEL pártatlanabbul, mint tom-ék.
Az Xbit eddig legalábbis pártatlan volt, csak saját kútfőből szoktak néha hülyeségeket irni:)
Lényeg a lényeg, az opengl teljesítmény iszonyúan gázos (S8), viszont D3D-ben majdnem utóléri (alap 1024) a 9600PRO-t, ami ahhoz képest, hogy első kártyájuk, béta állapotban, béta driverekkel, nem is rossz!
Gondok vannak hegyekben több játékban textúra bugok, meg pl nem támogatja az S3 driver az 1280x960-at :) Egyszerűen kihagyták belőle..
Ami még pozitív: nincs lassulás AF esetén! Még az a pár százalék sem, mint ATInál, nemhogy több, mint... :)
Összeségében tehát
egy 5600 ultra teljesítményével azonos
viszont jóval komolyabb képminőséget ad
nincs cheat a driverben
olcsóbb jóval, és kevesebb áramot fogyaszt...
Sajnos a high-end kategóriába így nem elég, viszont legalább olcsó lesz, és tapasztalatokat gyűjtenek. Sokkal igéretesebb kártya, mint a volarik... -
#443 HAHAHA...ez klasszikus...
Majd kinövöd. :) -
#442 Az élsimítás meg valóban gagyi, mivel az említett driver csak 2x supersamplinget tud, amit vagy bekapcsoltak itt vagy nam. A megvilágításon viszont abszolút nem múlnak olyan részek, mint pl. a gargoyle csuklóján kidagadó erek... -
#440 Nem véletlenül raktam be őket, bár egy kis hatásvadászatot igazán megbocsáthattok. :))
Látom, a tipikus hozzááláás mit sem változott, de nem baj.
Az ég megjelenítése mindhárom gyártónál más a Q3 alatt, úgyhogy ez is közrejátszhat, másrészt némiképp mókásnak hat, hogy azt állítjátok, hogy egyik szögből látszanak a részletek, a másikból meg nem. Ha a gargoyle ugyanolyan részletes lenne a többieknél is, mint a DC-nél, akkor az bármilyen szögből ugyanolyan részletes lenne. Másrészt a szög mindhárom képen ugyanaz, csak az ég nem. -
Borg #438 Hát...
Nekem úgy tűnik, az első képen az élsimítás minősége elég gagyi, a másik kettőhöz képest. Ennél többet nem lehet levonni a 3 képből szerintem.
Ami a tető textúráit illeti, valóban igaz a szöveg, hogy élesebb a deltachrome képe, azonban az is lehet hogy az éles színátmenetek csupán kisebb színmélységről árulkodnak, mintsem élesebb képről.
+ ha megnézitek, a 3 scene nem is ugyanaz, igy nem lehet összehasonlitani. Mind3 képen más a sky, más a megvilágítás, és valszeg ezért jön elő több részlet a gargoyle testén... Olyan mintha a specular highlighting nem is lenne ott az alsó két képen.
Ha a 3 kép ugyanazt a pillanatot ábrázolná, max akkor lehetne jó összehasonlítási alap, igy viszont nem lehet sok következtetést levonni... Kéne pár jobb kép az összehasonlításhoz... -
#437 Nekem tűnt csak most fel, hogy kiraktak az oldalra egy rakás technikai pdf-et? Eddig valahogy nem néztem.
Az abszolút kedvenc:
All maximum settings enabled
Notice the texture quality between the DeltaChrome GPU and the competition. Of special note is
the detail shape of the gargoyle’s body. Also notice the detail of the roof in the right side of the
image. There are distinctively more textures compared to the other two.
DeltaChrome: WHQL Driver 15.06.33.4
Ati Radeon 9600Pro: Katalyst 3.9
NVidia GeForce FX 5700 Ultra: ForceWare 52.16
The current DeltaChrome driver 15.06.33.4 from a qualitative point of view shows DeltaChrome
to be unsurpassed by that of the GPUs of our competition, Nvidia and ATI.
Hát nagyon úgy tűnik...:)) -
#436 Jaja!
Egy tiszteletbeli 'hű generális' cím tényleg jól esne. A címmel járó díj pedig nem is lehetne kétséges... :) -
#435 Akkor legyen az, hogy én hű alatvaló, hosszú évek óta tartó szolgálataimért megkapnék egy DC-t korábban, hűségemen csorbát nem ejtene a driverek alantassága
:) -
#434 Én is
Tudom, hogy nem gondoltad komolyan -
#433 Csak tréfáltam, miszter. :) -
#432 Nem, nem elég. Az ember csinál belőle egy jó kis hibridet és kész, kap mindenféle haszontalan funkciót és egy-két hasznosat. Ettől még nem fogom nyomni az X2-t, csak qrvára bugosan. A múltkor már nagyon hiányoltam az effajta bugokat, én meggondolatlan.. -
#431 Hülye kérdéseid vannak -
#430 Jó dolog a jó driver, de szerintem nem feltétlenül kell visszatartani egy kártyát, amíg megfelelő driver nem lesz hozzá.(Tudom, ez az S3 esetében más, egyből kezdődne a fikázás)
Pontosan!!! Szerintem jól tették. Így talán még nagyobb lesz a meglepetés, amikor kézbe kaparintjuk a dobozt a végleges meghajtókkal.
Egyébként nem tudom, miért vagy ilyen telhetetlen...hát nem elég neked a letöltött béta driverek nézegetése? :))))) -
#429 Jó dolog a jó driver, de szerintem nem feltétlenül kell visszatartani egy kártyát, amíg megfelelő driver nem lesz hozzá.(Tudom, ez az S3 esetében más, egyből kezdődne a fikázás)
De!
Én példul szívesen játszanék már olyan játékokkal, amikkel eddig nem tudtam, nem állítanám fullra a detaileket, de legalább már futnának (gondolok itt pl Call Of Duty, Generals és még sorolhatnám). Amint telne-múlna az idő, jönnének az új driverek, emelhetném a detaileket, felbontást, jöhetnének a DX9-es gámék. De addig is kellene valami nagyon, mert már nem bírom soká. Ezért örültem volna az alfának, hiánypótló lett volna. -
#428 Na, ez már mindjárt más. Azt hiszem, ha minden teljesülne, amit most a Tom's hardware-ről gondolok, még én is megsajnálnám őket... -
#427 Pedig úgy lesz.
Ha megnézed, már most klasszisokkal jobban áll a Volari-nál driver ügyben, és jóval olcsóbb lesz. Az Ati és pláne az NVidia sem úgy kezdték a DX9-es drivereket, hogy az minden szempontból elfogadható lett volna, de persze idővel azok lettek. Az S3-nál is rengetegen dolgoznak az új meghajtókon, nyilván pont azért, mert emiatt buktak el a múltban. Ráadásul megint felbukkant néhány tipikusan S3-as dolog, amiért mindig szerettem őket(tri-linear, aniso), tehát egy kártyától, ami jóval alacsonyabb frekvencián megy, mint a többiek, mindenféle memória-optimalizálási technika nélkül és 128bit-en, béta driverekkel ez igenis nagyon szép eredmény!!
Gondolom nem azért döntöttek úgy, hogy visszatartják a megjelenést januárig, mert szar driverekkel akarják kiadni.
A többi előzetesben egyébként világosan megmondták, hogy a meghajtó OpenGL része épp, hogy csak elkészült (a D3D pedig csak egy kissé előzi meg, tehát még bőven fejlesztik) és ismerve, hogy pl. a Savage2000-nek pont OpenGL alatt volt a legjobb a teljesítménye, nem hiszem, hogy aggódni kéne.
Majd mi megvesszük, aztán ha már jók lesznek a meghajtók, csatlakozz! :)) -
#426 Ha megnézed, azt mondtam, hogy jó lenne az a négyesfogat a piacon. Az pedig már két gyártóval több, mint ami jelenleg van, tehát éppenséggel olcsóbb lenne minden. :) -
#425 Rám számíthatsz. :)
Csak legyen minél előbb -
Borg #424 Kiváncsian várom a tapasztalataidat:) -
#423 Na akkor egyértelművé teszem: IGEN!
:) -
#422 Igenis tűnjön csak el az nV.
A számomra is szimpatikus jövőképben 4 gyártót emlegetett, ami valószínű jobban lenyomná az árakat, mint a mostani kettő -
Borg #421 Hát nem:) -
[Walaki]D`Lair #420 Persze...tűnjön csak el az nVidia...had lehessen 3x ennyiért kapni az Ati 2 évvel ezelőtti fejlesztéseit... -
#419 Nem elég egyértelmű? -
Borg #418 Egy kérdés, aki itt ennyire odavan az S3-ért, ti vesztek ilyen kártyát, amint itthon lehet kapni? -
#417 Itten van egy újabb teszt -
#416 A Matroxot én is sajnáltam, mindig minőségi kártyákat gyártott, de az Ati-t (ő is kezd már nagyzolni, de újításokban messze az NV felett áll) is sajnálnám, ha megint elcseszné valamivel. A 3dfx (to slay the Monster :D) és az NVidia viszont mindig is szúrta a szemem, örülök, hogy így egymásra találtak az FX-ben. Sajnos hiú ábránd, de annak örülnék a legjobban, ha eltűnnének a búsba.
Ez Ati-S3-Matrox-PowerVR négyesfogat lenne a legszebb, amit el tudnék képzelni jelenleg. Már csak az említett cégeket kéne tájékoztatni erről...:)) -
#415 Most mondjam, hogy hál' istennek?
Inkább kár. Amellett hogy nagy S3 fan vagyok, mindig is az esélyteleneknek szurkoltam (így akadtam az S3-ra is, aztán leragadtam itt :) , mert hűséges vagyok, jóban-rosszban, stb.) Anno, mikor a söhárom fellendülésére vajhmi kevés esély volt (Joint Venture), akkor nagyon szurkoltam ám a Xabreknak, később a Pharheliának (amit rendkívül sajnálok, mert a Matrox magát nem tagadva rengeteg újítást hozott, csak elvérzett - nagy kár érte)
Egy szó mint száz, inkább örülnék, ha ez a két karesz alázná a nagypofájú, csaló nV-t és az egyre beképzeltebb ATI-t. Aztán meg őket sajnálnám (OK, ezt énsem gondoltam komolyan, de már igazán sajnálom a 3DFx-et, pedig régen esküdt ellenségem volt, de ahogy elbántak vele, az olyan Creative-os volt)... -
#414 Igaz. De legalább a Volari V8 Duo-ra mindenhol rávert jócskán. :) -
#413 Eddig teljesen OK, mióta eszemet tudom nem hiszek tomnak. CSAK sajnos SOKAN IGEN. Elég népszerű, nagy névnek számít. A gond ott van, hogy ha behülyíti a népet, akkor az sajnos be is hülyül. Ezen kellene változtatni -
#412 Addig oké a dolog, amíg a kártya nem hagyja le a fél tájat a képről. Ráadásul úgy, hogy el sem ismerik, pedig csak a hülye nem látja, hogy hiányzik a kép fele...:))
Visszatérve egy pillanatra a Tom-ra: Te is láttál vagy négyféle tesztet és ott mindenhol sokkal jobban szerepelt, néhol még a 9600XT-t is lehagyva. Ehhez képest itt van egy szem oldal, ami mindig is az elfogultságáról volt híres...a többit rád bízom. ;-)