13557
  • zacsko
    Ilyen legalize gambling meg ilyesmit hol lehet engedélyezni?
    A simcity 3000-ben volt egy csomó ilyen állitási opció, de én itt nem találtam!
  • BADE
    Nekem megvan a game csak az a baj vele,hogy nem tudom crackelni,mivel az eredeti fájl és a crack nem azonos méretű!Mit kéne csinálni?Help Me!
  • TopGun
    Szia! Ertem, egybekent nagyon erdekes amit leirsz, en most kezdtem uj varost a patcheles utan, viszonylag kozel van az ipari zona es a commercial is es 3 ev alatt kb 6-700 lakosom van, pedig csinaltam egy klinikat, egy alt iskolat, meg tuzoltosagot is. adokhoz nem nyultam, egyedul a legalize gambling van engedelyezve. Valtozo a zona, van alacsony, kozepes es par magas is a lako zonak kozott.
  • GyaxyBoy
    Hi!
    Meg van a game, de nem indul el!
    Felteszem, semmi hiba a telepítésnél és amikor el akarom inditani, akkor semmit nem csinál csak megforgatja 1 kicsit a vinyót! Mi a f.sz baja van!
    konfig:
    PIII 1.3 Tualatin
    Asus V7100 32MB (Gef2)
    256 Ram
    Genius 5.1 Sound
    Win 2000
    Ha tud valaki ötletet segítsen!
    Vagy tutira működő game linkjét! Már 2 helyről is leszedtem!
  • zacsko
    Reggel egy kicsit sietve írtam le. Én ugy csináltam, hogy előszőr letettem low density mezőket, illetve iparban a mediumot, természetesen áramot is adtam hozzá, de semmi mást. 4-5 év alatt már a térkép felét megtöltöttem, szépen dőlt a pénz. Kb a 10-dik évben már volt egy csomó pénzem, 200ezer körül, ekkor jött a vizhálózat, és az iskolák. Ennek hatására erősődött a fejlődés, megnőtt költségek miatt leszükült profit, hamar ujra elérte a havi 4 ezer körüli értéket. Ezután pörgettem előre, és amikor kezdett lassulni a növekedés jöttek a korházak, megint beindult a fejlődés és így tovább. Aztán ugyanigy a tüzoltoságok, majd a rendőrség, aztán könyvtárak, parkok, főiskolák, egyetem. Az egyetem amugy nagyon sokat lendített érdemes rá áldozni.

Aztán ugy 50 ezer lakosnál elkezdtem a mezők mediummá alakitását, perszer csak a fokozatosan, nem egyszerre mindenhol.
    70 ezernél jött a dirty industry kiirtása 20%-os adóval, ami nem volt könnyű, majd az ipari területek átzónázása high density-vé. Ez nem volt olcső buli, itt még kölcsönt is fel kellet venni. De az erőfeszítések jól profitáltak.

A fent leirtakkal 60 év alatt átléptem a 100-ezres létszámot, ugy hogy most 10.000 plusszban van a profit, az összes zöld csík magasan áll, a légszennyezés minimális (csak high tech, meg kevés manufacture), a traffic egyelőre még jól bírja.
    Szerintem ez nem rossz eredmény, főleg úgy, hogy életemben először játszom simcity-t:)
  • zacsko
    Nem azt irtam, hogy 40 ezerig nem adok vizet, hanem, hogy addig, (de inkább 50 ezerig) csak low density residential-t és commercialt használok.
  • Iori
    Heelosztok!

A haveromnak a Sim City 4 elindulás után 5 perccel állandoan lefagy.Mi lehet a gáz???
    PLZZZZZZZZ
  • Csacsi
    Kérdés : Az csak nálam van, hogyha scrollozom a képernyőt, vagy zoomolok, akkor megáll az idő, és nem számolja, és csak 2 másodperc múlva indul el újra miután nem mozgattam a képernyőt?

Ez előfordul másnál is, vagy csak nálam ilyen.

A gép : p4 1,7, 512 ddr, gf3ti200 128mb

1024*768-ba játszom. Lehet, hogy nem bírja a gépem, és lejjebb kéne vennem a felbontást?
  • TopGun
    aham van! a szamom: 128880684 keress meg ok?
  • K.András
    Persze de lehet icq-n is ha van neked...
  • TopGun
    kerdeznek Toled valamit E-mailban ok?
  • K.András
    Vagyok igen.
  • TopGun
    Itt vagy meg??
  • TopGun
    mondom, hogy az kamu! hidd el! olvasd el a #1411-et is,azutan menj el ide: http://www.sims-net.com/ a downloads-ban talalsz egy transportation add-ont szedd le es probald ki!
  • TopGun
    mondom, hogy az kamu! hidd el! olvasd el a #1411-et is,azutan menj el ide: http://www.sims-net.com/ a downloads-ban talalsz egy transportation add-ont szedd le es probald ki!
  • K.András
    Ja meg nem árt kikötö az iparnak, hogy tudjon szállitani..
  • K.András
    Elöször is oktatás,jo oktatás nélkül nem lesz high tech ipar,meg ne legyen messze sem, véleményem szerint sokkal jobb közel rakni az ipart mert hamarabb fel lehet tornászni az árát annak a területnek is, nekem már az összes ipari telkem drága.Akkor kapcsold be a clean air opciot a város rendeletek között,elüzi a nagyon szennyezö ipart, plusz az alacsonyabb sürüségü területekre magas adot szabjál ki, mondjuk $10-11%, $$ 8.5-9%, $$$ 8-7.5% ezek az ipari adok, üzletinél és az emberekre kiszabottnál is magasabb legyen az alacsony sürüségü területek adoja, hogy nöjjön a kereslet a sürübb területek iránt.Figyelni kell arra is hogy az elején szenyezi a talajt az ipar, ezért kell viztisztito is de megéri mert hamarabb felmegy a telek ára...
  • K.András
    Még nem tudom, vagy photoshop vagy valami mással, bármivel meg lehet csinálni...
    De azt nem értem hogy miért csinál valaki kamu addont.Miért csinálták volna,szopatásnak vagy mi a francnak?Na mindegy akkor keresek valami másikat...
  • Csacsi
    Nah pls valaki írja le nekem nagyon érthetően, és világosan, hogy kell hihg tech ipart létrehozni?

Ha lehet, hogy a game-ben valamit állítani kell, annak írja oda az angol nevét is, hogy tudjam miről van szó.

Pls help, mert már nagyon idegesít, hogy csak olyan várost tudok létrehozni, ahol az egyik felén ipar van, másik felén meg házak, és üzeletek, mert az ipar nagyon szennyez.

Valaki segítsen pls.
  • TopGun
    es melyik szerkesztovel csinalod meg a terkepet? a nemet, vagy az angol felevel?
  • TopGun
    Varj! az kamu add-on! ha megnezed az bytre ugyan akkora mint a gimprus fele masodik CD! en mar megneztem ,van ket masik fele add-on az egyik kb 2,5Mb a masik nem tudom mekkora, de az sem sokkal nagyobb! na azok valmelyiket kell felraknod. lejjebb arra is talalsz utalast hol van ez az add-on!?
  • K.András
    Ezt frankon nem értem, nekem 600 megás transportation addonom van, ráadásul hiába is raknám be a pluginba mivel azt irja a srác hogy utána enter a setupon, ami viszont nincsen a cd-n...
  • K.András
    Persze arra gondoltam én is...Megnézem az 1392-öt mit ir vajon.
  • TopGun
    Ertem! en is csak a normal idoben jatszok, meg nem raktam fel en sem, de a #1392-ben leirjak, hogy kell feltenni! a regiot en ugy ertem, hogy kitalalod magadnak a varost es .bmp filet csinalsz belole, Te is erre gondolsz?
  • K.András
    Ja igen fentvan a patch rajta ,bár nem tudom mit javit mert anélkül is voltak már 6800-as bell-ek meg voltak 3ezres pratt-ek is...
  • K.András
    Nem még nem csináltam régiot majd csinálok hamarosan...
    A transportation addon, hát nem felraktam mert nincs telepitöje, berakom a cd-be és elinditja a játékot bár nem látok változást, ezt lehet nem jol csináltam nem tudom, neked fentvan hogy kell felrakni???Szétpörgetés alatt azt értem hogy nem az idögyorsito gombon kell logni, hanem a házakon...
  • TopGun
    mi az, hogy szetporgetni? nekem a gimprus fele elso Cd-je kb 35-60% korul amikor a sound.dat-ot installalna kiakad, ezert voltam kenytelen erre az oszver megoldasra fanyalodni! A transportation add-ont felraktad?
  • TopGun
    Nagyon kiraly a varosod! Ugye ez mar a patcheles utani allapot? nem csinaltal meg Te sem sajat regiot?
  • K.András
    Nekem a SimCity_4_English_Proper-gimpsRus van meg,igazábol már olyan 100 ezer lakosnál is volt 6800-as bell toronyház, de azt szoktam csinálni hogy megyek végig a koszos vagy feketés házakon, és ahogy üres rombolom lefele,ugyanigy az üzlet és ipari létesitményekkel is,a lényeg az hogy nem szabad szétpörgetni a játékot, mert egy polgármester nem havonta nyul valamihez, hanem mindennap tesz valamit a városért, szerintem ez a kulcsa az egésznek...
  • K.András
    Na csináltam egy pár képet.
    Ezen még csak 110 éves a város...
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/110
    Itt van 134-évesen is...
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/134
    Itt meg a táblázatok.
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/city opinion polls
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/Education by age
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/Commute time
    http://free.x3.hu/forum3dmax5/Population by age

Na szoval, persze az én városom sem tökéletes,de ahogy itt elnéztem a képeket hát a legtöbb amit itt láttam az 270ezer lakos, de nézzétek meg hogy 920 év ment el neki a játékban, ami alatt már millioknál kéne tartani, van még mit javitani nekem is a városban de fejlödik rendesen, föként hogy most vagyok még egy kis befektetés után, ami szintén hasznot fog hozni hamarosan, ráadásul még az elején vagyok a játéknak. Ez egy olyan játék ahol egy egy jol müködö és valoban nagy várost honapokig is eltarthat mig megépitesz.
  • TopGun
    Szia! Neked melyik verzio van meg a jatekbol? es miota van ekkora toronyhazad?
  • Csacsi
    K.András : Nem szeretnél képet felrakni valahová, kiváncsi vagyok a városodra.
  • K.András
    Ez hülyeség szerintem, mert áram meg viz nélkül szarnak rád(a két legfontosabb közmü), ennek a kettöenek minimum meg kell lennie különben elmennek a francba,mellesleg ha igy csinálod ahogy mondod ugy nem fogod tudni kézben tartani egy idö után,vagy csak nagy nehézségek árán.Tudod azért lesz munkanélküliséged, mert nincsenek tanult lakosok annyian mint amennyi munkahely van tanult lakosok számára, talán nem mondok ujdonságot ha azt mondom a high-tech munkához tanult emberekre van szükség,ahogyan elado sem lehet valakiböl aki nem tud számolni...Ha nincsen busz vagy metro amivel elmenjen a munkába, akkor elég nehéz rávenni hogy kilométereket gyalogoljon, csak azért hogy munkája legyen.A strandrol pedig annyit, hogy hiába épitesz te srandot egy rakás üzlettel ha azokra a telkekre nincsen kereslet, magyarul meg kell nézni hogy van e egyáltalán kereslet és utána kell épiteni, az sem mindegy milyen sürüségü területre van kereslet.Érdemesebb szerintem az elején parkokat épiteni(meg gardeneket), jo sokat azt szeretik, és felmegy töle a telkek értéke is ráadásul kis helyigényü.Akkor ugye az egészségügy is nagyon fontos, mivel ha tovább élnek tovább dolgoznak,az sem mindegy kik teszik ki a lakosok nagyrészét, hogy egy város faszán fejlödjön ahoz nem árt ha a munkaképesek aránya a nagyobb, szemben mondjuk az öregekkel.A rombolással vigyázz, mert lehet laknak benne csak nem a tehetösebb lakosok,nekem van olyan Bell toronyházam amiben 600-an laknak, de van olyan amiben 6800-an(és ez még megy majd feljebb). Tehát kis területen is lehet sok lakos, nem kell hozzá a terület háromnegyedét beépiteni, mert nem tudod utána kézben tartani(oktatás,suli,közlekedés) akkor le fog menni a telek ára, el fognak menni és lehet lesznek ott emberek meg házak de nem fog ugy feljödni egy terület ahogy feljödhetne.Jó játékot.
  • TopGun
    Nekem kicsit kevert verzioju a game, ezert csak a NA verzio-s patch volt a jo! Az elso CD a Deviance fele a masodik CD meg a gimprus fele
  • Csacsi
    Hát ezt tényleg megszívtad. Nekem felment minden gond nélkül simán, és Én is xp alatt próbáltam. Nem volt vele semmi gond, legalábbis elindult. Várost még nem tudtam elkezdeni, mert más teendőim voltak, de ma este nekiállok egynek, és majd linkelek képeket.
    OFF Hacsak nem jön ki a splinter cell, mert akkor nem fogok simcityzni
    ON
  • TopGun
    Szia! Te egyaltalan nem is adsz vizet a lakoknak amig nem lesznek 40 ezren?? ez hogy lehet? nalam mar 1000 lakos rinyal erte!
  • TopGun
    Szia! jol megszivtam a hetvegen a f**t! :(( elinditottm a patchet XP alatt jatszottam, sokat szenvedtem mire felment, ra pakoltam a gamecopyworld-os crackelt exet, inditom a gamet, se kep, se hang! :(( probaltam otszor ujra, semmi, reinstall, ujra a fent leirtak, megint semmi! Mergemben ujra leszedtem es win98 alatt installaltam, megpatcheltem, ra az exe es csodak csodaja elindult! NA EKKOR jott az a bizonyos cumi! :( szepen bemasoltam a mentett jatekallasom a helyere, inditom a gamet, hogy vegre legeltetem a szemem a felhokarcoloimon, de akarhogy guvadtam is, nem talaltam a mentett allasaim, amit XP alatt nyomtam! kezdhettem elolrol az egesz jatekot!! :(( Meg mindig nem csinalt senki terkepet se az angol se a nemet leiras szerint? :(
  • zacsko
    Az egésznek a titka szerintem az, hogy kb. 30-40 ezer lakosig csak legalacsonyabb sürüségű mezőkkel dolgozzunk. Eleinte nem kell semmi, se víz se korház se iskola stb.. Szépen beteritettem zónákkal a térkép háromnegyedét, közben dőlt a lé. Aztán amikor lassul a növekedés jöhet először iskola, ekkor ujra beindul, megint dől a lé, ha megint lassul jöhet a víz, és igy tovább, korházak, tüzoltok rendörök...
    Ja és jó az a coal plant nem kell drágább erőmű csak jó távol kell tenni.

• zacsko
    Sziasztok én is nyomulok ezzel a király játékkal, és egyáltalán nem olyan nehéz mint aminek hittem bár nem is túl könnyű. Jelenleg elértem a 100ezer főt és 40ezer bevételem van 30ezer költséggel szemben, minden csik zöld, minden high-tech, imádnak a lakosok isten vagyok:)

Az egyetlen amiér mérges voltam, hogy csináltam tengerpartot, sok beach-el (mit szenvedtem mig engedte lerakni), sportpályákkal, parkokkal majd lepakoltam egy csomo commercialt és vártam, hogy jöjjenek a nyaralók költeni a pénzt a boltokban, ahogy az életben ez müködik.
    Hát erre nem leszarták magasról a művemet, egy darab kereskedelmi zóna se épült, teljesen kihalt maradt az egész:(

A másik bosszantó amikor felépül egy toronyház, örül a fejem, majd pár hónap mulva szépen elfeketedik, és lehet rombolni.

A legjobban utálom amikora no job feliratok gombamódjára bukkanak fel ezerrel, 5 utcával odébb meg feketednek a hi-tech üzemek vagy az áruházak, mert nincs munkaerő. Sajnos a simsek lusták két lépésnél messzebb menni, mindent a seggük alá kell tolni.

• Carlos
    Egyetértek!!!!!!