13557
  • K.András
    Hát ami azt illeti, nekem kb 1400 kis parkom van 250 kis játszoterem,meg egy pár ilyen olyan nagyobb dolog,szerintem nem árt rakosgatni mert abbol többet lehet kihozni kis helyen mint a nagyobb területet foglalo cuccokal...
  • scynetyc
    Hali K.András!

Figyú,te hogy nyomatod fel a Commercial épületeket? Nem akarok többet letenni, azt szeretném ha emelkednének a mocskok felfele.Hiába rakok nekik plazákat, nem igazán akarnak növögetni!
  • zacsko
    köszi, akkor egy oldalra rakom a buszt, bár nem tudom akkor hogy jönnek haza a munkából...:)

parkokat raktam, kinéztem, hogy a large flower garden ill. a large plaza rendelkezik a legjobb értékekkel ami a desirability növeléséhez kell, ezért raktam belőle bőven.
    Vagy lehet, hogy még kellene több kisebb park is a kevesebb nagy mellé?

• K.András
    Valami csak hiányzik nem?:)))
    Nem kell semmi egy ezer fös városnak(falucskának),legyen viz meg áram oszt kész,talán szeméttelep sem árt egy kicsi,nos ahogy kezdenek jönni és jön a pénz, ugy kezdj el terjeszkedni és és csak utána kezdj el tanulással meg korházakkal foglalkozni(de mindig csak ugy ,hogy maradjon annyi haszon amiböl lehet tovább épitkezni),nem az iskola fogja odacsalni az embereket az elején hanem a munka, viz, áram.Egyébként hogy állitod be az adokat?
  • K.András
    THX!!!
  • mtubi
    szevasztok.Mar regota olvasom ezt a forumot,es sok kérdésre választ is kaptam,ugy mint a weblaprol.De van ujabb problémám.Az hogyha,1000 a varosom,es minden csik zold,stb...nem fejlodnek a hazak.Pedig minden megvan ami kell.Sot meg az adokat is ugy állitom,de semmi.Légyszi segitsetek ha tudtok.THX!
  • K.András
    http://www.simtropolis.com/game.guide.faq.01.asp#Serv05
    A general questionst valaki lefordithatná rendesen ha van ideje mert elég normális dolgokat ir thx...
  • K.András
    Igen legalább a szinek segitenek annak megitélésében hogy jo vagy rossz e amit ir...Mert folyamatában elolvasnom mindent nagyon sokáig tartana, mivel rengeteg szo van amiröl fingom nincsen, szotárazni meg nem fogok én sem...
  • scynetyc
    Épitenék,de nincs miből :o)

Ha zölden kiirja " Mayor a Player" Gondolom jót jelent!
  • scynetyc
    Rájöttem!!! Még több útat vezettem a szomszédhoz és megszünt a figyelmeztetés!

Minden hozzám hasonló kezdőnek!

Figyelgessétek az alsó ablakban megjelenő üzeneteket,mert ott is irják, mire van szükségük. Ha ráklikkelsz a szövegre megnyitja azt és bövebben kifejti mi a franc bajuk van, ill. ha meg vannak elégedve. Lehet ezt mindenki tudja, de azért leirtam, hátha segit valakinek.
  • K.András
    Valoszinü hogy a szállitással kapcsolatosan irkálja ezt, nem tud szállitani az ipar, és azért kér vagy vasutat vagy kikötöt!Szerintem épits kikötöt nekem az bevált szállitanak vele faszán...
  • scynetyc
    Pirossal irkálja nekem,hogy út, vagy vasut összeköttetés kell a szomszédokkal. Megcsináltam, mégis irja. Most meg szintén pirossal figyelmeztet hogy " Industrial Markts Clogged, Wares Sit Warehoused! " Itt szintén több utat vagy vasutat kér a szomszédokkal, ha jól sejtem. Probálom forditógéppel forditgatni,de az nem ragoz és igy.....

Mit csináljak ,hogy ne legyenek ilyen figyelmeztetéseim?
  • K.András
    Szívrohamrol ott szo nincs...
  • K.András
    Hát azt tudom hogy ir ha ráklikkelsz, de ezt nem irja, ahogyan te sem hogy melyik oldalon volt leirva...
  • scynetyc
    Köszi az infót!
  • K.András
    Az is kurva érdekes, hogy sehol nem találom a billentyü parancsokat a játékban,mármint hogy hol irja mi micsoda,mert az egy dolog hogy nyomkodod azt ugyis meglátod de azért nem ártott volna...Az ami még nagyon zavar, hogy nem lehet ugy lerakni egy metro megállot, hogy közben lássam a traffic térképet...
  • K.András
    Egyébként hol volt ez leirva?Mert a játékban nagyon ezt még nem néztem, de az ott biztos nincsen leirva hogy ez azért van hogy kevesebb legyen a szívroham...
    Meg le is fordithattad volna, én mondjuk valamennyire tudok angolul de nem vagyok egy perfect(nem értek meg mindent), bár lehet te sem véletlen nem magyarul irtad be :)
  • K.András
    Már bocs de ha egy simcity topicba jössz ezt megkérdezni, akkor biztos nem fogsz választ kapni, inkább céltudatosan kellene a problémákra megoldást keresni...
  • K.András
    Mondjuk azt senki nem mondta hogy ezzel a közlekedést meg lehet oldani...Csak annyit mondtam hogy a commute timot csökkenti, de ezek szerint ezt elbasztam ennyi...
  • K.András
    Elég egy oldalra lerakni a buszt!
    A fejlödést pedig ugy tudod ujra növelni ha az igényszintet emeled,erre a legjobb a park, nem véletlen kérték hogy épits, meg azt is kérik hogy fákat ültess ,csak esetleg nem vetted észre a kérést, vagy nem figyelted...
  • scynetyc
    A városod programjainál az első - Community CPR Training Programra pipa!
  • zacsko
    A commute time-t hogyan lehet csökkenteni?

Ma végre tudtam játszani, elértem a 140ezer főt 68. év, bevétel 7-8 ezer, viszont lelassult a növekedés, és sok elszenesedett ház van, meg megjelenek a no job ikonok, szerintem az az oka, hogy messze vannak a munkahelyek, esetleg a buszmegállók segitenének?
    Próbáltam új munkahelyeket létrehozni, de hiába pakolok a lakonegyedbe kereskedelmi zónákat nem épül rá semmi, pedig az égben van a commercial desirability grafikonja.

Az még mindig kérdés, hogy a buszmegállókat az út mindkét oldalára kell rakni, vagy csak elég az egyik oldalra?
  • fly
    mmmmh! thanxx!
  • scynetyc
    szemétégetőt kell letenni és figyelni,mikor eltünik a szemét, utána törölheted a kijelőlt landfillt.
  • fly
    azt mondja meg valaki hogy lehet elpucolni egy szemétlerakót ha egyszer régen rossz helyre tettem, mostmeg lassan körbeépítik felhőkarcolókkal ;o)
  • scynetyc
    Ok, köszike. Teljesen leálltam 10 év alatt 19e emberke utána pangás.Lové kb 500 havonta, semmire nem futja. :o( Elöző városom jobban fejlödött.Majd csak rájövök a fortélyára.
  • K.András
    Hali.
    Kapcsolatban áll,jobban mondva ki van épitve ut de nincsen mellette város, tehát nem üzletelek mással...Bár lehet épitek egy várost mellé kiprobálom ezt a kereskedést,bár elég jol állok anyagilag, 15-16k havonta a hasznom...Van vagy négy kikötöm, azzal szállitja az árut az ipar, bár az kérdés hogy kinek hova :)))
  • scynetyc
    Szia K.András!

Szeretném megkérdezni, hogy a városod kapcsolatban áll-e másik várossal/okkal/ ?
  • scynetyc
    Köszi!
  • scynetyc
    Köszi!
  • zacsko
    Egy fontos kérdésem lenne! A buszmegállókat az út mindkét oldalára kell rakni, vagy csak elég az egyik oldalra? A lerakáskor megjelenik egy nyil, az mutatja merre fog menni a busz?
  • Mayan
    Itt leirjak reszletesen, kepekkel, hogyan kell csinalni.
  • Mayan
    A bevetel nekem soha nem szokott 1-2e fole menni. Ha ennyi van, akkor mindig epitek valamit, ami elviszi a penzt. A varosnal az lehetett a gond, hogy elbontottam a (mar nagyreszt nem hasznalt) dirty industryt, de a helyere nem nagyon akartak bekoltozni. Mikor a kep keszult, akkor eppen havi -3e-nel tartottam. Lehet hogy meg vissza lehetne hozni, de inkabb kezdtem egy uj regiot, ahol tobb varost fejlesztek parhuzamosan.
  • K.András
    Haladsz te is, csak a bevételt kéne egy kicsit feltornászni...A másik kérdésem, hogy ment csödbe a 100 ezres város?
  • K.András
    Ez nagyon gépigényes játék!Nem is a vidkártya számit, inkább a proci meg a memoria!Nekem egy P4 2.4-en 512 rambusal, 1024-ben full grafikával elég szépen szaladgál, pedig már 400 ezer ember van a városomban...Probáld meg az árnyék minöségét levenni,ha ugy sem jo akkor a többiböl is vegyél vissza egy kicsit...
  • K.András
    Igen akkor az a pénzforrás lesz, a város tartaléka...
  • Mayan
    En teljesen maskepp epitkezem, de ebbol is latszik, hogy mekkora szabadsagot ad ez a jatek.

Itt meg lehet nezni a sikeresebb varosaim. Az elsot meg lehetne folytatni, de kicsit rosszul terveztem, inkabb kezdtem egy ujat. A masodiknal sikerult eloszor 100e fole menni, de ez kesobb sajnos csodbement. A harmadikat csinalom most, egyelore 75e korul tartok. Mindharom varos kozepes meretu terkepen epult.
  • Joke
    Na megy a game, viszont az nem igaz, hoyg 1,6+ -os Xp-vel 384 Mb rammal meg egy Geforce 3 Ti200-al egy 30000 -es városkánál már úgy szaggat 1024*768-ben, hogy nem klehet jáccani. ha töbig húzom a videókártyát, akkor már kezd alakulni. De 800*600-ban meg nagyon csúnya. nem tudtok valami megoldást, hoyg jól menjen? Mert el kéne mennie rendesen...
  • scynetyc
    klikkelj az RCI ablakra és alul jobb-középen van a grafikonos nézete.
  • K.András
    Hát igen, meg lehet izzadni ezzel a játékkal,föleg ha az elözö részekel nem játszottál még.Most mondom hogy ez türelem játék.Minden egyes megmozdulás pénzt visz vagy hozz, attol függöen mit csinálsz,ezeket ki kell tapasztalnod mert sehol nincsenek ezek a finomságok leirva,persze nem azért hogy te ne tudd, csupán azért mert minden várost másként kell irányitani, álltalánosságokat lehet csak elmondani amit ha visszaolvasol találsz nem keveset...