13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#3298 Félelmetes, hogy a Maxis mennyire dugdossa ezt a progit, pl. a Sims sorozatához a szerkesztők bármilyen website-ról reg. nélkül letölthetők pedig ugyanezt a szerepet játszák;-))! -
#3297 Hi!
Tapasztalat, lehet hogy segít:
A jelenlegi kisérletem lényege az, hogy minél stabilabb életmód-jövedelem-gazdaság szisztémát építsek a teljes régióban. A korábbi szívásaim túlnyomó részt a válogatás nélküli, agyatlan tuningolás miatt jelentkeztek. Jelenleg amig vizszintesen lehet nyomulni és lehet variálni a beépítési sürűséggel és a zónatipusokkal egyáltalán nem rakok boostereket. Az időt pergetni kell 2. fokozaton, mert a változás elég lassú, viszont a kialakuló lakóhely-munkahely-szolgáltatás komplexum félelmetesen stabil. Elhanyagolhato mérvü munkanélküliség egy-egy pillanatra az éppen átépülő C,I zónák miatt jelentkezik picike körzetben, ráadásul ilyenkor az is kiderül, hogy kb. melyik R terület hol dolgozik pontosabban. Nagyon jól nyomonkövethető a jövedelem katégóriák átalakulása magán a zónán, a mereven bevarrt R-zónás tipustervezéseim ellenére a gyenge kiértékelésü épületeknek majdnem teljes a hiánya. Persze a simek türelmetlenek és folyamtosan céloznak arra, hogy a teljes foglalkoztatás nem jár együtt mókával és vidámsággal, de egy-egy fasornál nem kapnak többet egyelőre; Londonium provinciaváros sem avval kezdte hogy felépült a Soho:)). A békebeli dohánygyártásban csinálták így az öreg szakik, nem gyorsérleltek hanem fermentáltak:))).
Ezt az elhatározást néhány külsőföldi fansite snapshot bemutatója is érlelte, olyakat láttam amire nemhogy büszke lennék és kirakat, hanem mélyen titkolnám, pl.: 1-2 milliós lakosu nagytérképen lakatlan lepusztult tornyok végtelen sora, aktatáskák tömegben a ház tetején... szóval szörnyű.
Most, hogy már adok időt a szimulációnak gyönyörűség látni ahogyan pl. egy út megfontolt elhelyezésének nyomán milyen érdekes változások állhatnak elő, Szidjuk a Maxis SC4 közlekedés szimulációját :)), pedig az nem kidolgozottságában hanem változatosságának szegényességében marasztalható el jobbára; no majd az új kiegészítő:))! -
#3296 Evvel en is teljesseggel egyetertek! a news-ok a legfontosabbak! -
K.András #3295 Szerintem meg az legyen az utolso, ugyanis azt pl hogy hogyan kell egy épületet lerakni azt igy is ugy is megérted ,viszont a newsban megjelenö fontos üzeneteket nem. -
#3293 Ok!Elbambultam,bocsi:(
Valóban így, ahogyan Mayan értelmezte. Általában, ha a térkép nagysága engedi az elején szeretek kész tervben nyomulni. Ezek úgy szólnak, hogy 4 db 20*20-as R-kocka illeszkedik egymáshoz közös sarokkal(ide kerülnek a nagyobb hatáskörü intézmények), amig ebből 3 megtelik egy-egy kicsi rendelő szolgálja ki a népet kockánként, aztán a 4. kocka zőnázása előtt jön a nagyobb intézmény, a kicsik pedig buldózerezve. Na, mivel a bambaságom nem csak a mostani reakcióra igaz, elfeledkeztem e piciket rombolni és a nagy épülettel azonos időben megvoltak. Néztem is mi bámulatos eü.szint növekedést értem el, csak aztán a főorvosúr egyszer csak beszólt, hogy sztrájkolnak a dokik és akkor látom, hogy a kicsi rendelő vidáman pöfög tovább, sőt túlterhelődik miközben már a nagycég is jó félgőzzel üzemel. Amiből mégiscsak az jött ki, hogy más-más jellegü lehet a szolgáltatás. (patch 2 fentvan!) Végsősor így sem túl nagy a baj, mert ha nagyon szükséges két kondérban is "fő az egészség", persze ha bírjuk pénzzel:)) -
Mayan #3292 Szerintem ugy erti, hogy 2 (tobb) szintes-e, mint pl az oktatas, tehat a kulonbozo epuletek mas szintu szolgaltatast nyujtanak. Ebben az esetben szerintem az egeszsegugy egyszintes, az epuletek csak a lefedett teruletben es kapacitasban kulonboznek. -
Mayan #3291 Igen, jo lesz, kosz. TopGun: neked is kosz, ha megnezed. Mostanaban en is keveset jatszom, ezert nem neztem meg en. -
#3290 LOT editort hol találok?
Légyszi valaki segitsen.
köszi -
K.András #3289 Ezt nem értem, hogy érted hogy kétszintes? -
K.András #3288 THX!
Ha valami hiba van és lekapom hypernsapel az neked jo ugy???Aztán vagy egyenként vagy egybe többet elküldeném... -
#3287 Megprobalom! de nem igerem holnapra! egyebkent ha inditasz egy uj varost akkor a bejelentkezo tanacsadok kozott ami le van forditva, egy no is van! na az o szovegeben van a hiba! -
#3286 Hi!
A SC4 eü. szolgálat kétszintes? -
Mayan #3285 Elkuldtem az itteni cimedre. -
Mayan #3284 Hat ennyibol nem igazan. :) Kene valami jellemzo szo, amire ra tudok keresni. -
#3283 Az elso amit talaltam (mivel nem jatszottam sajnos tul sokat) uj varos kezdesenel van, az egyik, vagy egyetlen, noi tanacsado mondja a szoveget es abban van hiba, pontosan mar nem emlekszem ra, de Te biztos megtalalod?! -
#3282 Hi!
Apám! a Co nyomulását szinte lehetetlen megállítani! 2*1-es light telekre úgy beköltözik mintha csak neki szántam volna. Viszont az 1*1-es telken light zónával már nem tudott mit kezdeni és így van már szatócs az $R kiszolgálásához:)))! -
K.András #3281 Honnan tudnám leszedni mert ami be van alább linkelve az nekem nem müxik...Pls valaki küldje el nekem mailben hadd nézzem meg hogy áll... -
K.András #3280 ÁÁÁ ezt nem 3000 lakosu városon kell megnézni, inkáb 5-6-7 százezer lakosnál!Az autoutak támogatását mindig 100%-on kell tartani és akkor nem lesznek kátyuk ráadásul nem is kerül sokba!Régebben leirtam én hogyan csináltam a zonázást, kb annyi hogy a zona mindkét oldalán hagyok egy egy egységnyi helyet ahova lehet buszt rakni és metrot(a többire egységre a sorban pedig a játszotér,park stb kerül ami a terület szintjét emeli..),ha elkezd pirosodni az ut akkor nyomok a piros utvonalon egy metrot és már lazul is a forgalom,nagyon fontos még a buszjegyeket is támogatni mivel ha drága akkor kevesebben használják és persze több lesz az auto is...A legjobb megoldás az hogy eleve ugy épitkezel hogy egy sor ipar utána két sor üzlet aztán a házak utána pedig felváltva egy üzlet egy házsor, ha nem kell csak 10 egységet elmenni munkába akkor nem ül autoba hanem elsétál, de ha beül az autoba akkor máshol is növeli a forgalmat ráadásul rengeteg ideje elveszik,szvsz a lényege hogy közel legyen a munka...Még annyit hogy igy sem lesz tökéletes a közlekedés de a commute time sem, de ahogyan az életben igy a játékban sem lehet olyan közelekdést csinálni ami 100%-ig kiszámithato,egyrészt mert változik tehát egyik pillanatrol a másikra leterhelhetnek egy utat vagy zonarészt(mondjuk elkezdenek toronyházak nöni ami miatt többszörösére emelkedhet a forgalom),és egy pillanat alatt fel is szabadulhatnak utrészek vagy zonák(mondjuk elkezdenek elköltözni a levegö vagy munkahiány miatt)...Szoval olyan nem lesz hogy mindenhol fasza commute time-od legyen az csak illuzio... -
Mayan #3279 Kb az elso 15% van teljesen (1-2 szamomra is erthetetlen mondattol eltekintve) kesz, a maradeknak meg olyan 20%-a, ossze-vissza. Most haladok sorban, de jelenleg a tanacsadok jo hosszu szovegeit forditgatom, aminek a nagy reszet szerintem a tobbseg soha nem fogja latni. Ezert is jo lenne kapni egy kivansaglistat, hogy mi lenne surgosebb.
Welcome back TopGun, varom a listadat. :) -
#3278 Nincs, es szerintem nem is lesznek feluljarok, se szarazfoldi hidak. Attol tartok, meg a Rush Hourban sem. Pedig tenyleg nagyon kellenenek. Micsoda kozlekedesi rendszereket lehetne csinalni... Persze ahhoz kellene egy normalis kozlekedesi szimulacio is. -
#3277 Ha lot-ban találnátok működő felfüljárót szóljatok róla! Beleszerelmesedtem a dimbes-dombos pályákba, még a tök-sík térképeken is rakok egy két "remetehegyet-dombot" és nagyon jó volna egy "szárazföldi híd"! -
#3275 A simtopolison lattam MMTS megallokat. MMTS azt hiszem Multitype Mass Transit System, vagy ilyesmi. A lenyeg, hogy egyszerre funkcional buszmegallokent, metroallomaskent es vasutallomaskent. Ehhez kepest viszont alacsony a koltsege. Nagy varosokba jo lehet. Meg nem probaltam, de az egyik nagy SC4 guru csinalta oket, mindig mukodnek a cuccai. -
#3274 Még arra gondoltam,hogy ahogyan emlékszem a Co kér legalább 3*2-es helyet. Lehet, hogy a célterületen érdemes volna LD-vel zónázni 2*1-es területeket is C-re. Hátha nem enné ide a fene a Co-t:))). -
#3273 Ez csak bizonyos eseteknél sanszos. A vizsgált sim $$$, azaz valószinű saját járművét használta(a követésnél látszott is, hogy egy undi kék-barna roncsban tépett:)) és a vizsgált városka egy 2*2 km-es 3000 lakosu csöppség, van benne kevés buszmegálló, de igazán csak a kispénzü népek környezetébe rakott müxik 15-25%-on. Nagyon csekélyke a járműforgalom(legalább is szemre és a diagram is ezt mondja), mondjuk annyi igaz, hogy ez csak akkor derülne ki sanszosan, ha az utakat street minőségre építeném(a kátyuk száma vszinü arányos a forgalommal).
Erről jut eszembe, a Simtropolis lot cserberén van egy hasznos buszmegálló ami müx.: fele kapacitás-fele fenntartás a Maxis standardhoz képest(lerakni ugyanannyi), egy LD-területen vagy egy ilyen pici faluban tuti(ja és a fenti %-os adat is erre a fele kapacitásra igaz). -
#3272 C zonazas: Valoban, ha valasztasi lehetoseg van, szinte mindig a gazdagabb telepszik le. Igazabol csak egy olyan okolszabaly van, hogy az office a terkep kozepere, a service a szelere telepul. De ezt sem mindig tartjak be. -
K.András #3271 Hiába csak 10 egységet tesz meg ha orákig tart a dugo miatt,de elmehet 40-50 egységnyit is lazán ha nincsen dugo és akkor értelemszerüen odaérnek idöben... -
K.András #3270 8-10 kockánként leraksz buszmegállot és akkor türhetö lesz,egyébként nekem bejött a parklerakosgatás alig 1600-at raktam le és semmi gondom nem volt vele(mármint anyagilag)... -
#3269 Ez teljesen korrekt és hasznos módszer! Azzal együtt nekem(mint már arról beszámoltam) sajna éppen a túlzott parképítés és csinositgatás lett a vesztem. Jöttek a mukik mint ha muszály lett volna a régió első és egyetlen városába, én hittem hogy rendben lesz, de egyszer csak kialakult egy amolyan "túltermelés káosz".
Kérdés: a C zónázás->a C a legváltozatosabb zónatipus és egyszerre ötféle módon hasznosulhat jelleg és jövedelem szerint. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a "pénz beszél" és hiába rakok le szegény éhezó $R mukik számára egy kicsi C zónát nem messze a lakásuktól nem szatócska költözik rá hanem jön egy boss és lenyúlja az egészet Co-nak. Így az ott melózók mocsok messziről járnak be melóba, szegény $R muki meg éhezik tovább vagy kénytelen egy kifliért átballagni a fél várost. Adjatok vmi. tanácsot, hogyan lehetne a pénz hatalmát visszafogni és csak a "közjóért" cselekedni? (persze nem arra gondolok, hogy hangosan énekeljül el az Internacionálét:))!) -
#3268 Nagyon szép és mindenképpen hasznos a közlekedési fejlesztések új sora. Nekem a kétpályás autóút hiányzik nagyon, jelenleg út-fasor-út módon pótlom, de így nagyon drága és igen bumfordi. Remélem pathfindinggel és a commute time-al majd kezdenek valamit. Tegnap beköltöztettem egy simet, hogy elemezgessem a utazási szokásait, a háza és a melója között ahogyan mozgott 10 egységnyi utat tett meg(természetesen autóval:))) és panaszkodott a medium ct-re. Vele párhuzamosan egy pici térképről egy másik sim átjárt dolgozni a szomszédos városba és ő meg lelkendezett, hogy a munkábajárás egy amolyan "vasárnapi autókázás". A fene sem érti:((. -
#3267 Hello!
Szoktatok nezegetni a Rush Hour honlapjat? Vannak uj screenshotok. Illetve 22-e a datum, de nekem meg ujak.
http://www.eagames.com/official/sc4_rushhour/screenshots.jsp -
BYpsilon #3266 mellesleg van egy jo kis kepem egy ket honapos aramszunet eredmenyerol, 170k-s alkossag leesett 20k-ra :))
a lerombolt regi erumo halom, helyett epitett ujjakat 0 azaz nulla kotlseggel inditotta el
par percig eltartott mire leesett hogy miert van aramkimaradas az egesz varosban :)
-
BYpsilon #3265 lehet hogy akkor jol csinalok valamit, legalabbis szimulacio szempontjabol, mert en szeretem nezni es figyelni ahogy varos epulget es alakulgat, ugy mond kozmetikazgatni - erdosites,parkok, stb....
akar evtizdekig tarto egyensulyi helyzet is lehet a varosban, mielott ujabb varosnegyedet kezdenek el fejleszteni -
#3264 Üdv a robotosok között!
Vannak módosított elképzelések a beépítés módjára nagyobb térképeken. Fairview épülget, sajnos egy kellemetlen divergens szimuláció (tulajdonképpen az én eszement baromságom:(() kissé visszavetette, de kezd magához térni:)), fogok hozni képeket. -
#3263 Hi!
No Népek! ez van:
1. A régió stabilizációs ereje tény és majdnem bizonyos, hogy nem ajánlatos a fókuszban lévő város népességét a régió össznépességének felénél sokkal többre fejleszteni. A régió első városánál ez kb. 12-15 ezer muki, itt a Maxis alapdemand érvényesül, ami kb. 25 ezer muki.
2. Nem szabad agyontuningolni a városrészt, nem érdemes a természetes módon kialakuló demand szerkezetet lényegesen átvariálni. A demand szerkezet kialakítása a szomszédvárosi kapcsolatok kiépítése(út, vasút, autópálya(?)) és a szociális ellátás (oktatás+eü.) segítségével történjen főlegesen és nem az un. boosterek
segítségével. Egyetlen demand van aminek az alakulása majdhogy teljesen közömbös, szinte nem nullázható és mindig qrva magas ez az $R, node szinte ettől müxik az egész!
3. Rossz hír a nyomulósoknak: lassan kell túrni a gamát:))). Ez nem morális ajánlat, hanem pogramozástechnikai szükségszerüség! A gama 3 fő dologra figyel: 1. a major aktivitása(azaz maga a városépítés, ez elsődleges prioritásu és a nagybani lomotolás esetén szinte a teljes programidő-kapacitást kitölti) 2.a multimédiás
megjelenítés(persze egy grafikus játékprogi legfőbb vonzereje és a figyelem felkeltésének-lekötésének legfontosabb eszköze) 3. maga a város szimulációja (itt jönnek azok a fránya egyenletek-egyenletsorok és iterációk). A sorrend ahogyan felírtam megegyezik a prioritással is, tehát a túl nagy major aktivitás(a gyors játékmód) eredményezheti a szimulációnak magának a háttérbe szorulását. A szimuláció elégtelensége egy rakás
téves, un. közbenső adat megjelenítését eredményezheti és az ezeken alapuló döntéshalmaz akár rossz is lehet. Olyan ez mint amikor az óriásdinónak leharapták a farka hegyét, de a hosszú ingerületátvitel miatt a dinó erről csak
néhány perccel később szerzett tudomást:))) Persze nem kell minden egyes lépés után órákig szuszogni, de zónamértékben legfeljebb egy kb. 50-100 kockaegységnyi zónabeépítés után időt kell hagyni az új helyzet teljes kiértékelésére, ugyanez igaz egy-egy városi épület(kivéve a szolgáltatások) vagy park lerakására is; addig lehet gyönyörködni és a meglévő épületek kapacitásadatait hangolgatni.
4. Nagyon fontos és mindenképp látványos a domborzat szerepe: az ipar útálja a biliárdasztalnál egyenetlenebb helyeket viszont az R zónák imádják a domboldalakat ez ugyanis vertikálisan tagolja a városrészeket, ami ráadásul jópofa kialakításokat is eredményez mivel nem minden kocka zónázható vagy látható el úttal. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a gama bevarja a domborzatátalakítás költségét, azaz lerakja pl. az utat, de a szükséges
tereprendezés árát is lenyúlja; tehát érdemes kihasználni a domborzat természetes lehetőségeit a járulékos költségek elkerüléséért.
5. Lehet, hogy gyerekesnek tünik, de használj egy-egy Sim-et, költöztesd be a város legjellemzőbb épületébe vagy egy olyanba amivel baj van. Aztán már csak figyeld és fontold meg azokat az információkat amiket a Sim Neked cimez. Ezek járulékos adatok az elemzéshez. Ha egy Sim már nem tud mondani csak csupa jót meg szépet simán rúgd ki és költöztesd át az aktuálisan problémás másik helyre.
Minden csak szvsz., nincs nálam a bölcsek köve és jó nyomulást! -
#3262 Hello! ez nagyon tetszik! :)) szivesen neznek egy par kepet a Fairview regiodrol! -
#3261 Szia! visszajottem a szabirol! :( majd mondom miket kellene eloszor leforditani ok? -
BYpsilon #3260 olvasgatom minden nap a munkahelyemen ebedszunetben, csak nincs idom foglalkozni az sc4-gyel -
#3259 kicsit. :))) -
Mayan #3258 http://simcity4.freeweb.hu Meg ez a forum, csak ezt kicsit sokaig tart vegigolvasni. :)
Tenyleg BYpsilon, jarsz meg erre? Jo lenne ott is frissiteni a forditast.
-
#3257 Van valahol magyar építési stratégiai útmutató? 3-4000 lakosig minden jól megy, de egy idő után annyira megnő a kért épületek száma (suli, rendőrség, stb), hogy lehetetlen ennyiből finnanszirózni és a pénzes tanácsadó csaj meg iszony ritkán ajánlja a speckó pénzes épületeket.