13557
  • natalyel
    Hi!
    Eleg ego, de segitseget kernek. Sokat jatszottam az elso simcity-vel, a tobbivel nem igazan. Ebben meg allandoan kifutok a penzbol :). Probaltam mar elejen nagy teruletet beepiteni aztan varni, probaltam minimalist es szep lassan epitkezni, emeltem adot, nem emeltem adot, de mindannyiszor elobb-utobb elfogy a penzem. Tuzoltosag kell, rendorseg is meg egy alt. iskola, mar az elejen is, vagy nem? A viz sem olcso...
    Valami tanacs, mit (ne) epitsek az elejen...?
    nat
  • TopGun
    Awender! Szia! ezt a parhuzamos jatekot ugy kell erteni, hogy jatszol az egyik varossal, majd kilepsz belole es elinditod mellette a masik varost? de mindket varosba kell eromu igaz? kulonben nincs aram!
  • awender
    Horizontalisan nyomulok :) Vagyis probalok tobb varost egyszerre fejleszteni. Vagyis 20-30 evet itt, aztan valtok. Van egy varosom, amelyik egy terkep kb. 1/3-at foglalja el (nem a regioterkep), ott 78000-en laknak. Sajnos csak ejszaka jatszom, igy valoszinuleg nem en leszek az, aki Mo-n a rekordokat be fogja allitani. :)
  • TopGun
    Szia Bundee! Nem ugy ertettem az idodt! hanem a jatekban hany ev telt el?
  • TopGun
    En sved cuccot csak azt a nagy gombolyu epuletet lattam! arra gondolsz? Ha az index forumaban megkeresed, talan meg ott az ftp cim ahonnet letoltheted oket.
  • awender
    >-a helyi tömegközlekedés hogy indul úgy el, >hogy pénzt is hozzon?Egyálltalán hogy indul el?

Tomegkozlekedes profitabilitasara epiteni hiba lenne. BKV sem aranytojast tojo tyuk.

>-Szemetet lehet venni pénzért,s utána elégetni?>hogy?

Barcsak csupan lehetne venni. Sajnos nagyon sok szemetet termel a varosunk is. Szemetet lehet venni, ha van szemetegetonk es a szomszed varosban van igeny szemet elegetesere.

>-Vasútnál hogy lehetne elindítani a >személyszállitást és a fizetős vasúti >kereskedelmet?

Ha jol vannak lefektetve, elhelyezve a dolgok, akkor kb. 1 honap utan kiirja, mekkora a kihasznaltsag. Addig a progi elemez.

>-a vasúthoz kell raktárépület?Az milyen?

Csak ipari szallitashoz.

>-Építettem metrót,de minek.Senki nem >használta.Miért nem kellett nekik?

Rossz elhelyezes. Metrot pedig 100e alatt ne epits. 100e folott pedig ezt a kerdest nem teszed fel :)

>-Milyen megoldások vannak a sok pénzhez >jutáshoz az adón és az "ajándék épületek" >felépítésén kívül?

Na varj, az, hogy penzugyi tanacsado elmondja egy epuletrol azt, hogy penzt termel neked, attol meg nem biztos, hogy erdemes is megepiteni. Pirossal jelzett ajanlatok kifejezetten negativ hatast gyakorolnak a varosra. A kekkel ajanlott kaszino meg elmegy.

>-Olyan van -e,hogy a nagy térképen az egyik >régióban csak laknak,a másikban >üzletelnek,megint másikban dolgoznak a gyárban?

Igen. Ha van idod, erdemes parhuzamosan jatszani.
  • awender
    Itt: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=26242
  • awender
    Remeltem, vmit a profiknak is nyujtok azert :)
  • awender
    Amennyiben regioban jatszol es alvovarost hozol letre, akkor az ott elo nepesseg szama atlepheti az 1 milliot.
  • awender
    4cd? Daemon tools-al megy vincsirol is az install. Epuletek lefektetesenel lehet hasznalni az automatikus utfektetest is - de atgondolt jateknal neha erdemes sajat utakat epiteni.
  • awender
    Az aramellatasra forditott osszeg kevesebb, mint 100%. Ekkor vezetekek szikrazhatnak, tonkremehetnek es leeghetnek a kornyezo hazak.
  • awender
    Ha a kozoktatas gyenge, akkor jonnek az emberek, de altalaban a segedmunka keresettebb :)

A High tech iparhoz es bankokhoz szukseg van ertelmisegre. Szoval emberek jonnek, aztan ha majd bekoltoztek, kepzed oket - ha van penz is ra.
  • awender
    Fontos a konyvtar epitese. Fenntartasa havi 5 dolcsibol kihozhato. A tobbi dologgal valoban csinjan kell banni. Altalaban alapelv, hogy amig legalabb 1000 dolcsit el nem eri a havi bevetel, nem kapnak kedvezmenyeket a lakok.
  • awender
    Szemetexport egy ido utan nagyon dragava valhat, erdemes odafigyelni ra. Ha 1000 fole no a koltseg, erdemes szemetegetot epiteni.
  • awender
    Pontosan mit mond?
  • awender
    13% ado felett a jatek szerint az adott dologra kivetett ado tartosan negativ hatasu.

A jatek folyaman a helyes szazalekok valtozhatnak. Erdemes a jatek elejen az adokat azonnal (meg epites elott) magasra nyomni, majd folyamatosan csokkenti picivel. Ez folyamatos pozitiv hatast kelt. Minden valtoztatas 3 honapra hat. Ha noveled az adot 1%-al, majd utana 5%-al csokkented, akkor az 1%-os csokkentes negativ hatasa 3 honapig mindenkeppen eltart!

A negativ hatas mindig uti a pozitiv hatast. Vagyis az 5%-os csokkentest azonnal feledteti az 1%-os emeles.

Nem csak adobol lehet bevetelt szerezni, ld. cikk.
  • Carlos
    Hol van ez a cikk???
  • Carlos
    Valami svéd cucc.
    Ottvan a hivatalos oldalon a letölthető
    cuccok között. 4Mb, csak kér hozzá dobozon
    találhálható számot, ami ugye nincsen nekem...
  • TopGun
    Szia! merre talalhato az a cikk? az elejen levorol beszelsz?
  • TopGun
    Szia! Neked mennyi ido alatt lett 18000-es a falud?
  • TopGun
    Szia! Nezegesd a forumokat, Index. HWSW. es itt, talalhatsz segitseget.
  • TopGun
    Szia! Melyik landmarkot?
  • Carlos
    Valaki töltse le a hivatalos honlapról azt a szép landmarkot és ossza meg please!!!!!
    Millió köszönet!!!
  • TopGun
    BYpsilon Szia! irtam mailt, koszi!
  • Waix
    Hi pubiz!

Lehet, hogy már meg vala válaszolva most következő kérdésem, de 1200 hozzászólást ember nem olvas el, úgyhogy:
    Hogy indítok tömegközlekedést?! Kormányzásom egyetlen feketepontja a tömegközlekedés, mert egyszerűen NINCS. Hiába építek buszmegállókat, vasútállomást (vasúttal összekötve a SimNation-nel) semmi nem történik! HELP PLEASE!
    BYpsilon!
    Bevizelek a városodtól! De ugyan hány játékórába telt? Meg gyanús nekem az a profit is:) Egy 213 ezres városban hogy tudsz összvissz 250 simeolenes profitot termelni?Nálam 20 ezer embernél már legalább egy 1000-es a nyereség.
  • aiguo
    Ok.Mail ment ismet!
  • aiguo
    Dobj egy e-mail-t,es adok cimet az 'addon' es a 'manual'-hoz!:-)
  • Antonio
    Ahol a vizes/áramos cuccokat.
    És lerakod 1bizonyos méretü területre.
  • Antonio
    Csinálj szemétdombot.
  • Madmaxx
    Szerintem egy város kb maximum 200e-ig mehet. Az én szupervárosom most jár 165e főnél.
  • Antonio
    Azmérvan hogy sok a munka nélküli amikor otta sok munkának való negyed beépitetlenül?
  • TopGun
    Nem lakohelyre gondoltam hanem pl. egy vasarolhato epuletnek merre legyen a bejarata?
  • TopGun
    Milyen add-onra gondolsz? mert regiokat BYpsilon irt 5 hozza szolassal lejjebb.
  • aiguo
    Sim City 4

ftp://jewcrew:[email protected]:2121/
  • TopGun
    Szia! mit jelent az, hogy nem ugy kell epiteni ahogy a gep mondja? hogy lehet maskepp? Pl. azt hogy tudom szabalyozni, hogy ne abba az iranyba nezzen egy epuleten levo nyil amerre a gep akarja?
    remelem erted mire gondolok?
  • I.C.ram
    Hát igen ehhez a játékhoz kell min egy középszintű angol tudás. Visszalehet szedni mindent. Nem úgy kell építeni, ahogy a gép mondja.
  • CSOCSO
    pfff... kiprobáltam..több nem is kell belőle...jo lenne csak ful nemtudom mi micsoda...azaz csomo mindenre rájöttem. ha leteszem, csak rájövök mijaz:)
    de suxfos hogy csomoszor szarul rakja le a progi a házakat utakat, illesztés nem lesz jo stb.. és visszavenni nem lehet.... meghát szövegel egyfolytában dehát mukkot nem értek...talán ha magyar lenne...de igy.....ha ezt most pénzért vettem volnameg azhem kurva anyáznék igy is elbasztam rá 4 cd-t
  • I.C.ram
    hogyan lehet a www.simzone.de-ről leszedett régiókat felrakni? sajnos a német nem az erősségem.
  • Antonio
    warezcenter.warez.hu de ezt én nem irtam le.
  • GyaxyBoy
    Megdobna valaki egy linkkel, honnan lehetne leszedni a játékot!
    küldhet ide is: [email protected]

köszönöm