13557
  • [HUN]PAStheLoD
    hát ott egy readme!

a Pluginsba!
    Doucments and Settings\Pas\Documents \ Simcity4\ Plugins
  • TopGun
    Sziasztok! Na visszajottem szabirol! Mayan hanyas verzional tart a forditas?
  • [HUN]PAStheLoD
    google.com
    astalavista.us
    andr.net
    www.serials.ws
  • Kodlovag
    Alig tobb, mint fel oldalt kellene visszaolvasnod.
  • scholes
    Igen, az megvan.
  • Mayan
    Nem, mert 600-ig nagyreszt megvannak, es onnan haladok tovabb. 1-2 dolgot kihagytam (mysim szovegek, landmark-hoz kapcsolodo dumak), de ezek raernek. Valahol 1000 utan kezd el, ahol szimpatikus. Amit eddig csinaltam, az megvan neked? Jo lenne ha megnezned, mar csak azert is, hogy nagyjabol egyseges legyen a forditas.
  • Mayan
    4500 korul. :) De 1x mar vegigfutottam rajta, es ugy a 10%-at forditottam. Meg van benne egy rakad epuletnev, amit nem kell forditani. Rush Hour-tol felek en is. :) De remelem ezzel a patch-es megoldassal at lehet vinni az eddigi munkat.
  • scholes
    Mayan, ha nullától próbálom lefordítani, az is jó?
  • Mayan
    4500 korul. :) De 1x mar vegigfutottam rajta, es ugy a 10%-at forditottam. Meg van benne egy rakad epuletnev, amit nem kell forditani. Rush Hour-tol felek en is. :) De remelem ezzel a patch-es megoldassal at lehet vinni az eddigi munkat.
  • [HUN]PAStheLoD
    Nézegettem a SimTropolist és mit találtam?? Egy kis modd-ot amitől a buta simek kicsit okosabbak lesznek :) Szal Autópálya használat elősegítőcsomag!
  • [HUN]PAStheLoD
    mennyi bejegyzés van? És ha a Rush Hourhoz megint kell csinálni?? :o)
  • Mayan
    Ha atirsz szoveget, akkor siman jobbra nyillal lepd at. Ha ujat szursz be, akkor az eleve 00 lesz. Ha megis be kell irni, akkor azt en a hex reszen szoktam (tab-al atugrik oda), nem tudom az ascii-ba lehet-e.

Ekezetet siman tudsz irni, csak a hex editor nem jeleniti meg (pontot rak helyette). Ezert erdemes az apply utan jobb oldalt a preview-ban megegyszer atnezni a szoveget.
  • scholes
    Szinte minden világos, amit írtál, csak az nem, hogy a végén van egy Ascii sor, ami karaktereket tartalmaz, pontokkal elválasztva. Gondolom ezek vannak elválasztva 00-val, de az Ascii-ben hogy lehet karakter után ilyen 00-ás elválasztó pontot tenni, mert nem mindig illeszkedik a magyar szöveg? És ékezetes betűket hogy lehet csinálni?
  • Mayan
    Ja, megvalami. A linkekre meg a valtozonevekre vigyazz! En a linkeket nem szoktam atirni, inkabb torlok/beszurok elotte.

Kezdhetned a forditast mondjuk 1000-tol, vagy hatulrol visszafele. En valahol a 600-asoknal jarok.

Patch szepen mukodik, ugy nez ki nem lesz gond vele.
  • Mayan
    Na szoval, betoltod a simcitylocale.dat-ot, fill the list, eddig megvagy. Utana kivalasztod a listaban a bejegyzest, jobb gomb, hex editor (decoded file). Ekkor egy uj ablakban feljon az editor. Itt az elso ket byte a szoveg hossza, hexaban, forditott sorrendben (azaz a 3B 01 az 13B, azaz 315). A kovetkezo 2 byte a bejegyzes tipusa, ez elvileg mindig 00 10 (ltext), ezt ne ird at. Utana jon a tenyleges szoveg, minden karakter utan 00-val. Itt is vigyazz, hogy a 00-at ne ird at, mert kuloben a program az elotte levo betut nem jeleniti meg. Legegyszerubb ugy irni, hogy minden karakter utan utsz egy jobbra nyilat. Kicsit furcsa, de hamar meg lehet szokni.

Ha vegeztel, es kozben valtoztattal a szoveg hosszan (ins-el tudsz uj helyet beszurni, del-el torolni) akkor at kell irni a hosszt az elso 2 byte-ban. Ezt a legegyszerubb ugy kiszamolni, hogy megnezed az utolso sor cimet (az elso oszlopban a sok 0-val kezdodo 8 jegyu szam), elosztod kettovel (hexaban!). Ha az utolso sorban ket karakter van, akkor ennyit kell beirni az elso 2 byte-ba, ha csak 1 karakter, akkor egyel kevesebbet, ha 3 vagy 4, akkor egyel vagy kettovel tobbet (meg mindig hexaban!). Utana Apply.

Itt visszavalt a listahoz, de nem frissiti jobb oldalt a szoveget, ujra ki kell valasztani a bejegyzest.

A forditas nagyjabol ennyi, ami most jon, az a parhuzamos munkahoz kell. Ha vegeztel egy bejegyzessel, akkor jobb gomb, es Add to patch. Majd ha vegeztel egy adag forditassal, akkor nyomd meg a Patch gombot, itt felhozza az altalad megjelolt bejegyzeseket, Create patch, es az itt letrehozott filet juttasd el hozzam ([email protected] vagy toltsd fel valahova).

Ha akar egyetlen bejegyzes hosszat megvaltoztattad, akkor mentes elott kell csinalni egy Reindex-et.

Szep hosszu lett, ha valami nem vilagos, szolj.
  • Mayan
    Most mar mennem kell, de holnap majd segitek. Viszont ma probalkoztam egy kicsit, es ugy nez ki menni fog a dolog a patch segitsegevel. Holnap majd probalgatom meg.
  • scholes
    Hogy kell elmenteni, amit átírtam? Egyáltalán jó helyen írom át :: open SimcityLocale.dat, Fill the list, és a jobb oldali részen írom, de nem menti el
  • [HUN]PAStheLoD
    már jöhetne :)
  • BYpsilon
    szeptember kozepe asszem
  • BYpsilon
    Rush Hour képek
  • scholes
    Nem lehet azt csinálni, hogy folytatjuk egy megkezdett Locale.dat fájlnak a fordítását? Mondjuk ezzel, lehet, hogy felülírjuk az előzőnek a fordítását.
  • Mayan
    Az Ilive Reader az, lehet hogy a simtropolis.com-on talalsz ujabb verziot. Egy gond van, hogy ez kozvetlenul a dat file-al dolgozik, ami viszont binaris, tehat nem lehet osszemasolgatni. Azaz egyszerre csak 1 ember dolgozhat a forditason. Viszont a szovegeket ki lehet menteni txt file-ba, ha ezt az ujabb verziokban mar vissza is lehet tolteni, akkor megoldodik a problema. Majd hetfon nekiallok kiserletezni vele.
  • scholes
    Mayan, meg tudnád adni annak a programnak a nevét? Én is szeretnék fordítani.
  • Kodlovag
    Bevetelt csak adkbol lehet szerezni. Bizniszelni csak az altalad alapitott szomszed varosokkal lehet, es azt is csak akkor, ha a biznisz targyabol (aram, viz, szemetmegsemmisitesi lehetoseg) van felesleges kapacitas amivel uzletelhetsz, abban a varosban, amelyik a szolgaltatasert fizetni fog pedig egy minimalis osszegnek kell lennie a kasszaban (Talan 5000$ ?). Termeszetesen szukseg van a ket szomszed varos uttal/vezetekkel torteno osszekotesere.
    Egyebkent a kassza egyensulyban tartasa nem a bevetelek vegtelen novelesevel, hanem a kiadasok esszeru csokkentesevel lehetseges. Ugyanis minden epulet (iskola, korhaz, eromu, stb) koltsegvetese kulon-kulon bealithato a mindenkori szuksegleteknek megfeleloen. Kulonosen a jatek kezdeten ez nagyon nagy megtakaritast tud jelenteni. Es mindent csak akkor epitsunk, amikor arra mar tenyleg szukseg van es a varos el is tudja tartani.
    Egyebkent a varoskezdest egeszen jol kitargyaltuk #2906-os hozzaszolas kornyeken. Olvasgasd el azt a reszt.
  • Kodlovag
    Toltsd le a SimCity4 weboldalarol a patch2-t. http://simcity.ea.com/patch/index_patch.php Friss telepitesre biztos siman ramegy. Azutan keress hozza cracket.
  • Bandee
    crc-s a cd-d. i.j.
  • Gismo
    Hali!
    Haverom megírta nekem a játékot, de telepítés közben (már az első pár másodpercben kér egy "disk 0" -át. Elötte persze 1-est, 2-est. Csak két CD-s nem? Mé' van ez?
    Miccsinájjak?
  • Bandee
    amerikaihoz hol van peccs?
  • Kodlovag
    SimCity4 fanok! A Simtropolison megjelent egy pathfinding modd! Az eddigiek szerint jol mukodik, es rovidebb munkaba jarasi utvonalakat talal, mint az eredeti az SC4-ben! Hanyszor panaszkodtam mar olyanok miatt, hogy a Simek nem hasznaljak az autopalyakat, helyette a vele parhuzamosan futo utakon mennek munkaba, sokkal lassabban haladva. Tobbet ilyen nincs! Lesz autopalyahasznalat, nem foloslegesen dobtuk ki ra a sok penzt! A Simek meg fogjak talalni az idoben rovidebb utvonalat, es nem a terben rovidebb, de egyebkent lassabb direkt utvonalat fogjak hasznalni. (Legalabbis az eddigi tapasztalatok szerint.) A tomegkozlekedes mukodese is javulhat valamelyest.
    Alig varom, hogy kiprobaljam, de ezt sajnos csak hetvegen tehetem meg. Addig is varom az esetleges tapasztalatokat.
  • Kodlovag
    Ha boltban vetted, akkor pontosan tudnod kell, milyen verziod van. Ha 'nem boltban vetted', akkor van amerikai(GimpsRus) es tavol-keleti(Deviance) verzio.
  • Bandee
    amúgy az 1es cd labelje simcity4
  • Bandee
    Felrakom a SC4et, letöltöttem a 272-es european peccset, de nem megy fel rá : "Old file found..." 1-2 fájlra, de nem megy utána! Miért nem megy fel rá? Van nem európai verzió is belőle talán?
  • Bandee
    simcity - ez nekem a 2.cdnek a labelje
  • skristof
    bazeee..... ez azé' már télleg az!! még ha nem is nyálazza át mind a 3500 hozzászolást, de az, h ott van alatt 5 sorral!!!!!
  • Bandee
    1000 köszönet
  • Bandee
    Tud vki serial-t hozzá?
  • Mayan
    Imadom a write-only usereket. :) 5 hozzaszolast kene visszaolvasnod.
  • baca01
    hello!nem tud valaki magyarítást a játékhoz??
  • [HUN]PAStheLoD
    fekete házak általában valmi miatt mennek feketére és ha a valami megszűnik egyből szépen ledózerolják...
  • [HUN]PAStheLoD
    mindenki máshogy kezd próbálkoz én is azt tettem / teszem!