13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#3217 Köszi, ezer hála. Amúgy nincsenek már patch-ek és ha van akkor van vhol tört? -
#3216 Kuldtem mailt, nezd meg, ha meg aktualis. -
#3215 Igen, ez a jatek legnagyobb hibaja! A simek mindig toronyirant mennek! Errol mar regebben, a #2941-ben is irtam a simek autopalyahasznalati szokasai kapcsan. Es duhongtem, hogy miert is nincs ez meg egy kicsit se optimalizalva? Aztan elkezdtem gondolkodni, es rajottem mekkora iszonyu szamitasigenyt jelentene egy teljes optimalizacio, ha munkabajarasi legrovidebb idore kellene optimalizalni. (Jelenleg ugye toronyirant mennek, ami a feltetelezett legrovidebb terbeli ut.) Es ugye ezt folyamatosan ujra es ujra kiszamolni, mert hat a varos folyton valtozik.
De akkor is, legalabb valami minimalis optimalizacio lehetne az utkeresesi algoritmusban. Pl: a simeket a kevesbe hasznalt alternativ utvonalak fele kuldeni, vagy a nagyobb kapacitasu utvonalak fele, mint pl autopalya. Mert igy az autopalyafejlesztesre forditott osszeg ablakon kidobott penz. A regi autopalzaim gyakorlatilag csak disznek jok. Oda epitettem oket, ahol nagy volt a forgalom. De nem hasznaltak oket, ehelyett keletkezett nehany uj zsufolt utszakasz, ahova a megszuntetett ut forgalma eltolodott. Mindez az optimalizacio teljes hianya miatt. Ma mar ugy epitem az autopalyaimat, hogy az legyen a toronyirant legrovidebb utvonal, egyben ne legyen alternativ utvonal sem. Igy rakenyszeritem a simeket, hogy gyorsabban haladhassanak es vegulis oruljenek.
Nagyonnagyonnagyon varom a RushHourt, hatha abban mar lesz egy kis optimalizacio. Vagy ha az nem is, de legalabb lehetoseg, hogy en megcsinaljam helyette. -
#3214 Kinek van egy cd kulcsa? -
#3213 Sírbatesz a simek közlekedési szokása: a toronyiránt megyünk! Semmi optimumszámítgatás, semmi alternatíva keresés, a zsuffoltság elkerülését meg már nem is említem(nekem viszont a légszennyezésben meg a zajban kiszámolja bezzeg a zsuffit!!!) Elborzasztó küllemü tömegközlekedési megoldásokat adok nekik és érdekes: minnél rondább és butább annál jobban szertetik:(((! -
#3212 Ja gyaloglas. Mint tudjuk, Amerikaban rendkivul jellemzo kozlekedesi forma. :) Ezert van mindenkinek kulon autoja egy csaladban. Lattad az 8 mile-t a moziban Eminemmel a foszerepben? Lakokocsiban laktak, penz sehol, megis kocsival jar munkaba, de legalabbis busszal. Ezek utalnak gyalogolni. Inkabb tolonganak orakig kocsival a dugokban. -
#3211 SunCity rulz :))) -
#3210 No mert én találtam a simtropolis egyik gurujától egy olyan hatáslistát amely igazán pontosan számol be egy-egy városi épület vagy akár közlekedési lehetőség által nyújtott demand növekedésről, zónatipusra és vagyoni értékelésre való tekintettel. Ezért is kérdeztem a 3096-ot, de olybá tünik, hogy a start értékek az egész régióra vonatkoznak mert tulképp az a város. -
#3209 Ja igen! Az még sanszos, hogy mértani haladványokat használ a gama folyamatosan, talán éppen a progresszió-regresszió bemutatására. Ha innen molyolom tovább az Általad közölteket, akkor percekben a long ct->$120,$$60,$$$30; a medium ct->$60,$$30,$$$15; a short ct->$30,$$15,$$$8, illetve hát ezek csak a lélektani határok mert nyilván mindegyik egy-egy tartomány.
A dolog érdekessége ezek szerint, hogy figyelembe véve a 8*8 km-es nagyobb térképet akkor a $-os muki akár hajlandó gyalog átballagni a fél térképet: átlóval mérve 6 km 1 h oda 1h vissza ez gyaloglás+testedzés(ezért nem kell sportpálya a $R-nek:))). -
#3208 Elképesztett, hogy a program miket számol ki ezért kérdeztem. Az mindig prognosztizálható, hogy a magas CT-jü R épület előbb-utóbb NoJob is lesz és/vagy a vagyoni szinvonala leromlik($$ vagy $$$ ház, de egy-két $ kiszürkül). A földrajzi pontnak, azaz a melóhelyhez való távolságnak mintha szerepe sem lenne(!!!!) I és C közeli házak long ct-ra panaszkodnak, többszáz méterre onnan short ct a jellemző; igen kaotikus. Valszeg térlépméret is számit, nálam egy 2*2 km-es térképen a 8 percre átlagolt ct-nél is volt long ct-s épület:))). A közlekedés gama szerinti értékelésénél CSAK A 6*6-os KOCKA bontásu zóna felel meg a kényes izlésnek, bármi egyéb alak vagy trükk a progi agyára megy és lepontoz:((((. -
#3207 Varj csak, ez nem olyan egyszeru. Termeszetesen R$, R$$ es R$$$ mas-mas CT-t visel el. A CT grafikon pedig szerintem (nyilvan) csak egy atlagos CT-t mutat. Ebbol igy eleg nehez egy osszetett nepesseggel rendelkezo varos eseten megallapitani a hatarertekeket.
Nekem van egy olyan varosom, ahol csak R$$$ el es virul. Ott a CT 20-25 perc (ha jol emlekszek). A hazakat egyenkent vegignezve a ct medium es long, de gyakran elofordul, hogy valahol no job jelenik meg. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy R$$$-ra a CT hatarerteke 30 perc lehet.
A CT grafikon maximum 120 percig skalazodik, annal nagyobb ertek nem lehet rajta. Ebbol nyilvan az kovetkezik, hogy R$-ra 120 perc a limit. (Ezt jo lenne, ha megerositenetek, nekem ugyanis nem nagyon van R$ lakossagom, foleg meg olyan varos nem, ahol szinte csak ez van.)
Ha R$$$ 30 perc, R$ 120 perc, akkor R$$ eseten a max ct-t 60-70 percre teszem.
Az altalanos modszer a CT hatarok megallapitasara: vegy egy varost, tisztan egy retegbol valo emberkekkel. Nezd meg a hazakat, mennyiben van short, mennyben long ct, valamint nezd meg, mennyinek nincs munkaja. (Az a varos a jo ct meghatarozasi celra, ahol sok hazban van long ct es jopar embernek nincs emiatt munkaja) Ezt vesd ossze a CT garfikonnal, ami egy atlagertek. Szerintem ebbol egesz jol meghatarozhato.
Vagy megnezheted az eredeti SimCity4 kezikonyvben (amit persze en meg sosem lattam), lehet hogy benne van. -
#3206 Látom látom. :D -
antijedi #3205 látod montam én hogy jóaz :P -
#3204 Persze, hogy van hataslistam, de mar regen felretettem. Ugy szoktam csinalni, hogy mindenfele jusson egy kicsi a varosban parkbol, plazabol, egy kis sportpalya... Hova mi fer el, kimarado teruletre rakom oket a hazak koze. Siman elmegy rajuk akar 1000$+ is, de szerintem megeri. Es ezen felul vannak meg a landmarkok es egyeb fenntartast igenylo epuletek, mint pl sportcsarnokok, allatkert, varoshaza, szobrok becses szemelyemnek... Ez egy fejlett varosban 2000$ is lehet. -
#3203 Ugyan nem tolongtak segítőkész emberek, de mondom, hogy már nem is kell, mert rájöttem a DC nyitjára. -
#3202 Senki nem akarja ftp-be felnyomni? :((( -
Mayan #3201 Forditas frissitve. Javitottam par hibat, es probaltam a kezeloi felulet szovegeit forditani.
Most hogy mar van kereses, johetnek a kivansagok, mit forditsak eloszor. Szorgalmasabbaktol dat sorszammal. :) -
#3200 Amúgy köszi. -
#3199 Sajna szegedi vagyok. Mindegy, majdcsak valaki felrakja FTP-be (vagy FTP-t csinál a .bin .cue fileok könyvtárából). -
#3197 Tuti shol nincs iso? -
#3196 Népek(ha még vagytok és nem egyedül irongálok itt magamnak:)))!
Ezt a kapcitás igényt, amit kezdésnek adnak meg, az egész régióra vagy csak egy-egy térkép darabra kell értelmezni:
R$ - 20,000
R$$ - 2,000
R$$$ - 1,000
Co$$ - 3,000
Co$$$ - 2,000
IAg - 30,000
ID - 14,000
IM - 7,000
IHT - 4,000 -
#3195 Hi!
Ott van Mayan fordítása, plug&play! -
#3193 Népek!
Tudja-e valaki, hogy a CT-nek általában, vagy térképméretenként mennyi a lélektani határértéke, azaz mikor(mettől-meddig) van short, medium és long commute time; ugyanez jó volna freight trip-ra is? -
#3192 Hi!
Melós-robotos hétvége vala, bár esténként SC4-bíbelődtem kissé mert ebben a meleg időjárásban mégcsak jót aludni sem lehet:)) Annyi történt, hogy használatba vettem egy kicsi régiót az elmult heti agyamenéseink értékeléséhez, nemtom nézted(néztétek)-e már az alapgama Fairview térképét(a korábbi nagyobb régiót a fiammal együtt túrtuk fel, mostmár odhagytam a gyereknek). Ez tele van pici kis térépekkel 2*2 km.-esek és 4-5 nagyobb 4*4 km.-es. Egészen más a nyomulás mint a nagyobb régiókban, igazi kinszenvedés üres régióra kezdve. Csak az a járható, hogy apró falvak sokaságát csinálod és megpróbálod a régiót valamilyen jobb gazdasági helyzetbe hozni. 6 pici térkép után a régiólakosság már 15 ezer muki úgy, hogy kész körkapcsolás az egész, egy picit ezzel-egy picit azzal lomotolva. Emilia így elkésett, de mostmár van valamilyen tervem a 2*2 km-es térképekre is, ezeknél nincs hely semmire, de a mukik igényessége ugyanaz. -
#3191 Nem kaptam uzenetet Emiliatol! :( -
#3190 Megnezem es majd referalok, meg hibat gyujtok a jovo hetre ok? ugye mennyivel konnyebb igy, hogy lehet mar keresni az LTEXT-ben? -
#3189 A városka szépítésére a bevételek kb. mekkora részét költöd, tehát azokra a dolgokra amelyek fenntartást is igényelnek? Ebben csak a praktikum vezet, azaz a hatáslista (biztos van valami ilyened:))) vagy csak amúgy szemre és jóvan? -
#3188 Emilia elmene, elnézést a zaklatásért de hátha segit:)))) -
Mayan #3187 Ebben elvileg javitva van a 2 hiba. Mas nem nagyon valtozott tegnap ota, ma nem jutott ra idom. -
#3186 Koszi, koszi a tiszteletet. Egyebkent en nem vagyok biztos benne, hogy ez egy bug. Tuzet gyujtani es egetni nem nagy kunszt, de egy mukodo eromuvet finanszirozni igen.
Na jo, lehet hogy megis bug. Ne mondjatok meg a Maxisnak! :) Ez egy kellemes kis bug. -
#3185 Azt hiszem, a loteditorhoz mellekelt readmeben vagy helpben olvastam, hogy egy kocka pontosan 16m-nek felel meg. -
#3184 Igen, ez igaz, lehet, hogy mar a rush hour megteszi ezt! -
#3183 Különben valószinü, hogy bugnak minősül az égető ezen viselkedése amire a Maxis teszterei sem jöttek rá. Bizonyos, hogy valamelyik patch majd jól "kiküszöböli" és az égetett massza mennyisége üzemi költséggel arányos lesz, de addig is király! -
#3182 Aham! na ezt eddig nem tudtam! koszi a tippet! -
#3181 Szemétlerakót ne építs, csak a égetőt(aminek nem adsz üzemi költséget és így avval együtt, hogy eltünik a szemét mégcsak nem is amortizálódik, egy örök élet mint a nagyanyó menyasszonyi kelengyéje:))), 24000 ficcs, de mindenképpen tuti kb. 40 ezer mukiig 1 db szükséges csak. Korábban én is csináltam szemétgödröket, amelyekkel megtelik a pálya jó nagy része és a mukik odjárnak utálkozni. Ha ezeknek összerakod a költségét egy kb.50-100 éves szimulációban akkor a szemétégetés KO-val nyer a gyüjtögetés ellen már az első menetben!
(tisztelet Ködlovagnak!) -
#3180 Aham! koszi! kb en is igy terveztem a varosaim, az eromu, meg a szemetlerako, egeto a terkep majdnem legszelen, az Army base-val es mas egyebbel egyutt. -
#3179 Szvsz. egészséges ha az ipar kb. 10 kockára van az R-től és minden irányban van, hogy a lakótelepi belső utakat a meloba közlekedés ne terhelje agyon. Kisebb táv már szó szerint az egészség rovására mehet, nagyobb meg csak növeli a CT-t. Erre a 10 kockányi sávra meg "kétrétegnyi" C kifér megint csak körbe-körbe. Egy helyen olvastam, hogy egy kocka kb. 15 méternek felel meg:)). A nagyobb szennyezőktől (szemétégető meg szenes,olajos erőművek) célszerű kb 20-30 kockás távolságra rakni az R-t és így a vizpumpa praktikus helye a lakótelep közepe(én mindig a rendőrség mellé rakom:))). Az erőműveket célszerű a sarkokba rakni mert akkor 1-2 oldalnyi károsanyag emissziójuk a semmit szennyezi(az meg még nem kiabált emiatt). -
#3178 Igen! ezeket preferalom en is! -
#3177 Még annyit, hogy nekem bejöttek azok amit itt a srácok javasoltak:
-vizszintes terjeszkedés elsőre és csak aztán függőleges
-utak, vasut, kikötő a régióba
-R területeken medium density nyitásnak
-szemétégető 0 üzemi költséggel
-3 szintü oktatás+egészségügy teljes R fedéssel. -
#3176 Na en is epp erre gondoltam! valaszoltam Emilianak, nezd meg lecci!