Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sc4devotion-ön fent van a parlament, a régi dolgok között, és minek kellene hozzá a SPAM? <#conf>#conf>
Sziasztok!
Sok év után újra elõvettem a játékot.
Felmerült pár kérdésem/igényem:
* Régen láttam, hogy a parlament letölthetõ valahonnan, de sehol nem találom. Valakinek megvan vagy tud linket adni?
* SPAM - SimPeg Agricultural Mod - ezt érdemes letölteni hozzá?
* 1920*1080-ban hogy tudnám átállítani a felbontást?
Elõre is köszi a válaszokat...
Sok év után újra elõvettem a játékot.
Felmerült pár kérdésem/igényem:
* Régen láttam, hogy a parlament letölthetõ valahonnan, de sehol nem találom. Valakinek megvan vagy tud linket adni?
* SPAM - SimPeg Agricultural Mod - ezt érdemes letölteni hozzá?
* 1920*1080-ban hogy tudnám átállítani a felbontást?
Elõre is köszi a válaszokat...
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
Network Addon mod... több is van... bennevan minden lényeges mod.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
a forgalom méretétõl függõen érdemes eldönteni, hogy milyen tömegközlekedés kell. 2000 utazó fölött már jobb a metró vagy vasút.
a simek 10 kockát hajlandók gyalogolni a rush hourban. A NAM-mal akár többet is. A busz úgy mûködik, hogy minden buszmegállóból el lehet menni minden buszmegállóba. Ettõl eléggé cheat az egész, mivel a legolcsóbb, és a legversenyképesebb. Az egyetlen hátránya, ha bedugul az út. Ennek a szisztémája meg nem teljesen világos, mert ha jól emlékszem, a játék valahogy azt számolja, hogy hányan utaznak busszal, és nem azt, hogy hány busz közlekedik. Így tehát 3000 busz = 3000 autó, ami nem túl logikus a bedugulás szempontjából. Nem biztos, hogy így van, de ez rémlik.
azt tudom. csak mit ajánlatos abban az esetben csinálni? ahova a legtöbben mennek egyszerre akkor a ház környékérõl buszmegálló a melohely környékéig?
kérdõjellel rákatt az útra, és megmutatja nyilakkal, hogy a használók közül ki hova megy
Köszi! 😊
És a nagy ingázás ellen mit lehet tenni? Raktam már elég sok buszmegállót ide-oda, meg egy metróhálózat is van kiépítve. Bár nem tudom pontosan hova akarnak eljutni, meg hogy mi is az hogy ingázás.
És a nagy ingázás ellen mit lehet tenni? Raktam már elég sok buszmegállót ide-oda, meg egy metróhálózat is van kiépítve. Bár nem tudom pontosan hova akarnak eljutni, meg hogy mi is az hogy ingázás.
4-5 e fõ az még karcsú a leálláshoz, de ha parkokat,sportpályákat, stb telepítesz, és pár tizeddel lejeb viszed az adókat, akkor ismét lesz kereslet mindenre. Ha ez sem segít, akkor kösd össze a váosodat egy szomszéd várossal, és kezd el építeni azt is.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Sziasztok!
Most kezdtem el játszani a játékkal. Olvasgattam a kezdõknek linket, ami elég hasznos is 😊 Viszont, az mitõl lehet, hogy kb. 4-5000 lakosnál megakadok? Nem települnek be többen. Pedig külön van az ipar zóna, meg nagyjából a leírás szerint rendezgettem a dolgokat, de ahogy újra rakok lakóövezeteket, oda már nem építkeznek, pedig látszólag minden rendben van, csak igény nincs semmire. (kivéve mezõgazdaság, de azt meg nem nagyon akarok)
Most kezdtem el játszani a játékkal. Olvasgattam a kezdõknek linket, ami elég hasznos is 😊 Viszont, az mitõl lehet, hogy kb. 4-5000 lakosnál megakadok? Nem települnek be többen. Pedig külön van az ipar zóna, meg nagyjából a leírás szerint rendezgettem a dolgokat, de ahogy újra rakok lakóövezeteket, oda már nem építkeznek, pedig látszólag minden rendben van, csak igény nincs semmire. (kivéve mezõgazdaság, de azt meg nem nagyon akarok)
Ok, megoldódott. Bocs mindenkinek. Beugratós volt.
Srácok, egyszerüen nem tudok regisztrálni a http://simpeg.com oldalon, mert az utolsó két kérdésre nem fogadja el a választ. Az utolsó elõtti kérdésre gondolom az ocean szót kéri, de az utolso nem megy. Azt vágom hogy a polgárháborúra gondol, de nem fogadja el angolul. Nem tudjátok mi a trükk. Ti hogy regisztráltatok oda, van egy csomó cucc amit csak onnan tudnék leszedni. Elõre is köszönöm a segítséget. Sziasztok.
Nem,nem, csak nem látom át a fejlõdési ciklust hogy mikor fog nõni a városom, illetve hogy a zónák mikor fejlõdnek.
miért, úgy képzelted, hogy leteszed a zónát és azonnal a legjobb épültek fognank nõni?
Nekem már az elején problémák vannak, nem akarnak az épületek fejlõdni, pedig anyagilag pluszban vagyok... Van oktatás, egézségügy, víz, szemétlerakó, tûzoltóság, rendõrség... Mondjuk az utak eléggé forgalmasak, de nem nagyon akarnak átváltozni az épületek... Lehet látni egy két villát, de nagyon elenyészõ...
Sziasztok!
Ma ismét feltettem a játékot a gépemre, így ismét belevetem magam a városfejlesztésbe. Egyenlõre pluginok nélkül.
Ma ismét feltettem a játékot a gépemre, így ismét belevetem magam a városfejlesztésbe. Egyenlõre pluginok nélkül.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Nem igérek semmit, de ha ezen a héten egy kicsit nyugis lesz a légkör a munkahelyemen, nekiugrok újra a pluginoknak és leszedek annyit a simtropolis oldaláról amennyit csak bírok, odafigyelve a dependency-re, meg egyéb dolgokra. Újra rakom az egész játékot, és ha minden mûködik akkor majd kitaláljuk, hogy hogyan juttassam el neked baph. Valamit csinálnom kell, mert nálam is hatalmas a káosz ezen a téren, dobozokkal vannak tele az utak és a vasúti sinek meg még egy csomó dolog, úgyhogy nekem is szükségem van egy nagy lomtalanításra. Sajnos az árnyékokból visszavettem de nem segített. Azért köszönöm Austin. Sziasztok
két helyesírási hibát javítok, hogy ne legyen félreértés
RTMV=RTMTV kimaradt a második T
zsc4devotion = www.sc4devotion.com
Annyit még kihagytam, hogy a banner alatt van az épületek világíttatása link. Az abban lévõ cuccokat mindenképpen fel kell rakni, fõleg a benne lévõ utolsó hivatalkos patchet, mert addig nem megy rendesen semmi. Ez a link amúgy azért van, mert a letöltött épületek csak ennek a felrakása után világítanak éjszaka. Állítólag nem eredeti játékban ez sem segít, és akkor azok sötétek maradnak.
RTMV=RTMTV kimaradt a második T
zsc4devotion = www.sc4devotion.com
Annyit még kihagytam, hogy a banner alatt van az épületek világíttatása link. Az abban lévõ cuccokat mindenképpen fel kell rakni, fõleg a benne lévõ utolsó hivatalkos patchet, mert addig nem megy rendesen semmi. Ez a link amúgy azért van, mert a letöltött épületek csak ennek a felrakása után világítanak éjszaka. Állítólag nem eredeti játékban ez sem segít, és akkor azok sötétek maradnak.
a doboz azért van, mert nem szedted el a dependecyjét. Itt leírtam. Ebben a példában tehát le kell szedni a NWM-et (Network Widening Mod), aminek a dep-je a NAM, de ezt ott meglátod. Ezeket azért kell leszedni, mivel a belinkelt cucc a NWM-es onewayhez ad fákat. Aztán kell hozzá a BSC Mega props CP vol 01. (ez adja az évszakváltó fákat) meg a Porkie Props vol 01. (valószínûleg ebbõl a térbútorokat használja) Tehát le kell töltened a NAM-ot (Network Addon Mod) és a dependecyjeit (csak egy van, a NAM Essentials de ez a megfelelõ helyen le van írva) aztán az NWM-et. Aztán a képen lévõ cuccot, vagyis Street Trees for NWM OWR 1 1.0 és utána a Porkie Propsot meg a BSC Mega props CP vol 01-et (a vol utáni számra mindig figyelni kell, mert van belõle több) Aminek van installja, azt felrakod oda, ahova írja, aminek nincs azt berakod a dokumentumok/SimCity 4/Plugins mappába, mégpedig az csak magukat a fájlokat, amik ha jól emlékszem .dat-ok és nem a mappákat. Ezután már jó lesz az ABC sorrendet és nem fogják egymást kiütni a pluginek. Ha így csinálod, akkor minden mûködni fog. Kivéve az olyan plugineket, amik egymást tényleg ütik. Például a vonatmodok. Csak egyféle vonatod lehet. (ez így nem tejesen igaz, de általában igen) Aztán van tényleg 1-2 plugin, ami kiüti egymást. Ilyenkor variálhatsz azzal hogy az egyiket mégsem veszed ki a mappájából hanem azzal együtt rakod be, meg ilyenek. Ezeket egyesével ki kell próbálgatni. Nálam ez tipikusan a parkokkal meg a landmarkokkal fordult elõ. Épületbõl azt szedd le, ami tetszik. (teljesen új szettet is csinálhatsz, mivel van olyan mod, ami letiltja a maxis RCI épületeket)közlekedéses modból a NAM-ot mindenképpen szedd le. Érdemes még az RHW-t, NWM-et, Single track -et, HSRP-t is leszedheted, GLR megállókat mindenképpen, mert a NAM-nak nincs GLR megállója. Érdemes leszedni egy pár vasútállomást, olyanokat például, amik a lábakon álló vasúti sínhet valók, meg olyanokat, amiket a pályába kell beépíteni és nem mellé (szinte csak ilyen van), olyan busz és metrómegállókat, amik nem foglalnak plusz kockát, hanem az út melletti járdán vannak (RTMV és társai) leszedheted a SAM-ot, meg leszedhetsz új stadionokat, középületeket, kórházakat, rendõrségeket, szobrokat, parkokat, támfalakat szintkülönbséghez, rakpartokat (PEG, neki külön oldala is van, SimPeg) csatornákat, mindenféle farmokat. Van egy csoimó modder, aki épületszetteket csinál, ami azért jó, mert az épületek mennek egymáshoz. Ilyen pl mattb325 az SC4devotion-ön, BSP, NYBT kulcsszavakra egy csomó New Yorki épületet kidob a keresõ, meg HK ,meg Asia team, ami hongkongi meg ázsiai épületeket dob ki, csak használd a simrtopolis keresõjét. (figyelem, egy szó után nem kereshetsz rá közvetlenül egy másikra, el kell telnie valahány másodpercnek az új keresésig.) Letölthetsz még mindnenféle farm modokat, amikor az évszaknak megfelelõ dolgok nõnek a farmon, variálhatsz a tereppel, csinálhatsz belõle sivatagot, trópusokat, fehér homokú tengerpartot, nagy sziklás hegyet, mocsarat, mediterráneumot, meg mindenféle klímát, mindenféle színû tengervizeket szóval azt csinálsz, amit akarsz.
Amit mindenképpen érdemes szerintem leszedni, az valamilyen slope mod, ami megakadályozza az irreális meredekségû utak építését, meg van bridge height mod, amivel a hídra felhajtó sem olyan iszonyatosan meredek, akkor van diagonal bridge mod, meg egy csomó új híd, és érdemes is letölteni, fõleg azokat, amik az új közlekedési eszközökhöz (HSR, GLR, RHW) vannak, meg van olyan mod, ami kicseréli a játékban az alap fákat neked tetszõ évszakváltó fákra. Csinálhatsz új erõmûveket, köztük vízi erõmûvet hegyi tóval és tényleg a középkortól az európai városon át a manhattantõl kezdve a miami beachig, távol keleti hightech metropoliszt, szicíliai falut, angol kertvárost, szovjet panelvárost, Latin-Amerikát, amit csak akarsz. Én nem akarom felrakni a 10 gigámat, mert még nincs jól rendezve, viszont ha valamit nem találsz, vagy hiányolsz, akkor megnézhetem, hogy nálam van-e belõle.
a lényeg, hogy egyszer szánj idõt végignézni a simtropolist és az zsc4devition-t vagy használd a keresõt.
Amit mindenképpen érdemes szerintem leszedni, az valamilyen slope mod, ami megakadályozza az irreális meredekségû utak építését, meg van bridge height mod, amivel a hídra felhajtó sem olyan iszonyatosan meredek, akkor van diagonal bridge mod, meg egy csomó új híd, és érdemes is letölteni, fõleg azokat, amik az új közlekedési eszközökhöz (HSR, GLR, RHW) vannak, meg van olyan mod, ami kicseréli a játékban az alap fákat neked tetszõ évszakváltó fákra. Csinálhatsz új erõmûveket, köztük vízi erõmûvet hegyi tóval és tényleg a középkortól az európai városon át a manhattantõl kezdve a miami beachig, távol keleti hightech metropoliszt, szicíliai falut, angol kertvárost, szovjet panelvárost, Latin-Amerikát, amit csak akarsz. Én nem akarom felrakni a 10 gigámat, mert még nincs jól rendezve, viszont ha valamit nem találsz, vagy hiányolsz, akkor megnézhetem, hogy nálam van-e belõle.
a lényeg, hogy egyszer szánj idõt végignézni a simtropolist és az zsc4devition-t vagy használd a keresõt.
ok..háát ezzel okosabb nem lettem 😊
Akkor megkérhetlek rá, hogy a legfontosabb pluginokat megadod a
-környezet
-közlekedés
-épületek
vonatkozásában?
mert sajnos hiába szedem le ezeket, csomo esetben dobozok jelennek meg helyettük, meg sokszor van, hogy ahhoz hogy jol müködjön az egyik, ahhoz ki kell töörlni egy másikat ami kurvára macerás.
akinek van jol mûködõ plugin-gyûjteménye, nem tolná át torrentben?
Akkor megkérhetlek rá, hogy a legfontosabb pluginokat megadod a
-környezet
-közlekedés
-épületek
vonatkozásában?
mert sajnos hiába szedem le ezeket, csomo esetben dobozok jelennek meg helyettük, meg sokszor van, hogy ahhoz hogy jol müködjön az egyik, ahhoz ki kell töörlni egy másikat ami kurvára macerás.
akinek van jol mûködõ plugin-gyûjteménye, nem tolná át torrentben?
azokat nem én csináltam. Elsõdlegesen pluginokat kell letölteni, és azoknak van dependencyje. Felsorolni most nem fogom, mert több mint 10 giga pluginom van. Amúgy a letölthetõ cuccok nagy része épület, ami vagy magától nõ (grow), vagy te teheted le (plop). Közlekedést átalakító dolgokból jóval kevesebb van (ezeket inkább modnak hívjuk, de lényegében ugyanaz) de sokkal lényegesebbek.
Szia. Leírnád pontosan milyen depedencies-eket töltöttél le ahhoz, hogy azokat a képeket én is meg tudjam csinálni mint amiket felraktál?
Na ezt kipróbálom.
nem tudom, de ha leveszed az árnyékot, akkor nem fagy ki. Csak nem szép 😞
Nem azt mondom, hogy ez a legkomolyabb konfig, de azért ehhez a játékhoz csak elégnek kéne lennie.
Core 2 Duo, NVidia 8800 1G. Nem hiszem hogy ezzel lenne a gond.
Milyen géped van? Itt inkább a processzora gondolok, mivel szerintem azt használja inkább a játék.
És vajon a grafikai beállítások is befolyásolják a fagyások gyakoriságát. Nálam minden maxra van állítva. A felbontás, a textúrák stb. Illetve volt meg egy lehetõség a beállításoknál, hogy hardveresen vagy szoftverrel számoljon. Én a hardvert állítottam be. Az gáz?
<#lookaround>#lookaround>
Ahaaaa, már mindent értek 😄
én már vagy két éve nem játszottam vele.
Még csak pár hete játszom vele, de már kezdem érteni mire gondolsz. Gondolom te már régóta tolod. Hogy bírod idegekkel? A legidegesítõbb pedig az az egészben, hogy egy kilenc éves játékról beszélünk. A mai ultra grafikával rendelkezõ gamek hibátlanul futnak, ez az elavult cucc meg az õrületbe kerget.
azoktól fagyhat, de van valami plugin optimalizáló program, amivel betömörítheted, és akkor kisebb helyet foglal, meg talán kevésbé fagy. Sajnos nem tudom a nevét. Jó játék, de egy idõ után rá fogsz jönni, hogy csak városszobrászkodásra alkalmas, mert mindentõl kifagy, utálja a többmagos procikat meg az ati kártyákat is, és 100-200 ezer lakos fölött brutálisan akad.
Azért csak nem hagy nyugodni a dolog 😊 Visszavettem az idõ múlását gepárdról csigatempóra és így bizony lényegesen ritkábban fagy. 200.000 fölé érve viszont kezdõdik minden elölrõl, de legalább a mentéseket folytatni lehet. Túl jó játék, hogy ennyiben hagyjam. Kár, hogy csak nemrég fedeztem fel magamnak. Vajon ha az összes plugint letörölném, változna a dolog? Azok okozzák a fagyást?
ház igen, ezt csinálja. <#nemtudom>#nemtudom>
Végeztem. Állandón kifagy, van egy városom két napon át építgettem, elmentettem, most pedig nem tudja betölteni a mentést, rögtön kidob a játékból. Marha jó játék de így élvezhetetlen. Egyet lépek elõre, kettõt hátra. Sziasztok.
Na találtam némi infót , elvileg csinálható egy 4 részbõl álló régió, na azt kelllemes már beépíteni ...😊
katt itt felül a Kezdõknek! linkre. Itt leírja a demand cap-et meg mindent, amitõl 100 000 körül be szokott szarni. De különben építs parkot stadiont meg ilyen középületeket, és akkor megnõ az igény házra meg üzletre meg mindenre. Meg csinálj csatlakozásokat kifelé. Vonat, basút, autópálya minden. Kezdd el a mellette levõ várost. Ott minden igény az egekben lesz.
van hozzá mapper, amivel csinálhatsz mapokat, és ott be lehet állítani a régiók méretét, illetve letölthetsz mapot, de azt egy bûvészkedéssel kell berakni. Ott általában nagyobbak a régiók
Összevonni viszont nem lehet
Összevonni viszont nem lehet
Lehet, hogy hülyeséget írok, de nem lehet összevonni valahogy a különbözõ részeket a térképen? Bár nem tudom, hogy kell.
Ill mi van ha most gyakorlatilag nincs semmire igény? 100e lakosú városba...
Még azon gondolkozom, hogy vmi olyasmi map kéne amibe a területek vmivel nagyobbak így késöbb telne be...
Köszi Austin
az R$$ nem fog átépülni (lepukkanni) R$-re, ha R$$-re is van igény. Így R$ csak oda épül, ahol lesz neki hely, pl új zóna. Azt meg odarakod ahova akarod. Mellesleg R$ a túl jó környékekre sem épül, hiába van rá igény. Viszont azzal ne taktikázz, hogy valamilyen típusból egyáltalán nem akarsz a városaidban, mert akkor beborul a többi is. (pl R$ hiányozni fog, mint munkaerõ)
Igen, most letöltöttem 3 dvd STEX adatot, majd megnézegetem a lotokat hogy miket érdemes felrakni.
Kérdésem nekem olyan lenne, hogy ha egy-egy régióba csak 1 féle épületet szeretnék, azt csak a "folyamatos" váltásokkal tudom megcsinálni? azaz szeretnék 1 régiót ahol csak lakó-ipar-kereskedelem van, de ugye egyszerre csak 1 helyen lehet építkezni... Btw NAM-ba az aluljáróknak van vmi funkcionális szerepe ,v csak kinézetre ad hozzá vmit...Most csináltam egy "jó" várost, ahol high ipar mûködik nincs bûzüzés minimális légszennyezés ,de lassan elfogy a terület ezért vhogy a másik régiót kellene "fejlesztenem", a bajom csak az, ha összekötöm a 2 régiót akkor az RCI demand a 2 területre vonatkozis és összekötés után elkezdik a low R-t igényelni, holott a mostani területem csak medium v high igényel...
texturára is szükséged van, különben nincs talaj. De ezt így nem érdemes, csak ha lot editorral akarsz garázdálkodni. Azt töltsd le, ami az aktuális pluginhoz kell
Amit letöltöttem az egy BSC texture pack ,ez még nem tartlamaz lotokat. Talátlam rengeteg lotot, de vajon melyiket érdemes letölteni?