13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#3634 igen de azért az egyirányú utcákkal beszopnak néha :) -
#3633 Még valamit elfelejtettem: sztem a fejlesztők sokat játszottak a Mobility-vel. :)
-
#3632 Én is ma próbáltam ki az RH-t, eddig tetszik, sztem elég jó irányba ment a fejlesztés, nem csak x+1 új épületet kaptunk.
Számomra eddig a leghasznosabb eszköznek a "route tool" tűnik, amely megmutatja az egyes épületek, utak "útjait", azaz hogy ki hogyan jut el odáig, hová megy, milyen áthaladó útvonalakat használnak, stb.. Legutóbb az igen gyászos emlékű Traffic Giant-ban láttam hasonlót, de ez sokkal hasznosabb, sokkal jobb. Sztem az igazán hatékony tömegközlekedés kialakításához majdhogynem nélkülözhetetlen.
Ahogy észrevettem, a kéregvasút és a buszrendszer is jobb lett, a kihasználtságuk sokat javult az alapjátékhoz képest.
Az utak forgalma viszont sztem nőtt, de az új avenue-k elég jól besegítenek a tehermentesítésbe. Amennyire észrevettem, a párhuzamos road-okról is inkább átmennek az autóutakra, még ha kerülőt is kell tenniük emiatt. Szóval sztem is sokat javult az útkeresési algoritmusuk.
-
#3631 az örök harc igazából egyedül a trafficra jellemző van már több 100K-s városom és avenue-k nélkül már rég kirugtak vóna.. -
#3630 hát nem tudom te milyen RH-val jáccol de nálam ezek a " hibák " vagy fícsörök nem nagyon jelentkeztek :))
autópályát csak jól kell letenni mer különben nagy dugó lesz a felhajtón és nem használják..
iskolákkal ezt nem láttam még..
de persze a peccset én is várom :)
-
#3629 Mult het vegen meglett az RH nekem is. Azota viszont gepkozelben sem voltam, ugyhogy meg nem sokat nyuztam.
Elsore nagyon tetszett minden ujitasa, az osszes regi varosomat RH-sitottam. T-autopalya keresztezodesek, avanue, nagyobb iskolak, adozo farmok...
DE! Ebben sokkal tobb, es sokkal bosszantobb hiba van, mint az alap SC4-ben! Peldaul tucatnyi R$$$ epuletben rosszul van beallitva a lakosok szama (ez az SC4-ben is megvolt, de most meg tobb epulet rossz). Ugye laknak benne valamennyien, ha lepusztul, akkor tobben, ha csak $ manusok laknak benne, akkor azok mar nagyon sokan. Csakhogy sok epuletnel ossze vannak cserelve a szamok. $$$ allapotban tobben vannak benne, mint $$ allapotban. Es ugyanez ervenyes nehany $$ epuletre is, persze jellemzoen a legnagyobbakra. Valaki irta is, hogy ha a regi varosait betolti, akkor azok iszonyu lengeseket produkalnak, mielott beallnak. Na az azert van, mert hirtelen megduplazodik, megtriplazodik a lakosok szama bizonyos epuletekben. Iskolak, korhazak tulterhelodnek, no job, commute time megno, ossze-vissza demandok... Es persze nem konnyu eszrevenni, hogy ez a hirtelen lakossagszamnovekedes miatt van, mert az nem latszik a kiirt lakossagszam erteken, mintha mi sem valtozott volna, csak a population/job grafikonon van egy hirtelen ugras a lakosok szamaban. Par ora munkaval csinaltam egy modot, ami ezt korrigalja, ugyhogy a regi varosaim most mar jok.
De vannak mas hibak is. Peldaul nem mindig sikerul elsore letrehoznom egy connectiont a szomszedhoz. Ketszer kell megepiteni az utat.
Altalanosan jobb az utkeresesi algoritmus, hasznaljak a tomegkozlekedest, de nagyon nem hasznaljak az autopalyat.
Aztan ami meg nagyon hulye hiba, az az oktatas finanszirozasi rendszere. Valoszinuleg csak segiteni akartak, de rosszul sult el. Regen ugy mukodott a dolog, hogy az iskolak koltsegveteset egyenket beallithattam. Ha elfelejtettem a lakossag szamanak novekedesekor utanallitani, finanszirozasi hiany miatt sztrajkoltak. Most sose sztrajkolnak, mert a program alapbol utanallitja a koltsegvetest. Ha keves, hozzatesz. De ez visszafele nem mukodik! Ha nagy a koltsegvetes, nem vesz el a penzbol. Igy aztan az oktatasra kiadott koltseg nem csokken. Ez igy ugye meg nem volna baj, sot, leveszi a terheket szegeny polgarmester vallarol, csak neha-neha kell csokkenteni nehany suli koltsegveteset. Csakhogy: ha egy suli koltsegveteset csokkentem, nem csokken az oktatasra forditott osszkoltseg, mert amit az egyiktol elvettem, automatikusan elosztja a kisebb koltsegvetesuek kozott. Es ezzel elvettek egy nagyon eros lehetoseget, megpedig a kiadasok csokkentesenek lehetoseget az egyes intezmenyek finomhangolasaval! Mert kepzeljunk csak el egy 170k lakosu, mar csak igen lassan fejlodo, inkabb folyamatosan valtozo meretu varost 20 altalanos iskolaval, 5 gimi, 5 konyvtar + nagykonyvtar, fosuli, egyetem, muzeumok. A folyamatosan mozgo lakossag folyamatosan valtozo igenyeket general az oktatassal szemben, amit viszont regen manualisan konnyeden be lehetett azert szabalyozni. Ebben az automata rendszerben viszont ha valahol hiany keletkezik, automatikusan emeli a koltsegvetest, de soha nem csokkenti, osszessegeben elkepeszto hulye dolgokat tud produkalni, es ami a lenyeg, akar 1000-1500$-ral nagyobb oktatasi kiadast tud letrehozni. Ez egy szukos koltsegvetesre nezve vegzetes lehet. Lehet persze az oktatas koltsegveteset altalanosan csokkenteni a penzugyi panelben, de akkor az minden egyes oktatasi intezmenynek ugyanannyi szazalekkal lehuzza a koltsegveteset, es lehet kezdeni a finomhangolast elolrol, mikozben az automata folyamatosan novelgeti a koltsegvetest. Ugye nem en vagyok bena, es regen tenyleg mashogy mukodott? Es ha a jelenlegi rendszert lehet ertelmesen mukodtetni, akkor hogyan kell? Es valoszinuleg ugyanez igaz az egeszsegugyre is, csak ott nehezebben latszik, mert korhaz joval kevesebb van.
Es meg valami, ezt meg nem ellenoriztem, csak az egyik varosban szemet szurt a dolog. A commuter shuttle survice, az automobil emission reduction act es a clean air act koltsege pontosan megegyezett, 892$ volt. Pedig a clean air act regen 20$ volt...
Annak az egynek viszont orulok, hogy szemetet tovabbra is ingyen lehet megsemmisiteni.
Azt hiszem, nagyon varom az elso RH patchet, vagy a javito modokat. Es hat eddig meg csak nagyon keveset jatszottam, valyon mennyi rejtett hiba van meg? -
#3627 Mit jelent az, hogy normal utnal gyorsabb? melyik az? -
Mayan #3626 Szerintem csinald vegig a RH tutorial-t, ott sok mindent megmutatnak. 5-10 perc az egesz. En ugy vettem eszre, hogy ha a normal utvonaluk kozeleben csinalsz egy gyorsabbat, akkor atszoknak arra. -
Mayan #3625 Az avanue szerintem nem olyan veszesen draga, es inkabb a nagyvarosoknal lesz ertelme. Magasvasut viszont szerintem nagyon sokba kerul, joval tobb, mint a normal. Nem emelt autopalya joval olcsobb, mint az emelt. Viszont keresztbe utat csak feluljaroval csinalhatsz. En a $$ es a $$$ adokat lejjebb vittem kicsit. -
#3624 Sziasztok! nekem is megvan vegre a hon ahitott RH. van par kerdesem: hogy lehet beallitani es hol, hogy pl. az 1890-es Chichago-i stilusban epuljon az osszes epulet es olyan kocsik jarjanak, egyszoval az egesz olyan legyen! A masik kerdes: hogy lehet szabalyozni? ill. lehet-e egyaltalan, hogy merre menjenek a gyalogosok es az autosok dolgozni? magyaran szabalyozhatom-e, hogy milyen utvonalon kozlekedjenek a munkahelyukre? -
#3623 Hi!
No felnyomigáltam az RH-t, sajna alig tudtam túrkálni, de elsőre igen aranyosnak tünik. Melyik fokozatban nyomjátok?, az easy-ben ültem hozzá kb. 1.5 órát de ez nagyon piskóta és egy indokoltalan nagyvonalú kiköltekezés után is van még min. 350 ezer$. A medium milyen, azt látom a hard azonos az alapgama beállításával. A szemétégetőnél nem szedték ki a szvsz. bugot, 0 költséggel is letakarítja az összes szemetet:)! Nagy csalódás az ikerpályás út, szépnek szép, de nagyon drága, az egyirányú viszont naccerű:). Milyen a magasvasút, mi a különbség a szintes és az emelt autópálya között, változtatjátok-é a 9%-os adót? Egyáltalán írjatok 1000l!! -
BYpsilon #3622 ha jol emlekszem olyan 60-70k-s a varos -
Mayan #3621 Nem rossz, en meg messze nem tartok itt. Hany lakosod van? -
BYpsilon #3620
egy kis sample az elso RH-s varoskambol :) -
#3618 easy 500 K kezdő pénzel nyit.. -
#3617 aha.. semmi változtatás péz van elég ha ügyi vagy -
BYpsilon #3616 Azert hozza kell tenni, hogy az alap SC4-ben induláskot az adók 7%-on vannak. Ellenben a RH-ban 9%-on vannak. Az alapjatekban is az elejen felallitva 9%-ra az adot, siman pozitiv volz mindig a mérleg megfelelo gazdalkodassal. -
#3615 Aham, ertem ok. mar alig varom, hogy elmehessek vegre megvenni a jatekot! -
Mayan #3614 Szerintem eddig is voltak, de ha igaz, akkor csak az indulasi penzosszeg fuggott tole. Most lehet hogy valtoztattak mast is, de en meg csak az easyt neztem.
Eddig csak egy kisvarosra volt idom, de arammal, vizzel, iskolaval, korhazzal, rendorseggel nagyon hamar pozitivba allt a bevetel. -
#3613 ezekszerint mostmar fokozatok is vannak? de attol meg lehet szabadon epitkezni? -
#3612 Az szuper!! orulok neki!! es penz jon belole emeles nelkul is? -
Mayan #3611 Most alapbol 9%-al indul! Legalabbis easy fokozatban. Es igy is villamgyorsan betelepulnek. -
#3610 Elhiszem! remelem nagyobb sikereim lesznek mint a regi varosaimmal!? :) az adokat ugyan ugy hagyod az elejen, mint a regiben? -
#3609 az jó :) -
#3608 nekem nincsenek régi városaim de majd meglátod hogy újat akarsz építeni :) -
#3607 thx -
Mayan #3606 Ha jol emlekszem, kb 800 leforditott bejegyzest vittem at az SC4 ~4300-abol a RH-ba. De mivel az epuletneveket nem forditom, es azokbol van egy jopar, ugy 25%-nak mondanam. -
#3605 SC4 magyarítás hány %-os állapotban van? -
#3604 EZ COOL! ugyertem a GTA :) haladsz ennek a forditasaval?
-
Mayan #3603 Elvileg elfogadja, de egyreszt en is tapasztaltam, amit asszem BYpsilon irt (hirtelen megugro igenyek, iskolak, korhazak tulterhelve), masreszt nalam nem mukodott a query route. Meg szerintem tul sok atepites is kellene, de lehet hogy csak en vagyok lusta. :) En kezdtem inkabb egy uj regiot, bar meg nagyon az elejen vagyok.
GTA-zas: kapsz kulonbozo kuldeteseket, ahol te iranyithatod a jarmuveket. Ha sikerul a kuldetes, no a Mayor rating, ha elbukod, csokken. -
#3602 Mi ez a GTA-zas? mondanal bovebbet rola lecci! -
#3601 BYpsilon, PAStheLOD a regi varosokat elfogadja siman az RH? vagy ujakat kell kezdeni?? osszatok meg a tapasztalatokat legalabb holnapig kerlek, akkor vegre talan en is ratehetem a kezem! :)) es nyomathatom.
antijedi nem kell sokat visszaolvasnod, talan csak ennek az oldalnak az aljaig es megtalalod a valaszt! -
antijedi #3600 hmm, deviance-os megy az első távolkeleti verzioval is? -
#3599 Na leszedtem a sima deviance kieget, és jó.
Móka a GTA-zás a városban :D Bár értelmét nem láttam. -
#3598 eccerűen csak kattingattam jé ilyen is van jé ez mi wááááó ez odabasz aztaaa nemá' ezt nem hiszem.. szal kóól :) -
#3597 hát én most elkezdtem de ez vagy 100X olyan adiktív és jobb mint a sima sim city 4 -
#3596 Jo neked! nekem talan pentek estere lesz devinace-s es ha mukodik, akkor nyomatom en is 100000-rel! :) -
#3595 nekem nincs fenn SP1
csak sim city 4 meg rush hour-devinace
és megy :) -
#3594 ja és CLONECD-s változat van meg. Sima Sim Cityből meg a Deviance-s. -
#3593 Problémám van a Rush Hour-ral!!!
Felraktam, és nincsenek betűk a játékban!!!!! Valakinek volt már hasonló? Olyasmi mikor régen a GTA-ban sem voltak betűk, és SP-t kellett felrakni.