1459
  • NeoMaN
    Uppsz...
    Ez mégsem kell nekem..
    :))
  • mainruler
    Elvileg 8x1. Persze mostanság minden gyártó azt mond, amit hallani akarnak a vásárlók...
  • NeoMaN
    Ha januárban megjön monnyuk valami csoda fojtán, és 50-60bruttóból kijön, akkor enyém lesz a 8 pipes kari.
    Amúgy ez 8x1 ugye? Nem ilyen fxátbaszós 4x2…
  • mainruler
    Az első ajánló !
  • mainruler
    Mellesleg nagy a kavarodás. A belinkelt hwsw cikk még tényleg S8-ról beszél, ugyanakkor 256MB-al. A prohardver már F1-et említ, gondolom pont a 256MB miatt. A megjelenési időpontokat is össze-vissza írják...
    Nem baj, csak jöjjön. :)
  • mainruler
    Pontosan erről beszéltem. "Late but cheap, as promised"
    60K-ért még nem lett volna olyan csábító. Így viszont... :))
  • ZaJanga
    Prohardware itt 41 pénzről írnak az S8 esetében!!
    Ez jóóó!
    Hmmmm Ezzel népszerű lehet a kari!
  • mainruler
    Általában kisker árat szoktak írni, persze biztosra nem tudom mondani. Egyébként előfordulhat, hogy kellemesen csalódunk majd, mivel DC ára az utóbbi egy évben is elég érdekesen alakult, minden forrás mást mondott, szóval nem olyan biztos ez még szerintem.
  • a_n_d_r_e_w
    A 250$ az kisker ár ugye?
    Mert nekem nem nagyon lesz kedvem 60+áfát adni érte.
  • mainruler
    Szerintem mindenképp megvárom az F1-et. Pedig de fogadkoztam én is, hogy az elsők közt szeretnék lenni... :)

Mondjuk az S3-nál cseszték el szerintem a kiírást, mivel a képen is egy 128MB-s kártya volt látható.
  • mainruler
    Ha nekem nem is, legalább a tulajdon szemednek higgy...
  • Laalee
    végülis 9600pron gyorsabb is a memória ugyanugy bga tokozásu mégsem kell tápcsati... biztos a memória a ludas...
  • a_n_d_r_e_w
    Idézek:

S3:

"Club-3D's first DeltaChrome product will feature 256MB Video memory, CRT, DVI and HiDef TV Output. Hardware pixel shaders ver2.0+ and hardware Vertex Shaders ver2.0+ provide support for the latest DirectX9 games, 2D-XP provides no-compromise acceleration for WindowsXP best appearance modes and DuoRotate enables the concurrent support of dual portrait and landscape displays."

Club-3D:

"Brand: S3
    Chip: S8
    Form Factor: AGP 4/8X
    GPU Mhz: 300
    Memory MHz: 300
    Video memory: 128 Mb
    Memory Bandwith: 128 bit
    Memory Type: BGA DDR
    DVI: Yes
    TV/OUT: Yes
    Features: -DirectX™ 9.0"

Na én a memóriát nem értem. Most vagy az S3 rosszul értesült, vagy nem az S8 lesz az első kártya, de akkor miért nincs az is fent a Club-3D-nél?

S3:

"We are very pleased with Club-3D's selection of our DeltaChrome graphics processor"

Szerintem a Club-3D ezzel nagyot húzott. Mi van, ha bejön az S3-nak? Akkor fog igazán csak kaszálni.

Ugyanakkor nem tudom mennyit gyűjtesek, 200 dollárt (S8) vagy 250-et (F1). Ha jól tudom, akkor csak a memória méretében és az órajelben (ez viszont változtatható :) )
    térnek el. De nem várhatok tesztekre sem, az elsők közt akarok lenni :)
    ÁÁÁ, bajban vagyok :)
  • mainruler
    Végre megújult a honlap is.
  • mainruler
    A forrás itt.
  • mainruler
    A régebbi képeken látható, hogy remekükl boldogul nélküle is, másrészt egyszer már említettem, hogy a BGA-s RAM-ok miatt került fel az S8/S8nitro és F1/F1 Pole kártyákra a tápcsati, nem a mag miatt (a nem BGA-s kártyákon várhatóan nem lesz tápcsati. Pláne nem normál méretű. Pláne nem mindjárt kettő...;-) ). Gondolom az F1 Pole 400MHz-es RAM frekijéhez már be is kell dugni, azonban az S8 láthatólag elzötyög nélküle is. Ennek ellenére sajnálatos a dolog, de nem az ő hibájuk. Talán majd rendes DDR-t is fejlesztenek egyszer...
    Sebaj, szép próbálkozás. Csak az az egy bajod, hogy soha nem nézel utána annak, amit benyögsz. Egyébként faszán elvitázgatnánk egymással jó darabig...
  • ZaJanga
  • ZaJanga
    Ja-ja!

Már pár hete fenn van a Club-3d lapján.
    Engem is érdekelne annó ez a karesz.
    Szerintem odabax lessz!
  • a_n_d_r_e_w
    Azt nem tudom, hogy main hogy áll a dologhoz, de engem sohasem zavart (#69).
    Én biztos megveszem, csak legyen rá pénzem :)
  • Laalee
    nem azért de mintha ezen is lenne floppy táp csatoló... most akkor ezt sem veszitek meg? :D
  • a_n_d_r_e_w
    A club3D fenemód jól sikerült honlapján az S8 már hivatalosan fent van !
  • a_n_d_r_e_w
    Na!

Ezek honnan vannak?
  • mainruler
    Na, viszont ezek a képek már bizonyítják, hogy készen áll a DC-S8 a piacra dobásra:

Yeeeehaaaaa!!! :))
  • mainruler
    Biza. :)
    Egyébként elég ostoba dolognak tűnhet, amit művelünk, de nem sokan vártak még négy évet egy számítógépes alkatrészre szerintem. Talán csak az átkosban élők tudták, milyen mókás is az, amikor éveket várhattál a Polski-ra...:P
  • a_n_d_r_e_w
    Legalább mi szórakoztassuk magunkat, ha már az eshárom nem kényeztet minket infókkal :)
  • mainruler
    :)
    Na, akkor legalább a következő hétig elleszünk. Majd be-belinkel mindenki egy képet, aztán meg jönnek a review-k, ha minden igaz. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Az jó.
    Akkor én is a kedvencemet :)

• mainruler
    Persze-persze. Csak épp ez volt a kedvencem, meg aztán még senki sem rakott be képet a DC-ről, ahogy elnéztem. Pusztán némi lélekemelőnek szántam. :)
  • a_n_d_r_e_w
    Ugye ez a kép nem a hír valódiságát akarja bizonyítani?
    Már két hónapja megvan itthon
  • mainruler
    Végre valami, ha nem is sok!

dec 9
    "For S3's DeltaChrome, Club3D receives a few "DeltaChrome S8" chip samples from S3/VIA and work on board samples now. S3 will bring the DeltaChrome S8 to hardware reviewers in the next weeks and into the market in the first weeks of 2004. The DeltaChrome F1 and S4 chips/boards will follow later, but although in Q1/2004. S8 boards will cost somewhere between 150 and 200 Euros. We expect the F1 at 250 Euros and the S4 under 150 Euros"

• a_n_d_r_e_w
    Örülök, online találtalak

Hallottam, már véleményt is alkottam a savagegamersen

Mostanában gondolkodtam azon sokat, hogy már öreg hangkártyámat egy cmi8738-ra cserélem (volt már egyszer egy integrált, nagyon meg voltam vele elégedve, anno a Live-val hasonlítgatták), de ezek után nem támogatom a liszenszdíjjal sem a creativeot, nem szimpatikus az agresszív üzletpolitikája (nV dettó)

Már csak abban bízok, hogy végre nyílttá teszik az aureal driverek forráskódját, és néhány fanatikus által újra lesznek jó driverek
  • mainruler
    Persze, hogy nem fut, az túl egyszerű lett volna. :) Visszafelé kompatibilitás rulez.
  • a_n_d_r_e_w
    Egyedül a Call Of Duty-ért haragszom
    De azért nagyon
    De NEM az S3-ra, hanem a játékra
    Q3 motor, és nem fut? Szentségtörés

A többi nem futó játék különösebb képpen nem érdekel, stratégia rulez, ahhoz meg nem kell nagy 3D teljesítmény
  • mainruler
    Apropó Creative: Hallottad, hogy most meg a Sensaura-t zabálta fel, hogy aztán majd ugyanúgy leépítse, mint az Aureal-t? Ha nem tudod legyőzni, vásárold fel... :((

Egyébként én is erre gyanakszom, hisz pl. az Anand vagy a Tom's elég elkötelezettnek tűntek mindig is egy bizonyos márka felé...
  • a_n_d_r_e_w
    Creative - sok pénz
    Aureal - feltörekvő
    Creative állandóan perli a Aurealt alaptalanúl, csakhogy ellehetetlenítse - Aureal tönkremegy
    Ismerős?
    Tanúlság: mindegy mennyi pénzbe kerül tönkretenni a másikat, később úgy is visszajön.
    Ugyanezt sejtem az nV kapcsán a S2k ügyben
    De ez csak egy összeesküvéselmélet
  • mainruler
    Mindenesetre én is kiraktam a puzzle-t az oldalon... :)
    Nem baj, akkor is: fúj! Már csak hivatalból is... :D
  • mainruler
    Mondjuk tényleg hülyék vagyunk kicsit, hogy ennyit várunk egy kártyára amiről nem is tudjuk milyen lesz, de hát ez a fanatizmus lényege... :P

Egyébként máig nem értem, miért csinálta az Anand és társai ezt a vendettát a S2K ellen...talán féltették a GF-et? Nem tudom.
  • ZaJanga
    Ja

Amióta kiderült az nVidia faszsága már az ATI is elismert egy két kis "apróságot".
    Szal már ideje ellenfeleket felsorakoztatni.
    Azé annyira nem fikáznám le a Volarit hisz még nem is láttuk.A sok tápcsati valóban erős de hátha jó lesz az is.
  • a_n_d_r_e_w
    Fanatikusok?
    Inkább mazochisták. :D

Nem ránk kellene alapoznia, belőlünk nem fog meggazdagodni.
    Inkább a tömegekre kellene hatást gyakorolni, de lehet, hogy csak félnek, hogy ugyanúgy lehúznák a deltát is megjelenés előtt, ahogyan azt már a s2k-val is tették.
    Bár a piac mai állása szerint, lehet, hogy egy új belépőt jobban fogadnak, mert már únják a csalásokkal, botrányokkal fűszerezett piaci helyzetet.
  • mainruler
    yep! :)