13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
K.András #3338 Nem csak rontja a képet hanem a környéket is rombolja.Tehát ha van ilyen épület akkor ne csodálkoz ha a mellette lévö is ilyen lesz egy idö után,elmondom miért.Szerintem ez sokkal komplexebb mint ahogyan leirtad.Nem kell hogy a bünözés legyen a ludas elég ha nagy a forgalomzaj(a commute time ettöl még lehet jo!!!)!Ha növekszik a zaj akkor ott csöken a telekár és ez bizony elég is ahoz a $$$-as mukik helyére $$-es vagy $-es simek jöjjenek,de mondjuk két toronyházhoz nem biztos hogy elég egy buszmegállo mivel csak ezer embert visznek miközben a két házban dolgoznak akár 3000-en és nem beszéltünk még az ingázokrol,no de lehet elbirja mert sokan autoval mennek csak akkor vagy szmog lesz vagy nagyon hangos lesz amitöl megint a telekár csökken!!!Ha már megtörtént a baj tehát elmennek a házbol akkor elöferdülhet hogy a mellette lévöket is magával rántja, ami érthetö hiszen ha van egy házad és mellé kerül egy rom akkor ott is csökkenhet a telekár, a forgalomzajtol eljutottunk odáig hogy a környéken lement a telekárad ami viszont káros a gazdaságra ami miatt nö a bünözés ami pedig a kiadásod növeli :)(amit a bünözésröl irtál szvsz az sem igy van, bünözés mindig lesz csak az nem mind1 hogy ha valaki rászánja magát utána meddig teheti mindezt)!!!
Tökéletes környezet szerintem nincsen(maximum ideális),egyrészt mert egyfolytában változik a környezet másrészt pedig minden mindenre hatással van.
A játék lényege szvsz az egyensulyozás és mérlegelés.Egy pl: hiába rakok le hatszázezer rendörséget maximum azt érem el vele hogy nem jönnek a városba mivel senki nem szeretne rendörállamban élni,de ha lerakok annyit amennyi az adott bünözés felderitéséhez elég akkor már elvégeztem a feladatom. -
#3337 Talan a courthouse igen, de egyaltalan nem vagyok biztos benne. En meg abban sem vagyok biztos, hogy a junior sport meg a neighborhood watch ordinance lenyegi segitseget nyujt-e a bunozes visszaszoritasaban? -
#3336 Kérdés: a cityhall és a courthouse segít-e a bűnözés visszavetésében? -
#3335 Ja! még: korábban próbáltuk értékelni a dirty indust. demandjának éledését-visszaszorulását. Azóta jött tapasztalásom szerint a dirty és egyáltalán az $industry egyedüli demand-keltője a szakképzetlen munkaerőtömeg, sem a manufact. sem a HT nem general dirty demandot, a legnehezebb kiebrudalni a $$dirty-t. Mindazon által úgy tünik a városnak szüksége van valamennyi $ mukira.
Van-e olyan városotok amelyik C és I zónával is bír és gyakorlatilag 0 az $R népesség? -
#3334 Ez egy nagyon jo es hasznos otlet! ki fogom en is probalni! -
#3333 Arra, hogy a Vacant epuleteknek is van aram meg vizigenye arra akkor jottem ra, mikor egyszer nagytakaritast tartottam egy kevesbe sikeres varosomban a lepusztult epuletek kozott. Ezutan a viz es aramfogyasztas visszaeseset tapasztaltam, holott kozben a nepesseg nem csokkent. Azota az elszegenyedo hazakat mindig lerombolom, ha nem koltoznek bele vissza surgosen. -
#3332 Nagyon köszönöm! Azonmód fogok cselekedni! -
#3331 A $$$ visszakoltozesenek csak akkor van eselye, ha a szegenyek nem koltoztek be a hazba. Ekkor vagy egy szimulacios koron belul visszamennek, vagy nem mennek vissza egyaltalan, mert a haz lepusztul. Mennek helyettuk a szegenyek.
Az a teny, hogy van rendorseged, az csak reszben jelent bunozesmegelozest, bunozes tovabbra is lesz, csak elkapjak oket. A jelensegnel viszont csak az szamit, hogy van-e bunozes, es nem az, hogy utana elkapjak-e oket vagy nem. Az ilyen epuleteknel a lepusztulas/leszegenyedes pillanataban mindig high crime van.
A tapasztalat az, hogy a lepusztult epuletek iszonyu ritkan gazdagodnak meg ujra. En mindig lebuldozerezem oket, mert ha senki nem lakik bennuk, akkor is ugyanazt a mennyisegu aramot es vizet fogyasztjak, mintha tele lennenek. Egy $$$ epuletnek pedig jelentos aram es vizigenye van (ami szerintem wealth leveltol is fuggetlen). Raadasul meg rontjak a varoskepet is. -
#3330 Ja! még annyi kiegészítésként, hogy ez a jelenség valóban a $$$ helyekkel történik meg csak, legalább is emlékeim szerint. Mindig is hangoztatom, hogy a $$ a legtutibb csapat: szolid elegancia, univerzális használhatóság, kellemes adóbevételek és semmi extravagáns nyavaja:))) -
#3329 Namost azon túlmenően, hogy az adott térség rendőrségi és tűzoltó körzeten belül van, smoke detector, neighbourhood watching, junior sport bekapcsolva; mi a teendő még? Éppen a $$$R egy szürke dolcsiját még elfogadnám, node helyből kettő szürke! Tehát csak az elvet akarom érteni (próbálkozom:)), mert egyébként olyan arányban fordul elő a jelenség hogy statisztikailag elhanyagolható. De épp e miatt az egész városban annyira egyedül van a dolog, hogy már feltünő:))
Sőt egy visszatöltött mentés után teszteltem, hogy kedvezek a népeknek(egyébbként nem jellemző rám a multkori szívás óta:)) és kaptak minden földi jót, de a kiértékelés maradt. Ezek szerint, ha a $$$ muki egy helyre azt mondja, hogy rossz akkor azon már csak a buldózer segít? -
#3328 Ja es ez az egesz fuggetlenul tortenik attol, hogy mekkora a $$$ demand, terulet erteke, stb desirability factors... -
#3327 Co$$$ eseteben (es valoszinuleg R$$$ eseteben is) az egyebkent tokeletes kornyezetben torteno elszegenyedesert a bunozes a felelos. $$$ eseteben mar a legkisebb bunozes is high-nak szamit. Ha a bunozes 2 szimulacios koron keresztul high es utana sem javul, a $$$ epuletbol szo nelkul kikoltoznek. Eloszor csak a lakok/dolgozok kb fele, de ha nincs javulas a bunozesben (ertsd nincs bunozes), akkor Vacant lesz. Azutan bekoltoznek a helyukre $ vagy $$ lakosok/munkasok, de ha egyszer csak egy kis ideig is Vacant volt, A $$$ 99%, hogy nem koltozik vissza. Tehat szerintem itt nem elszegenyedes jelensege all fenn, hanem a nem megfelelo korulmenyek miatt gazdagok ki, szegenyek be. -
#3326 Szvsz. ez a kettő egy, a szegényebb muki képtelen betúrni a gazdag adóját. Ha mégis akkor viszont a helyzete kilátástalan:((. Elképzeltem, hogy nekem mint alkalmazottnak kellene kiperkálnom a cég vezérigazgatójának szja-ját: le kellen adnom az egész lóvét+még valamit(nyílván ez már csak bűnözésből menne mert a bank erre már nem hitelezne nekem:)). -
#3325 Bizots, hogy a szurke dolcsi nem adozik? en ugy tudom, hogy csak "szegenyebb" mukik lakjak azt jelenti! errol mar regebben volt szo. -
#3324 Emili elmene. -
#3323 Hi!
A következő "nagy kérdéskör": az épületek kiértékelődése?
Igazán az fogja érzékelni amit kérdezek, aki játszotta a Caesar sorozatot, ami vmi hasonló városépítő-szimulátor volt mint az SC. Egy épület (itt leginkább az R és C zónák házairól van szó) minősége és értékelésének milyensége (most főlegesen nem a fizikai jellemzői érdekesek) nyílván függ attól hogy milyen gazdasági háttér hozta létre (itt az SC-ben a demand szerkezet), a város melyik részén és ott milyen épületekkel körülvéve áll, a benne lakó népesség (természetesen az R zónákat tekintve csak) milyen vagyoni helyzetü (tehát nem elég hogy amikor beköltözik hány dolcsis hanem aktuálisan hogy keres), melyek azok az infrastruki szolgáltatások amelyek elérhetőek, végül a "városszépítő eszközök" hogyan hatnak rá. Na most ezek nálam is megvannak agyilag, de !!! Ha van két teljesen azonos épület közvetlen egymás mellett, azonos idejü és feltételü keletkezéssel, szolgáltatásokkal és tuningokkal, remek gazdasági helyzetben egy progresszív városban ahol még vannak egyéb tartalékok is az egyik kiértékelése 2 dolcsival kisebb. A hivatkozott R épületek 2 db kb 120 mukit befogado $$$R, mind a kettő cca. tele van, munkahely és munkahelyválaszték mint atom, major rating 65-70, eü. excellent, edu. high. Ezzel együtt az egyik kap két szürke dolcsit a másik vidáman tartja a három feketét. Hasonló jelenség: egy azonos C districtben álló, majdnem teljes kapacitással, folyamatosan dolgozó 2 db $$$Co épület közül ez egyik kap egy szürke dolcsit. Kinek mi az ötlete és megoldási javaslata?
(A "szürke dolcsi nem adózik" jeligére:)))) -
#3322 Ezt nem teljesen ertem ezt a: "4 db 20*20-as R-kocka illeszkedik egymáshoz közös sarokkal(ide kerülnek a nagyobb hatáskörü intézmények!)" hogy illeszkednek kozos sarokkal? nincs egy zonas keped rola? -
#3321 Ugyerted, hogy kulon van a res. comm. es az ipari resz? egy varosban csak egyfele zonad van? -
K.András #3320 Az a véleményem hogy érdemes volna uj dolgokat csinálni hozzá akár mindenböl, rendör,korház stbstb.Csak azt ugy kéne hogy ne könnyitse a játékot, tehát nagyon nagyon sokba kerüljön(/hó)!Egyszerüen elveszik a játék szépsége ha mondjuk fele áron dupla energiát kapok,de akkor is ha attol megy le a légszennyezés mert lerakok egy "porszivot"!
Ha azt akarja az ember hogy kevesebb legyen a szennyezés akkor le kell rakni parkokat, és mert a játék ugy van megcsinálva hogy a területek szintjét is ez emeli(ezért meg is téveszthet a lot),és ha nem raksz le parkokat akkor nem fog ugy fejlödni a terület és mivel nem jajgatnak érte ezért csak ülsz és nézel hogy miért nem fejlödik a város,ez sok más lot-al kapcsolatban is igy van szvsz. -
#3319 nekem meg nem megy a lot editor registry miatt. de nem baj van egy rakat lotom :) a smogger a legjobb :P
elkezdtem egy új régiót van 3 város
ipar - residental - commerical
kezdetben elég egyszerű amíg semmi nem kell nekik, de később egy holtpontig 10-20 évet eljáccottam sinte 0$-el. Na most már minden jól megy mint a karikacsapás csakhogy elfeketedett 1-2 ház a residentalban pedig minden van... ami higonkell hogy legyen az high ami lowon kell hogy legyen az low... kivéve a lakosokat :( -
#3318 Á nem! jobb szeretem a konyhakész dolgokat. A másik, hogy igazán a gamer a saját pluginjeit oda-vissza ismeri, sőt nagyon a maga stílusának megfelelően fejleszti. Semmi meglepi, semmi faszázás....:))) Meg ráadásul holovány fogalmam sincs a LOT editorral való pajkoskodásról:)) -
Mayan #3317 En is kihagytam egyelore. Szerintem nagyon keveset segit a tutorial, cserebe jo hosszu szovegek vannak benne. -
#3316 a LOT editorral te is megcsinalhatod! :) -
#3315 Lásd éppen erre a jelenségre utaltam a 3263.,3297-ben. A boosterek könnyen felborítják egy város egyensúlyát, minnél nagyobb a város és minnél sűrűbb beépítésü annál inkább. Egy booster sor van ami szvsz. nagyon hiányzik, az ipar boosterei, de nem a nagyok mint a kutatólabor, hanem az apróságok. Ha valaki tudna ilyet (I-zóna tuning) editálni lenne ötletem. -
#3314 Elvileg az x900 mukodne, de sokan azt irjak ahogy feltettek elveszett egy csomo dolguk! pl. allasok, lakasok, stb. -
#3313 Hát nemtom, lehet persze jó mind, de ez már nagyon nem "életszerű". Naponta átnézem a Simtropolis lot-börzéjét, de eddig össz 3 van amit használok:
-városi porszívó (ez majdnem cheat, mert a légtisztitás mértéke nem áll arányban a csekély fenntartással 50$/kör az majdnem ajándék)
-víztisztító (ez árban, tudásban mint az eredeti csak elfér 3*3-on, igy csak félig cheat)
-"falusi" buszmegálló (telepiteni ua. fenntartás, teljesítmény a fele ill. háromnegyede ez meg alig cheat).
Ami tetszene az önkéntes tüzoltók, csak annak a ráfordításhoz képest túl nagy a hatásfoka, így ez is cheat pedig visszaidézi az sc2000 egyik ordinance-át.
Nem tudok belepiszkálni, de jó lenne
-a városi porszívó mondjuk min. 3*-os fenntartással az már nem lenne cheat
-az egykockás rendőr-tűzoltó arányos intenzitással megint jó lenne a 2*2 km-es térképek miatt. -
#3312 milyen csitekrol beszelsz? hol vannak csitek a jatekban? -
#3311 megneztem oket, az egyik nagyon jonak igerkezett, de nagyon lehuztak a tobbiek! valaki probalta mar?
az x900 residential booster-rol van szo!
-
#3310 Ezt így nem nagyon értem. -
#3309 szerintem a csíteket kellene fordítani úgyis azzal kezdi mindenki :PPP -
#3308 kössz.. és lehet hogy kirakom az új lotokat ha kell nektek... -
#3307 akkor egy kérdés... hogy oldod meg pl. a sulik körzetét ha a fele comm? -
#3306 \dokuments\sc4\plugins -
#3305 valaki mondja má meg a LOT-okat hogy kell betenni a gémbe? -
#3304 plop-ok azok a kis animálódó szarok.. tudtommal -
#3303 szerintem inkabb cselekvoben... a simtropolison a lot-ok kozott van par, amihez ez van irva, kivancsi vagyok mit jelent? -
#3302 Loccsanhat, zuttyanhat, puffanhat vagy ugyanez cselekvőben?
Csak filózva a "plop" hangutánzó nyomán:) -
#3301 ploppable- ez mit jelent? elmondana valaki nekem? -
#3300 Bizony-bizony! a jogtiszta cuccnak párja nincs;-))! -
#3299 Ha van gyari SC4-ed, akkor siman leszedheted! nem dugdossa senki eloled! :)