Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hello.
Érdeklõdnek hogy mien módokat érdemes használni a játékban amivel szebbe és jobbá tudod tenni a városod meg hogy tudom beüzemelni a villamos-t leszedtem a módot betettem de soha nem megy a vonalon semmi valki tud adni valami használható tippet ? elõre is kösz..
Érdeklõdnek hogy mien módokat érdemes használni a játékban amivel szebbe és jobbá tudod tenni a városod meg hogy tudom beüzemelni a villamos-t leszedtem a módot betettem de soha nem megy a vonalon semmi valki tud adni valami használható tippet ? elõre is kösz..
Én is jó rég jártam itt, már rég játszottam magával a játékkal is, nincs már rá sajnos idõm 😞. Kérésedre a válasz itt van viszont 😊 ITTTEN VAGYON
Üdv polgármesterek, nagyon rég jártam itt 😊
Ilyen akkor fordul elõ, amikor az adott város .sc4 fájlja eltûnik a Dokumentumok/SC4/Regions/Régiód mappából, és a játék a nagy semmivel helyettesíti .
Azért néztem be, mert réges régen megtalálható volt egy táblázat, amiben a bizonyos stage-ek kapcsolói voltak, azaz hogy bizonyos szintû épületekhez mennyi R meg C kell régiószinten . Ezt a táblázatot keresem, ha jól emlékszem ráadásul magyarul volt .
Ilyen akkor fordul elõ, amikor az adott város .sc4 fájlja eltûnik a Dokumentumok/SC4/Regions/Régiód mappából, és a játék a nagy semmivel helyettesíti .
Azért néztem be, mert réges régen megtalálható volt egy táblázat, amiben a bizonyos stage-ek kapcsolói voltak, azaz hogy bizonyos szintû épületekhez mennyi R meg C kell régiószinten . Ezt a táblázatot keresem, ha jól emlékszem ráadásul magyarul volt .
Viszont ha már így idetévedtem...
Én azért hagytam abba ezt a játékot, mert mikor már éppen egész nagy kezdett lenni a városom, egyszerûen megsemmisült. Elveszett a mentés, vagy valami, a nagytérképen a helyén csak egy nagy üres és sík placc lett. Ezt összesen kétszer játszotta el velem, többször nem próbálkoztam vele.
Ez valami ritka köcsög programvédelem (warezzal játszottam), vagy bug, és elõjön az eredetiben is?
Én azért hagytam abba ezt a játékot, mert mikor már éppen egész nagy kezdett lenni a városom, egyszerûen megsemmisült. Elveszett a mentés, vagy valami, a nagytérképen a helyén csak egy nagy üres és sík placc lett. Ezt összesen kétszer játszotta el velem, többször nem próbálkoztam vele.
Ez valami ritka köcsög programvédelem (warezzal játszottam), vagy bug, és elõjön az eredetiben is?
Én anno Rush Hour-ban cheat-határos módon azt csináltam, hogy a kezdõ pénzembõl építettem egy minimál méretû kis városkát a legnagyobb map egyik sarkába, felhúztam az összes küldetést adó épületet (rendõrség, tûzoltóság, kórház, pici reptér, stb.) és a küldetésekbõl összefarmoltam valami irdatlan mennyiségû pénzt. Aztán leradíroztam a kisvárost, és elkezdtem játszani...
bevezetõ küldetést?
tömegközlekedésnél pl: busz vonat ezek?
tömegközlekedésnél pl: busz vonat ezek?
♥ ► I.Love Inter ◄ ♥
A szemetet nem tudom, sok pénzt:
Adókkal,
tömegközlekedés, ha jól van megépítve, (6 egységnél nem nagyon mennek messzebb gyalog)
Eladod a vizet a szomszédnak,
A szerencsejátékot nem javaslom mert megnõ tõle a bûnözés :S
Végig csináltad amúgy az egyik bevezetõ küldetést amiben a pénzt lehet jól gyûjteni?
Adókkal,
tömegközlekedés, ha jól van megépítve, (6 egységnél nem nagyon mennek messzebb gyalog)
Eladod a vizet a szomszédnak,
A szerencsejátékot nem javaslom mert megnõ tõle a bûnözés :S
Végig csináltad amúgy az egyik bevezetõ küldetést amiben a pénzt lehet jól gyûjteni?
hali
szomszédos üzleteknél a többi város hulladékát befogadom és csökken a bevétel mitõl van ez? és még mibõl lehet sok pénzt keresni?
szomszédos üzleteknél a többi város hulladékát befogadom és csökken a bevétel mitõl van ez? és még mibõl lehet sok pénzt keresni?
♥ ► I.Love Inter ◄ ♥
Bocsi formázási gondokkal kerültem szembe 😊
RRREEE_______QWERTZ_______QQQQQQ_______XXXXXX
RRREEE__VS___QWERTZ__VS___QQQQQQ__VS___XXXXXX
WWWTTT_______QWERTZ_______RRRRRR_______XXXXXX
RRREEE__VS___QWERTZ__VS___QQQQQQ__VS___XXXXXX
Üdv,
Olyan kérdésem lenne hogy:
Ha van egy 6x6-os úttal körbevett területem, ide szeretnék lakossági zónát rakni. Számít-e hogy hogy néz ki ennek a mintája? Más betûvel jelzem a külön telkeket ezen a 6x6-on belül, van e különbség köztük? :
RRREEE QWERTZ QQQQQQ XXXXXX
RRREEE VS. QWERTZ VS. QQQQQQ VS. XXXXXX
WWWTTT QWERTZ RRRRRR XXXXXX
Ezek között szerintetek van különbség? Pl hamarabb kerül rá felhõkarcoló, vagy hasonló...
Mert azt látom hogy talán néha átszabják építkezésnél az én általam elõre megadott telekhatárokat. Akkor mindegy hogy hogy adom meg alapból majd megoldják õk?
Olyan kérdésem lenne hogy:
Ha van egy 6x6-os úttal körbevett területem, ide szeretnék lakossági zónát rakni. Számít-e hogy hogy néz ki ennek a mintája? Más betûvel jelzem a külön telkeket ezen a 6x6-on belül, van e különbség köztük? :
RRREEE VS. QWERTZ VS. QQQQQQ VS. XXXXXX
Ezek között szerintetek van különbség? Pl hamarabb kerül rá felhõkarcoló, vagy hasonló...
Mert azt látom hogy talán néha átszabják építkezésnél az én általam elõre megadott telekhatárokat. Akkor mindegy hogy hogy adom meg alapból majd megoldják õk?
És támogatást is kap a tûzoltóság?
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Üdv mindenkinek!
A hozzászólásom azoknak szól, akiknek két- vagy többmagos processzor van a gépében és idõnként kilép a játék! (#13049 Gordin, #13050 wetsom)
Ha már megy a játék, indítsátok el a feladatkezelõt CTRL-ALT-DEL-el, Simcity4.exe-n jobb gomb, Affinitás beállítása, majd ott csak az egyik mag legyen bepipálva! Ez nálam megoldotta a problémát, azóta nem lépett ki!
Ezt minden játékindításnál meg kell tenni (valami módja biztos van a véglegesítésnek, de ebbe nem merültem bele).
Nem hátrány még XP módban futtatni, és a patchet felrakni hozzá, bár valószínûleg nem ezek oldják meg.
Remélem sokaknak tudtam segíteni ezzel!
iframe width=420 height=315 src=httpwww.youtube.comembed4udyJ1xTfDE frameborder=0 allowfullscreeniframe
A hozzászólásom azoknak szól, akiknek két- vagy többmagos processzor van a gépében és idõnként kilép a játék! (#13049 Gordin, #13050 wetsom)
Ha már megy a játék, indítsátok el a feladatkezelõt CTRL-ALT-DEL-el, Simcity4.exe-n jobb gomb, Affinitás beállítása, majd ott csak az egyik mag legyen bepipálva! Ez nálam megoldotta a problémát, azóta nem lépett ki!
Ezt minden játékindításnál meg kell tenni (valami módja biztos van a véglegesítésnek, de ebbe nem merültem bele).
Nem hátrány még XP módban futtatni, és a patchet felrakni hozzá, bár valószínûleg nem ezek oldják meg.
Remélem sokaknak tudtam segíteni ezzel!
iframe width=420 height=315 src=httpwww.youtube.comembed4udyJ1xTfDE frameborder=0 allowfullscreeniframe
igen
♥ ► I.Love Inter ◄ ♥
Megfelelõ a tûzoltóság lefedettsége a városodban?
hello
valaki megtudná mondani miért égnek le a házak? köszi : )
valaki megtudná mondani miért égnek le a házak? köszi : )
♥ ► I.Love Inter ◄ ♥
Ami ezen az oldalon van magyarítás, az frissebb mint a magyarítások portálon lévõ?
Köszönöm.
ez változó. Ami telepítõvel megy fel, annak gyakran csinál alkönyvtárt, sõt van, hogy nem is a pluginsba teszi. A teelpítõseket mindiggyhagyni kell, hogy csinálják, amit akarnak. Ahol csak data van, ott általában érdemes szimplán csak beledobni a pluginsba. Aztán vannak olyanok, ahol a rarban vannak mappák, és abban vannak a dat meg lot fájlok. Ezek egy része mûködik akkor is, ha csak a mappát másolod a pluginsba. Egy része viszont nem, szóval érdemes itt is inkább a fájlokat közvetlenül bedobálni. Én nem tudom pontosan, de valami olyasmi van, hogy azért nem szereti a mappákat a plugins mappában, mert ha a mappának más a neve, mint a fájloknak, akkor máshova kerül az abc-ben, és nem jó sorrendben fogja betölteni a program a pluginokat, amitõl összekeverednek, meg nem mûködnek.
És azon belül ,lehet alkönyvtárakba? Úgy érzékel? Vagy mindent ömlesztve a plugins gyökérbe?
my documents/sim city 4/plugins
Sziasztok!
A dat fájlokat is ugyanoda kell telepíteni, ahova az sc4lot-oka?
Bocs, de még új vagyok ebben a kérdésben.
A dat fájlokat is ugyanoda kell telepíteni, ahova az sc4lot-oka?
Bocs, de még új vagyok ebben a kérdésben.
Anno xp-re telepítettem, aztán késõbb lett win7. Simán be tudtam vinni az xp-s mentéseket win7-be.
Minden játéknak mûködnie kell win7-en. Azt viszont már nem tudom hogy a mentés fog-e.
De ha belegondolsz csak xp-re lett csinálva a játék, szóval a win7en is ugyan arra a helyre ugyan abban a formátumban található... szóval szerintem az is mûködni fog.(elméletben)
De ha belegondolsz csak xp-re lett csinálva a játék, szóval a win7en is ugyan arra a helyre ugyan abban a formátumban található... szóval szerintem az is mûködni fog.(elméletben)
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Még egy kérdés! Most akarom feltenni a win7-et. Mûködni fognak a régi mentéseim? Ill. elindul egyáltalán win7 alatt a játék? Köszi!
eselteg nincs vkinek meg valamelyik simptropolisos kollekció? (stex collection)
katt itt fölül az épületek világíttatására, és abban a rarban van az utolsó pach, ami készült. De különben nem valószínû, hogy ettõl lép ki. Szerintem inkább attól lép ki, hogy egyszerûen ilyen a játék.
www.simtropolis.com (ingyenes reg után)
www.sc4devotion.com (itt is ingyen reg)
www.toutsimcities.com (nem kell regelni)
simcity.capitalsim.net (itt sem)
www.sc4devotion.com (itt is ingyen reg)
www.toutsimcities.com (nem kell regelni)
simcity.capitalsim.net (itt sem)
Sziasztok!
Tudtok olyan oldalt, ahonnan lehet régiókat letölteni? Keresgéltem a neten de semmi értelmeset nem találtam. Köszi!
Tudtok olyan oldalt, ahonnan lehet régiókat letölteni? Keresgéltem a neten de semmi értelmeset nem találtam. Köszi!
Például kodlovag 12736-os hozzászólásában linkelt képen látható iparterület nagyon tetszik.
Elkezdtem a simtroploisról letöltögetni, mindennel boldogulok, viszont az lenne a kérdésem, hogy ti melyik kanlist hasznljátok? Mert nekem egyik sem tetszik igazán azok közül amiket fenn találtam, és itt a korbbi képeiteken lttam olyanokat amik tetszenének, de fennt nem találtam meg. Iparterületbe szeretnék kanálist építeni, és valami nagyon egyszerût keresek.
Most bejön és mûködik a régi regem is.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
gondolom valami hülye szar bug. Nem tudom, de a túltöltött régiókkal szoktak ilyen furaságok történni. Amúgy valami olyasmi, hogy a játék megnyitott városonként számolja az adatait, és a régióra ebbõl csinál másik számokat, és ilyen akkor szokott elõállni, ha mondjuk a mellette levõ városokból megnyitottál egyet, leromboltál valamit, aztán elmentetted, ekkor a rendszer megjegyezte, hogy az a hely visszafejlõdött, aztán megnyitottál egy másik várost, amiben ennek a "visszafejlõdésnek" az eredménye egy recesszió lett, aztán egy harmadikat stb, és "elfogyott az igény" a HT-re. Vagy valami új utat építettél esetleg, így a korábbi munkaerõ-áramlás átrendezõdött, másik régióból kezdtek odajárni, és azoknak meg nem kellett a HT. Vagy esetleg az, hogy a játék végre sikeresen összegezte az RCI adatokat, és rájött, hogy nincs elég piszkos iparod, úgyhogy csinált. Vagy még olyan is lehet, hogy a szomszéd városigénye alapján felfújtad a HT-s várost mivel az RCI összeadódik, így minden városban az egész régió (vagy a benne elfoglalt helye) alapján jelenik meg, viszont így amit egy városban csinálsz, az nem jelenik meg az RCI-ben akkor, csak ha elmented, aztán lehet, hogy ezzel a módszerrel felfújtad a HT várost, és ténylegesen nem volt annyi igény, vagy szar volt a körülmény neki. Aztán ezért pukkant le. Vagy valami ehhez hasonló baromság, ami valamilyen misztikus szabály szerint mûködik. <#nemtudom>#nemtudom>
Sziasztok!
Van egy régióm amely majdnem teljes egészében be van lakva. A városok mid összekapcsolva. Na már most jó régóta kizárólag a high-tech ipar van jelen a régióban ( csak arra van igény), és van egy városom ami igazából teljes egészében nem áll másból mint high-tech ipar. Aztán egyszercsak történt valami, és megszûnt az igény a h-t-re és az egész iparterületet elárasztotta a büdös dirty gyárak. Mi történhetett?
Van egy régióm amely majdnem teljes egészében be van lakva. A városok mid összekapcsolva. Na már most jó régóta kizárólag a high-tech ipar van jelen a régióban ( csak arra van igény), és van egy városom ami igazából teljes egészében nem áll másból mint high-tech ipar. Aztán egyszercsak történt valami, és megszûnt az igény a h-t-re és az egész iparterületet elárasztotta a büdös dirty gyárak. Mi történhetett?
miután leteszed a megállót át kell rajta húzni a sugárutat vagy a magasvasutat. (fajtafüggõ) Lehet, hogy az autó csak grafikailag tûnik el, a forgalmi volumenben megjelenik (ha folyamatos a zöld nyíl, akkor jó) A játékban amúgy is gyorsan tûnnek el a jármûvek. A villamos eltûnése is lehet fajtafüggõ. Van például egy japán villamosmegálló-szett ahol a megállókból jön ki a villamos, és a másik megállónál eltûnik. Ezek a villamosok nem a forgalom részei csak díszek, együtt élnek a magasvasút eredeti szerelvényeivel (mivel a villamossínen ez megy, ha nem teszel be külön villamost). Ez utóbbiak jelzik a forgalmat, és ezek nem tûnnek el a megállóban. Sõt megállnak benne, majd továbbmennek. Én nem tudom, hogy mi van a NAM-mal (jelenleg a simtropolis miatt aggódom) nekem a NAM29 van, ami tavaly nyári. A NAM-nak annyi a titka, hogy mindig a verzióhoz tartozó Essentialst kell feltelepíteni. Illetve a NAM-hoz kell a hivatalos patch, ami eredetileg a játék hivatalos honlapján volt, de az is eltûnt. Viszont megtalálod, ha itt fent rákattintasz az épületek világíttatása linkre, akkor le tudsz tölteni egy RAR-t, amiben benne van a patch.
Közben már találtam, de amint az autók odaérnek a megálló puzzle darabjához , akkor eltûnnek. Kitudtam próbálni villamossal, de az is eltûnt egybõl ahogy odaértem vele. Egy videóban úgy láttam, hogy amint lerombolja a sugárútnak egy darabját (amiben a sín is van), akkor ott magasvasút lesz. Nálam pedig sugárút 😄
És ahogy néztem a NAM plugin is most lett frissítve, esetleg nem lehet kompatibilitási hiba ?😄
És ahogy néztem a NAM plugin is most lett frissítve, esetleg nem lehet kompatibilitási hiba ?😄
GW: Axino Hun;
mondanám, hogy tölts le a simtopolisról megállót, de ott most elég aggasztó a helyzet. Úgyhogy keresgélj a sc4devotion.com-on a simcitykurier.de-n a toutsimcites.fr-n vagy valahol. <#nemtudom>#nemtudom>
Elkezdtem újra játszani a játékkal, felraktam a NAM modot. Van benne ugyebár villamos, de nem találok benne megállót neki. Hiába van sín, nem megy rajta villamos.
GW: Axino Hun;
a simtropolis végleg megszûnt??
úr isten, mi történt a simtropolissal?? <#conf>#conf>
nem adódik össze. Ha megnézed a dolgot, akkor láthatod, hogy tulajdonképpen a vasútállomásodnak is csak a szélsõ kockáját használják. Akkor oszlana meg, ha egymás mellett lennének, és mind a két irányba lenne forgalom, vagy ha egymással szemben lennének, és mind a két oldalon lenne település. Tölts le egy nagyobb kapacitású állomást ha zavar, de különben le is szarhatod, mert nincs túl nagy jelentõsége. Ha építesz mellé irodát, annak még jó is. Esetleg csinálhatsz alternatív útvonalat, mondjuk egy metrót, ami párhuzamosan a vasúttal de más nyomvonalon lehordja a vasutat használók egy részét <#nemtudom>#nemtudom>
Le kell bontani azt amelyiket használják, és újra kell építeni. Szerintem legalábbis.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Az újratelepítés megoldotta a problémát. 😊
Más kérdés. Van egy vasútállomásom és 170%-on mûködik, szóval "enyhén" túl van terhelve. Építettem mellé egy másikat, hogy használják akkor azt is, de nem hajlandóak, továbbra is csak azt az egyet használják, a másik meg 0%-on van.
Más kérdés. Van egy vasútállomásom és 170%-on mûködik, szóval "enyhén" túl van terhelve. Építettem mellé egy másikat, hogy használják akkor azt is, de nem hajlandóak, továbbra is csak azt az egyet használják, a másik meg 0%-on van.
megsérülhetett a fájl <#nemtudom>#nemtudom>