Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mik azok a zöld kockák?
Valami mod épület?

Sziasztok!Régóta sim cityzek már úgyhogy kerestem egy oldalt ahol megoszhatom élményeimet/tippeket kereshetek.Már régóta ismerem az sg-t szóval szerintem én is beszállok a chat-be
Itt egy kép a kereskedelmi negyed középpontjából a még épülő városomban/régiómban
(nem tudom miért zöld az a kis részecske)
Utoljára szerkesztette: Abrams124, 2015.01.13. 18:55:44
Valakinek megvan a pcgurus guide? A fele az oldalfelújítás óta eltûnt.Ha Valaki felrakná valahova vagy elküldené e-mailben azt megköszönném.
Ha valakinek még nem lenne meg, akkor steamen jelenleg 3 euró.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Az a lényeg, hogy a város növekedése megáll egy idõ után középületek nélkül és parkok nélkül. Hirtelen mindenbõl lecsökken az igény 0-ra. Úgy müködik a rendszer hogy mondjuk 1 park + 1000 R$-t és + 200 R$$-t generál. A másik titok pedig az, hogy különbözõ szintû épületek vannak (ha jól emlékszem stage 1-tõl stage 8-ig) és minél nagyobb a város, annál kevesebb alacsony szintû épület és annál több magas szintû épület épül, amit valahogy úgy kell elképzelni, hogy mondjuk 200 000 lakosnál az épületek 15%-a stage 1-2 a 60%-a stage 3-4 a 15%-a stage 5 és a maradékon osztozik a többi, de nem biztos, hogy mondjuk a stage 8 egyáltalán épül ennyi lakosnál. Ellenben 400 000 lakosnál a stage 1-2 már csak mondjuk 8%, 20% a stage 3-4, 50% a stage 5, 10% a stage 6 és a maradék 12 % a stage 7-8. Ezek most teljesen fiktív számok, viszont errõl volt egy táblázat a cikkben, illetve egy olyan táblázat is, ami megmondta, hogy a játékban elérhetõ középületek, parkok és landmarkok mennyivel növelték az RCI grafikon egyes részeit. Parkok és középületek nélkül nagyjából 100 000 lakosnál beáll a növekedés .

jaa megtaláltam, de sajnos nincs már ott semmi :(((
banner alatt? nem értem, a wtc tornyokat meg kanyarokat ilyesmit...
abanner alatt van a "kezdõknek" link. Azt olvasd el. Amúgy a demand capet növeli

mit töltöttél le?

hali

letöltöttem ezt azt a simtropolis oldalról, de a fájlokat nem tudom, hogy hova kéne feltelepíteni a játék mappájában nem tudok hozzájuk passzolot találni :( pls help!

köszönöm
hát mindegy letettem róla, ezeknek a igen drága épületeknek(szab. szobor, bank of am, stb...) van vmi pozitív hatása vagy csak dísz? Állítólag van, de én semmit nem tapasztaltam, még 1 virágos kert is nagyobbat ütött :)
nem igazán emlékszem már. Esetleg keress rá, mert lehet hogy bugos.

hali,

köszi, csak annyit ír követelménynek, hogy kutatóközpont és hogy legyen 25 e fõ aki magas technológiában dolgozik, ezen belül is kell még valami fejlettségi szint?

köszi
fogalmam sincs, de ha jól emlékszem kell hozzá valamennyi high tech ipar is.

Hello,

köszi a választ, igen gondoltam, hogy 1 misit el lehet azért érni, bár én nagy pályán játszom!
Ami a gondot okozta nekem tegnap, hogy az ûrközpontot nem adja, hiába van már 25 e M-I és van meg a kutató központ :(

jóval 25 e munkás fölé kell menni? vagy miért nem kapom meg?

köszönöm
tipikus elsõ város. Maga a maéret közepesnek számít, a bevétel meg nagyjából arányos a mérettel. A sok modnak köszönhetõen ennel a játéknak nem feltétlenül a méret a lényege, de amúgy akik rámentek a méretre, azok közepes terepen tudtam 1 milliót, régióban pedig akár 40 milliót is.

Hello mindenki,

én még amatör vagyok a Simcity-ben így általános kérdéseim lennének. A Simctiy 4 Deluxe verzióval játszom, még valami patch-et is felraktam. Kérdésem az lenne: hogy mekkora város számít már jónak/nagynak?
Lakosság? Bevétel?
jelenleg ami városom van az 170 e fõs és 32 e a bevételem, valamint 10.5 millám van, és kb. 460 éves a város? Ez kb minek számít a játékban?

köszönöm válaszaitokat elõre is!

ui: ja amúgy nekem megy a játék, fszáúl (win7)

Kiki
Telepíteni akartam a legújabb NAM-ot (31.2), De folyton kiírja, hogy peccseljem legalább az 1.1.638.0-ra. Az összes peccset kipróbáltam, de ugyan az az eredmény. Esetleg törölni kellene a régebbi NAM-ot? Eddig a 31.1 van fent, azzal mûködik. Valami ötlet?

lehet hogy lefogyott a pénzed, és leállította az importot

xblades
Hello

Nem értem a játékot.
Több városom van a régióban, csináltam energia adó várost (csak erõmû és ipar van) szépen importálom az áramot egyikbõl a másikba.
Játszom a normál városban egyszerre megszûnik az áramellátás.
Nem ad a szomszéd város, pedig ott azóta változás nem történt.
Ezután se innen se onnan nem tudom az üzletet megnyitni.

Miért nem, tudja valaki?

Fent van a Nam ha számít.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

nyirog
Nem érted, nincs megoldás, a játék textúrái 2004-ben még nem HD felbontásban készültek! Ilyenek és kész; régi játék már, tudomásul kell venni, ha annyira zavar, akkor ne nézd a dolgokat a legközelebbi bezoomolásban hanem zoomolj ki egyet, ott már nem pixelesek.

Oke koszi. De mi a megoldas? Megoldas csak van! Gondolom lekene valahogy butitani a gepet.
nyirog
ez nem probléma ha a legközelebbi ráközelítésben vagy, azért pixelesek az épületek mert a játék még a HD korszak elõtt készült, sajnos azóta se adtak ki semmiféle feljavított verziót a játék textúráihoz, vagy teljesen feljavítva/korszerûsítve magát a játékot mint pl azt a baldurs gate enhanced edition esetében - vagy akár a pár napja megjelent age of empires 2 HD verzió esetében lehet(ett) látni.

hol van itt a textúraprobléma?

A képek:

http://www.techsupportforum.com/forums/attachment.php?attachmentid=50077&d=1243309826

http://www.techsupportforum.com/forums/attachment.php?attachmentid=50078&d=1243309847
Üdv!
Egy ilyen fajta textúra problémám lenne. Mit lehet tenni?
A gép: corei5, ati hd 5770, 4 gb ram

Csá! Tömegközlekedést hogy oldod meg? Felraktam a NAM-ot, a metróhasználat jobb lett, de az autós forgalom megnõtt a gyalogos és a buszos kárára. Buszemgállót, metróállomást 8 egységenként raksz?

TDU: nemere

Hi! Ezt én is csak most találtam: http://community.simtropolis.com/files/file/28544-sc4-launcher/

Próbált itt variálni az indítást.

Kösz! Már próbálom is. A küldetés próbléma például nem jött elõ tegnap késõ este. Lehet, hogy pont nem volt szerencsém néhányszor és a cél lehagyta a várost vagy ilyesmi.

Ha már be tudtad állítani az egyéni felbontásban való indítást akkor az egy magon való futtatást is ugyanúgy meg tudod tenni. Annyi az egész, hogy a SimCity 4.exe indító ikonjára nyomsz egy jobb gombot és a tulajdonságokban a cél mezõben a simcity 4.exe után neked elvileg szerepel egy ilyen hogy -r1920x1080x32 utána írd még be hogy -CPUCount:1 .
Így ha elindítod a játékot mindig egy magon fog futni.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Csá!
Igen így állítom be mindig, csak az a gond, hogy minden indításkor meg kell tenni. Hallottam valami ForceCore nevû programról, de sehol nem találtam meg eddig. Mondjuk a másik probléma jobban zavar, az elõbb pl. egy 10000 érõ küldetés 1 másodperc alatt véget ért. Még esélyem sem volt elindulni. Ez régen tuti nem volt így.

Esetleg:
Feladatkezelõ, jobb klikk a folyamatra és affinitás beállítása. Azt nem tudom, hogy legközelebb is egy maggal fut-e, bocs.
(Azt viszont tudom, hogy egy, egy magra optimalizált játék csak egy magon fut.)
Üdv!
Szerencsémre nekem a 4 magos Phenom, a 16 Gb Ram és a Radeon 6870 ellenére kifogástalanul fut a játék (win 7 x64). Kop-kop-kop. Két dolgot állítottam be, az egy magon futást, illetve a costum 1920x1080 felbontást. AZ érdekes az, hogy az elõzõ gépemen kb. 3-4 éve, Radeon 4890-el borzasztóan akadt, ezért hanyagoltam is pár évig.
Két kérdésem lenne viszont nekem is: tudtok esetleg olyan kis egyszerû progit amivel fixre lehetne állítani hogy az SC4 mindig csak 1 magon induljon? Illetve a U-Drive-it küldetések egyszerûen 20-30 másodperc alatt véget érnek. Pedig mindig van még 2-3 perc a végéig, mégis failed van. Vajon ez is valami bug lehet a gyorsabb gép miatt? Emlékszem régebben egy csomó zsetont össze tudtam szedni belõlük, és az óra mindig végigpörgött a végéig... Elõfordult már valakinek?

mit lehet tenni az ellen hogy folyamatosan crasheljen a játék? belépek és kb 1 perc után ki is dob ha nem állítom meg az idõt, nem is csinálok semmit, direkt 1 maggal futtatom hogy elvileg megelõzzem az ilyen eseteket.. valakinek van valami ötlete?
igen, de én sem tudtam megoldani. Így hát beletörõdtem. Egyébként a többmagos procival is baja van a játéknak, amitõl szintén extra lassú lehet. Nekem sem jön be az új sim city. Nálam az baszta ki a biztosítékot, amikor kiderült, hogy a simeknek nem fix lakásuk van, hanem a munka után mindegyik elindul a legközelebbi üres lakás felé, és amikor az elsõ odaér, akkor az összes megindul a második legközelebbi lakás felé, stb. Az új sim city topikjában azon vernyog mindenki, hogy ebbõl kifolyólag folyamatosan dugó van. <#hehe>

Szerinted miért tértem vissza a régi jó öreg SC4-hez. Az újtól behányok, pláne mikor megtudtam az online kapcsolatos dolgot meg a mentési problémákat. Inkább maradok az oldschool játékoknál, egyre kevésbé jön be ez a játékjövõ.
Szóval várom a remek ötleteket amik megoldják a problémámat.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

elite
Inkább játssz az új résszel Te is. <#kacsint>

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

nyirog
Jó régen láttalak <#vigyor2><#wave>

Helló minden SimCity fannak, rég jártam erre és sok idõ telt el mióta utoljára játszottam a játékkal. Most újra kedvet kaptam hozzá hogy elõvegyem. Azóta volt hardver csere és most a játék extrém lassú lett.
AMD Radeon HD7770-re váltottam és a nagy sebesség helyett oldalra scrollozás és zoomolás alatt leesik az FPS 1 framere! Tisztában vagyok vele hogy a játéknak van baja a radeonokkal ez már régen is fennállt de nem számítottam ilyen brutális lassulásra.
Utánakerestem és ezeket találtam:
Simtropolis fórum 1

Simtropolis fórum 2

Az elsõ nem segített, a második:
property usevertexbuffers false beállítás hozzáadaása a Graphics Rules.sgr filehoz hozott némi javulást de elõ is jött tõle egy csúnya betegség. Scrollozásnál eltûnnek az árnyékok és sok PROP is, gondolom aminek szüksége van a 3d gyorsításra. Találkozott valaki már ilyennel, illetve kinek hogyan megy a játék AMD kártyákkal?
Köszi a segítséget elõre is.

Akkor hagyom, nem fog összejönni, de köszönöm a válaszokat.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Na, tegnap kaptam egy levelet EA-tól:

"Hi Hay!

Thank you for registering SimCity 4 Deluxe Edition

Here’s your gameplay tip:
Description: Neighborhood Deals Budgeting: Place your power plants and landfills in neighboring cities, then set up a connection to start a neighborhood deal.

Remember, your EA Member Account automatically stores your information, making the game registration process quick and easy. Even better, you could receive a free code or game hint, or an opportunity to receive special offers on EA games with each game you register.

Have Fun!"
Pár éve, mikor megvettem a Deluxe változatot, Steam-en még be tudtam regisztrálni. Azóta eltûnt onnan is.
Amúgy kipróbáltam az "ezen a helyen is"-nél, érdekes módon ott végigengedett a folyamaton, igaz, a legvégén azóta sem látom, hogy regisztrálva lenne...
nyirog
2008-nál régebbi dobozos játékaidat (és másokét is) originen nem lehet beregisztrálni, mivel azok még nem alkalmasak rá.

fogalmam sincs, ez egy 10 éves játék <#nemtudom> Valószínûleg senkinek nem originen van meg, hanem még CD-n

Sziasztok!

Sikerült valakinek aktiválnia a Sim City 4-et Originen?

Próbáltam Originen belül, és ezen a helyen is, de egyik sem mûködik.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

arra a sárga vilamos közlekedés jelzõre gondoltam , mert azt nem jelöli nekem , és emellett nem is használják a villamost

a rush hour nem küldi lemez, hanem tömegközlekedéses kiegészítõ. Amúgy szerintem az u-drive-ra gondolt

Simcity 4 + Rush Hour küldi lemez...ezekben van a küldetés sztem erre gondolt.

ez most nem a te képed?

még mindig nem jöttem rá , hogy a glr modnál miért nem mûködik a villamos nem is használják m és a traffic résznél sem sincs így jelölve a sárga nyíl :
http://i448.photobucket.com/albums/qq206/CaptCity/TronRdTraffic.jpg

ha ötletek van azt köszönöm, ja és raktam mellé buszmegállót