13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#3430 vízpumpából a PUMPát tedd le ne a tornyot a drága az szennyvíztisztító azt kell a szennyezés közepibe míg a pumpát jó messzire onnan! -
Mayan #3428 Itt van az elso oldal kozepen, de hogy ne kelljen keresgelned: magyaritas . -
#3426 őőőő ... szerintem neked az lenne a legjobb ha leszednéd a magyarosítást :)
a commerical az az üzleti! A kék :) és ha nincs rajta semmi csak a pénzt viszi!
Az iskolákat szépen le kell rakni a lakótömb közepére hogy a hatókörében minnél több ember legyen! És szépen be kell szabályozni hogy menniy $-t adsz a sulinak.. szal ha tanul benne 340 gyerek akkor 370-re elegendőt adj nekik és akkor nem lesz baj.. de ha pl. felhúzol egy pár $$$-as házhelyet és odaköltözik 3000 ember hirtelen akkor 1 suli nem is elég :))
High School-t nyugodtan lehet a sulival eggyütt mivel mind a 2 kb 10 év körül jó... College meg University majd később jöhet. -
#3424 Hi!
Meló is van (a VPOP 1000-vel izélget az helyett, hogy másra használná magát:(((), meg manapság a rengeteg épitkezést+fináncot kipihenni eljárok az NWN-be öldökölni esténként:))(odeképzelek egy-egy szépfiút a melóból mindjárt +2-vel támadok). Az SC4 azért még ott virít a gépen, ha lemúlik rólam a gyilkos hangulat visszatérek polgármesterkedni! -
#3423 Jol leult ez a topic! :(( Sipocz Te is jatszol? vagy melozol gozerovel? -
#3422 ezt a simcity.hu-t ki csinálja? -
#3421 nem nincs készül -
ent #3420 Van egyáltalán 100%-os magyarítás vhol?
-
#3416 vagyis mit bónusz szal ugyan az de most ennél direktebbet nem enged a szerver -
#3415 bónusz -
#3414 A 2. linknek->http://www.gamershell.com/download_movie.shtml
itt kikerestem és utánna már csak kérdezte hogy melyik serverről... -
#3413 Én is vagy háromszor mentem neki PAS linkjének és egyszer csak lejött:((...hm -
#3412 Te honnan szetted le??????
Kérlek ird le a pontos cimet mert amit [HUN]PAStheLoD adott onnan szer se jön le...... -
#3411 Hi!
:)) már köszörülöm a bökőt!
Most néztem meg a videot a Rush H.-ról, tényleg van benne olyanféle kitáblázás mint az sc2000-ben volt, sőt az utaknak is nevet lehet adni és teszett a komp is. -
#3410 Pedig en is lattam. Keszulj a harcra! -
#3409 Erről az oldalról meg hogy a faszba kell leszedni?????
Nem lehetne konkrét cimet leirni inkább?? -
#3408 Sipőczből csak egy van, ha mégis kettő akkor is a végén csak egy maradhat:)))) -
#3407 csakjómá vazzeg -
#3406 jóreggelt intézkedem -
#3405 Nem jön le a videó!!!!!!! -
#3404 beszarás megesküdök akármire hogy az előbb spiocz neve volt ott ahol most csincsin -
#3403 ncm4 rhyx 6qmx dx4m -
#3402 Rush Hour videjó
neked persze -
#3400 de dolgozni se :) -
#3399 Á akkor nem tud rendesen játszani. :D -
#3398 vagy megint berúg :) -
#3397 Mert rendes ember addigra kijózanodik. :DDD -
#3396 én mindig 1évet várok mielőtt döntük hogy jó vagy nem jó amit építettem :) -
#3395 az az érzésem hogy ti csak hétközbe és kizárólag munkaidőben tudtok a SC4 fórumba írni... -
#3394 A residental zónák tetszőleges telkére a kiértékelő hatások a fontosságuk csökkenő sorrendjében:
1. commute time (a legfontosabb)
2. oktatási fedettség
3. egészségügyi ellátás
4. környezetszennyezettség (levegő, víz), szemét
5. bűnözés
6. parkok, sportpályák közelsége
7. a közlekedési forgalom zaja
8. a közvetlen közelében lévő épületek kiértékelése.
Az autópályákról, legalább is a gama jelenszinvonalu közlekedési szimulációja melett, nagyon rossz tapasztalataim vannak, érezhetően jó hatása inkább a városok(térképek) közötti forgalomban van és a kommerszial tuningolásában. A "toronyirányba" lerakott buszközlekedés (főleg az ipari zónák felé) és a metró (főleg a kommerszial zónák felé) szvsz. sokkal jobb megoldásokat ad. Sajnos az utak vonalvezetését néha úgy kell meghatározni, hogy szemre igencsak bumfordiak. Én homogén 9*9-es "zónadistrictekben" igyekszem szervezni a beépítést és arra ügyelek, hogy minden ilyen "district"-nek saját határoló útjai legyenek. Ez azt jelenti, hogyha két ilyen district illeszkedik ott egy zöldsávval elválasztott kettős út keletkezik (a rush hour kieg. képei között találkoztam ilyen standard úttal, az sokkal pofásabb és gondolom olcsóbb lesz). Ezeket a kettős utakat a sarokpontokban kötöm össze, ha kell több helyen, így elég jól levezetik a forgalmat. Az autópálya nálam nemhogy csökkentené, hanem növeli a commute time-ot legalább is a lerakás idejében. Az is megfigyelhető (bár néha megcsal a szemem), hogyha adsz időt egy közlekedési hálózat alapos kiértékelésére a progi számára, azaz a szimuláció kiteljesedésére akkor a CT általában beavatkozás nélkül is csökken valamelyest. -
#3393 Hi!
A 2 patch felrak az opciók között 3 új kapcsolót, ez egyik az épületek újrarajzolási sebességét állítaná. Ha jó erős a vasad, akkor azt felnyomhatod gyorsba. Tanács még, hogy az sc4-gyel párhuzamosan ne tarts semmit a tárban ami gépidőt zabál (antivirus, kodek, tüzfal, memória manager..). Ha szeretsz matatni a beállításokkal akkor a grafikus beállitás-vezérlőben(graphics rules) lehet módosítani néhány scriptben, de csak akkor érdemes babrálni, ha a vasad konfigurációja nagyon eltérő a Maxis elgondolásaihoz képest. -
#3391 Irogattunk mar errol Sipocz meg en is: a Simek mindig toronyirant mennek, semmi optimumszamitas a munkabajarasi utvonal menten.
Autopalyat ugy van ertelme epiteni, hogy az legyen a toronyirant legrovidebb ut, es a Simek hasznalni fogjak. Ez az esetek tobbsegeben, pl belvarosban, ahol mindenki megy mindenfele, megoldhatatlan. A masik lehetoseg, hogy az autopalyanak ne legyen alternativ utvonala, es a Simek kenytelenek lesznek hasznalni, ha munkaba akarnak menni. Es igy kenytelenek lesznek forgalmi dugo mentesen, gyorsan elerni a munkahelyuket. -
#3390 én nagyban jáccom 1-2 év... minimum szal a pause meg a max. ez a 2 sebesség való nekem :)) és a $$$-ra egy kis megjegyzés:
azt vettem észre hogy 1 valamiről nem szól szinte semelyik tanácsaadó és amúgy sem nagyon híresztlik, ez a commute time! megnőtt 5percel és zsuppsz 5000 ember eltűnt a városból... pedig most tényleg profi a dolog mivel 1 autópálya középen és tőle szép négyzetrácsban a város 4*4-esekben csak residental és ebből a 4*4esből van 4 egymás "alatt" azaz az autópálya 2 oldalán összesen 8 plusz az utak ... szal könnyen ki lehet számolni hány négyzetet mennek... de a hülyéje nem az autópálya felé megy (csináltam egy másikat de nem akartak arra menni ':() -
#3389 az N nem azt takarja hogy nem dolgoznak? -
#3388 peccs 2-t feltetted? -
Legion #3387 Ati kártyán scrollozáskor eltűnnek a házak fák stb. Tud erre valaki megoldást? A readme-ben tudom, le van írva hogy ez ilyen, de talán mégis.
(bocs ha már le van írva, nem olvastam vissza) -
Mayan #3386 Mar miert mondana ellen?
Ket hetig szabin leszek, addig szunetel a forditas. Itt a legfrisebb allapot. -
Mayan #3385 Nekem volt mar, hogy a rendororsokben mar beteltek a cellak, es muszaj volt bortont epiteni. Tehat kelleni kellett, nem jo, mert a kornyeken nem szeretik, pozitiv volt, hogy a bunozoket volt hova bezarni. -
#3384 Valamelyikőtök épített e már börtönt a városába (tehát nem a szövetségi börtön nevü szörnyületre gondolok, hanem a major opciókban lévőre). Ha igen mit tapasztalt, kell-e, jó-e, van valamilyen pozitív hatása? -
#3383 Mindig is érdekeltek a teljes foglalkoztatás elérésének lehetőségei, sajnos közvetlen környezetemben gyakran találkozom ilyenféle problémákkal. Találtam egy simtropolis topicon egy talán használható táblázatot, amely az oktatási szinvonal és a sanszos munkaválasztási szokásokat tárná fel, azaz milyen szinthez kb. milyen "pályaválasztási" elgondolások illeszkednek. Kitér a jövedelemkategóriák módosító irányaira is. Íme:
EQ ---------- %I ----- %C-----R$-----R$$-----R$$$
0-50---------50%-----50%-----I--------I---------C
50-100------40%-----60%-----I-------N---------C
100-150----40%------60%----I--------I----------C
150-200----25%------75%---C--------I----------N
A szerző szerint a jöv.kat. alatt lévő jel arra utal, hogy milyen irányú a kiválasztás módosítása, az N közömbösséget takarna.